صفحات

۱۳۹۲ آبان ۱, چهارشنبه

کیک فندق بدون آرد و روغن

 
 
 
اگر کیکها را دسته بندی کنیم کیکهای بدون آرد و یا کم آرد با کلاس تر نسبت به کیکهای پر آرد هستند من به اینجور کیکها میگم خوش هیکل یک دسته از کیکها هستند که در آلمان به کیکهای مادر بزرگ معروفند که واقعا دستورهای خوب و خوشمزه ای هم هستند تعدادشون هم کم نیست البته یک آدم سختیگیری هم مثل من باید باشه که اون خیلی خوبهاش را دست چین کنه که خوشبختانه من در مورد کیکها و شیرینیها وسواس خاصی دارم و فقط اونهایی در این وبلاگ گذاشته میشه که واقعا خوب باشه شاید برای بعضیها فقط پختن یک کیک و خوردنش با یک لیوان چای و بعد گذاشتن دستورش در وبلاگ کافی باشه ولی برای من موضوع فرق میکنه گفتم که با خیال راحت این کیک را درست کنید و لذتش را ببرید این نوع کیک بدون آرد با کره و یا بدون آرد و کره درست میشه که هردو نوع  خیلی خوشمزست و چون این یکی خیلی زیاد پخته و با وجدانی آسوده خورده شده از همین یکی شروع میکنیم این کیک معمولا با روکش شکلات درست میشه ولی بدون شکلات هم میشه و ازآنجائی که مادربزرگهای آلمانی در جوانی خیلی شیطون بودن برای مرداشون روی این کیک کمی مشروب رم میرختند که امتحانش ضرری نداره این کیک چه با شکلات و چه با خامه زده شده ویا بدون اینها خیلی خوشمزست و تا چندین روز تازه میمونه و جالب اینکه بدون کره و آرد رطوبت خیلی خوبی هم داره و بنظر من گردو و فندق و بادام روغن کافی را دارند پس احتیاجی هم برای اینکار نمیمونه شما میتونید از هر مغزی که دوست داشتید استفاده کنید و یا با مخلوطی از مغزها هم امکانش هست فقط سعی کنید که مغزها با پوست پودر بشه چون بنظر من در طعم کیک تاثیر خوبی میذاره حالا میرسیم به دستور فندقی ترین کیک موجود در دنیا.
 
فندق پودر شده 400 گرم
تخم مرغ 6 عدد
شکر 200 گرم
وانیل 1 ق چایخوری
بگین پودر 1 ق چایخوری سرپر
 
من در کیکهای تیره که مثلا سالمتر بشه از شکر ملاسه یا قهوه ای استفاده میکنم ولی چون این کیک از قدیم و ندیم با شکر سفید درست میشده و خیلی هم خوشمزه میشه شما هم همینکار را بکنید اول از همه تخم مرغها و شکر و وانیل را در کاسه ریخته و به مدت 6 دقیقه با همزن برقی هم بزنید بعد فندق پودر شده و بگین پودررا جداگانه  مخلوط کنید و بدون استفاده از همزن با یک قاشق چوبی و یا هر وسیله مناسبی پودرفندق را در 2 یا 3 مرحله در تخم مرغ زیر و رو کنید همین که  خوب مخلوط بشه و خمیر یکدست بشه کافیه نباید مواد خیلی هم زده بشه پف کیک میخوابه این کیک معمولا در قالب گرد که در وسط سوراخ داره درست میشه ولی میتونید از هر قالبی که دوست داشتید استفاده کنید قالب را چرب میکند آرد پاشی میکنید و کیک را داخل قالب میریزید و در فر از قبل داغ شده با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت 65 دقیقه بپزید من مواد کیک را نصف کردم  و پختن کیک 30 تا 40 دقیقه طول میکشه شما هم در اواخر پخت با یک سیخ چوبی نازک از وسط کیک را تست کنید  اگر به چوب چیزی نچسبید کیک آمادست شاید زودتر آماده بشه بذارید کیک کاملا سرد بشه مقداری شکلات تیره یا هر شکلاتی را که دوست دارید ذوب کنید و روی کیک بریزید و بذارید شکلات روی کیک سفت بشه و یا هر طوری که دوست دارید تزئینش کنید کیک فندق با شکلات حرف نداره حالا خود دانید.
این مطلب را اضافه میکنم برای این کیک از قالبی که در وسطش سوراخ داره استفاده میشه چون این کیک پف چندانی نداره و کیک یکدست میشه در قالبی که من در بالا استفاده کردم کمی در قسمت وسط فرو رفتگی پیدا میکنه که اگر براتون مهم نباشه میتونید استفاده کنید.
 در اینجا تخم مرغ زده شده و تیرگی تخم مرغ به خاطر استفاده از شکر تیره است  از مرحله ای که پودر فندق اضافه میشه فراموش کردم عکس بگیرم ولی در بالا توضیح داده شده 
مواد کیک را نصف کردم و از قالب کوچک 30 سانتی استفاده کردم


