صفحات

۱۳۹۳ مهر ۲۹, سه‌شنبه

طرز تهیه ماست سفت با روشی متفاوت


از تمام پستهای لبنیات که تا به امروز گذاشتم این پست ماست برام خیلی با ارزشه من قبلها همیشه در درست کردن ماست مشکل داشتم هیچ وقت اون بافت سفت وزیبا را نداشت،ماست میشد ولی عالی نمیشد وقتی ماستی سفت نباشه و آب زیادی هم داخلش باشه دلایل زیادی میتونه داشته باشه ولی یک چیز را میتونید مطمئن باشید حالا به هر علتی که ماست سفت از آب در نیاد یعنی اینکه ماست بدست اومده تقریبا باکتری زنده و بدرد بخور هم داخلش نیست حالا کسی که ماست را به خاطرمعجزش میل میکنه دیگه خوردن این نوع ماست فایده زیادی هم نداره البته میدونم برای خیلیها میتونه همون ماست ناموفق من همون ماست واقعی باشه ولی برای من که ماست را فقط ازدامداری و یا مغازه ارگنیک تهیه میکنم اینطورنبود.زمانیکه در ترکیه کرم فرش رادرست کردم نکته قابل توجهی که وجود داشت این بود که کرم فرش در اتاق خیلی گرمی درست شد ه بود و نتیجه هم بی نهایت عالی بود پس برای درست کردن ماست هم اون گرما خوب بود ولی دیگه دیر شده بود من باید به آلمان برمیگشتم ودیگه وقت اینکارها را نداشتم داخل ماشین هم در تابستون خیلی گرم میشه برای بستن ماست باید خوب باشه ولی خب همیشه که تابستون نیست زمستون را باید چیکار کرد من یکبار از فر داغ استفاده کردم حرارت نباید از 50 درجه به بالا بزنه ولی اینطوری که آدم از کار و زندگی میافته حرارت فر همیشه از این بالاتر میزنه و خیلی زود دوباره سرد میشه گذاشتن ظرف شیر در آب گرم به طریق بن ماری هم بدرد نمیخوره اینطوری باید یکی را استخدام کرد که هی آب گرم زیر ظرف بریزه، یک دستگاهی سفارش داده بودم که این دستگاه 10 کیلوئی را داخل یک کلمن یخی بزرگ گذاشته شده بود وقتی که دستگاه را از داخلش در آوردم همش توی این فکر بودم که چه جوری این کلمن را از بین ببرم خیلی بزرگ بود یکروز صبح چکمه پوشیدم دستکش دستم کردم هوا هم خیلی سرد بود حالا چه اصراری در از بین بردن این کلمن سفید بود را نمیدونم شاید هم میخواستم گاراژخونه مرتب باشه هر چیه شروع کردم بادست به کندن کلمن دستم داشت از جاش کنده میشد ولی این کلمن  خیلی سفت و سخت بود یکدفعه تصمیم گرفتم کلمن را برعکس کنم و با 54 کیلو وزنم این کلمن سرسخت را شکستش بدم شاید باورتون نشه که بار اول از جاش تکون نخورد ولی کم کم تکه تکه شد خنده دار اینجاست که بار دومی که پریدم روی کلمن به یا د درست کردن ماست داخل این کلمن افتادم ولی دیگه دیر شده بود قسمت مهمی از کلمن خراب شد و من که از این پریدن ها به بالا و پائین داغ شده بودم داغترهم شدم کلی خودم را سرزنش کردم فقط یک گوشه از گاراژ را اشغال کرده بود ولی خب کار از کار گذشته بود بعد ش هم فکر کردم کلمنی که خراب کردم به اندازه 10 کیلو جا داشت و خیلی بزرگ و جاگیر بود اینطوری کمی آروم شدم و از آمازون یک کلمن مناسب سفارش دادم .
کلمن سرما و گرما را خوب داخل خودش حفظ میکنه حالا برای درست کردن ماست اگر یک کیسه آب داغ هم داخلش بذاری بعد از سه ساعت یک ماست سفت تحویل میگیری وقتی این ماست داخل یخچال میره دیگه خودت هم باورت نمیشه که این ماستی که زدی ماست چکیده نیست ماست خامه ای هم نیست یک ماست معمولی با شیری که کمی بالاتراز سه و نیم درصد چربی داره واقعا چطور امکان داره یک ماست معمولی چنین بافتی پیدا کنه امکانش هست اگر فقط به دو تاچیز خیلی مهم توجه کنی یکی اینکه شیر حتما تا درجه 95 درجه سانتیگراد جوشیده بشه و در همون درجه برای دو دقیقه نگه داشته بشه و دوم گرما نه اینکه فقط یک پتو دورش یبپیچی شاید برای کسی که دمای اتاقش 45 درجه باشه یک پتو کافی باشه ولی این امکان برای خیلیها نیست ولی با استفاده از کلمن چه در تابستون و چه در زمستون میتونید ماست درست کنید اونم چه ماست سفتی از نوع خیلی اعلاء کسانی که ماست درست میکنند و ماستشون سفت نمیشه و همیشه مقداری آب داره به خاطر اینه که هیچ وقت نمیشه حرارت اتاق را 48 تا 45 درجه سانتیگراد نگه داشت و این مسئله برای سه ساعت اول خیلی مهمه در همین سه ساعته که همه