صفحات

۱۳۹۲ شهریور ۱۲, سه‌شنبه

مربای شیر (دولچه د لچه)


 
این کارامل خوشمزه دراروپا به اسم مربای شیر و در آمریکای لاتین به اسم دولچه د لچه  شناخته میشه و استفاده زیادی در شیرینیها و کیک پنیر و بستنی داره این نوع کارامل انواع مختلفی داره اگر چه در انواع آن از شیر و شکر و وانیل استفاده میشه ولی با قیمتهای مختلفی از 3 یورو تا 20 یوروفروخته میشه و دلیل این تفاوت هم به خاطر استفاده از شکرقهوه ای خیلی خوب و شیر تازه ارگنیک و چوب وانیل تائیتیست که بنظرمن چنین کاراملی را با استفاده از انگشت باید خالی خالی خورد. کارامل یا در شیشه و یا در قوطی فروخته میشه نوع قوطی از نوع معمولی و خوشمزست و گرون هم نیست چون از شیر عسلی استفاده شده و فقط با چند ساعت حرارت به نوع کاراملی تبدیل میشه ولی در نوع شیشه ای آن از شیر تازه و شکرقهوه ای استفاده شده و با زحمت بیشتری آماده میشه که بسته به اینکه محصول کدوم کشور و از چه نوع مواد اولیه اعلائی استفاده شده قیمتها تغییر پیدا میکنه شما نباید مربای کارامل در شیشه (دولچه د لچه) را با کارامل در شیشه اشتباه بگیرید با دیدن عکس متوجه میشید.
 
برای بدست آوردن این کارامل خوشمزه چندین راه دارید یا اینکه از سوپرمارکت درنوع قوطی که پر مصرف ترین نوع موجود هست را بخرید که نوع  شیشه ای آن هم  معمولا در مغازه های لوکس تر و یا حتی سوپر مارکتهای خوب پیدا میشه ولی اگر دسترسی به هیچکدومشون را  نداشته باشید در اینصورت چند تا قوطی شیر عسلی تهیه میکنید در یک قابلمه قرار میدید وبا آب تا جائی که  سرقوطی در آب باشه 3 تا 4 ساعت حرارت میدید و فقط باید دقت داشته باشید در صورت کم شدن آب داخل قابلمه آب داغ اضافه کنید احتیاجی هم به گذاشتن در قابلمه نیست مقرون به صرفست که قوطی های بیشتری را همزمان حرارت بدید اینطوری همیشه به کارامل دسترسی دارید بعضیها از زود پز استفاده میکنند که در این صورت 45 دقیقه قوطی را حرارت میدن من تا به حال از این طریق استفاده نکردم.
روشی که من خیلی میپسندم و کارامل خیلی خوشمزه و خوش بافت میشه اینکه شما شیر عسلی  داخل قوطی را داخل یک ظرف پیرکس یا هر نوع ظرف و یا قابلمه ای که طاقت حرارت را داشته باشه خالی میکنید  میتونید کمی هم وانیل خوب اضافه کنید روی ظرف را کاغذ آلومینومی میکشید و در سینی فر قرار میدید در سینی فر آب بریزید تا نصفی از ظرف پیرکس داخل آب بمونه فقط دقت کنید آب وارد پیرکس نشه با 220 درجه سانیگراد 2 ساعت و نیم شیر عسلی را بپزید  اگر هم آب داخل سینی در این مدت تبخیر شد مجددا آب اضافه کنید که سینی بدون آب نمونه بعد از این مدت از فر در بیارید و با یک همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست و لطیف بشه به همزن برقی احتیاجی نیست با اینکه هم در روش بالا و هم در روش پائین کارامل بدست میارید ولی در این روش شیر عسلی کاراملی تر و خیلی خوشمزه تر میشه و ایده آله برای استفاده در شکلات و بیسکوئیت و بستنی.

 

 بعد از دو ساعت و نیم به این شکل در میاد محکم بهم بزنید تا یکدست و لطیف بشه
امان خدای من چرا باید همه در شیشه جا نشه و این چند قاشق اضافه بیاد و بشه بلای جون من
 
دراین یکی روش  کمی ذوق و علاقه میخواد این یکی از روشهای مورد علاقه مردم در فرانسه و اسپانیا و آمریکای لاتینه  بافت این نوع کارامل کرمی تر و به خاطر استفاده از شکر قهوه ای تیره تر و کاراملی تره و بیشتر در درست کردن کیک و پنکیک و خیلی چیزهای دیگه استفاده میشه ولی متاسفانه هیچ فرقی نمیکنه که به کدوم روش درست بشه یا خریده بشه همشون خوشمزن و برای خودشون شیطون بزرگی به حساب میان.
روشهای مختلفی برای درست کردن این نوع کارامل وجود داره ولی این روش آرژانتینی یکی از بهترین دستورهای موجود در اینترنت  که از یک  سایت آرژانتینی پیدا کردم.

