صفحات

۱۳۹۲ بهمن ۱, سه‌شنبه

طرز تهیه عصاره وانیل

 

شما میتونید عصاره وانیل را به روشی خیلی ساده در منزل تهیه کنید تنها چیزی که احتیاج دارید چند عدد چوب وانیل یا درست تر دانه وانیل و مقداری الکل 35 درصدیست  وچون این عصاره به مقدار کم در کیک و شیرینی و خیلی چیزهای دیگه استفاده میشه  الکلش تاثیری در طعمش نمیذاره فقط بوی خوش وانیل را موقع خوردن احساس میکنید باید این عصاره در شیشه درست بشه و اگر رنگ شیشه تیره باشه  که خیلی خوبه رنگ شیشه ای که من استفاده کردم روشن بود و چون در جایی مثل کمد نگهداری میشه که هم تاریکه و هم در مقابل نور قرار نمیگیره هیچ مشکلی پیش نمیاد نکته ای که باید توجه داشته باشید اینکه در شیشه هر چیزی به غیر از چوب پنبه باشه چون بوی چوب پنبه عطر وانیل را تغییر میده و در نتیجه  در کیفیت، تاثیر بد میذاره و تمام زحماتتون به هدر میره من برای این عصاره از ودکا استفاده کردم که حتما هم نباید خیلی گرون باشه  شما میتونید از ویسکی ، کنیاک و یا رم استفاده کنید فقط هر الکلی که استفاده میکنید حتما 35 درصدی باشه با الکل بالاتر هم میشه فقط پائین تر نباشه با ویسکی کونفورت هم فوق العاده میشه این لیکور ویسکی طعم ملایم پرتقال و وانیل میده عصاره این ویسکی یک معجون فوق العاده میشه برای استفاده در کیک ، ترافل ، بستنی ،کوکتلها وهمینطور خیلی چیزهای بیشتر.

با اینکه دستورهای زیادی در اینترنت برای درست کردن عصاره وانیل وجود داره ولی در همگی فقط از وانیل و الکل استفاده شده پس با گارانتی خرابکاری در کارنیست. 
 
 
مواد لازم
چوب وانیل یا دانه وانیل 3 عدد
ودکا 240 میلی یا یک لیوان
وانیل را با یک چاقوی تیز از وسط ببرید مغز را از چوبش جدا کنید وهمراه با چوبش داخل شیشه بریزید بعد هم الکل را داخل شیشه خالی کنید و در شیشه را ببندید داخل کمد دور از روشنائی قرار بدید بعد از دو ماه تبدیل به یک عصاره خوش عطر میشه در طول این مدت اگر از مغز چوب وانیل استفاده کردید میتونید چوب وانیل را به وانیلهای داخل شیشه اضافه کنید و یک استکان ودکا هم داخل شیشه بریزید بعد از گذشتن دوماه عصاره داخل شیشه را از صافی رد میکنید و داخل شیشه کوچکتر بریزید واگردر جائی دور از نور و روشنائی باشه تا چند سال قابل نگهداریست . از عصاره وانیل معمولا یک ق چایخوری استفاده میشه یعنی با مقدار بالا تقریبا 30 بارمیشه استفاده کرد برای راحتی کار خودتون مقدار استفاده روز مره را شیشه کوچک که اگر تیره باشه خیلی بهتره بریزید و شیشه بزرگتر را در جای تاریک بذارید.

در ابتدا رنگ روشنی داره که بعد از گذشت زمان تیره تر میشه وکمی هم به خاطر وجود وانیل روغنی 
من از یک شیشه ودکا استفاده کردم در نتیجه باید از وانیل بیشستری استفاده میشد اگر مدت زمان بیشتر از دو ماه هم شد هیچ اشکالی نداره شیشه های من با طعم الکلهای مختلف تا چندین ماه در شیشه میمونه. 


این هم عصاره وانیل با کیفیت خوب که میشه خرید ولی در اینجا نوشته نشده که از شربت ذرت و شکر و چند تا چیز دیگه هم استفاده شده 100 میلی با این قیمت که خالص هم نیست.

