صفحات

۱۳۹۴ خرداد ۴, دوشنبه

طرز تهیه پنیر با مایه خمیر ترش



مثل اینکه قول داده بودم بین این دو تا پست پنیر، فاصله زیادی نیافته ، ولی به خاطر کارهائی که در این اواخر برام پیش اومد حتی نتوستم جواب کامنتها و ایمل های شما دوستان را بدم ، ولی امروز سعی میکنم این پست را به طور کامل توضیح میدم و پست سومی نخواهیم داشت.
در پست قبلی یاد گرفتید که چطور یک پنیر خوشمزه را بدون استفاده از مایه پنیر درست کنید  و در این پست طرز تهیه پنیر را با نانی که از خمیر ترش درست شده را یاد میگیرید ، حالا براتون این سوال پیش میاد که نان چه ربطی به پنیر داره ، از آنجانیکه داخل خمیر ترش هم اسید سرکه وجود داره و هم اسید شیر، میتونه بهترین مایه برای درست کردن پنیر باشه اونم نه هر پنیری بلکه خوشمزه ترین پنیر سفیدی که تا به حال خوردید. شما نمیتونید برای درست کردن این پنیر از هر نانی استفاده کنید فقط از نانی که با خمیر ترش درست شده باشه ، اینکه خمیر ترش چی هستش و چطور درست میشه یک بحث مفصل برای خودشه که احتیاج به یک پست جداگانه داره ، ولی جای نگرانی نیست خوشبختانه این کار مدتها پیش توسط همکار خوبمون آقای دوزل در وبلاگ خوب کافه شمشیری مفصل و عالی توضیح داده شده پس مشکلی برای درست کردن این پنیر خوشمزه باقی نمیمونه.
در نان فروشیهای آلمان نان هایی که با خمیر ترش درست میشن را راحت میشه تهیه کرد و این نانها انواع مختلفی داره ، من خودم از نان جو که داخلش درصد بالائی خمیر ترش داره استفاده میکنم ولی کسانی که دسترسی به این نوع نان را ندارند میتونند خودشون در منزل نان با خمیر ترش درست کنند .
توضیحات بیشتر را روی عکسها میدم.


طریقه کار مثل پست قبلی هستش داخل شیشه  300 میلی لیترشیر میریزید و یک تکه نان داخل شیشه میندازید ، برای کسانی که حوصله درست کردن نان باخمیر ترش را ندارند میتونند  از مایه خمیر ترش استفاده کنند البته به اندازه یک دانه عدس که فقط داخل شیر میندازید و به هیچ وجه بهم نمیزنید مایه به ته شیشه میچسبه و با شیر قاطی نمیشه و فقط شیر را اسیدی میکنه ،  من خودم همیشه از نان استفاده میکنم چون همیشه در دسترس دارم. با تستهای مختلفی هم که انجام دادم بهترین نتیجه را شیر با درجه حرارت 27 درجه سانتیگراد داده ولی اگر یکی دو درجه کمتر و یا بیشتر هم  شد اشکالی نداره ، درداخل خمیر ترش هم اسید شیر وجود داره و هم اسید سرکه ، این دوتا همون دو تا چیزی هستند که این پنیر را یکی یک دونه میکنه و طعم خاص و محلی به این پنیر میده ، اسید سرکه باعث ترش شدن این پنیر همون طعمی که در پنیر لیقوان باهاش آشنائی داریم و اسید شیر طعم ملایم خامه همون طعمی که در پنیر فیلادلفیا میشناسیم را داره حالا فکر کنید این دو تا طعم در کنار هم بیان ، من پنیرهای زیادی درست میکنم حتی یک یخچال کوچک دارم که فقط داخلش پنیرهای مختلف نگهداری میشه ولی به جرأت میتونم بگم این پنیر یکی از خوشمزه ترین پنیرهای موجود در این دنیاست . پنیر پست قبلی که با مایه های مختلف درست میشه در هر کدومش طعم خاص و فوق العاده ای وجود داره ولی ترک کردن این دنیا و نخوردن این پنیر قابل جبران نیست.


در هوای گرم تابستان بعد از دو روز و در فصلهای دیگه سه روز طول میکشه که شیر بریده بشه در شیشه سمت راست شیر ترش و سفت شده ولی از آبش جدا نشده شاید به خاطر اینکه نانی که استفاده شده درصد کمتری خمیر ترش داشته ویا اینکه درجه حرارت کمی بالا و یا پائین بوده در شیشه سمت چب پنیرترش و از آبش  جدا شده شاید  درصد خمیر ترش این نان به مقدار زیادتر بوده یا اینکه درجه حرارت درست همونی بوده که باید باشه چون که باکتری اسید سرکه موجود در داخل خمیر ترش در 27 درجه سانتیگراد عملی میشه و باکتری اسید شیر موجود در خمیر ترش در 30 درجه سانتیگراد  ، پس همانطور که میبینید عوامل مختلف تاثیر های مختلفی روی شیر میذاره  پس اگر مایه پنیر شما مثل شیشه سمت راستی شد نگران نباشید در پست قبلی براتون توضیح دادم که اگر پنیر از آب جدا بشه و به این شکل در بیاد همیشه خوبه و تکه های پنیر خیلی درشت میشه ولی اگر این اتفاق هم نیافتاد شما یک پنیر با طعم عالی خواهید داشت ، ولی خوشبختانه بیشتر اوقات تکه های پنیری که با خمیر ترش درست بشه درشت هستش و حتی اگرخیلی درشت نباشه چسبندگی خوبی داره و میشه پنیر قالبی درست کرد.

حالا مایه پنیر دوتا شیشه را در کاسه خالی کردم در عکس میبینید که پنیر داخل کاسه سمت راست یک چیزی شبیه به ماست هستش و پنیر سمت چب تکه تکه شده ، حالا مایه پنیر یا شیر ترش شده یا هر چیزی که اسمش را بذارید آمادست برای مایه زدن شیر داخل قابلمه ، اول از همه نان را از روی پنیر جدا کنید، با این دو تا مایه پنیرمون شاید از نظر شکل ظاهری کمی تفاوت داشته باشه ولی از نظر طعم شبیه بهم هستنند.

