صفحات

۱۳۹۴ تیر ۲۲, دوشنبه

طرز تهیه بستنی سنتی




در این هوای گرم تابستونی هیچی به اندازه خوردن یک بستنی زعفرونی و یا یک فالوده یخی دلچسب نیست اما به شرطی که بستنیمون با ثعلب شیمیایی و با رنگ گل سمی و با گلاب چینی که هیچ ربطی به گل گلاب نداره درست نشده باشه و فالوده هم با نودل برنج چینی نباشه اونوقته که میشه از خوردنشون لذت برد و یاد و تشکری هم از اولین سازنده هاشون  کرد.
با اومدن اسم بستنی سنتی و یا اکبر مشتی اولین چیزی که به ذهنمون میاد این هستش که حیف ثعلب نداریم بعد هم با سعی و تلاش تهیه اش میکنیم و این بستنی زعفرانی را درست میکنیم و کلی از خوردنش لذت میبریم اکثریت هم کاری به این نداریم که ثعلب چی هستش همینقدر که میدونیم باعث کش اومدن و یخ نزدن بستنی میشه کافیه ، ولی هیچ میدونستید ثعلب واقعی به اندازه یک خاویار ایرانی اونم از نوع درجه یک خیلی گران قیمت هستش و بدتر اینکه نوع خوبش خیلی سخت گیر میاد . 15 سال پیش در آلمان میشد از داروخانه ثعلب تهیه کرد و معمولا بیشتر از 50 گرم فروخته نمیشد آلمانیهای قدیم از ثعلب در زمستان به عنوان نوشیدنی گرم استفاده میکردن و اعتقاد خاصی هم به معجزه این گیاه در درمان بعضی از بیماریها دارن ولی حالا دیگه سالهاست فروش ثعلب در آلمان قدغن هستش چون که برای بدست آوردن چند گرم ثعلب باید چندین ریشه ارکیده از بین بره و اگر اینطوری پیش بره خطر از بین رفتن نسل انواع ارکیده وجود داره و حالا در بیشتر کشورهای اروپائی محافظت خاصی از انواع ارکیده میشه.


برای اطلاع کسانی که در ایران زندگی میکنند و یا کسانی که در خارج از کشور هستند باید بگم متاسفانه ثعلبی که در ایران در دسترس مردم قرار میگیره ثعلب واقعی نیست بلکه یک نوع ثعلب شیمیائست که قیمت ارزونی هم داره و نوع چینی هم به وفور در بازارایران پیدا میشه . در ایران و ترکیه انواع ارکیده های زیادی وجود داره و مخصوصا در این دو تا کشور هیچ نگرانی در مورد نسل ارکیده وجود نداره ولی با همه اینها در این کشورها هم  بدون واسطه دست پیدا کردن به ثعلب واقعی غیر ممکنه پس همانطور که میبینید خریدن خاویار و زعفران اعلا به مراتب راحت تر هستش . جانشین کردن ثعلب شمیایی به جای ثعلب واقعی امکان پذیر هستش چون که ریشه این گیاه از مقدار زیادی نشاسته و صمغ و کمی قند تشکیل شده و در واقع نوع شمیائیش همون مواد افزودنیست که در صنعت مواد غذائی مثل خمیر دندان ،انواع سسها ، سوپهای آماده و خیلی چیزهای دیگه..... استفاده میشه متاسفانه اینها همون مواد افزودنی هستش که در محصولات غذائی ما وارد شده و دیگه به جز مواد غذائی ارگنیک هیچ محصولی از این مواد نگهدارنده در امان نیست چون که ثعلب شیمیایی فقط برای درست شدن بستنی که درست نشده مواد مختلفی که در این پودر وجود داره باعث فرم و کش و حجم و نرمی در خیلی از مواد غذائی میشه  .