اتفاقهای خوب و یا بد میافته حالا فکرکنید شما به شیرتون در این حرارت مایه میزنید خود به خود کمی از حرارت پائین میافته و چطور میشه با بستن پتو درحرارت پائین تر از 50 درجه سانتیگراد نگه داشت این تئوری غیر ممکنه ولی در کلمن با کیسه آب گرم امکان پذیره، تا اینجای کار را روشن شدید میریم به قسمت بعدی که چرا باید شیر را جوشاند کاری که من هیچ وقت نمیکردم من شیرخام را که برای نوشیدن و مصرف روزانه باشه به طریق بن ماری با 72 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه حرارت میدم تا پاستوریزه بشه اینطوری هم مزه شیرتغییر پیدا نمیکنه هم باکتریها از نوع بد هم از بین میره هر چی باکتری هم که باقی  میمونه ما را ازهرچی مریضی و سرما خوردگی دور نگه میداره پس وجودش برای بدن لازمه اگراز سوپر مارکت شیر تهیه کنم هم باید پاستریزه باشه و به هیچ وجه ازشیرهای حرارت بالا دیده و استریلیزه استفاده نمیکنم و شیرهائی هم که ماندگاری طولانی داره که جائی در خونه ما نداره حالا وقتی که ماست درست میکردم اگرازشیر خام استفاده میکردم تا 72 درجه میجوشاندم که فقط پاستوریزه بشه وفکر میکردم آب زیادی هم که نداره چرا خیلی بجوشه که شیرجوشیده بشه واگرازشیرپاستوریزه سوپر مارکت استفاده میکردم باز هم همین کاررا میکردم وهمین موضوع باعث میشد شیری که ماست میشد با مشکل روبرو میشد من فکرمیکردم که اگر جوشاندن شیربرای از بین بردن باکتریهای از نوع بد هستش و یا برای بخار شدن آب اضافه درشیر، شیرمن احتیاجی به این کارنداره چون که کیفیتش خوبه وفقط باعث میشه شیرطعم  بد مزه وجوشیده بگیره و ماست بدست اومده هم طعم ماست جوشیده بده و طعم ماست محلی را نده و در نتیجه این موضوع در کنار گرمای کم باعث میشد تا ماست خوبی بدست نیاد تا اینکه روزی در مجله ای خوندم برای درست کردن یک ماست سفت طوری که با چاقو بشه بریدش باید حتما شیر تا 95 درجه سانتیگراد جوشیده بشه این به خاطر از بین بردن باکتری نیست بلکه با اینکار پروتئین داخل شیر تغییر شکل پیدا میکنه و شکسته میشه و باعث سفت شدن ماست میشه درست همون چیزی که برای پنیر خوب نیست ولی در شیر کاملا برعکسه همین جوشاندن باعث سفت شدن ماست میشه اون هم فقط به خاطر تغییر شکل پروتئین موجود در شیر،که البته مایه زدن با یک ماست خوب نتیجه را کامل میکنه.
از هر نوع شیری که دوست دارید میتونید استفاده کنید دلیل اینکه ماست در منزل درست میشه به خاطر اینه که به ماستهای مغازه اعتماد ندارید پس از شیر با کیفیت استفاده کنید من ازشیر کم چرب استفاده نمیکنم درکل ازلبنیات کم چرب استفاده نمیکنم سعی کنید به جای اینکار در مصرف چیزهای دیگه کوتاه بیائید برای مایه زدن سعی کنید از ماست ارگنیک استفاده کنید اگر درداخل ماستی که برای مایه زدن ازش استفاده میکنید شیر خشک یا مواد افزودنی باشه ماستتون کش دار میشه در آلمان مارک شیر landliebe ارگنیک نیست ولی به همون اندازه خوبه پس از مارک مورد اعتمادتون استفاده کنید سعی کنید درصد چربی شیروماست یکی باشه حتما از ماستی استفاده کنید که تاریخ مصرف طولانی داشته باشه هرچقدر که ماست کهنه تر بشه باکتریهای زنده تنبل تر میشن ماست میتونه بی کیفیت و یا کشدار بشه برای مایه زدن در دفعه اول باید ماست را از مغازه تهیه کنید ولی برای بار دوم از ماستی که درست کردید میتونید استفاده کنید تا سه بار میتونید از مایه ماست خانگی استفاده کنید ولی از آنجا که تعداد باکتریهای لازم به مراتب کمتر میشه از کیفیت ماست هم به همون مقدار کم میشه و دیگه به خوشمزه گی بار اول و دوم نمیشه پس برای درست کردن ماست در دفعه چهارم دوباره از مغازه ماست تهیه کنید. برای مایه زدن شیر هیچوقت از روی ماست ،ماست برندارید چون در روی ماست هیچ باکتری وجود نداره دو سانت پائینتر از روی ماست باکتریها جا خوش کردن از اون قسمت برای مایه زدن استفاده کنید  تمام وسایل مورد نظر را با جوشاندن استریلیزه کنید این نکته تنها در درست کردن ماست مهم نیست برای پنیر هم باید خیلی تمیز کار کرد پس در موقع جوشاندن شیر که گهگاهی هم  بهم میزنید قاشقش را در دهانتون نکنید یا اگر کردید دوباره داخل شیر نکنید.