مواد لازم
شیر پرچرب 1 لیتر
شکر قهوه ای 220 گرم
چوب وانیل  1 عدد ویا وانیل خوب 1 ق چایخوری
جوش شیرین نصف ق چایخوری
آب 1 ق غذاخوری


در اینجا رنگ شکر خیلی تیره بود در نتیجه مربا کاملا تیره و کاراملی شد 
متاسفانه و خوشبختانه همیشه باید مقداری اضافه بیاد که ترتیبش را در اولین فرصت میدید

در این یکی از شکر قهو ه ای با رنگ روشن استفاده شده و درنتیجه رنگ کارامل روشن شده
 
 شیر و شکر و مغز چوب وانیل را همراه چوب وانیل در قابلمه بزرگی ریخته و بذارید روی حرارت گاز تا جوش بیاد همینکه  شیر جوش اومد جوش شیرین را در آب حل کنید در داخل شیر ریخته مخلوط کنید و بذارید شیر با حرارت تقریبا ملایم به مدت 2 ساعت و نیم بپزه در یک ساعت اول احتیاج به هم زدن نیست ولی بعد از گذشت یک ساعت گهگاهی با قاشق چوبی و یا با همزن دستی هم میزنید و تقریبا در یک ساعت آخر همزدن کمی بیشتر میشه ودر اواخرکا رکه باید مرتب هم بزنید همینکه کارامل در پشت قاشق شکل گرفت یعنی اینکه آمادست و باید در شیشه ریخته بشه اگر خیلی بپزید تا جائی که خیلی غلیظ بشه وقتی که کمی سرد شد خیلی سفت میشه و غیر قابل استفاده میشه پس در این مرحله دقت داشته باشید همینکه کمی خودش را گرفت آمادست حتما نباید کش بیاد وقتی که سرد شد سفت تر میشه حالا مربای شیر را داخل شیشه ریخته و و سر شیشه را سفت ببندید و در یخچال بذارید موقع استفاده اگر لازم بود کمی گرمش کنید . مقدار کارامل بدست اومده یک شیشه بزرگ و یا دو تا شیشه کوچک هست . پخت شیر عسلی در فرمیتونه برای شما یکی از راحترین وخوشمزه ترین روش برای بدست آوردن این کارامل خوشمزه باشه و باید بگم بافت و طعم این نوع کارامل با نوعی که با شیر و شکر پخته میشه کمی فرق داره ولی هر دوتا خوشمزست من خودم هر دو نوع را درست میکنم اگر از این روش استفاده کردید یعنی کارامل را با شیر و شکر پختید میتونید به کاراملتون طعم های مختلف بدید میتونید در همون ابتدا کمی اکسپرسو به شیر و شکر اضافه کنید که کارامل طعم قهوه پیدا میکنه و از شیرینیش هم کمی کمتر میشه و یا اینکه در آخرکار کمی شکلات تلخ به کارامل اضافه کنید حتی بعضیها در ایام کریسمس کمی دارچین به کارامل اضافه میکنند .اگر لازم بود در موقع استفاده شیشه را در کاسه آب داغ قرار بدید تا کارامل بافت اولیه را پیدا کنه و در پست بعدی نشون میدم که با شیشه های نیمه مونده کارامل چیکار کردم.

به ترتیب از سمت راست  قوطی در آب جوشیده شده و شیشه وسطی با شیر و شکر در منزل درست شده و شیشه آخری از سوپر مارکت خریده شده طعم هر سه تا خوشمزست
 

 

۱۰ نظر:

  1. چقدر دستوراتون عالیه ! خدا خیرتون بده !

    پاسخحذف
  2. مهناز جون ممنون از این همه
    اطلاعات مفیدو کامل سر بلند و موفق باشید.

    پاسخحذف
  3. در فرانسه برای صبحونه با نون خورده میشه
    هیچ فکر نمیکردم که بشه در خونه هم درست
    کرد در خیلی کارها بدرد میخوره .
    خیلی ممنون

    پاسخحذف
  4. خیلی ممنون مهناز جون برای این آموزش های مفید و کاربردی . خوشبختانه اینجا اون مدل داخل شیشش پیدا می شه ولی برای ایران واقعا مفیده .
    مهناز جون یک سوال بدون ارتباط با این پست هم داشتم ،به نطرتون کدوم خمیر برای پیتزا درست کردن مناسب تره ؟
    من خودم دلم می خواد اون نون ساندویچی شف عثمان رو به خاطر بافت منحصر بفردش برای گیتزا متحان کنم ،شما پیشنهاد دیگه ای دارید ؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من همیشه از خمیر پیتزا که با آرد و مایه و
      نمک و آب درست میشه برای خمیر پیتز ااستفاده
      میکنم چون اهالی خونه پیتزا را اینطور دوست
      دارند ولی وقتی با این خمیر درست کردم به طرز عجیبی
      این پیتزا خورده شد من که خیلی به یاد پیتزاهای ایران افتادم
      حتما امتحان کن برای تنوع هم که شده بعد خبرش را بده.

      حذف
    2. حتما امتحان می کنم ،خیلی به نطرم جالب می شه ،خیلی ممنون

      حذف
  5. باورررررررم نمیشد اینو کسی بلد باشه ما ترکها زیاد درست میکنیم یادش بخیر مامانم چقدر درست میکرد عاشقشم .

    پاسخحذف