بستنی سنتی سفید ثعلب که با شیر گوسفند یا بزدرست میشه  متعلق به شهر ماراش در کشور ترکیه هستش و سابقه درست کردن این بستنی خیلی قبل تر از ایران بوده اگر به یاد داشته باشید در ایران هم اول نوع سفید این بستنی درست میشد که بعدها با اضافه کردن زعفران و پسته شد بستنی زعفرانی .
باید به این نکته اشاره کنم اگر چه در بستنی اکبر مشتی و یا ماراش از ثعلب استفاده میشه ولی اگر ثعلب شما ثعلب واقعی نباشه شاید شما موفق به درست این بستنی کش دار بشید ولی از نظر عطر و طعم با بستنی واقعی فاصله زیادی داره مگر اینکه فقط شیرینی و زرد بودن و کش بستنی  بتونه شما را راضی کنه ثعلب واقعی انواع مختلف داره و از ریشه ارکیده های مختلف بدست میاد که بیشترین قسمت ریشه را نشاسته تشکیل میده ونوع نشاسته اش هم ( KONJAK ) هستش شاید برای بعضیها اسم آشنائی باشه و بسته به نوع ارکیده عطرش هم متفاوت میشه بعضیهاشون خیلی خوش عطر نیستند ولی  اکبر مشتی بزرگ خوب میدونست که باید از کدوم نوع ثعلب استفاده کنه تا بستنی حتی نوع سفیدش عطر و طعم خوبی پیدا کنه  حتی بعضی از ثعلبهای واقعی اگراون کیفیت را برای درست کردن بستنی نداشته باشه بستنی را فقط کشدار ولی  بیمزه میکنه حالا فرقی نمیکنه که بستنی پر از گلاب و زعفرون و پر پسته باشه در کل بستنی خوشمزه ای نمیشه در نوع ثعلب شیمیایی هم که دیگه مشخصه بستنی خوشمزه نمیشه ولی دل خیلیها با درست کردنش شاد میشه ، شاید بعضی ها متوجه توضیحاتی که میدم نباشن ولی مطمئنم برای افرادی که به دنبال حقیقت هستند این توضیحات میتونه مفید باشه .


خبر خوب این هستش که پودر یک گیاه خوب را میشه جایگزین ثعلب کرد و اون گیاه خرنوب هستش . بیست سال پیش برای اولین بار این گیاه را در بازار ترکیه دیدم که به شکل کیلوئی به نام شاخ بز فروخته میشد . خرنوب بافت خیلی سفتی داره ترکها از بچه  گرفته تا کهنسالش این گیاه را مثل خیار میخورن البته باید دندانهای سفت و سالمی هم داشته باشی به خاطر شیرینی و نشاسته ای که در این گیاه وجود داره به جای کاکائوو نشاسته در شیرینها هم ازش استفاده میشه از شیره این گیاه در صبحانه استفاده میکنند و خلاصه اینکه اعتقاد خیلی سفت و سختی به این گیاه دارن ولی  استفاده ای در بستنی ازش نمیشه و نمیدونند که میشه دربستنی سازی هم ازش استفاده کرد واینکه اونا هم مثل ایرانیها فقط ثعلب را میشناسن که بهتره بگیم فقط اسم ثعلب را چون در بازار ترکیه ثعلب به شکلهای مختلفی فروخته میشه برای استفاده در بستنی و دسر برای نوشیدن خلاصه در شیشه یا پاکت با قیمتی خیلی ارزون ، مردم هم دلشون خوش هستش که ثعلب استفاده میکنند .


در اروپا برعکس کشورهای عربی و ایران و ترکیه علاقه ای به استفاده از ثعلب در صنعت بستنی ندارن اونم به خاطر لعاب ونوع نشاسته ای هستش که در ریشه این  گیاه وجود داره  برای تفریح و تنوع دوست دارن این بستنی یا به قول خودشون استرچ را امتحان کنند و از خوردنش هم لذت میبرن ولی اون حالت کش دار بودن را در بستنی های متفاوت  دوست ندارن وفقط هم در بستنیهای ترکی ویونانی و ایرانی میشناسن . یک بستنی زمانی خوشمزست که یا اصلا یخ زدگی نداشته باشه و یا اینکه کریستالهای یخ به قدری ریز باشه که روی زبان احساس نشه در بستنی های بدون تخم مرغ برای جلوگیری از یخ زدگی باید از پایدار دهنده استفاده بشه در نوع شیمیایی نوع های مختلفی را میشه نام برد که ما کاری باهاش نداریم در نوع گیاهی هم انواع مختلفی وجود داره ولی من امروز بهترین نوع را به شما معرفی کردم.