شما از هر ظرفی با هر جنسی میتونید استفاده کنید من در همه نوع جنس ظرفی ماست درست کردم باید بگم از شیشه تا سفال و تا استیل یک ماست سفت بدست میاد ظرفتون را اگر برگردونید ماست از ظرف جدا نمیشه .من بعد از اینکه به موفقیت درست کردن خوشمزه و خامه ای ترین (بدون خامه) ماست دنیا رسیدم شروع کردم به درست انواع ماستهای مختلف از ماست میوه تا ماست شکلاتی و نعناع،در تمام دستورهای اینترنت از خامه و پودر شیر اضافه شده و این به خاطر اینه که وقتی به شیر چیزهای دیگه اضافه میشه بسته شدن شیر و تبدیلش به ماست خیلی سخت میشه یعنی سفت نمیشه پس خامه و شیر خشک به کمکش میا د ماستی که به این درطریق کلمن درست میشه به اندازه کافی چرب و سفت هست پس لازم به استفاده ازشیر خشک و خامه نیست به شرطی که  در عمل خوب جواب بده، انواع ماستهائی که درست کردم عالی بود باید تا پست بعدی منتظر باشید اول این ماست را درست کنید و لذت خوردنش را ببرید تا دستورماست با طعمهای مختلف برسه.
حتما یک دما سنج برای اینکار تهیه کنید خریدن یک دما سنج به تنهائی برای درست کردن این ماست ارزش داره ولی در آینده طرز تهیه ماکارون به روش ایتالیائی را یادتون میدم پس باز هم لازمش دارید یعنی چی که انگشت را در شیر میکنند حتما بعدش هم در دهان میذارن تا چکه نکنه بعد دوباره درشیر، همین جا کشدار شدن ماست حتمیست.
قابلمه ای را که میخواهید شیررا داخلش بجوشانید در ابتدا داخلش را آب پر کنید و دو تا قاشق هم که در طول کار بهش احتیاج دارید داخل قابلمه کنید تا اونم خوب استریلیزه بشه در واقع تمام وسایل مورد نظر،خیره سری هم نکنید اگر هدفتون خوردن یک ماست سفت و خامه ایست باید حرف گوش کنید از پیاز سرخ کردن که سخت تر نیست.
مواد لازم
شیر 500 میلی لیتر 
ماست 1 ق غذاخوری 
قابلمه برای جوشاندن شیر
قابلمه و یا شیشه برای ماست بستن
فابلمه یا ظرف مورد نظر ازهرجنسی میتونه باشه فقط تفلون نباشه.
شیر را در قابلمه ریخته روی حرارت داغ میجوشانیم گهگاهی شیر را بهم میزنیم  دما را کنترل میکنیم وقتی که به دمای 95 درجه سانتیگراد رسید دو دقیقه در همین دما نگه میداریم و بعد از روی حرارت بر میداریم و به طریق بن ماری حرارت را پائین میاریم یعنی در کاسه ای آب سرد میریزیم و قابلمه را داخلش قرار میدیم من دو بار آب کاسه را عوض میکنم تا درجه حرارت به 46 درجه سانتیگراد برسه فوری از آب خارج میکنید ( مایه ماست را که از قبل در حرارت اتاق بوده باید با قاشق زده بشه تا صاف و یکدست بشه اینکار را از قبل انجام بدید که وقت گیر نباشه ) به ماست دو تا سه قاشق شیر اضافه کنید و با قاشق خوب بهم بزنید با شیرداخل قابلمه مخلوط کنید توجه توجه خوب بهم بزنید 10  دور با قاشق بهم بزنید ولی به آرامی باشه شاید تعجب کنید ولی به حرفام اعتماد داشته باشید پس 10 دور ولی به آرامی بهم بزنید من تا 15 دور هم بهم زدم نتیجه همیشه عالی بوده حالا مخلوط شیر و ماست را در داخل شیشه و یا قابلمه و یا کاسه یا هر ظرفی که دوست دارید میریزید(توجه کنید ظرفی که در آن شیر مایه زده شده ریخته میشه، سرد نباشه حداقل گرمای دمای بدن را داشته باشه) من شیشه  و یا قابلمه ای را که داخلش مخلوط شیر و ماست را ریختم  در دستم میگیرم و تا به کلمن گوشه اتاق برسم 8 متر راه طی میکنم پس از این مسئله نترسید هیچ اتفاق بعدی نمی افته و برعکس نتیجه همیشه عالی میشه من در ابتدا که ماست درست میکردم همه وسایل را نزدیک کلمن میبردم و کمی هم کثیف کاری میشد بعد پیش خودم فکر کردم این ماست در این کلمن گرم و نرم خیلی سفت و سخت میشه باکتریها بی نهایت کارشون را خوب انجام میدن حالا شاید با کمی راه رفتن هیچ اتفاق بدی نیافته که  باز نتیجه مثل همیشه عالی بود بهتون قول میدم که همتون بعد از این به راحتی بهترین و خوشمزه ترین ماست را درست کنید یعنی اگرمن اون قدیمها  موقع همزدن شیر و ماست به جای اینکه اینقدر دست و دلم بلرزه، خیلی بیشتر جای شیر را گرم میکردم همه چی درست بود بقیه توضیحات را روی عکسها میدم

