بنظر من درست کردن لوبیا پلو همچین بی دردسر نیست نه اینکه سخت باشه دنگ و فنگش زیاده پختن گوشت و بعد آماده کردن لوبیا تازه و در کل مراتب کار کمی زمان میبره مامانم علاقه خاصی به لوبیا پلو داره و به دونوع با مرغ یا با گوشت قرمز این پلو را درست میکنه مادر دوستم این پلو را با گوشت چرخ کرده درست میکرد که خیلی هم خوشمزه میشد ولی مامانم مخالف درست کردن هر نوع پلوئی با گوشت چرخ کرده است و توهینی بزرگ به انواع پلو میدونه من سالی یک یا دو بار این غذا را درست میکنم به همون روشی که مامانم درست میکرد.
مواد لازم
گوشت ران گوسفند 500 گرم
لوبیا سبز 500 گرم
برنج 500 گرم
پیاز یک عدد بزرگ یا دو عدد متوسط
گوجه فرنگی رنده شده 300 گرم
آب گوشت کمی کمتر ازنصف لیوان
رب گوجه یک ق غذاخوری پر
زردچوبه1 ق چایخوری
روغن مایع یا جامد برای سرخ کردن 5 ق غذاخوری شما میتونید به دلخواه کم و یا زیادش کنید
روغن حیوانی یا کره آب شده 2 ق غذاخوری
فلفل 1 ق چایخوری
نمک 2 ق چایخوری
ابتدا گوشت گوسفند را به تکه های تقریبا درشت خرد کنید و بشورید و با یک عدد برگ بو و یک عدد هویج و یک عدد پیاز و دو حبه سیر و مقداری آب سرد و زردچوبه وفلفل و نمک بپزید تا گوشت کاملا پخته و آب گوشت نصف لیوان بشه دقت کنید گوشت نباید له بشه فقط پخته بشه بذارید تا زمان تهیه برنج گوشت داخل آب گوشت بمونه حتی میتونید یکروز قبل گوشت را بپزید ولی گوشت را از آبش جدا نکنید چون گوشت از آب رطوبت لازم را میگیره و سبزی داخل آب گوشت، گوشت را خوش طعم میکنه لوبیا را بعد از تمیز کردن و شستن تقریبا درشت خرد کنید لوبیا پلو واقعی باید درشت خرد بشه این موضوع مهمه پس فراموش نکنید لوبیا را با مقداری آبجوش و یک ق غذاخوری نمک بپزید لازم به گذاشتن در قابلمه نیست لوبیا نباید بیش از اندازه بپزه ولی باید پخته بشه لوبیا را آبکش کنید رویش آب سرد بریزید پیاز را خرد کنید در تاوه با مقداری روغن سرخ کنید زردچوبه را اضافه کنید تا طلائی و خوشرنگ بشه کمی تفت بدید لوبیا را اضافه کنید باز هم تفت بدید گوجه رنده شده را با رب گوجه مخلوط کنید و به مخلوط لوبیا اضافه کنید اول بذارید گوجه در یک گوشه از تاوه بمونه تا آبش کمی کشیده بشه بعد مواد را با هم مخلوط کنید اینکار از خرد شدن لوبیا جلوگیری میکنه باید گوجه پخته و غلیظ بشه نمک و فلفل و کمی زعفرون اضافه کنید شما میتونید در این مرحله گوشت را اضافه کنید یکبار هم بزنید و بلافاصله از روی اجاق بردارید و یا اینکه گوشت را بدون گذاشتن در سس لوبیا جداگانه روی برنج بذارید چون گوشت به اندازه کافی خوش طعم و خوشمزه هست سرخ کردن گوشت فقط باعث خشک شدنش میشه برای همین تا مرحله آخر باید داخل آب گوشت بمونه حالا برنجی را که از قبل با مقداری نمک خیس کردید را آبکش کنید و دقت کنید که برنج را زنده تر از معمول آبکش کنید چون آب گوجه و در کل سس لوبیا برنج را نرم میکنه و اگر برنج کمی پخته آبکش بشه پلو زیبا جلوه نمیکنه حالا نه دیگه اینکه خام آبکش کنید قابلمه بزرگ و مناسبی را انتخاب کنید اگر دوست داشتید ته دیگ نون داشته باشید مقداری روغن در قابلمه بریزید و نون لواش یا هر چیزی که دوست داشتید بذارید و به ترتیب برنج و مخلوط لوبیا و گوشت را در قابلمه بریزید و در لابلای هر ردیف مقداری آب گوشت و روغن و زعفرون بدید اگر برای دم گذاشتن انواع پلو از روش خانم رزا منتظمی یعنی از فر استفاده کنید پلو خیلی مجلسی و خوب میشه چون برنج با حجمی که در قابلمه پیدا میکنه خیلی بهتره که هم از بالاو هم از پائین بهش حرارت داده بشه در اینصورت برنج خیلی خوب قد میکشه حتما قبل از گذاشتن در قابلمه یک تکه کاغذ آلومینومی ما بین برنج و در قابلمه قرار بدید اینکار باعث میشه روی برنج با دیدن حرارت خشک نشه قابلمه را در کف فر قرار بدید حرارت را 180 تا 200 درجه بسته به نوع فر تنظیم کنید و بعد از نیم ساعت 50 درجه از حرارت فررا کم کنید تا برنج کاملا دم بکشه و اگر خواستید ته دیگ داشته باشید کمی بیشتر در فر بذارید بمونه شما میتونید در اواخر کار با احتیاط پخت برنج را کنترل کنید توجه کنید داخل فر و قابلمه کاملا داغه و امکان سوختن هست.
اگر گوجه فرنگی خوشمزه و خوش طعم باشه در نهایت خوشمزه ترین لوبیا پلو را درست کردید تاثیرش در این پلو غیر قابل انکار است
به به عجب لوبیا پلوی هوس انگیزی شده ،دستتون درد نکنه مهناز جون و نوش جان .با دیدن عکس لوبیا پلوی شما یاد دسپخت مادربزرگ خدابیامرزم افتادم که هنوز مزش زیر دندونمه، منم دوست دارم لوبیا ها درشت خرد بشن.
پاسخحذفروح مادر بزرگت شاد باشه عزیزم .
پاسخحذفخیلی ممنون مهناز جون ،روح همه ی رفتگان شاد باشه
حذفمن هم با دیدن این لوبیا پلو دقیقا مثل ارغوان جان، به یاد مادربزگم و بهترین لوبیاپلوهایی که درست می کرد افتادم.
پاسخحذفممنون مهناز جان
خوشحالم از اینکه با این غذا یاد مادر بزرگهای خوب را زنده کردم.
پاسخحذفاز سبک آشپزیتون خیلی خوشم میاد غذاهای ایرانی را اینقدر اصیل درست میکنید
پاسخحذفدرست همانطور که باید باشه در مورد گوشت چرخ کرده هم با مادرتون موافق هستم
مامانم هیچوقت برای مهمون چرخ کرده قاطی پلو نمیکرد و اینکار را دور از ادب میدونست
راستی فسجون را درست کردم خودم هم باورم نمیشد که کار من باشه مهمونه میگفتند که
یک نمره واسه تو بزرگه اینکار حق هم داشتند اینفدر که خوشمزه بود کاسه های فسنجون روی میز خالی شده
بود معمولا کم از این اتفاقها میافته خیلی ممنون برای این همه خوبی و تدریس خوب.
مهناز جان بی صبرانه در انتظار پست جدید هستم...
پاسخحذف