حالا میتونید مایه داخل شیر را در قابلمه 5 لیتر شیر خالی کنید میتونید از دو نیم لیتر شیر استفاده کنید شما میتونید شیر را همانطور که در پست قبلی توضیح دادم گرم کنید در اینجا درجه حرارت 27 تا 33 درجه سانیگراد باشه شیر را مایه بزنید و خوب پتو پیچی کنید تا جاش خوب گرم باشه یک شب یا تا 16 ساعت بمونه تا خوب ترش بشه و بعد از این مدت تا 60 درجه سانتیگراد حرارت بدید و از روی حرارت بردارید و بذارید پنیر در داخل قابلمه خنک بشه و بعد در پارچه ای در داخل آبکش بریزید بذارید دو تا 6 ساعت آب پنیر چکیده بشه این بستگی داره که شما چه چیز خاصی با این پنیر درست کنید مثلا برای درست کردن کیک پنیر لازم نیست آب پنیر زیادی چکیده بشه ، همانطور که میبینید  تکه های پنیر سمت راست با توجه به مایه ای که زدیم کمی کوچکتر نسبت به تکه های پنیر سمت چپ هستش با پنیر اولی یک کیک پنیر خوشمزه درست میکنم ویا پنیررا با کمی آب پنیر قاطی میکنم و پنیری شبیه به پنیر فیلادلفیا درست میکنم که صد البته طعمی بهتر از پنیر فیلادلفیا داره و با پنیر دومی پنیری شبیه به پنیر لیقوان.

برای اینکه پنیر دومی سفت و قابل برش دادن بشه باید اول از همه پنیر را در چنین قالبی که خودتون درست کردید و یا خریدید ریخته بشه و با فشار سنگ یا هر چیز دیگه سنگین بشه میتونه یک شب برای این کار کافی باشه



چیزی که در این پنیر قابل ستایش هستش همین الان بدون اینکه در آب و نمک گذاشته بشه  بعد از سرد شدن  قابل خوردن هستش اگر من به جای شما باشم به این پنیر قبل از قالب زدن مقدار کمی نمک میزنم و بعد در قالب میریزم و بعد از گذشت یک شب پنیر را از قالب خارج میکنم و دیگه در آب ونمک قرار نمیدم چرا بیخودی پنیری که این همه طعم و مزه داره را داخل آب و نمک قرار بدیم  ونمک اضافه وارد بدنمون کنیم اگر پنیر فتا و یا لیقوان را داخل آب و نمک قرار میدن به خاطر این هستش که این پنیر با مایه  lab  درست میشه و در اول طعم خاص پنیر را نداره و بعد از قرار دادن در آب و نمک بعد از هفته ها تا چند ماه طعم خاص پنیرلیقوان یا فتا را میگیره ولی پنیر ما از همون روز اول پر از طعم و مزه هستش و طعمی بی نظیر داره و داخل یخچال به این زودیها خراب نمیشه ولی حق انتخاب باشماست اگر خواستید در آب نگهداری کنید میتونید آب پنیر را با آب معمولی ونمک قاطی کنید و یا فقط از آب  پنیر استفاده کنید .

در این عکس نمونه های مختلف استفاده از این پنیر را میبینید ، احتیاج به توضیح نداره  شما چه با این پنیر کیک و چه انواع مختلف پنیر را درست کنید همیشه از خوردنش لذت خواهید برد .



طرز تهیه پنیر در شیشه
حالا به بحث سوم پنیر میرسیم  در اینجا چند لیتر شیر در شیشه بزرگ مایه زده میشه و بعد از دو تا سه روز پنیر آمادست و فقط بعد از حرارت دادن وسرد شدن آماده خوردن هستش ، برای این بحث قصد داشتم پست جداگانه ای بذارم تا این پست مثل همیشه طولانی و خسته کننده نشه ولی به من اعتمادی نیست و هیچ معلوم نیست که پست بعدی چه زمانی باشه و از آنجائیکه این دوتا پست به هم مربوط میشن در همین جا به این پست پنیر خاتمه میدم.


حالا که نتیجه مایه زدن با نان عالی شد یک شیشه بزرک تهیه میکنیم و داخل شیشه را 3 تا 5 لیتر شیر میریزیم درجه حرارت شیر 27 درجه سانیگراد باشه  یعنی من این درجه را انتخاب میکنم بعضی اوقات اتفاق میافته کمی بالا و پائین میشه ولی اتفاق بدی نمی افته ، من برای پنج لیتر شیر از یک برش نان استفاده میکنم میتونید شکل  نان را در عکس پائین ببینید در شیشه را بذارید ولی محکم نبندید. نباید شیشه در مقابل نورمستقیم خورشید قرار بگیره در یک گوشه از اتاق قرار بدید اگر زمستان باشه در آشپزخانه نزدیک به اجاق گاز باشه چون بر اثر پخت و پز محیط آشپزخانه گرمتر از جاهای دیگه هستش ولی در تابستان فرقی نمیکنه هر اتاقی که دوست داشتید بذارید.

نان را به این شکل ببرید ولی یک مقدار از خمیر نان داخل برش نان بمونه میتونید اینکار را انجام ندید  اینکار فقط به خاطر این هستش که موقع در آوردن نان ، قسمت خمیر نان در پنیر له میشه ولی اینطوری راحت تر میشه درش آورد ( برش نان را داخل شیر بیاندازید احتیاج به هم زدن هم نداره نان روی شیر قرار میگیره ،  اون شیشه شیر را هم در عکس نادیده بگیرید )


اگر هوا گرم و تابستانی باشه و داخل اتاق از 26 درجه به بالا باشه در روز دوم شیر ترش و سفت میشه  و در طول روز یا شب کم کم به این شکل بریده میشه ولی در زمستان کمی فرق میکنه اگر دمای اتاق 22 تا 24 در جه سانیگراد باشه در روز دوم شیر ترش و سفت میشه  و در روز سوم  به این شکل در میاد ولی باید باز چند ساعت بیشتر بمونه تا پنیر کاملا از آب جدا بشه.

بعد از چند ساعت  تکه های پنیرکاملا ازآب پنیر جدا میشه ، نان را از روی پنیر بردارید ،  پنیرو آب داخل شیشه را داخل یک قابلمه بزرگ خالی کنید و روی حرارت اجاق تا 60 درجه سانتیگراد حرارت بدید و بعد از روی حرارت بردارید و بذارید پنیر داخل قابلمه خنک بشه و بعد داخل دستمال بریزید تا آب پنیر از پنیر جدا بشه (برای کسانی که قصد دارن پنیر بیشتری درست کنند قبل از این که پنیر را حرارت بدن به مقدار 200 تا 300  گرم از پنیر را بردارن و به پنج لیتر شیر و یا نصف این مقدارشیر تزریق کنند و مثل پست قبلی شیر را بعد از گرم کردن مایه بزنند و یک شب تا 16 ساعت صبر کنند ،باکتریهای این پنیر اینقدر فعال و با قدرت هستند که شما پنیری مثل همین شیشه بدست میارید در عکسهای بعدی نشون میدم.

این عکس نمونه ای مشابه هستش ، این بستگی داره که شما در چه ساعتی از روز شیر را مایه بزنید اگر این کار را در شب انجام بدید شیر در روز دوم ترش و سفت میشه ولی صبح تا ظهرروز سوم پنیر از آبش جدا میشه شما بذارید چند ساعتی در همون حالت بمونه تا پنیر کاملا از ابش جدا بشه .