حتی میتونید این کیک را در شیشه درست کنید و برای چندین ماه کیک فندقی داشته باشید برای دستور به پست کیک در شیشه مراجعه کنید میتونید اگر دوست داشتید کمی رم اضافه کنید و با خامه زده شده سرو کنید و یا بدون رم فقط با خامه


همیشه گفتم خامه فقط مقداری زده بشه که فرم بگیره چون این نوع خامه به همراه کیک سرو میشه و برای تزئین کیک نیست این کیک بدون خامه هم خوشمزست
فندق و شکلات  جور هم هستند احتیاج به هیچ توضیحی نیست




 
 
 

۱۳۹۲ مهر ۹, سه‌شنبه

لوبیا پلو



 
بنظر من درست کردن لوبیا پلو همچین بی دردسر نیست نه اینکه سخت باشه دنگ و فنگش زیاده پختن گوشت و بعد آماده کردن لوبیا تازه و در کل مراتب کار کمی زمان میبره مامانم علاقه خاصی به لوبیا پلو داره و به دونوع با مرغ یا با گوشت قرمز این پلو را درست میکنه مادر دوستم این پلو را با گوشت چرخ کرده درست میکرد که خیلی هم خوشمزه میشد ولی مامانم مخالف درست کردن هر نوع پلوئی با گوشت چرخ کرده است و توهینی بزرگ به انواع پلو میدونه من سالی یک یا دو بار این غذا را درست میکنم به همون روشی که مامانم درست میکرد.
 
مواد لازم
گوشت ران گوسفند 500 گرم
لوبیا سبز 500 گرم
برنج 500 گرم
پیاز یک عدد بزرگ یا دو عدد متوسط
گوجه فرنگی رنده شده 300 گرم
آب گوشت  کمی کمتر ازنصف لیوان
رب گوجه یک ق غذاخوری پر
زردچوبه1 ق چایخوری
روغن مایع یا جامد برای سرخ کردن 5 ق غذاخوری شما میتونید به دلخواه کم و یا زیادش کنید
روغن حیوانی یا کره آب شده 2 ق غذاخوری
فلفل 1 ق چایخوری
نمک 2 ق چایخوری
زعفران در آب حل شده 4 تا 5 ق غذاخوری
استفاده از دارچین و ادویه (اختیاری)
 