اول از همه تمام لوازم مورد نیاز را که با شیر و ماست در تماس هستند را میجوشانید بعد با دستمال تمیزخشک کنید میتونید اگرتعداد شیشه ها زیاد بود در فر خشک کنید. 

این نوع کلمن ارزان هستش هرنوع ساک  کلمنی وکلمن های دیگه هم میتونید استفاده کنید اگر به هیچ وجه دسترسی نداشتید از یک جعبه کاغذی که برای اسباب کشی استفاده میشه استفاده کنید روزنامه خوب گرما را حفظ میکنه داخل کلمن من منفذ هائی داشت که با روزنامه پوشاندم آب داغ(یعنی آب جوشیده) را داخل کیسه پلاستیکی بریزید و هوای اضافه را با احتیاط خالی کنید و سر کیسه را محکم ببندید در کلمن را ببندید و یروید به سوی درست کردن ماست   
همانطور که گفتم از ماست با کیفیت استفاده کنید از ماستی که طعمش را دوست دارید اگر دقت کنید در ماست شیشه ای در قسمت پائین نوشته فرمنت اکتیو سعی کنید ماستی که میخرید پروبیوتیک رویش نوشته باشه توجه به تاریخ مصرفش داشته باشید این باکتری 10 روز طول عمر داره ماست بدون این باکتری خاصیت خوبش را از دست میده با بودن این باکتری در ماست اگر 300 میلی ماست در روز بخورید دیگه هیچ بیماری سراغتون نمیاد مثلا من نمیدونم سرما خوردگی یعنی چی  
شیر را بعد از جوشاندن حرارتش را به طریق بن ماری پائین میاریم  هر نوع دما سنجی خوبه ولی این نوع دما سنج خوبیش اینه که دستتون آزاده و لازم نیست که حتما دما سنج را با دست نگه دارید
ماست را از ابتدای کار در دمای اتاق قرار بدید وبا دو تا سه قاشق شیر جوشیده که دماش را پائین آوردید مخلوط کنید تا صاف و یکدست بشه بعد به شیراضافه میکنیم بعد از بهم زدن در قابلمه تمیزو گرم دیگه میریزیم در قابلمه را میذاریم
داخل کلمن میذاریم
اگر در شیشه ریختید در شیشه را میذارید ولی محکم نمیبندید همینکه در روی شیشه قرار بگیره کافیه
روزنامه را روی قابلمه قرار بدید دیگه حرکتی به قابلمه ندید

کلمن من در اطرافش منفذ داره یک پتو هم روی کلمن انداختم تا گرماش حفظ بشه با داشتن دما سنج حرارت کنترل میشه حرارت باید پائین 50 درجه سانتیگراد باشه اگر بالاتر از 50 درجه باشه باعث از بین رفتن باکتریهای نازنین میشه بعد از این باید مواظب باشید که  قابلمه هیچ تکونی نخوره اگر یک موقع براثر اشتباه تکون خورد نا امید نشید این تکنیک به قدری قویست که شیرتون ماست میشه البته کمی بیشتر طول میکشه و جالب اینکه باز هم سفت میشه ولی اون حالت خامه ای و لطیف را پیدا نمیکنه چون شیر که یواش یواش شروع میکنه از قسمت پائین به بسته شدن و لایه لایه بسته میشه ضربه بهش وارد شده و به لایه ها آسیب وارد میشه که با کمک گرمای خیلی عالی در کلمن لایه ها بسته میشه وماست هم خوب میشه ولی کیفیت اولی را نخواهد داشت شما فکر کنید بدون کلمن و فقط با یک پتو و این اتفاق بد هیچ وقت شیر تبدیل به ماست نمیشه حالا اگر دو روز هم بمونه.

درست بعد از 3 ساعت ماست سفت شد توجه به حرارت دما سنج داشته باشید همانطور که میبینید حرات دماسنج افت زیادی نداشته حالا شما فکر کنید به شیر46 یا 45 درجه سانتیگراد مایه بزنید که فوری چند درجه پائینترهم میافته وهمیشه گفته میشه شیررا باید درهمون درجه 45 تا 48 درجه گرم نگه داشت اینکارفقط با یک پتووبدون گرمای کمکی غیرممکنه، شاید روی ماست داخل قابلمه 1 ق چایخوری آب باشه شاید هم کمتر بقدری ماست خوب بسته شده که داره از اطراف ظرف جدا میشه فکر کنید بعد از رفتن در یخچال چی میشه من بعد از سه ساعت با اینکه ماست سفت شده یک تا دو ساعت دیگه میذارم در کلمن بمونه بعد در کلمن را باز میکنم تا قابلمه گرماش را از دست بده و برای مدت 12 ساعت در یخچال میذارم.


 این ماست خیلی طعم ماست یونانی را داره بدون داشتن خامه این هم مثل همه ماستها آب میندازه ولی آب انداختن این ماست با ماستهای دیگه فرق میکنه در این ماست به خاطر سفتی که داره با آب ماست مخلوط نمیشه و شکلش منظم میمونه وقتی هم که قابلمه را برگردونید ماست به شکل قالبی از ظرف جدا میشه ولی ته قابلمه مثل خامه به ظرف چسبیده برای همین به راحتی از ظرف جدا نمیشه همیشه مقدار ماستی که درست میکنید به اندازه مصرف در نظر بگیرید وسعی کنید در عرض یک هفته استفاده بشه از ماست تازه بیشترین منفعت به بدنتون میرسه باکتریها زنده و مقدارشون زیاد هستش.