بارها برام اتفاق افتاده که در روز سوم شیر سفت و ترش شده ولی پنیر از آبش جدا نشده واین شکل خاص را نگرفته اگر این اتفاق برای شما هم افتاد به هیج وجه نگران نباشید شیشه را در قابلمه خالی کنید و60 درجه سانتیگراد حرارت بدید و همون کارهای قبلی را برای پنیر انجام بدید نتیجه همیشه عالی میشه استفاده از نان با خمیر ترش رد خور نداره.


این هم سطح پنیر در شیشه ، شیر کاملا سفت و ترش شده ، از خراب شدن شیر ترسی نداشته باشید شیری که فاسد بشه شکلی دیگه داره شیری که باکتری داخلش عمل نکنه در واقع راکد میمونه ومیگنده ، تغییر رنگ میده وتلخ میشه و شما هیچ تغییری در شیشه نمیبینید ، مایه زدن شیر داخل شیشه این خوبی را داره که شما تمام این فعل و انفعلات را میتونید به طور زنده زیر نظر داشته باشید حالا فرقی نمیکنه شما برای مایه زدن شیر به طریق پست قبلی عمل کنید و یا شیر را با نان مایه بزنید باکتریهای داخل مایه عالی عمل میکنند و بسته به مایه ای که استفاده کنید شدت این عملکرد کم یا زیاد هستش ولی مایه داخل شیر در این مدت مثل یک موجود زنده نفس میکشه وشما هم میتونید به طور زنده این اتفاقات را ببینید و حتی میتونه وجود این شیشه که داخلش یک زندگی وجود داره از نظر روحی روی شما یک تاثیر مثبت بذاره و شما را بیش از اندازه خوشحال کنه  و بعد هم که درست کردن و خوردن این پنیر سالم و خوشمزه .


باور کردنی نیست معمولا با استفاده ازمایه  lab تکه های پنیر درشت و سفت میشه ولی در اینجا بدون استفاده از  lab  تکه های پنیر خیلی درشت هستش وتا فشاری بهش وارد نشه شکل خودش را حفظ میکنه  من در اینجا پنیر را حرارت ندادم و فقط در دستمال ریختم تا آبش بره تا به شکل کوارک یک کیک پنیر خوشمزه درست کنم ولی بیشتر اوقات فرقی نمیکنه برای کیک باشه یا پنیری مثل فیلادلفیا و یا پنیر قالبی ، معمولا  تا 60 درجه سانتیگراد حرارت میدم .

تکه پنیر خیلی درشت و چسبندگی خیلی خوبی داره پس میشه یک پنیر قالبی خوب درست کرد

 
حالا این پنیر را با پنیری مقایسه کنید که در عرض چند دقیقه با آبلیمو و سرکه درست میشه فکر نمیکنم کسی که فقط یکبار این پنیر را چه به روش پست قبلی و چه با این روش درست کنه دیگه حتی به خاطر بیاره که روزی پنیر با آبلیمو یا سرکه درست میکرده.

طعم و عطراین پنیر به خاطر استفاده از نان با خمیر ترش به شدت محلی و خاص میشه که اگر خودتون درست نکرده باشید فکر میکنید از شیر گوسفند استفاده شده من یک چیز خوب دیگه با این پنیر درست کردم شاید خودتون بتونید حدس بزنید ولی یک پست جداگانه براش میذارم





با این پنیر یک کیک پنیر خوشمزه درست کردم ، فکر نکنید که کیک سوخته این کیک اگر سیاه نشه خوردنش لطفی نداره به خاطر  همین سوختگیش معروف هستش البته این عقیده فرانسویهاست ، در ظرف جلوئی مقداری از پنیرتازه را با کمی آب پنیر مخلوط کردم  مقداری زیتون سیاه خرد شده و گوجه خشک در روغن که خرد شده وپیازچه و فلفل سیاه و نمک مخلوط کردم، طعمش حرف نداره با پنیر تازه به این شکل میتونید طعمهای مختلفی را امتحان کنید .


 همانطور که گفتم شما میتونید قبل از حرارت دادن پنیر 200 تا 300 گرم مایه پنیر را بردارید و باهاش پنیر جدید درست کنید و دیگه از نان استفاده نکنید.  در این پنیر که در حال حرارت دادن هستش از مایه پنیر داخل شیشه استفاده کردم این را هم بگم مایه پنیرداخل شیشه در روز دوم سفت و ترش شده بود ولی در روز سوم  به مقدار خیلی کمی پنیر از آبش جدا شده بود که به خوبی میشد از زیر شیشه دید ولی زمان همچنان میگذشت وپنیر کاملا از آبش جدا نشده بود و چون روز سوم  کم کم داشت به پایان میرسید مقداری از پنیر را برای مایه زدن شیر برای پنیر بعدی قبل از حرارت دادن برداشتم و بقیه پنیر را حرارت دادم 
در این عکس نتیجه  را میبینید هیچ فکر نمیکردم شیررا با پنیر مایه بزنم و نتیجه اینقدر عالی بشه اونم پنیری که سفت و ترش شده بود ولی مثل همیشه از آبش جدا نشده بود پس زنده باد نان با مایه خمیر ترش عجب اثر خارق العاده ای داره باکتریهای خمیر ترش ،  تکه های پنیر به شدت بزرگ هستش و طعم فوق العاده ای داره 
حالا که تکه ها ی پنیر اینقدر بزرگ هستش در قالب میریزم 
این هم یک نمونه قالب زدن پنیر 
در پنیری که که برای مایه زدن از نان خمیر ترش استفاده میشه تکه های پنیر بدست اومده خیلی بزرگ هستش حالا بعضی اوقات اتفاق میافته که کمی کوچکتر باشه ولی همیشه و همیشه طعم خوشمزه و خاصی داره این طعم به قدری قوی و عالی هستش که پنیرهای سفید سوپر مارکت نمیتونه در مقابلش برابری کنه .شما میتونید مقداری ازپنیر را بدون قالب زدن یا بدون اینکه به شکل پنیر فیلادلفیا در بیارید بعد از حرارت دادن و در صافی گذاشتن با اضافه کردن نمک یا بدون نمک در ظرف سر دار بذارید و در داخل یخچال قرار بدید و به همین شکلی که در عکس میبینید استفاده کنید من کمی فلفل تازه سائیده شده هم استفاده کردم.