من فقط از خوردن یک بستنی خوشمزه لذت میبرم و به جز بستنی  HAAGEN DAZ و شاید بعدش بستنی   BEN JERRY دیگه هیچ بستنی دیگه ای را قبول ندارم ولی در کنارش بستنی های ساخت خودم را هم قبول دارم حالا دستور این بستنی زعفرانی خوشمزه را در اختیارتون میذارم و میدونم دل خیلیها را با دستور این بستنی و این پودر معجزه آسا خوشحال کردم.

یک توضیح بدم که در قدیم این بستنی با شیر گوسفند پرچرب و سر شیر درست میشده این درست هستش که دراین بستنی فقط از شیر استفاده میشده ولی در نظر داشته باشید داخلش پراز تکه های سر شیر بوده که در طعمش تاثیر زیادی داشته اون موقع اکبر مشتی شیر گوسفند را را از دهات اطراف تهران و ثعلب را هم از تبریز و اردبیل تهیه میکرد در کنارش از بهترین گلاب و سر شیر استفاده میکرده حالا اگر ما بخوایم که فقط از شیر گاو که شاید مقداری آب هم قاطیش داره و از خامه معمولی که یخ زده اش بنظرمن خیلی بدمزه و مثل آب یخ زده میمونه استفاده کنیم بستنی درست میکنیم  که فقط خنک کننده بعضی از دلهاست یک بستنی شیرین زعفرانی با طعمی قلابی . حالا اگر شما هم مثل من به دنبال بهترین طعم ها هستید و هر چیزی را به راحتی قبول نمیکنید  به کارهایی که میگم عمل کنید تا یک بستنی سنتی خوشمزه درست کنید.



ازگوشت و پوست گیاه خرنوب گرفته تا دانه اش استفاده های زیادی از این گیاه میشه ما اینجا فقط از دانه خرنوب استفاده میکنیم که بعد از پوست گرفتن دانه های ریز قهوه ای دانه ها ی سفید رنگ آسیاب میشه و به شکل پودر در میاد  شما میتونید از مغازه های ارگنیک و یا داروخانه و حتی بعضی از سوپرمارکتها  این پودررا در قوطی به همین شکل که در عکس میبینید با قیمتی مناسب تهیه کنید . در ایران هم از ترکیه وارد میشه امکان داره به شکل پودر آماده در دسترس نباشه ولی به شکل میوه خشک که در عکس میبینید هست باید کمی در گوکل تحقیق کنید.



این ثعلب واقعی هستش شیشه ثعلب هم خیلی قدیمی هستش و نوشته ثعلب که روی شیشه نوشته شده با مهرروی شیشه داغ شده که حتی با شستن و کندن هم از بین نمیره در خیلی قدیم ثعلب درداخل شیشه در داروخانه ها فروخته میشد ولی بعد ها در پلاستیک بسته بندی میشد و بعد هم که فروشش ممنوع شد باید بگم کسی که واقعا دنبال ثعلب واقعی باشه میتونه به طور غیر مستقیم خریداری کنه فروش ثعلب در فروشگاه ها و داروخانه ها ممنوع هستش ( لطفا با ثعلبهایی که در مغازه های ترک و عربی فروخته میشه اشتباهی نگیرید) ولی به هر حال ثعلب اصل در آلمان توسط بعضی از باغبانان به شکل شخصی فروخته میشه نسبت به کیفیت و نوع ارکیده و ثعلب هر 100 گرم قیمتی بین 80  یورو تا 300 یورو داره البته ثعلب یونانی هر 100 گرم به قیمت 50 یوروهم  فروخته میشه که کیفیتش  معمولی هستش البته کسانی که ثعلب را میشناسند و حاضرن هر قیمتی را براش پرداخت کنند نمیخوان مثل ما بستنی اکبر مشتی درست کنند اونا هم یکجوری به معجزه ریشه این گیاه اعتقاد دارن و میخوان دوا و درمون کنند بدون اینکه از قرصهای شیمیائی استفاده کنند و یا اینکه میخوان سالهای زیادی را در صحت و سلامتی عمرکنند. بنظر من باید یک سفری به تبریز واردبیل و یا ماراش ترکیه کرد و ثعلب ناب را از اونجا تهیه کرد ولی مطمئنم که اونا هم دیگه میدونند به چند بفروشنش.