به قاشق ماست توجه کنید یک ماست که در دمای اتاق درست میشه اینطور کلفت و لایه لایه روی قاشق پایدار نیست این فقط با این تکنیک ممکن میشه
میتونید ماست را بهم بزنید تا به شکل کرم در بیاد و با کمی عسل و میوه سرو کنید معمولا این دسر یونانی را باماست یونانی درست میکنند ولی این ماست با نداشتن خامه هیچی کمتر نداره
روزی در ترکیه در جاده برای خوردن غذا وارد یک رستوران محلی شدیم همین که نشستیم آقای گارسون با یک سینی بزرگ پر از مزه های مختلف پیش میز ما اومد و یک ظرف کوچک ماست را روی ظرف روی میز برگردوند وقتی آدم تو باغ نباشه یک لحظه فکر میکنه که طرف میخواد شعبده بازی کنه ما با تعجب بهش نگاه کردیم برای خودش عادی بود وقتی ازش پرسیدم که اینکار چه معنی داره گفت ماست این رستوران به خاطر اینکه با شیر گاو میش درست میشه معروفه و کیفیت یک ماست خوب زمانی مشخص میشه که وقتی برگردونیش از جاش تکون نخوره حالا این ماست ما با این روش بدون اینکه با شیر گاومیش درست شده باشه به قدری سفت و خامه ایست که میشه برگردوندش من حتی یک قابلمه بزرگ ماست را برگردوندم از جاش تکون نخورد این آقای گارسون هم کار یادمون داد ماست وقتی خوب باشه شیر گاو و یا گاو میش نداره واقعا که کیفیت یک ماست خوب به سفت بودنش هست
شما نمیتونید فکرش را بکنید که من چه ماستهای طعم دار خاص و خوشمزه ای درست کردم این ماستها را در هیچ مغازه ای نمیشه خرید این تکنیک کلمن اینقدر قویست با اینکه شیر به شکل ماست دسری در اومده ولی همینطور که میبینید با برگردوندن از جاش تکون نخورده خودتون هم میدونید درست کردن این ماست دسری با تکنیک معمولی غیر ممکنه بعضی اوقات ماست معمولی ازش خوب در نمیاد حالا چه برسه که داخل شیر چند تا چیز دیگه هم قاطی بشه خوشحال باشید که پست بعدی، همین ماستها با طعمهای مختلف هستش اذیتتون نمیکنم و یک پست کامل برای انواع طعمها میذارم دوست ندارم برای هر طعم یک پست جداگانه بذارم و چیز به این سادگی را سخت نشون بدم
 من ماست را ساده دوست دارم و شاید تا حالا چند بار ماست طعمدار خریده باشم چون دسر را به یک شکل دیگه دوست دارم وحقیقت اینکه این نوع ماستها ی میوه ای ویا طعم داربازاری طعم و کیفیت خیلی خوبی ندارند البته به جز چند تا مارک ارگنیک که خوب هستش  ولی این نوع ماستهای طعم دارداستانی کاملا جدا داره شما میتونید با هر طعمی که دوست دارید درستش کنید بدونید که عاشقش میشید  


و اما یک وعده صبحانه من،هر روز صبحونه یا میان وعده نان جو خشک و ماست خیلی خوشمزست
شما هم امتحان کنید امیدوارم این ماست را به این طریق درست کنید و لذتش را ببرید و فرق این ماست با ماستی که تا به حال درست میکردید را ببینید. ایرانیها ماست را با غذا میخورند بدتر از ایرانیها ترکها هستند من این عادت بد یا خوب را زمانی که به آلمان اومدم کنار گذاشتم و از ماست به شکل میان وعده استفاده میکنم اگر ماست واقعا باعث جذب نشدن آهن بشه چرا باید با غذا استفاده بشه روزی در مجله خوندم خوردن ماست با غذا فقط باعث جذب نشدن آهن سبزیجات میشه و آهن گوشت جذب بدن میشه حالا فرقی نمیکنه درهر دوشکل مشکل بزرگیست حالا این موضوع درست یا غلط هم که باشه من سعی میکنم که استفاده نکنم البته سالی دو سه بار با غذا خورده میشه مثلا با عدس پلو،راستی چرا باید در ایران بچه ها و خانمها کم خون باشند شاید یکی از دلایلش همین مصرف ماست با غذا باشه جالب اینکه در ترکیه هم بچه ها و خانمها همین مشکل را دارند ولی اروپائیها از نظرکمبود آهن هیچ مشکلی ندارند چون این عادت بد غذائی را هم ندارند اضافه کردن آهن و اسید سولفیک به آرد گندم در ایران البته کمک بزرگی به کمبود آهن هستش ولی شاید بد نباشه این عادت غذائی را برای مدتی فراموش کرد .



۹۰ نظر:

  1. بی نظیر بود طبق معمول . من ماست رو با شیره افرا
    Maple syrup
    خیلی دوست دارم . در ضمن این باید برای خامه ای کردن غذا با احساس گناه کمتر عالی باشه

    پاسخحذف
  2. البته که با شیره افرا خوشمزست مامانم با شیره انگور دوست داره که طعم قویتری نسبت به شیره افرا داره
    اگر این ماست برای خامه ای کردن غذا کافی باشه که دیگه اصلا احساس گناه نداره نمیدونم چرا هرچی که با ماست درست میشه آدم احساس بیگناهی میکنه حتی همین ماست شکلاتی که در پست آینده میاد با بیگناهی و آرامش خاطرخورده میشه میدونستید که هر چیزی که با آرامش خاطر خورده بشه باعث اضافه وزن نمیشه حالا میخواد ترامیسو باشه.