آب پنیر را دور نریزید در جا یخی بریزید به این شکل و بعد در پلاستیک زیپ دار بریزید و برای استفاده  آب پنیر مارینت کردن گوشت، برای تمیز کردن پوست صورت، روی سوختگی نیش زنبور یا به عنوان یک نوشیدنی خنک استفاده کنید این آب پر از خاصیت هستش اگر در آینده مثل من پنیر بازی زیاد کردید و آب پنیر زیادی ذخیره داشتید آب پنیررا  داخل وان حمام بریزید و با آب معمولی قاطی کنید و بدنتون را داخل این آب شستشو بدید بذارید پوستتون هم از اسید خمیر ترش بهره ببره ، شما در این پست به طور غیر مستقیم  با مایه خمیر ترش و نانی که از خمیر ترش درست میشه آشنا شدید و همینطور دیدید که با یک تکه نانی که از خمیر ترش درست شده پنیری بسیار عالی بدست میاد که فقط اگر یکبار طعم این پنیر را بچشید تا آخر عمر اسیرش میشید و دیگه هیچ پنیر سفیدی نمیتونه جاش را براتون بگیره ، پس سعی کنید این نوع نان در برنامه غذائیتون جایی داشته باشه ، اسیدهای خوب این نان قابل انکار نیستند و به زبان ساده ، پنیر و یا نانی که داخلش این اسیدها موجود باشه فقط میتونه برای سلامتی معده مفید باشه . 

فرقی نمیکنه  شبهای سرد زمستان یا گرم تابستان باشه ، غذای ما شبها نان و پنیر هستش نه به خاطر اینکه من پنیر درست میکنم من هم مثل شما پنیر را در بیشتر فصلها میخرم ولی در این مدت که پنیر درست میکنم تجربه های خوبی بدست آوردم و یک سرگرمی قشنگی برام شده مخصوصا در تابستان که هوا گرمتر هستش امکان امتحان و درست کردن پنیرهای مختلفی وجود داره و همینطورهم سفره نان و پنیر ما رنگین تر میشه  و یک تنوع و تفریحی هم برای ما میشه در موقع خوردن بحث گرم سه نفره داغی هم سر میگیره ، انواع پنیرها در ظرف چیده میشه از پنیر قالبی تا چند نوع پنیرنرم با طعمهای مختلف گذاشته میشه و هرکسی نظر خودش را در مورد  طعم پنیرها میگه، پنیر چه با مایه پنیر در پست قبلی و چه با نان ترش و چه با مایه lab درست شده باشه همیشه خوشمزه و به ترتیب نمره میگیرن و بعد هم لذت خوردن کیک پنیری که با این پنیرها درست میشه اینها درست همون چیزهای خاصی هستند که شما هیچ وقت نمیتونید درهیچ مغازه یا مارکت یا رستورانی پیدا کنید  ما سه نفر حتی پسرهشت ساله من اینقدر به این طعم ها و کیفیت های خاص بد عادت شدیم که دیگه نمیتونیم به راحتی در یک قنادی یا رستوران چیزی باب میل بخوریم مگر اینکه گرسنه و یا مجبور باشیم.
دوستان شما در پست قبلی با گنجی با ارزش آشنا شدید این پست سنگ با ارزش همون گنج هستش ، من اون گنج واین سنگ با ارزش را کامل و تمام با شما شریک شدم و شما را هم بی بهره نذاشتم  پس استفاده کامل را از این گنج ببرید اینکارها حوصله و وقت و تحقیق میخواد ولی میدونم کسانی که اینکاره هستند تا آخرش میرن استفاده از تجربه دیگران و خودتون و تحقیق و مطالعه  بحثهای جدید وجالبی را بوجود میاره که خیلی با ارزش هستند.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

طرز تهیه پنیر خوشمزه بدون مایه پنیر







چند ماه پیش عکس این پنیرلیقوان ویا فتا را گذاشته بودم و قول داده بودم طرز تهیش را براتون بذارم ، ولی قبل از اون میخوام شما را با این گنج بزرگ آشنا کنم شاید پیش خودتون فکر کنید پنیر و گنج چه ربطی به هم دارند ولی وقتی این پنیر را درست کردید با گذاشتن اولین لقمه در دهانتون متوجه حرفم میشید ، این تنها یک پنیرمعمولی نیست ، یعنی شما از الان تا به آخر عمرتون در خونه خودتون با مواد کاملا طبیعی میتونید یک پنیر خیلی خوشمزه درست کنید و اگر غلو نکرده باشم شاید هم دیگه از این نوع پنیر نوع بازاریش را هیچ وقت نخرید.
از الان میگم این پست طولانی میشه وبرای اینکه چشماتون درد نگیره به دوقسمت تقسیم میشه من مثل همیشه سعی میکنم توضیحات کامل باشه تا شما هم بتونید این پنیر خوشمزه را درست کنید وگرنه فقط دیدن عکس که لذت و لطفی نداره.

این پنیر با شیر پاستوریزه و بدون مایه پنیر (lab) درست میشه . فکر میکنم شما و شاید هم ماماناتون برای یکبار هم که شده باشه پنیر با سرکه و آبلیمو درست کرده باشید و هدف همه هم مطمئنم رسیدن به پنیر خوشمزه و معروف لیقوان یا تیریز بوده  که متاسفانه نتیجه مثل همیشه یک پنیر سفید و بیمزست که معمولا پنیر خورهای حرفه ای و مشکل پسند دیگه به طرفش نمیرن ، خب بدمزه نیست ولی قابل بحث هم نیست. بنظر من از پنیری که در عرض چند دقیقه با شیری که به حد جوش میرسه و با مقداری سرکه و یا آبلیمو بریده میشه ، نمیشه انتظار زیادی داشت، این پنیر را باید هندیها در کنار یک لواش فوری درست کنند، یک پنیر فوری با یک لواش داغ و یک شکم گرسنه میتونه رفع گرسنگی کنه ولی نمیتونه آخر لذت باشه ولی برای ما ایرانیها که با پنیر لیقوان ونان سنگک بزرگ شدیم این پنیر برازندست. .
حالا براتون توضیح میدم که چرا این پنیر بدون مایه پنیر و بدون استفاده از هیچ مواد افزودنی به اندازه پنیر لیقوان خوشمزه میشه،شاید هم خوشمزه تر چون پنیر لیقوان یا فتا بعد از درست کردن کوارک مثل همه پنیرهای دیگه مزه خاصی نداره و وقتی که در آب و نمک گذاشته میشه بعد از گذشت هفته ها طعم واقعی به خودش میگیره در حالیکه این پنیر از همون ابتدا پراز طعم و مزست وبا پنیرلیقوان و فتا برابری میکنه شاید هم یک سر وگردن بیشتر.

لبنیات در آلمان همیشه نقش مهمی در زندگی روزمره داشته و از لبنیات به هر شکلی استفاده های زیادی میشه ،یکی از اونها شیر ترش شدست لطفا با شیر تلخ و خراب اشتباه نگیرید .در زمانهای قدیم با نبود یخچال شیری که تازه دوشیده میشده و یا اینکه از دامدارها  خریده میشده را باید همون روز مصرف میکردند چون که شیر خام عمر زیادی نداره و هر چقدرکه از شیر باقی میموند را در یک گوشه  آشپزخونه، معمولا جائی که گرم بوده میذاشتند تا ترش بشه این اتفاق بدون اینکه چیزی به شیر اضافه بشه میافته چون در شیر خام تمام باکتریهای خوب وبد زنده هستند ، در زندگی مدرن شده امروزی معمولا کسی دیگه اینکارها را نمیکنه ولی شیر ترشیده از نوع کارخانه ای را میشه از سوپر مارکت تهیه کرد. شیر ترش شده به اندازه ماست باعث سلامت معده و پر از ویتامینهای خوب هستش .
روزی که من شیر ترش را درست کردم به این نتیجه رسیدم که این شیر ترش راه رسیدن به یک گنج بزرگ میتونه باشه پس فقط به آبدوغ و خیار اکتفا نکردم ، شما نمیتونید فکرش را هم بکنید که چقدر درست کردن این پنیر با این روشهای مختلف با لذت و با صفاست و چه چیزهای مختلفی میشه باهاش درست کرد اینقدر که این پنیر لذیذ و خوشمزست.