مواد لازم
شیرچرب گاو و یا گوسفند 250 میلی لیتر
خامه 200 گرم (چربی خامه 30 تا 35 درصد باشه)
سرشیر یخ زده یا حد اقل خامه دبل به مقدار کافی
شکر 100 گرم
گلاب 20 میلی لیتر
 زعفران پودر شده یک چهارم ق چایخوری سر خالی
پسته 50 گرم
پودر گیاه خرنوب نصف ق چایخوری که کمی سر پر باشه ولی نه خیلی زیاد
شکر اضافه یک ق غذاخوری
شیر اضافه 30 میلی لیتر

شیر را با شکرمخلوط کرده و روی حرارت تقریبا ملایم به مدت 15 دقیقه حرارت بدید مقدار شیرو شکر بعد از حرارت دادن باید به اندازه 300 تا 305 میلی لیتر بشه چند میلی بالا و پائین اشکالی نداره بعد از اینکه شیر خنک شد در یک کاسه کوچک پودر خرنوب را با یک قاشق شکر قاطی کنید  تا خوب مخلوط شکربشه و بعد 30 میلی شیرسرد اضافه را به پودر اضافه کنید و با انگشت مخلوطش کنید اینطوری مخلوط شدن مواد را بهتر حس میکنید و بعد به شیر اضافه کنید و بهم بزنید بعد گلاب و پودر زعفران را به شیر اضافه کنید و بهم بزنید وبعد مخلوط شیر را از صافی رد کنید خامه را با همزن برقی هم بزنید تا حجم پیدا کنه بعد با شیر مخلوط کنید روی کاسه را فویل بکشید و در یخچال بذارید تا خوب سرد بشه. شما میتونید خامه را بدون هم زدن به شیر اضافه کنید ولی اگر خامه را هم زده به شیر اضافه کنید بستنی شما خیلی لطیف تر میشه و کسانی که دستگاه بستنی ساز ندارن میتونند مثل کسانی که دستگاه بستنی ساز دارن همون قدراز خوردن این بستنی خوشمزه لذت ببرن باید بگم در قدیم بافت این بستنی کمی یخی و سفت بود وجود ثعلب باعث کش دار شدن بستنی میشد ودر کل یک حس خوبی موقع خوردن به آدم دست میداد ولی باید در نظرداشت امروزه با خوردن انواع بستنی های کارخونه ای عادت به خوردن بستنی با بافت نرم و بدون یخ زدگی کردیم متاسفانه چقدر هم درانواع بستنیهای کارخانه ای روغن پالم و مواد افزدونی به بستنی اضافه میشه و دیگه درست کردن بستنی با مواد طبیعی مثل مواد بالا سر و کار نداره  .


این مخلوط پودرخرنوب و شیر و شکرهست که بهم زدیم به مخلوط شیرو زعفران تقریبا خنک شده اضافه کنید و هم بزنید


خامه، کاسه  و پره همزن را به مدت 20 دقیقه در فریزر قرار بدید اینطوری خامه به راحتی شکل میگیره خامه را تا زمانیکه حجم پیدا کنه هم بزنید همزدن بیشتر لازم نیست در این مرحله میتونید مایع شیررا از صلفی رد کنید و به خامه اضافه کنید  ولی اگر فراموش کردید که از صافی رد کنید لطفا بعد از مخلوط شدن با خامه اینکار را نکنید چون بافت خامه بعد از رد شدن از صافی خراب میشه و امکان داره بستنی دون دون بشه مواد را با قاشق خوب مخلوط کنید