    پاسخحذف
  3. سلام از سایت خوبتون متشکرم ببخشید من این قسمت که فرمودید با وجود دماسنج دمای داخل کلمن در کنترل هست را متوجه نشدم یعنی شما دماسنج را هم داخل کلمن قرار می دید و در طول سه ساعت با باز کردن در کلمن دما را کنترل می کنید ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه شهلا جون این دما سنج دیجیتال هستش و من فقط میله ای را که به سیم وصله داخل کلمن میذارم و در کلمن را میبندم و میتونم از قسمت بدنه دما سنج که درخارج از کلمن قرارداره دما را زیر نظر بگیرم من اینکار را برای نشون دادن به شما انجام دادم اجباری به این کار نیست ولی خوبه، بعضی اوقات هم پیش میاد که باید یکی دوبار در کلمن را باز کنم تا ظرف شیر دیگه در کلمن بذارم ولی اگه برای سه ساعت کلمن و شیر داخلش را فراموش کنیم ودرش را باز وبسته نکنیم که من همیشه اینکار را میکنم بعد از سه ساعت ماستی بی نظیر تحویل میگیریم.

      حذف
  4. وبلاگ شما عاشقانه ترین وبلاگی ست که افتخار آشنایی باهاشون رو دارم.

    پاسخحذف
  5. اگر امکان داشته باشه, مایل بودم از نظر شما رو در مورد استفاده از وسایل الکتریکی مخصوص تهیه ماست, به جای استفاده از کلمن مطلع شوم.
    متشکر!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من این دستگاه را داشتم و در کل دو بار ازش استفاده کردم با وات خیلی پائین و گرمای داخل شیر 37 یا 38 درجه بود تقریبا 12 ساعت طول میکشید که ماست آماده بشه بعد هم میرفت در داخل یخچال و نتیجه ماست بدست اومده شاید یک اروپائی را راضی کنه ولی مطمئنا برای یک ایرانی یا ترک و یا یک بلغاری ماست خوبی نیست در کل ماستی شل و بنظر من خوشمزه هم نبود و اصلا اون حس قشنگی که خودت موقع ماست درست کردن داری این دستگاه نداره در استفاده از ظرف خیلی محدود هستی یا با چند تا شیشه همراست یا اینکه ظرف یک لیتری داخلش هست خیلیها وقتی از دستگاه استفاده میکنند برای اینکه ماستشون شل نباشه از شیر خشک استفاده میکنند دستگاه من قدیمی تر بود ولی فکر نمیکنم در دستگاه های جدید دگرگونی بزرگی شده باشه استفاده از کلمن حرف نداره هیچی جاش را نمیگیره گرما خیلی خوب باعث میشه باکتریها خوب فعال بشن ولایه ها به سرعت بسته بشن بدون اینکه آبی در داخلش بوجود بیاد در حالیکه وقتی ماست در دمای اتاق لای یک پتو پیچیده میشه به خاطر سرد بودن ازقسمت داخل باکتری ها شروع میکنند به چرت زدن ویکی در میون کار انجام میدن آب زیادی در ماست بوجود میاد.

      حذف
    2. ممنون بابت جواب مبسوط تون.
      یه مدل از این نوع لوازم برقی دیدم که اگه درست متوجه شده باشم(توضیحات به زبون آلمانیه) درجه حرارتش قبل تنظیمه. بعد از پست اخیر شما, ازفروشنده در موردش سوال(انگلیسی) کردم که هنوز جوابی نداده.
      بازم ممنون!
      http://www.befr.ebay.be/itm/281460699659?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

      حذف
  6. مهناز جان خداوندعمر جاودانه به شما بده من با خوندن این پست به اندازه چند سال تجربه بدست آوردم من در کل خیلی چیزهای خوب از شما یاد گرفتم شما هنر یاد دادن دارید باز هم تشکر میکنم من همیشه از اون ماستهایی که در سوپرمارکت برچسب قرمز خورده و قیمتش پائین اومده میخرم چون فکر میکنم هم قیمتش کم شده و هم مانده و خوشمزه تر شده ولی هیچ وقت فکر نمیکردم برای ماست درست کردن خوب نباشه ایا برای خوردن هم خوب نیست با تشکر فراوان.
    شیوا

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم که استفاده میکنی ماستی که برای مایه زدن ویا خوردن استفاده میشه باید تازه باشه باید ماستی را انتخاب کنید تاریخ مصرفش طولانی باشه اگر ماست را به خاطر خاصیتش میل میکنید ماست تاریخ گذشته فایده نداره.

      حذف
  7. سلام مهناز جان لطف میکنید عکس دماسنج آشپزی را بذارید من سرچ کردم 2 نوع داشت برای گوشت و برای شربت کدوم مدل را باید بگیریم؟ ممنووووووووووووووووووون.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم عکسش را در یکی از عکسها باید ببینی هم برای شربت و هم برای گوشت و چیزهای دیگه استفاده میشه مال من مارکش volcraft det3tکه قیمتش 25 یورو هست و ازش راضی هستم .