شیری که در اینجا استفاده میکنیم پاستوریزه شدست ، تعدادی از باکتریها از بین رفتن ولی تعدادی از باکتریهای مورد نیاز در شیر زنده هستند حالا فقط باید به شیر کمک کنیم تا به راحتی ترش بشه ،برای درست کردن این پنیر به مایه ترش یعنی همون شیر ترش احتیاج داریم. من روشهای مختلفی را برای ترش کردن شیر امتحان کردم و همه اونها را بهتون معرفی میکنم پس با من همراه باشید. توضیحات بیشتر را روی عکسها میدم تا بهتر متوجه بشید.

مرحله اول:
شما به شیر و یک یک مایع ترش کننده احتیاج دارید شما میتونید از ماست ،باتر میلک،کرم فرش،اشماند (  shmand  یک محصول لبنی شبیه به کرم فرش هستش فقط درصد چربیش کمی کمتره ) شما میتونید شیر را با این محصوات ترش کنید ولی طعم پنیر بسته به اینکه کدامیکی را انتخاب کنید متفاوت ، ولی همیشه خوشمزه میشه .



ما در اینجا از شیر تازه پاستوریزه استفاده میکنیم شیر پاستوریزه فقط 72 تا 75 درجه سانتیگراد حرارت داده میشه و 30 ثانیه در این درجه نگه داشته میشه ، باکتریهای بد از بین میره و باکتریهایی که برای درست کردن پنیر حیاتیست باقی میمونه ، اگر شما از شیری که با درجه بالا و یا به مدت طولانی جوشیده باشه استفاده کنید هیچ نوع باکتری زنده ای در داخل این نوع شیرها وجود نداره پس با ترش کردن شیر هیچ اتفاقی در شیر نمی افته و بعد از این چند روز شیر فاسد وتلخ میشه . من همیشه از محصولات لبنی ارگنیک استفاده میکنم چون که بهترین کیفیت را برای درست کردن پنیر داره ، در مورد شیر هم باید بگم این شیری که در عکس میبینید ارگنیک نیست یک شیر پاستوریزه و حتی همونیژه شدست که متعلق به یک کارخانه شناخته شده  در آلمان هستش که از نظر طعم و مزه و کیفیت عالی هستش ، پس اون شیری را انتخاب کنید که برای خودتون خوش طعم باشه .
همانطور که در عکس میبینید باتر میلک یکی از ترش کننده های خوب برای شیر هستش ،ماست هم یکی از اوناست ، متاسفانه کرم فرش و یا اشماند نداشتم ولی این دو تا هم از نوع ارگنیک در دسترس هستش شما اگر به نوع ارگنیک دسترسی ندارید از نوع با کیفیتش استفاده کنید، مهم در همه اینها وجود باکتریهای زنده هستش پس همیشه موقع خرید به تاریخ لبنیات توجه داشته باشید ، شیر هم باید تاریخ مصرفش تازه باشه هر چقدر که تاریخ مصرف تازه تر باشه باکتریها ی زنده خوب و سریعتر عمل میکنند و شما یک پنیر با کیفیت عالی خواهید داشت.




من از ترش کننده های مختلفی استفاده کردم و در این عکس نتیجه را بهتون نشون دادم شیشه اولی از سمت راست شیر با کرم فرش ترش شده همانطور که میبینید بافت سفتی داره و برای مایه زدن شیر آمادست ، در شیشه دومی شیربا باتر میلک ترش شده  باتر میک هم یک ترش کننده خیلی خوب هستش ولی بافت شیر ترش شده به سفتی اولی نیست ، در شیشه سومی شیر با ماست ترش شده ترشی شیر ترش شده نسبت به اون دو تا کمی کمتره و بافت شل تری هم داره ولی اینم یک ترش کننده خوب و همیشه قابل دسترس هستش.
طرز تهیه شیر ترش
شیر 200 تا 300 میلی لیتر
کرم فرش یا باتر میلک یا ماست  2 ق غذاخوی
یک شیشه تمیز و استریلیزه شده
دما سنج (داشتن دما سنج ضروری هستش )
لبنیات شما باید حرارت اتاق را داشته باشه گرمای شیرهم به اندازه حرات بدن باشه ،  اگر برای ترش کردن شیر ازکرم فرش ، اشماند و باتر میلک استفاده کردید حرارت شیر از 29 تا حداکثر 37 درجه سانتیگراد مناسب هستش ولی اگر برای ترش کردن شیر از ماست استفاده کردید شیر را تا 40 درجه سانتیگراد گرم کنید چون نوع باکتریهای موجود در ماست در درجه 40 تا 45 درجه  سانتیگراد فعال میشن.
شیر را داخل شیشه تمیز بریزید دو قاشق از ترش کننده انتخابی را درداخل کاسه کوچکی بریزید و با قاشق هم بزنید و بعد به شیر اضافه کنید در شیشه را روی شیشه قرار بدید ولی محکم نبندید تا باکتریها بتونند فعالیتشون را شروع کنند.
شیشه را در محیط اتاق قرار بدید از 22 درجه سانتیگراد تا 27 درجه سانتیگراد حرارت مناسبی برای ترش شدن شیر هستش .
سه روز طول میکشه تا شیر ترش بشه در روز اول هیچ اتفاقی نمی افته در روز دوم هم تقریبا چیز زیادی نمیبینید ولی در روز سوم شیر ترش و سفت میشه ، ترش و سفت شدن شیر بسته به نوع انتخابتون متفاوت هستش ولی مهم اینه که محصول نهائی که همون پنیر باشه طعمی فوق العاده داره و بسته به اینکه از کدام ترش کننده استفاده کرده باشید طعم پنیر هم تغییر پیدا میکنه. در مورد فاسد شدن شیر نگران نباشید شیر که باکتریها عمل کنند ترش میشه و بوی ترش خوبی میده و شما نفس کشیدن شیر را به وضوح میبینید در حالیکه اگر باکتریها عمل نکنند شیر راکد میمونه و بوی زننده و طعم تلخی میگیره که شما راحت میتونید  تشخیص بدید.




