صفحات

۱۳۹۲ تیر ۲۳, یکشنبه

زولبیا

 

جای زولبیا درکناربامیه نباید خالی باشه ولی درست کردنش هم با نشاسته ذرت کار بر باد رفته ای به حساب میاد زولبیا باید با نشاسته گل تهیه بشه همانطور که در اصل انجام میشه و نکته دیگر باید از ماست ترش استفاده بشه وقتی که این دو مهم در دسترس باشه دیگه مشکلی برای درست کردنش نمیمونه دقت داشته باشید این مقدار و اندازه فقط برای نشاسته گل نوشته شده و اگر از نشاسته ذرت استفاده کردید اندازه ها تغییر پیدا میکنه.
 
 مواد لازم
نشاسته گل 180 گرم
آرد 20 گرم
ماست ترش 200 گرم
کره یک ق چایخوری
آب 2 ق غذاخوری
گلاب دو ق غذاخوری
زغفران خیلی کم 
جوش شیرین نصف ق چایخوری
برای سرخ کردن زولبیا از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید
 
ماست را یکروز یا یکشب در دمای اتاق بذارید تا ترش بشه در کاسه نشاسته را بریزید و ماست را اضافه کنید خوب بهم بزنید تا نشاسته در داخل ماست حل بشه و ماست کاملا صاف بشه آرد را اضافه کنید خوب مخلوط کنید آب و گلاب و زعفرون را اضافه کنید و بهم بزنید در آخر هم کره را اضافه کنید و به مدت دو ساعت خمیررا در دمای اتاق استراحت بدید اگر هم زمان طولانی تر شد مشکلی نیست حتی برای یکشب میتونید خمیر را در دمای اتاق بذارید بمونه ماست هم میتونه برای دو روز بیرون از یخچال بمونه چون ترش بودن ماست و استراحت خوب کیفیت زولبیا را بالا میبره ،بقیه توضیحات روی عکس.
برای درست کردن شربت به پست بامیه رجوع کنید
 
برای کسانی که دسترسی به نشاسته گل ندارند این نشاسته ژاپنی را میتونند از مغازه آسیایی خوب و یا خیلی بهتراز سوپر مارکت ژاپنی بخرند این نشاسته از ریشه درخت کوزو بدست میاد از هر سیصد کیلو ریشه یک کیلو نشاسته بدست میاد که البته کمی گرون  تموم میشه من زمانی که نشاسته ایرانی نداشتم از این نشاسته استفاده کردم و میتونم بگم خوشمزه ترین زولبیا ئی که خوردم بود حتی بهتر از اون قنادی مورد علاقم،عطر و بوی این نشاسته در هیچ نشاسته ای وجود نداره حتی اعلاترین نشاسته گل ایران به پای این نمیرسه البته من در این زولبیا از نشاسته ایرانی استفاده کردم که خیلی هم عالی میشه واین نشاسته فوق العاده خوب ژاپنی را گذاشتم برای استفاده سالمتر وبهتر، این نشاسته در ژاپن به اندازه چای سبز مفیده وبه عنوان نوشیدنی هم نوشیده میشه برای اطلاعات بیشتردر مورد کوزو به اینترنت مراجعه کنید   
همانطور که میبینید ماست آبکی نیست ولی چکیده هم نیست من همیشه از ماست سه و نیم درصد چربی استفاده میکنم حالاچربیش یکم بالا و پائین  باشه فرقی نمیکنه ترش بودنش مهمه
 

غلظت سس مایونز را داره بعد از استراحت جوش شیرین را اضافه میکنید و بهم میزنید اگر مقدار خمیر زیاد بود میتونید وقتی که خمیر را در قوطی ریختید نصف جوش شیرین را مستقیم داخل قوطی بریزید و بعد با قاشق بهم بزنید و بعد همین کار را با ما بقی خمیر انجام بدید و سرخ کنید    
شما میتونید از هر قوطی پلاستیکی که شبیه به این باشه با سوراخی که نه خیلی ریز و نه خیلی بزرگ باشه استفاده کنید سوراخ این قوطی خیلی کوچیک بود کمی بریدم به اندازه 3 میلیمتر در اومد    
در قابلمه کوچک روغن میریزید و خوب داغ میکنید با فشار دادن قوطی ،خمیر بیرون میاد و حالا به شکل نا منظم خطوطی در روغن بندازید یکطرفش که طلائی شد برگردونید و به رنگ مورد نظر زولبیا را با حرارت متوسط سرخ کنید معمولا زولبیا را درداخل حلقه های فلزی سرخ میکنند که منم یک چیزی شبیه به اون گیر آوردم ولی در کل احتیاجی بهش نیست و بدون اونم به شکل گرد در میاد سعی کنید زولبیا را دونه دونه سرخ کنید که از روغن کمتری استفاده بشه 
  برای اینکه شربت کدر نشه  وقتی زولبیا را از روغن در آوردید داخل صافی بذارید و بعد زولبیا داغ راداخل شربت ولرم بذارید شربت نباید داغ باشه

 
 
 
زولبیا و بامیه از شیرینیهای خوشمزه و اما مضر هستند که باید دسته جمعی خورده بشه چون اگر تنها باشید و بخواهید این شیرینی را درست کنید و بخورید امکان اینکه دخلش را همون روز بیارید خیلی زیاده و این مطمئنا براتون خوب نیست پس بهتره که از خیر درست کردنش بگذرید و فقط با دیدن عکسها خودتون را قانع کنید .