۱۳۹۲ دی ۲۶, پنجشنبه

بیسکوئیت کاراملی






روزهای خوب و قشنگ کریسمس و سال نو گذشت و من امروز تصمیم به نوشتن گرفتم چه کنم که وقت کافی برای این یکی سرگرمیم ندارم  من در این ایام مثل هر سال بیسکوئیتهایی درست کردم که میشه گفت یکی یکدونه هستند و شاید مثالش را نه دیده و یا خورده باشید با اینکه کلکسیون بیسکوئیتهای من از کتابهای قدیمی و یاجدید کامل شده اینقدر در دست چین کردنش وسواس به خرج دادم که دستورهای تک تکشون برای من ارزش زیادی دارند طعمهائی که شاید براتون هیچ وقت تکراری نباشه و متفاوت با بیسکوئیتهائی که حتی در گرونترین مغازه ها بشه خرید باشه  برای من بیسکوئیت باید آخر لذت باشه و غیر ممکنه که از مغازه بیسکوئیت بخرم دلیلیش هم اینه که ما خانوادگی حتی پسر کوچکم به بیسکوئیت علاقه ای نداریم چطور میشه بیسکوئیتهای رنگ و وارنگی که در مغازه ها با مواد بی کیفیت درست میشه خرید و بدترازهمه  به دست بچه هامون بدیم که اطلاعی از این موضوع ندارند ولی داستان این بیسکوئیتها فرق میکنه من سالی یکبار درستشون میکنم وقشنگیش هم به همینه که تا کریسمس بعدی برای خوردنش انتظار بکشیم و واقعا هم که ارزش این همه انتظار را داره اگر این بیسکوئیتها تا به حال در خونه ما درست میشده از امروز شما هم میتونید درستش کنید توصیه من به شما اینه که برای درست کردن هر نوع بیسکوئیتی از مواد اولیه تازه و مرغوب استفاده کنید تا بتونید برای چند هفته بدون اینکه در طعمش تغییری پیدا بشه نگهداریش کنید البته منظور برای مقدار خیلی بیشتره چون این مقدار سریع خورده میشه  .
این بیسکوئیت کاراملی ترین بیسکوئیتی میتونه باشه که تا به حال خوردید حرف نداره و حتی کسانی که به بیسکوئیت هیچ علاقه ای ندارند به کلکسیون این بیسکوئیتها(در آینده) و بیسکوئیت کاراملی نه نمیگن.
 

 این عکس چند تا شربت متفاوت را نشون میده
 
مواد لازم
 
آرد 140گرم
کره نرم از قبل در دمای اتاق بذارید100 گرم
شکر 80 گرم (میتونید مخلوطی از شکر قهوه ای و سفید استفاده کنید)
شربت نیشکر 2 ق غذاخوری(تمام شربتها مثل شربت یا همون زیروب ذرت،برنج وغیره برای این بیسکوئیت مناسبند کسانی که دسترسی به هیچ نوع شربتی ندارند با مقداری آب و شکر شربتی غلیظ درست کنند مثل شربت زولبیا)
جوش شیرین نصف ق چایخوری
پودر زنجبیل 1 ق چایخوری (حتی اگر زنجبیل دوست ندارید حذفش نکنید با این مقدار طعم ملایمی در بیسکوئیت پیدا میکنه و با طعم کارامل فوق  العاده میشه)
وانیل 1 ق چایخوری

 خمیررا به دو قسمت تقسیم کنید
با دست به همین شکل صاف کنید نه خیلی نازک و نه کلفت حتما هم نباید روی خمیر خیلی صاف بشه دست که وردنه نیست. 
با چنگال روی خمیر را به همین شکل مدل بندازید
 
وقتی که از فر خارج شد بعد از دو دقیقه با چاقو و یا هر وسیله مناسب اینکار به برشهای بلند بیسکوئیت را ببرید
اندازه بیسکوئیتها دست خودتونه ولی بنظر من به این شکل خیلی خواستنی میشه.   
 
فر را 175 درجه سانتیگراد داغ کنید.کره وشکرو شربت را با همزن برقی تا حدی که به رنگ کرم در بیاد بزنید و بعد آرد و زنجبیل و جوش شیرین  و وانیل را مخلوط  ویکبار الگ کنید  با وسیله ای مناسب مثل قاشق چوبی یا لیسک مواد را در کره زیرورو میکنید توجه کنید در این مرحله از همزن برقی استفاده نشه ،حالا خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و روی کاغذ روغنی با دست خمیر را صاف کنید توضیحات بیشتر را در زیر عکسها میدم که بهتر متوجه بشید به مدت 12 تا 15 دقیقه  در طبقه وسط فر میپزید تا رنگ کاراملی پیدا کنه فرها متفاوتند از فر خارج کنید دودقیقه صبر کنید و با چاقو بیسکوئیت را برش بدید بعد ازخنک شدن در ظرف در بسته تا چندین هفته قابل نگهداریست همیشه هر نوع بیسکوئیت را به تنهائی داخل ظرف قرار بدید چون اگر چند نوع بیسکوئیت با هم در ظرف در بسته قرار بگیره باعث رطوبت میشه و تردیش از بین میره اونوقت دیگه حتی اگربهترین هم باشه بدرد نخور میشه.
 
 شاید فکرش را هم نمیکردید که با این مواد اولیه و به این آسونی بشه خوشمزه ترین بیسکوئیت کارامل را درست کرد در آینده دستور چند تا دیگه از بهترینها را در اختیارتون میذارم.
البته حقیقت تلخ اینکه بیسکوئیت چه با مواد اولیه با کیفیت و چه با مواد بی کیفیت درست بشه باید در خوردنش صرفه جوئی بشه چون در همشون از کره و آرد و شکر استفاده میشه و شکر میتونه بدترینش باشه ولی خوردنش در ایام خاص بهترینهاست.