در این دو تا شیشه از دو تا ترش کننده مختلف استفاده شده در اولی از کرم فرش و در شیشه دومی از ماست استفاده شده در شیشه اولی میبنید که شیر به شدت ترش شده ،  در شیشه دومی هم شیر ترش شده ولی ترشیش ملایم تره در نتیجه ترشی کوارک کمی کمتر میشه ،ولی در نهایت فرقی نمیکنه از چه ترش کننده ای استفاده کنیم ما همیشه  کوارک ویا همون پنیر تازه و ترش را بدست میاریم که درصد ترشی میتونه ملایم ویا شدید باشه ولی این ترشی در بافت پنیر تاثیر میذاره.




در این عکس میبینید که چقدر باکتریها خوب عمل کردن  حتی بعضی اوقات در روز سوم در زیر شیشه آب از پنیر جدا میشه، ولی اینکه شیر ترش شده همیشه به این شکل در بیاد تضمینی نیست من خودم بارها با کرم فرش شیر را ترش کردم ،  شیر ترش و سفت شده ولی به این شکل در نیومده پس اگر شیر ترش شده شما به این شکل در نیومد نگران نباشید.این کاملا شانسی هستش حتی منم که اینقدر این پنیر را درست میکنم هر بار یک بافت متفاوتی بدست میارم.
حالا چرا ترش شدن بیش از اندازه شیر و تغییر شکل ظاهری شیر اینقدر مهم میتونه باشه را براتون توضیح میدم.
شیر ترش و سفت شده شما چه بافتی مثل شیشه اولی و چه بافتی مثل شیشه دومی را داشته باشه فرقی در طعم پنیرنمیکنه محصول نهائی همیشه پنیر هستش ولی اگر شیر به شدت ترش شده باشه بعد از اینکه شیر را با این شیر ترش مایه زدیم شیر مایه زده شده به تکه های درشت تری تکه میشه و این میتونه بعضی اوقات خیلی خوب باشه .
حالا چرا شیر اگر به تکه های درشت تری در بیاد میتونه خوب باشه را براتون توضیح میدم.
ما برای درست کردن پنیر لیقوان و یا فتا ازیک محصول لبنی مثل ماست و یا باتر میلک برای ترش کردن شیر و از lab  برای سفت کردن شیراستفاده میکنیم استفاده از lab  برای درست کردن پنیرهای مختلف واجب هستش چون که باعث سفت و محکم شدن شیر میشه و یک چسبندگی خوبی به پنیر میده و ما میتونیم پنیرهای مختلفی را درست کنیم نمونش را در پنیر پیتزا و موزارلا دیدید ، پنیر لیقوان هم چون در آب و نمک گذاشته میشه این چسبندگی را لازم داره وگرنه فقط با ترش کردن و بدون این چسبندگی  پنیردر آب و نمک عمری نداره از هم پاشیده و در آب له میشه ، در پنیر ما از lab  استفاده نمیشه و فقط شیر ترش میشه ، ولی  اگر تکه های پنیر درشت باشه یک چسبندگی خوبی در پنیر بوجود میاد که این چسبندگی برای گذاشتن این پنیر در آب و نمک کافیست.


اینجا در دو قابلمه جداگانه شیر را مایه زدم ، شیر یک قابلمه را با مایه خیلی ترش شده مایه زدم و در اون یکی قابلمه از شیر ترشیده معمولی استفاده کردم ، کاملا در عکس مشخص و قابل دیدن هستش ، در قابلمه قرمز ترشیدگی شیر باعث شده شیر در قابلمه قرمز خوب ترش بشه و این را روی سطح شیر میتونید ببینید این به این معنی هست که تکه های کوارک و یا پنیر تازه ما درشت میشه و میتونیم این پنیر را در آب و نمک قرار بدیم و قابلمه کوچکتردر نتیجه کوارک ریزتری به ما خواهد داد که ما میتونیم بدون گذاشتن در آب و نمک با اضافه کردن مقداری نمک به شکلهای مختلف ازش استفاده کنیم ، مهم طعم خوشمزه این پنیر هستش که برعکس سایر پنیرها در همون روز بعد از سرد شدن میتونید نوش جان کنید ، پنیر هر دو تا قابلمه از نظر طعم خوشمزست هر دوتا یک طعم ترش و جا افتاده ای داره، یک پنیر لیقوان بعد از گذشت زمان این طعم ترش و کهنه را پیدا میکنه ، با گذاشتن یک تکه از این پنیر در دهانتون انفجاری در دهانتون صورت میگیره که راحت نمیتونید از نظر طعم ، پنیر سفید مشابه این را جایگزین این پنیر کنید ، میدونم خیلی هیجان زده شدید. 

طرز تهیه پنیر با مایه ترش
شیر پر چرب پاستوریزه 5 لیتر (شما میتونید در تمام این مراحل از شیر بز یا گوسفند هم استفاده کنید) اگر از نصف این مقدار شیر استفاده کردید میتونید 200 میلی شیر ترش به شیر اضافه کنید.
یک شیشه مایه ترش (این مقدار میتونه 200 تا 300 میلی لیتر باشه)
یک قابلمه تمیز
دما سنج یک ستمال نخی( همیشه دستمال را با دست بدون استفاده از پودر شوینده بشورید و در قابلمه با آب و کمی نمک خوب بجوشانید پودر لباسشوئی یا صابون میتونه روی طعم پنیر تاثیر بذاره وپس توجه داشته باشید)

شیر را حداکثر تا 37 درجه سانتیگراد گرم میکنیم و شیر ترش شده داخل شیشه را هم میزنیم اگر یکدست نبود هیچ مهم نیست در قابلمه شیر خالی میکنید و با قاشق بزرگ  چند دور هم میزنید تا خوب مخلوط بشه حالا در یک جای گرم بذارید و با پتو قابلمه را بپیچید معمولا در فصل بهار دما در طول روز و یا شب تغییر میکنه میتونید برای کمک آب را تا 50 درجه سانتیگراد داغ کنید داخل کیسه مخصوص ، آب گرم بریزید و در پتو و یا در کلمن قرار بدید. 12 تا 16 ساعت شیر به زمان احتیاج داره تا بسته بشه من معمولا میذارم تا 16 ساعت بمونه تا خوب شیر ترشیده بشه .
توجه داشته باشید اگر برای درست کردن پنیر، از مایه شیر ترش با ماست استفاده کردید ، شیر را تا 40 درجه سانیگرا د گرم کنید و بعد مایه را با شیر قاطی کنید.
توضیحات بعد از دیدن چند تا عکس ادامه پیدا میکنه.



پنیر بعد از حرارت دادن به راحتی از آب پنیر جدا میشه و این نشون میده کار درست کردن پنیر تا به اینجا با موفقیت انجام شده.