 

۲۳ نظر:

  1. وااای واای چقدر خوشمزه چه رنگ و رویی دستتون درد نکنه

    پاسخحذف
  2. خیلی زولبیا تون عالی شده ،دستتون درد نکنه مهناز جون .منم از خیر درست کردنش گذشتم و با دیدن عکس های شما لذت بردم .

    پاسخحذف
  3. واااااااای خانمی چه خوشرنگ و لعاب شدن.آب از لب و لوچه ام سرازیر شــــــد. بدبختانه به نشاسته گل دسترسی ندارم.نوشته بودی برا نشاسته ذرت اندازه ها فرق میکنه.میشه اندازه ها رو برام بنویسی.یک دنیا سپاس

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این دستور در اینترنت هست 200 گرم نشاسته،ماست 180 گرم،آرد 20 گرم،روغن 1ق چ،جوش شیرین 1 نصف ق چ،گلاب 1 ق غ،زعقران حل شده در آب1 ق غ.موفق باشی

      حذف
  4. یک دنیا سپاس مهناز جون

    پاسخحذف
  5. اول از همه باید به خاطر این زولبیا خوشمزه که دستورش را در اختیار ما گذاشتید تشکر کنم من در کل اهل خوردن زولبیا نیستم ولی این یکی چیز دیگه ای بود من برای مهمونهام درست کردم یک دیس پر از زولبیا در عرض چند دقیقه تموم شد باز هم به خاطر این سایت خیلی خوب تشکر میکنم و ارزوی سلامتی برات میکنم.

    پاسخحذف
  6. خواهش میکنم، نوش جونتون.

    پاسخحذف
  7. مهناز جون خیلی ممنون برای دستور این شیرینی خوشمزه.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوبار با نشاسته ذرت درست کردم همونطور که گفته بودید چنگی به دل نمیزدخیلی بد نشد ولی خیلی خوب هم نبود با هزار بد بختی نشاسته گل گیر آوردم ارزشش راداشت عالی شد چطوری میتونم عکسش را براتون بذارم.مرسی

      حذف
    2. به این آدرس mahnaz_rodenberg@yahoo.de میتونی بفرستی.

      حذف
  8. سلام، من تازه با وبلاگ شما آشنا شدم و واقعا لذت بردم. يك سئوال داشتم از خدمت شما و اينكه باميه اي كه در ظرف آخري هست به نظر كمي متفاوت مياد هم نازكتر و كشيده تر، آيا دستور العمل فرق ميكنه يا ماسوره يا مدت سرخ كردن. از راهنمايي شما بسيار سپاسگذارم .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. از ماسوره ریز استفاده کردم مدت سرخ کردن هم طولانی تر بود و در شربت از زعفرون استفاده نکردم.

      حذف
  9. سلام/ببخشید نشاسته گل حتما باید به صورت درشتش باشه مشکلی پیش میاد اگه پودریش رو اشتفاده کنم یا اندازش باید فرق کنه ؟آخه من به صورت درشتش رو نتونستم پیدا کنم .میشه اگه تغییراتی داره بهم بگید؟

    پاسخحذف
  10. هیچ فرقی نمیکنه شما میتونی از پودرش استفاده کنی هیچ تغییری هم در روش کار وجود نداره.

    پاسخحذف
  11. سلام مهناز جون...من این زولبیا رو بادستور شما اما با نصف موادش درست کردم!تمام دستورو انجام دادم اما زولبیا هام نرم شده و شکرک زده!!
    خیلی ناراحتم!!چرا اینجوری شد؟!
    چرا نرم شدن؟!
    چرا شکرک زدن؟!با اینکه دقیق اندازه ها رو رعایت کردم!توروخدا بهم بگو چیکار کنم؟!!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کیفیت شربت برای زولبیا و بامیه خیلی مهمه اگر شربت خوب درست نشه این اتفاق بد میافته طرز تهیه شربت را خوب بخون و یکروز قبل شربت را درست کن تا مطمئن بشی که شربت خوب درست شده و شکرک نمیزنه و بعد بامیه و یا زولبیا را درست کن.

      حذف
  12. ممنونم عزیزم که جواب دادی،هر کودوم از زولبیاها چقدر باید تو شربت بمونن؟!یا بامیه چقدر بمونه؟!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. معمولا 4 تا 5 دقیقه و با قاشق چند باری زیرو رو میکنی بعضیها خیلی شیرین دوست دارند در اینصورت 7 تا 8 دقیقهداخل شربت میمونه.

      حذف
  13. سلام مهنازعزیزمن امروززولبیارودرست کردم خیلی تردوخوشمزه پرفکت فقط یک سوال زولبیاهامثل مال شماتوپرنشده یعنی وقتی توروغن مینداختم پف میکردوقتی پشت ورومیکردم میدیدم ازقسمت پشت پف نکرده وتوپرنشده ممکنه علت وبگی ممنونم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این خیلی مهمه که ماست ترش باشه خمیر زولبیا در ماست ترش به عمل میاد اون موقع پف میکنه و تو پر میشه ولی اگر خمیر ور نیومده باشه موقع سرخ کردن صاف میشه ترشی ماست باید زیاد باشه ماستی که کمی ترش باشه مناسب برای درست کردن زولبیا نیست.

      حذف
  14. درود برشما
    ممنون از دستور خوبتون
    من هم با مطلب طرز تهیه زولبیا و بامیه آپدیت هستم. خوشحال می شوم به وب من سر بزنید.

    پاسخحذف