وقتی که از یخچال در آوردید مایع حالت پودینگ شل را پیدا کرده پودرخرنوب مثل زرده تخم مرغ عمل کرده و اون حالت پودینگ را به مایع بستنی داده اگر دقت کرده باشید در دستورهای خارجی معمولا موقع حرارت دادن شیر با تخم مرغ گفته میشه تا زمانی حرارت بدید که مایع بافت پودینگ را پیدا کنه و وقتی که قاشق را در پودینگ فرو کنید و از پشت ،  قاشق را فوت کنید طرح گل رز را پیدا کنه اگر چه برای اینکار قاشق چوبی بزرگتر از قاشق من باید باشه چون اگر دقت کنید در پائین قاشق جائی برای درست شدن طرح گل نمونده  و فقط در بالا طرح محوی میبینید و چون بعد از فوت کردن طرح گل برای چند ثانیه روی قاشق میمونه  تا من بخوام عکس بگیرم طرح ناپدید شده لازم نیست که شما این مرحله از کار را انجام بدید چون که ما بدون استفاده از تخم مرغ  پودینگ را درست کردیم فقط خواستم به شما نشون بدم استفاده از این پودر به اندازه تخم مرغ موفقیت آمیز هستش.


این خیلی مهم هستش که مایع بستنی برای چند ساعت در یخچال باشه اگر درجه حرارت مایع 4 درجه سانیگراد باشه خیلی خوبه 
  ولی من بعضی اوقات کم طاقتم و وقتی 8 درجه بوده داخل دستگاه بستنی ساز ریختم ومشکلی هم پیش نیومده اگر مایع بستنی شما بدون سرد شدن داخل دستگاه بستنی و یا فریزر بره به خاطر اختلاف زیاد حرارت ، بافت بستنی دون دون میشه اگر چه طعم بستنی خوشمزست ولی شکل زیبائی پیدا نمیکنه لطفا برای سرد شدن مایع را داخل فریزر قرار ندید بذارید در یخچال سرد بشه حالا میتونید مایع سرد شده را در دستگاه بستنی ساز بریزید.


من بودن سر شیر یخ زده را در بستنی دوست دارم ولی نه همیشه برای همین بیشتر اوقات بدون سر شیر درست میکنم و موقع سرو برای هر کسی که دوست داره داخل   بستنی میذارم این بستنی خیلی خامه ای و خوشمزه میشه میتونید خامه یخ زده اضافه نکنید
  شما میتونید سر شیر و یا خامه معمولی را در پلاستیک فریزر نیم سانتی نازک پهن کنید و بذارید فریزر تا سفت بشه


حالا کسانی که دستگاه بستنی ساز ندارن هیچ نگران نباشن با پودر خرنوب و خامه زده شده مراحل کار خیلی راحت انجام میشه و  بافت بستنی شما به بستنیهای قدیم خیلی هم نزیکتر میشه فقط شما هم توجه داشته باشید که بعد از سرد شدن مایع بستنی آنرا در کاسه پلاستیکی بریزید و به مدت 20 دقیقه در فریزر قرار بدید امکان داره یخ زدگی دور کاسه 30 دقیقه بعد باشه با مخلوط کردن سعی کنید یخ زدگی را از بین ببرید اینکار را با فاصله 20 تا 30 دقیقه  4 یا تا 5 بار انجام میددید تا دیگه هیچ یخ زدگی نداشته باشه

کم کم داره یخ زدگی از بین میره

اگر همزدن با هم زن دستی  براتون مشکل بود میتونید از همزن برقی استفاده کنید


حالا بستنی ما آمادست که پسته وسر شیریخ زده اضافه بشه



بستنی فرق نمیکنه که با دستگاه و یا بدون دستگاه درست شده باشه باید بعد از درست شدن در یک ظرف پلاستیکی ریخته بشه و روی بستنی یک کاغذ روغنی قرار بدید تا کریستالهای یخ روی بستنی ایجاد نشه در ظرف را بذارید و در فریزر قرار بدید بعد ازچند ساعت آماده برای سرو کردن هستش