ابتدا گوشت گوسفند را به تکه های تقریبا درشت خرد کنید و بشورید و با یک عدد برگ بو و یک عدد هویج  و یک عدد پیاز و دو حبه سیر و مقداری آب سرد و زردچوبه  وفلفل و نمک بپزید تا گوشت کاملا پخته و آب گوشت نصف لیوان بشه دقت کنید گوشت نباید له بشه فقط پخته بشه بذارید تا زمان تهیه برنج گوشت داخل آب گوشت بمونه حتی میتونید یکروز قبل گوشت را بپزید ولی گوشت را از آبش جدا نکنید چون گوشت از آب رطوبت لازم را میگیره و سبزی داخل آب گوشت، گوشت را خوش طعم میکنه لوبیا را بعد از تمیز کردن و شستن تقریبا درشت خرد کنید لوبیا پلو واقعی باید درشت خرد بشه این موضوع مهمه پس فراموش نکنید لوبیا را با مقداری آبجوش و یک ق غذاخوری نمک بپزید لازم به گذاشتن در قابلمه نیست لوبیا نباید بیش از اندازه بپزه ولی باید پخته بشه لوبیا را آبکش کنید رویش آب سرد بریزید پیاز را خرد کنید در تاوه با مقداری روغن سرخ کنید زردچوبه را اضافه کنید  تا طلائی  و خوشرنگ بشه کمی تفت بدید لوبیا را اضافه کنید باز هم تفت بدید گوجه رنده شده را با رب گوجه مخلوط کنید و به مخلوط لوبیا اضافه کنید اول بذارید گوجه در یک گوشه از تاوه بمونه تا آبش کمی کشیده بشه بعد مواد را با هم مخلوط کنید اینکار از خرد شدن لوبیا جلوگیری میکنه باید گوجه پخته و غلیظ بشه نمک و فلفل و کمی زعفرون اضافه کنید شما میتونید در این مرحله گوشت را اضافه کنید یکبار هم بزنید و بلافاصله از روی اجاق بردارید و یا اینکه گوشت را  بدون گذاشتن در سس لوبیا جداگانه روی برنج بذارید چون گوشت به اندازه کافی خوش طعم و خوشمزه هست سرخ کردن گوشت فقط باعث خشک شدنش میشه برای همین تا مرحله آخر باید داخل آب گوشت بمونه حالا برنجی را که از قبل با مقداری نمک خیس کردید را آبکش کنید و دقت کنید که برنج را زنده تر از معمول آبکش کنید چون آب گوجه و در کل سس لوبیا برنج را نرم میکنه و اگر برنج  کمی پخته آبکش بشه پلو زیبا جلوه نمیکنه حالا نه  دیگه اینکه خام آبکش کنید قابلمه بزرگ و مناسبی را انتخاب کنید اگر دوست داشتید ته دیگ نون داشته باشید مقداری روغن در قابلمه بریزید و نون لواش یا هر چیزی که دوست داشتید بذارید و به ترتیب برنج و مخلوط لوبیا و گوشت را در قابلمه بریزید و در لابلای هر ردیف مقداری آب گوشت و روغن و زعفرون بدید  اگر برای دم گذاشتن انواع پلو از روش خانم رزا منتظمی  یعنی از فر استفاده کنید پلو خیلی مجلسی و خوب میشه چون برنج با حجمی که در قابلمه پیدا میکنه خیلی بهتره که هم از بالاو هم از پائین بهش حرارت داده بشه در اینصورت برنج خیلی خوب قد میکشه حتما قبل از گذاشتن در قابلمه یک تکه کاغذ آلومینومی ما بین برنج و در قابلمه قرار بدید اینکار باعث میشه روی برنج با دیدن حرارت  خشک نشه قابلمه را در کف فر قرار بدید حرارت را 180 تا 200 درجه بسته به نوع فر تنظیم کنید و بعد از نیم ساعت 50 درجه از حرارت فررا کم کنید تا برنج کاملا دم بکشه و اگر خواستید ته دیگ داشته باشید کمی بیشتر در فر بذارید بمونه شما میتونید در اواخر کار با احتیاط پخت برنج را کنترل کنید توجه کنید داخل فر و قابلمه کاملا داغه و امکان سوختن هست.
 



اگر گوجه فرنگی خوشمزه  و خوش طعم باشه در نهایت خوشمزه ترین لوبیا پلو را درست کردید تاثیرش در این پلو غیر قابل انکار است