      حذف
  8. عاشقانه ترین،زیباترین،مهربونترین وشیرین سخن ترین وبلاگی که من هم افتخار آشنائیش را داشتم در این اواخر با دیدن پستهای پنیر فقط حسرت خوردم من که ازدرست کردن این پنیرهای سفت بر نمیام نمی دونی با دیدن پست ماست چقدر خوشحال شدم ما خانوادگی بدون ماست نمی تونیم زندگی کنیم عاشقشیم. زودپزی که خریده بودم در یک چیزی مثل همین کلمن بود خوبه نداختمش دور نگهش داشتم و کی فکرش را میکرد که روزی ماستم را داخلش درست کنم مهناز جان من همه گفته هات را انجام دادم و یک لیتر ماست زدم الهی که فدات شم در مدت 3 ساعت درست همانطور که گفتی ماست بسته شد وسفت سفت شد باورم نمیشد ماستهایی که قبلا درست میکردم وقتی هم که داخل یخچال میرفت نصف این هم سفت نمیشد حالا گذاشتم داخل یخچال تا که آماده خوردن بشه نمیدونی که چقدر خوشحالم هی در یخچال را باز میکنم و به ماست نازنینم نگاه میکنم من خیلی مدیونتم مدتها بود که ماست درست نمیکردم همیشه ماستهام یا کشدار میشد و یا اینکه کافی سفت نبود و به خواب هم نمیدیدم که یکروز این همه اطلاعت خوب بدست بیارم و بتونم با این کیفیت ماست درست کنم از الان هم در خونه اعلام کردم دیگه خوردن ماست با غذا ممنوعه هر کسی میخواد ماست بخوره باید میان وعده باشه مرسی مرسی دوستت دارم به اندازه یک دنیا از الان برای ماست طعم دار روز شماری میکنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مهناز عزیزم با کلی لذت و کیف ما این ماست در مزه مزه کردیم باز هم تشکر میکنم من که همیشه بهترین ماست را میخرم طعمش با این قابل مقایسه نیست البته خوردن این ماست با غذا کمی حیفه به تنهائی مثل دسر میمونه ماست من تموم شد فکر کنم این روزها فقط ماست درست کنم فقط سوالی داشتم آیا به دلیل این روش هستش که ماست خوشمزه و خامه ای میشه چون من که قبلها از همین شیر و مایه ماست ارگنیک استفاده میکردم حالا ازاینکه ماست خوبی که نمیشد بگذریم طعمش هم جالب نبود ولی در این ماست یک طعم فوق العاده داره با اینکه من همیشه از یک نوع شیر وماست استفاده کردم دوست دارم بدونم اگر از هر نوع شیر و ماست معمولی هم استفاده بشه با این روش اینقدر خوشمزه میشه خیلی ممنون که اینقدر وقت میذاری و راهنمائیم میکنی مرسی عزیزم.

      حذف
    2. خوشحالم که اینقدراز خوردنش کیف لذت بردی در جواب سوالت باید بگم درست مثل این میمونه که بخوای یک بستنی وانیلی خوب با مواد اولیه خوب مثل چوب وانیل و تخم مرغ محلی درست کنی اگر این بستنی را با دست درست کنی و از فریزر استفاده کنی هیچوقت به اون نتیجه مطلوب نمیرسی حالا اگر بخوای با دستگاه بستنی ساز درستش کنی لذت یک بستنی خوشمزه را میبری طعم بستنی نشون میده که از مواد اولیه خوب استفاده کردی و استفاده از بستنی ساز هم بستنی را خامه ای و کرمی درآورده پس همیشه مواد خوب باید با تکنیک خوب همراه باشه در مور کیک هم همینطوره،شما از لبنیات خوب استفاده میکردی ولی چون ماست اونطور که باید بسته نمیشد طعم لبنیات خوبی که استفاده میکردی را احساس نمیکردی اینکه که آیا با لبنیات معمولی به این شکل در میاد باد بگم آره ولی فقط خوردن یک ماست سفت که مهم نیست طعم و مزه لبنیات باید خوشمزه باشه پس همیشه از اون لبنیاتی استفاده کن که برای خودت خوشمزست ماستت هم همانطور خوشمزه میشه.

      حذف
  9. Mahnaze Aziz mikhastam tashakor Konamaz tozihate Kameletva axhaye zibat AZ hoseleii ke be kharj da di VA tamame rizekariharo baramun gofti vaghean mamnun man Hamishe BA mast zafan koli moshkel dashtam ke javabamo in ja pei da Kardam Mersi ke tajrobiate baarzesheto dar ekhtiare ma gharar midi aliiiii Bud mesle Hamishe Khaste nabashiiii banooye honarmand VA sakhavatmand

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اعضم جون از اینکه برات مفید بوده خوشحالم ،دوست داشتم تمام اون جزئیاتی که خودم باهاشون مشکل داشتم موبه مو گفته بشه و کمکی باشه برای دیگران، امیدوارم درست کنی و لذتش را ببری.