بستنی سفید سنتی بستنی خاطره های کودکیم هستش شاید شما هم یادتون باشه بستنی های قدیمتر فقط سفید بود به شکل یک کتاب کم قطر و بزرگ بسته بندی میشد و در کاغذ روغنی پیچیده میشد بعد هم در جعبه شیرینی گذاشته میشد بعد هم توسط پدر خانواده خریده میشد و بعد توسط مادر خانواده برید میشد بعضی اوقات هم با فالوده خورده میشد هیچ وقت طعم خوشمزه اش را فراموش نمیکنم در ترکیه این بستنی در بعضی از قنادیها روی شیرینی هایی مثل کادایف و باقلوا گذاشته و سرومیشه من و همسرم اولین بار که دیدیدم خیلی جا خوردیم شیرینی شربتی که خیلی شیرینه و بعد هم با بستنی سرو بشه ولی باید بگم نباید نخورده قضاوت کرد ارزش امتحان کردن را داره .
این بستنی اگر با همون شیرینیها که گفتم و یا با فالوده و دیگه بدتر مخلوط بستنی زعفرانی و سفید و همراه با فالوده باشه میتونه برگ برنده باشه و با اینکه خود من همیشه از خوردن یک بستنی وانیلی با کیفیت لذت میبرم ولی در این موردها نمیتونه جایگزین این بستنی سفید باشه اگر شما هم دوست داشتید بستنی سفید را با شیرینی کادایف سرو کنید داخل شیرینی را به جای پنیر با پودر پسته یا گردو پر کنید در نوع سفید فقط زعفرون حذف میشه اضافه کردن سر شیر یخی دلخواهیست من اضافه نمیکنم .



 اگر فالوده به تنهائی سرو بشه با سس میوه یا لیمو خوشمزه میشه ولی اگر خواستید این سه تا طعم را با هم سرو کنید هیچ طعم دیگه ای قاطیش نکنید و بدون سس میوه سرو کنید من برای زیبائی در عکس سس توت فرنگی روی فالوده ریختنم وگرنه بهتره که این سه تا به همین شکل ساده سروبشه بدون اینکه طعم دیگه ای وارد کار بشه همانطور که خودتون هم میدونید بستنی زعفرونی و فالوده به تنهائی هم خوشمزست ولی بستنی سفید را به تنهائی نمی پسندم البته این نظر شخصی هستش شاید شما نظری متفاوت داشته باشید.


 من بستنی را ساده دوست دارم حالا بعضی اوقات نوع سنتی با نان حصیری هم خوب  میشه ولی برای تنوع با کوکی و ماکارون هم فقط شیک میشه .
در آخر باید بگم برای هر نوع بستنی اگر از لبنیات خوب ارگنیک استفاده بشه بستنی خیلی با کیفیت و خوشمزه میشه در این بستنی استفاده از گلاب خوب خیلی مهم هستش .
مطلب اضافه شده
این مطلب را فراموش کردم بنویسم که پودر خرنوب را برای هرنوع بستنی میتونید استفاده کنید حتی بستنیهایی که با تخم مرغ درست میشه فقط دراندازه مصرف این پودرباید دقت کرد در مواردی که مواد بستنی پخته میشه یعنی پودر با مواد قاطی و پخته میشه باید از این پودربه اندازه نوک چاقو استفاده کرد چون مواد بستنی بیش ازاندازه پودینگی میشه ودرنتیجه کیفیت بستنی پائین میاد ولی در بستنی سنتی یا بستنیهایی که مواد پخته نمیشه و سرد قاطی میشه همون مقداری که دادم.
خواندن این مقاله هم میتونه براتون مفید باشه.

۳۶ نظر:

  1. شکلات سیاه دستت مریزاد
    گمانم از بهشتی و پریزاد
    چه اعجازی بود در پنجه تو
    درود بر مادری که چون تویی زاد
    به سنگی هم اگر دستی زنی تو
    دهد شهد و کند عطری آزاد
    تویی ان دلبری که دیو و دد هم
    ز یمن همت ات گردند چو شهزاد

    پاسخحذف
  2. دست مریزاد به شما و این شعرهای قشنگ خیلی این شعر را دوست دارم ممنونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحال شدم از اینکه مورد پسندتون واقع شده.
      چقدر خوب میشد اگه میشد طعم دست رنج شما رو هم با خواندن متن چشید.

      حذف
    2. دیگران را نمیدونم ولی از طرف شما مطمئنم.

      حذف
  3. بسیار عالی و هنرمندانه!