  
در اینجا بافت پنیر، درشت و خیلی خوبه پس گذاشتن پنیردر آب و نمک گارانتی شده



در اینجا پنیر بافت ریزتری داره پس میتونیم پنیر تازه به شکلهای مختلف و یا یک کیک پنیر خوشمزه درست کنیم




  حالا بعد از گذشت 12 تا 16 ساعت ، شیرداخل قابلمه ، ترش و سفت میشه ، که البته این سفتی متغیر هستش بعضی اوقات میشه با چاقو برید و بعضی اوقات بافتش شل تره و با قاشق بهم میزنیم ، حالا قابلمه را روی حرارت میذاریم و گاهی با قاشق هم میزنیم ولی نه خیلی زیاد ، پنیر به راحتی از آب پنیر جدا میشه ، دما را با کمک دماسنج کنترل کنید ، زمانیکه گرما به 60 درجه سانتیگراد رسید قابلمه را از روی حرارت برمیداریم حتما اینکار را بکنید چون اگر روی اجاق بمونه حرارت بالا میره و بافت مخملی پنیر از بین میره و خشگ میشه این پنیر به شدت خامه ای و لطیف هستش ، بعد از نیم ساعت وقتیکه پنیر کمی خنک شد در زیر آبکش یک قابلمه قرار میدیم درداخل آبکش پارچه نخی میذاریم و با یک آبکش کوچکتر پنیر را از آب پنیر جدا میکنیم و داخل پارچه میریزیم و میذاریم تا دوساعت آب پنیر چکیده بشه ، میتونه تا چند ساعت هم طول بکشه این بستگی داره که پنیر را به چه شکلی درست کنید من بعد ازاینکه آب اضافه پنیر کشیده شد ، اگر پنیر بدست اومده دونه های ریزی داشت ، مقدار کمی نمک اضافه میکنم و بهم میزنم و شکلهای مختلفی بهش میدم که چند تا مدل را بهتون نشون میدم ، اگر پنیر بدست اومده تکه های درشت تری داشت بعد از اینکه آبش کشیده شد در قالب پلاستیک سوراخ دار میریزم و با یک تکه سنک یا یک بطری آب روی پنیر فشار میاریم تا پنیر سفت بشه یک شب تا صبح برای اینکار کافیه حالا چند ساعت بیشتر هم شد هیچ اشکالی نداره. میدونید انواع پنیر سفید مثل لیقوان و فتا بدون نمک طعم واقعی یک پنیر را نداره ولی این پنیر بدون نمک هم پر از طعم و مزه هستش ، پس این پنیر برای کسانی که مشکل فشار خون را دارند حکم طلا البته به رنگ سفید را داره ، ترشی این پنیر باعث میشه که شما کمبود نمک را احساس نکنید ، پنیری که با  lab درست میشه به شکل تازه ترش نیست برای همین باید در طول چند روز استفاده بشه ولی این پنیر به خاطر ترشی که داره ماندگاری خوبی داره ولی با همه اینها با اضافه کردن نمک این مدت طولانی تر هم میشه ، و وقتی در آب و نمک قرار بگیره برای چندین ماه قابل نگهداریست ولی فکر نمیکنم به ماه برسه.



پنیر سمت راست بعد از شکل گرفتن آماده خوردن هستش پنیر سمت چب بعد از سفت شدن به تکه های بزرگ بریده و داخل آب و نمک قرار میگیره در ابتدا میتونید از یک سنگ یا کنسرو یک کیلوئی استفاده کنید و بعد تا یک کیلو نیم وزنش را بیشتر کنید.

 در اینجا برای پنیراز یک شیشه پاستای برگ سیرتازه استفاده کردم یک پست برای طرز تهیش میذارم ولی خیلی سریع توضیح میدم برگ سیر را با مقداری نمک و روغن مایع آسیاب میکنیم .مقداری پنیر در ته قالب میریزیم و روی پنیر مقداری برگ سیر، دوباره اینکار را تکرار میکنیم بعد روی قالب را سنگین میکنیم تا پنیر شکل بگیره .


من این قالب را خیلی ارزون خریدم در لوازم تحریر فروشی میشه این قالب را تهیه کرد همیشه هر قالبی که میخرید یا خودتون درست میکنید را جفت تهیه کنید همانطور که در عکس میبینید به دو تا قالب احتیاج داریم چون اینطوری خیلی راحت میتونیم روی پنیر فشار بیاریم بدون اینکه پنیر خراب بشه . اگر قالب را خودتون درست کردید میتونید از قالبهای پلاستیکی که با سالاد یا هر چیز دیگه که در سوپرمارکت هستش را تهیه کنید و بعد با کمک یک میخ بزرگ  قالب را سوراخ کنید ولی باید اول میخ را روی حرارت داغ کنید میتونید از شعله گاز یا چیزی شبیه به فندک استفاده کنید. در ایران ، در مغازه پلاستیک فروشها چیزهای خوبی پیدا میشه.


بعد از گذشت یک شب و چند ساعت پنیر خوب سفت شده و قابل بریدن هستش با همه اینها از اطراف کمی پنیرخرد میشه ولی در کل پنیر شکل خودش را به خوبی حفظ میکنه.


بارها گفتم بازم میگم این پنیر به همین شکل تازه پر از طعم و مزه هستش و احتیاجی به گذاشتن آب و نمک نداره خب خیلی هم سالمتره ولی شاید مقدار پنیری که درست کردیم زیاد باشه و دوست داشته باشیم مقداری از پنیر را در آب و نمک بذاریم پس باید شانس بیاریم و تکه های پنیر درشت باشه تا بتونیم اینکار را انجام بدیم.


به مرحله مهمی رسیدیم مقدار نمک برای درست کردن آب و نمک خیلی مهم هستش ، چون اگر آب و نمک را بدون اندازه درست کنید پنیر داخل آب بعد از مدتی شل و لیز میشه و زحماتتون به باد میره در کل خوردن چنین پنیری هیچ لذتی هم نداره ،من همیشه برای یک لیتر آب از 120 گرم نمک استفاده میکنم ، و از نمک دریا استفاده میکنم ، اگر اب آشامیدنی طعم کلر نداشته باشه میتونید از همون آب معمولی استفاده کنید در غیر اینصورت شاید بهتر باشه آب آشامیدنی را بخرید. نکته مهم دیگه این هستش که آب و نمک مورد استفاده را ترش کنید ، زمانی که پنیر را در پارچه ریختیم مقدار زیادی آب پنیر بدست اومد این آب پنیر، ترش و خوشمزه و خیلی خاصیت داره پس بعد از سرد شدن آب بدست اومده را با کمک ملاقه داخل قالب یخ بریزید و بذارید فریزر تا یخ بزنه بعد هم تکه های یخ زده را از قالب خارج کنید و در پلاستیک زیب دار بذارید و در فریزر نگهداری کنید و درموقع درست کردن آب و نمک دو تکه به آب و نمک اضافه میکنید .من هر وقت پنیر فتای واقعی یعنی با   lab را درست میکنم برای درست کردن آب و نمک از همین آب پنیر، ترش شده استفاده میکنم چون آب پنیر با  lab  خبلی طعم شیرینی داره و معمولا باید 24 ساعت در دمای اتاق بمونه تا ترش بشه باز هم ترشیش به این مقدار نمیشه ، حالا که متوجه موضوع شدید مقداری را فریز کنید ، مقداری را سرد بنوشید که پر از باکتریهای زنده و پروتئین ویتامنهای خوب  هستش و به اندازه کلم  ترش شده و کیمچی برامون مفید هستش ، نرم کننده خوبی هم برای گوشت سفید و قرمز هستش.