    پاسخحذف
  4. خیلی عالی شده ..
    ثعلب که عکسش رو گذاشتین همه جا میشه پیدا کرد؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شما اگر در ایران هستید باید در مناطقی که این گیاه وجود داره به دنبالش بگردید و بهترین واسطه ها یا باغبانان هستند یا کسانی که کارشون فروش ثعلب هستش و در خارج از کشور هم بهترین واسطه ها باغبانان هستند.من خودم فقط از پودر خرنوب برای بستنی استفاده میکنم اونم نه تنها فقط برای بستنی سنتی بلکه برای همه بستنیها در حالیکه پودر ثعلب بیشتر مناسبه بستنی سنتی هستش و باید به مقدار خیلی کمی استفاده بشه در غیر اینصورت به خاطر ماده ژله ای که در این ریشه وجود داره بستنی بیمزه میشه در استفاده پودر خرنوب هم باید به اندازه استفاده بشه تا بستنی طعم واقعی خودش را حفظ کنه .

      حذف
    2. پودر خرنوب چه طور؟من سوئد هستم .از فروشگاه ها میشه تهیه کرد!؟
      دقیقا اسمش چی میشه به انگلیسی
      ممنونم از پاسختون

      حذف
    3. عزیزم منم مثل شما نمیدونم و باید جستجو کنم با وجود اینترنت پیدا کردن خیلی چیزها امکان پذیر شده ولی بازم این از من
      iocust bean gum

      حذف
    4. اینم به سوئدی
      johannesbrödkärnmjöl

      حذف
    5. نام انگلیسی پودر خرنوب اشتباه تایپ شده, صحیح اش این هست:
      Locust Bean Gum

      حذف
  5. خیلی عالی و پر بار،ممنون از وقتی که گذاشتین،خیلی استفاده کردم مثل بقیه مطالبتون...

    پاسخحذف
  6. یعنی میشه این پودر رو جایگزین زرده کرد؟

    پاسخحذف
  7. وای مهناز جان چقدر دلربا هستند واقعا یاد گذشته ها رو زنده کردی . البته در مشهد یه بستنی معروف هست به اسم بستنی دقت یا طلاب که هنوز هم به صورت تخته ای بستنی سه رنگ و پر مغز می فروشه خیلی هم خوشمزه است اگه گذارت افتاد به مشهد حتما از شعبه اصلی که تو طلاب بخر گرچه می دونم هیچ بستنی به اندازه این دستوری که گذاشتی نمی تونه خوشمزه باشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم عزیزم،اگر گذرم به مشهد افتاد حتما سری به این کافه میزنم.

      حذف
  8. من این پودر رو به اسم carob خریدم،ولی رنگش مثل پودر کاکایو قهوه ایه،درست خریدم یا برم پس بدم؟
    ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه این پودر مورد نظر نیست شما پودر بدنه این گیاه را گرفتید که به رنگ قهوه ای هستش شما احتیاج به پودر هسته این گیاه دارید که رنگ پودرش تقریبا کرم رنگ هستش . پودر قهوه ای carob که شما خریدید پر از خاصیت های خوبه اگر طعمش را دوست داشتید میتونید مثل کاکائو استفاده کنید سرشار از ویتامین به خصوص آهن هستش و برای بچه ها هم خیلی مفیده .

      حذف
  9. میشه لطفا بگید به چه اسمی باید بخرمش؟
    ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر شما در ایران زندگی میکنید باید خودتون تحقیق کنید من حتی اسم فارسی این گیاه را نمیدونستم اگر پودر هسته این گیاه را پیدا نکردید شاید بهترین راه این باشه که میوه خشک این گیاه را تهیه کنید هسته ها را از داخلش خارج کنید و با دستگاه قهوه خرد کن به پودر تبدیلش کنید با توجه به هسته سفت و سختی که این گیاه داره دستگاه خرد کن باید قوی باشه.