طرز تهیه آب و نمک
آب یک لیتر 
نمک 120 گرم 
آب پنیر 4 تا 6 ق غذاخوری

آب ، آب پنیر و نمک  را با قاشق مخلوط کنید و بذارید داخل یخچال تا خوب سرد بشه بعد از اینکه پنیر را به تکه های بزرگ برش دادید داخل شیشه قرار بدید و آب و نمک را اضافه کنید و داخل یخچال قرار بدید . شما میتونید از ظرفهای پلاستیکی هم استفاده کنید. 


مگه میشه این پنیر را درست کنید و هوس خوردن نان سنگک و چای سماوری به سرتون نزنه ، همانطور که در عکس میبینید مقداری از پنیر داخل ظرف را بدون اینکه شکلی بهش بدم به همون شکل تازه با کمی نمک مخلوط و مصرف کردم و مقداری را هم در آب و نمک گذاشتم.فرق نمیکنه این پنیر به چه شکلی درست بشه طعم این پنیر بی نظیر هستش.





من معمولا هر وقت که پنیر درست کنم یک کیک پنیر هم با همون پنیر درست میکنم
البته پنیری که برای کیک استفاده میشه نباید خیلی آبش چکیده بشه ، باید بافتی مثل پنیر فیلادلفیا داشته باشه . در ظرف کوچکتر مقداری پنیر با پاستای برگ سیر مخلوط شده و پنیر دیگه در یک قالب کوچک قالب زده شده و با مقداری پودر پاپریکا تزئین شده. اگر یکی دوقاشق کرم فرش یا خامه ترش یا حتی خامه را با مقداری از این پنیر قاطی کنید باز یک پنیر متفاوتی خواهید داشت.

میدونید کیک پنیر ، با این پنیر یک طعم خاصی پیدا میکنه و وقتی که روی کیک کاراملی میشه آخ دیگه بیشتر از این توضیح نمیدم در آینده دستورش را میذارم

در اینجا بافت پنیر ریز بوده پس اگر دوست داشتید مقداری نمک به پنیر اضافه میکنید  در قالب مناسبی میریزید به همون شکل که توضیح دادم با فشار پنیر را سفت میکنید تا حدی که قابل برش دادن باشه داخل یخچال قرار بدید بعد هم در همون روزیا در روزهای آینده نوش جان کنید. یونانیها یک مخلوطی از سبزیهای معطر خشک دارن که برای پنیر فتا استفاده میکنند و پنیر را با روغن مخلوط میکنند بنظر من این پنیر احتیاج به روغن اضافه نداره و چون حرارت بالائی ندیده  پر از طعم و خامه ای هستش ولی از این سبزی استفاده کنید خیلی خوش طعم هستش

در اینجا پنیر را در دست گرد میکنیم و با پودر پاپریکا ، گل خشک شده ، وزیره یا هر چیز دیگه که دوست داشتیم تزئین میکنیم 



در اینجا پنیر تازه را در قالب گذاشتم و با فشار پنیر را سفت کردم وحالا آماده خوردن هستش

من هر چقدر از طعم خوشمزه برگ سیر با این پنیر بگم باز هم کم گفتم  پس باز از پاستای برگ سیر استفاده کردم مقداری پنیر را روی کاغذ روغنی پهن کردم و پاستای برگ سیر را در وسطش گذاشتم و با کمک کاغذ به شکل رولت رول کردم. اگر پنیر شما آب زیادی از دست داد و نتونستید به راحتی به این شکل در بیارید به پنیر مقداری آب پنیر و یا آب گاز دار یا آب ساده اضافه کنید و یا کوشکوب برقی خوب مخلوط کنید تا بافت نرمتری پیدا کنه .

نمونه ای از ظرف پلاستیکی که از اطراف و زیر سوراخ شده وقتی پنیر را داخل ظرف سوراخ دار میریزید و با فشار آب اضافه را از پنیر خارج میکنید باید به این شکل ، و یا از سینی شبکه ای فر استفاده کنید تا آب با زیر پنیر در تماس نباشه 

شما به در ظرف احتیاج دارید به اندازه قالب با قیچی کمی از اطراف ببرید تا اینکه اندازه قالب بشه و یا اینکه جفت همون قالب را بخرید  بنظر من کار خیلی راحت تر میشه و خوب میتونیم روی پنیر فشار بیاریم احتیاجی نیست قالب جفت را سوراخ کنید.


مثل اینکه در ابتدا گفتم این پست به دو قسمت تقسیم میشه و بقیه توضیحات میمونه برای پست بعد ولی اشتباه کردم این پست باید به سه تا پست جداگانه تقسیم بشه ، پستهای بعدی فوق العاده و پر از هیجان هستش و ادامه همین پنیر با روش متفاوتی هستش ، نگران نباشید با تخم مورچه ویا اسید مورچه نیست ولی فوق العادست پس منتظر پست بعدی باشید بهتون قول میدم بین این سه تا پست فاصله زیادی نیافته. پنیرهای مختلف دستورهای  خاص خودشون را داره و شما برای درست کردن هر نوع پنیر مراحلی را طی میکنید تا به پنیر مورد نظر برسید ، ولی با این پنیر چقدر چیزهای خوشمزه درست کنید و چقدر روشهای مختلف را میتونید امتحان کنید هیجان پستهای آینده شما را از زمین میکنه و به هوا پرتاب میکنه  پس منتظر باشید. من  هم  از روز اول پنیرچی نبودم یک ایده در وجودم جرقه زد و هر ایده ، ایده جدیدی را بوجود آورد ، شما هم امتحان کنید ،خراب کنید و دوباره امتحان کنید باور کنید این روش پنیر درست کردن شما را خبره پنیر میکنه.

در ابتدا گفتم این پنیر مثل یک گنج میمونه ،و شما هم بعداز درست کردن این پنیر متوجه منظورم میشید ،  این پنیریک گنج مادی نیست که حریص بشی و بخوای فقط برای خودت نگه داریش ، این یک گنج معنویست که خوردنش فقط دسته جمعی میتونه لذت بخش باشه ، امروز در آلمان روز مادر هستش پس این پنیر را تقدیم به تمام مادرهای مهربان و دلسوز ،به تمام پدرهای مهربان و زحمتکش و در کل به تمام دوستان دوست داشتنیم میکنم .