      حذف
  10. من ایران نیستم انلاین هم نتونستم پیداش کنم،باید سایت امازون رو چک کنم تا شاید از یه کشور دیگه بتونم بخرم،بازم ممنون ازینکه وقت گذاشتین و جواب دادین

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. 250g Locust Bean Gum

      http://www.ebay.com/itm/250g-Locust-Bean-Gum-food-grade-thickener-agent-excellent-quality-Carob-gum-/141694899919?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item20fdac96cf

      حذف
    2. خیلی ممنون نیرنگ عزیز،چقدر خوشحال شدم

      حذف
  11. سلام مهنازجان من یک سفربه استامبول دارم میشه اسم خرنوب یاشاخ بزروبه ترکی بگی وکجاتوترکیه سراغش بگردم ممنونم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم از یک عطاری خوب میتونی تهیه کنی . خرنوب را به اسم keciboynuzu و پودر هسته خرنوب به اسم
      kechiboynuzu zamki هستش البته باید بگم که من خودم هیچوقت از ترکیه این پودر را تهیه نکردم.
      من چند روزه که در نروژ هستم و در سوپرمارکت meny پودرهسته خرنوب را در بسته بندی پلاستیکی 50 گرمی در قفسه مخصوص اجناس ارگنیک دیدم شاید کمکی برای دوستان ساکن نروژ باشه.اسمش هم شبیه به اسم آلمانی و یا سوئدی بود

      حذف
  12. سلام مهناز جون
    خدای من چقدر طعم و خاطره در این بستنی سنتی هست که نسل جدید هیچی ازش نمیدونند من به خاطر این همه ذوق و سلیقه ومهربونی تحسینت میکنم باور کن شعر بالا را چند بار خوندم واقعا کسی که این شعر را گفته چقدر زیبا شما را به تصویر کشیده زحماتی که شما برای خواننده ها میکشید و اطلاعاتی که به اونا میدید با تشکر قابل جبران نیست . پودر خرنوب تا چند روز دیگه بدستم میرسه خیلی خوشحالم وامیدوارم هر جا که هستی شاد و سلامت باشی.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم ، شما دوستان عزیز لطف دارید .امیدوارم درست کنی و از خوردنش لذت ببری.

      حذف
  13. وای خدای من چه بستنی خوشمزه ای چقدر دلم میخواد که فوری درستش کنم ولی مهناز جون امکان خرید پودر خرنوب تا جایی که من تحقیق کردم در ایران نیستش ولی میوه خشک خرنوب را میشه از اینترنت سفارش داد اگر بخوام خودم هسته اش را اسیاب کنم میشه یا اینکه مثل اصلش نمیشه ممنون میشم اگر راهنمایی کنید یک دنیا سپاس.

    پاسخحذف
  14. سلام مهناز جون
    من با دستور شما درست کردم،همه خیلی دوست داشتن،خواستم تشکر کنم و بپرسم تو دستورایی که زرده استفاده میشه چه مقدار این پودر رو به ازای هر زرده میشه جایگزین کرد
    ممنون از شما

    پاسخحذف
  15. سلام عزیزم،خوشحالم که دوست داشتی.هیچ فرقی نمیکنه مثل همین بستنی عمل کن و مقدار مایع بستنی را در نظر داشته باش و مقدار کم یا کمی زیاد کن در بستنیهای بدون تخم مرغ در استفاده از این پودر باید دقت کنی چون میتونه طعم بستنی را پودینگی کنه ولی در بستنیهای که هم از تخم مرغ و هم از این پودر استفاده میشه مقدار میتونه کمی بیشتر بشه در آینده پستی برای این نوع بستنی دارم.

    پاسخحذف
  16. یک دنیا ممنون از اطلاعات مفید و کاملی که انتشار داده اید. برای من خیلی مفید بود. وسعت اطلاعات شما بسیار شگفت آور و همه این اطلاعات نیز درست است.اینکه خرید و فروش ثعلب در اروپا بعلت حفاظت از انقراض گیاه ممنوع است و ثعلبهای ارزان در بازار ایران غیر طبیعی هستند را از سایت شما اطلاع پیدا کردم و همه درست بود.اگر مطالب شما را نمی خواندم شاید هیچ وقت از آنها اطلاع نمی یافتم. برایتان بهترین آرزوها را دارم.

    پاسخحذف
  17. سلام.ممنون بابت دستورات کاملتون.منتظر پست تکمیلیتون هستیم چون اطلاعات ما خیلی محدوده. من میوه خشک خرنوب رو از یه عطاری توی مجتمع بوستان میدان پونک خریدم.طبقه بالا نزدیک سالن بازی بچه ها.قابل توجه دوستان تهرانی.

    پاسخحذف