      حذف
  10. خواهشا ! نظرتون درمورد استفاده از روش کیسه آب داغ دراتاقک فر, بجای کلمن چیست؟
    یکدندگی درعدم استفاده از کلمن بخاطر کمبود جاست.
    پیشاپیش ممنون!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چون کلمن تا چند ساعت سرما و یا گرما را در درجه حرارت معین نگه میداره برای ماست زدن ایده آله داستان کیسه آب گرم و پتوی پر قو هم برمیگرده به زمان جنگ جهانی دوم در آلمان مثل اینکه اون زمان از این تکنیک برای گرم نگه داشتن خیلی چیزها از جمله غذا استفاده میشده هنوز هم قدیمیها ویا امروزیها از این تکنیک استفاده میکنند در آلمان چون معتقد هستند روشن گذاشتن شوفاژدر هنگام شب برای سلامتی مضر هستش معمولا از پتوی پر قو استفاده میشه شبهای خیلی سرد هم یک کیسه آب گرم میبری زیر پتو حالا یک کاپشن پر قو ویک کیسه آب گرم هم باید برای ماست زدن خوب باشه میدونی که اگر فضای فر بزرگ باشه نگه داشتن حرارت کافی برای چند ساعت سخته و لی با این حال امتحان کن ظرفت را لای روزنامه بپیچ بعد هم لای دستمال گرم و نرم بذار و حتما کیسه آب گرم را زودتر از ظرف شیر در فر قرار بده تا محیط فر گرم بشه بحث در این نیست که ماست نبنده شیر به اون طریق یا به این طریق بسته میشه ما در اینجا سعی داریم تا اونجا که امکان داره حرارت بالا را (پائین تر از 50) ثابت نگه داریم تا در زمانی کوتاه ماست بسته بشه بدون اینکه آبی بندازه و یک ماست خوشمزه و خامه ای تحویل بگیریم موفق باشی عزیزم.

      حذف
    2. شرم زده شدم از اینکه بخاطر سئوالم مجبور شدید این همه تایپ کنید.
      سپاس بی پایان, به پاس الطاف بی دریغ تان !

      حذف
    3. نه عزیزم چرا شرمنده توضیحات بیشتر را خودم دوست داشتم بدم.

      حذف
  11. سلام مهناز جون یه سوال ما کلا خانوادگی به ماست ترش علاقه داریم میشه بهم بگین چکار کنم تا ماستم ترش بشه بهم نخندینا دیگه ذائقه است
    ممنونم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نمیخندم چون خیلیها ماست ترش دوست دارند مخصوصا اگر با غذا خورده بشه من آش دوغ را خیلی دوست دارم در کل برای انواع آش ماست خوبه که ماست ترش باشه در بعضی از کشورها هم ماست را کمی ترش دوست دارن برای همین در این کشورها برای تولید ماست از باکتری lacobacillus bulgaria استفاده میکنند که این کشورها این نوع باکتری را از کشور بلغارستان تهیه میکنند ماست و نوع باکتری ماست بلغارستان خیلی معروفه آلمان هم از این باکتری و البته باکتریهای دیگه استفاده میکنه مردم آلمان برای این نوع باکتری بلغاری و ماستی که این نوع باکتری را داشته باشه که معمولا روی پاکت ماست نوع باکتری نوشته میشه ارزش زیادی قائلند ولی مردم در آلمان یک ماستی که طعم ملایم بده رادوست دارند نه ترش و نه شیرین،وبرای همین ماست با طعم ملایم تولید میشه این نوع باکتریها معمولا در کارخانه ها استفاده میشه و یا برای کسانی که میخوان از خود این باکتری استفاده کنند که از اینترنت سفارش میدن ولی برای استفاده خونگی میتونید برای مایه زدن از ماستی که با نوع باکتری بلغاری درست شده استفاده کنید اگر مایه ماست را چند ساعت در حرارت اتاق قرار بدی و بعد ماست بزنی به ترش شدن ماست کمک میکنه .

      حذف
  12. مهناز جون از این دستورات دقیق وبیکم وکاستت ممنونم

    پاسخحذف
  13. وای دستت درد نکنه مهناز جون امروز بعد از مدتها گفتم یه سری بزنم ببین باز چه دستور خوبی گذاشتی . جالب این جاست که همین امروز شیرخریدم برای ماست زدن یعنی خیلی خوش شانسم که میام وبلاگ یه شف واقعی و مهربون
    فرزانه

    پاسخحذف
  14. salam
    mamnoon babate in postetoon, man , gar che, mast ro in bar be raveshe shoma dorost kardam, natijeh khoob bvd vali be nazare soharam masti ro ke ma khodam dorost mikonam bahtare, on ham 3 saat tool mikedhe va be ravehse kamelan sonatiye mamanha dorost mishe, mast man besyar seft mishe vali in mast kami sholtar hast. albateh man az roo nemiram va bazam tamrin mikonam!
    mamnoon va movafagh bashid

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من اگر به جای شما باشم دستور دیگه ای را امتحان نمیکنم ماستت بعد از سه ساعت بسته میشه و خیلی هم سفت میشه ماستی هم که سه ساعته بسته بشه یعنی بدون آب یعنی خامه ای یعنی خوشمزه دیگه چی از این بهتر.

      حذف
  15. مهناز عزیز و گلم خیلی دوست دارم من این ماست را در یک کاسه خیلی بزرگ شیشه ای درست کردم وبا نعناع تازه و گل سرخ تزئین کردم هر کسی که از این ماست برمیداشت ماست خیلی قالبی از ظرف جدا میشد کسی باور نکرد که این ماست بدون خامه درست شده همه تعجب میکردند که من چه جوری ماست را در این کاسه درست کردم خلاصه کلی چشم نوازی میکرد و یک کاسه بزرگ تا آخرش خورده شد در واقع لیسیده شد کاش میتونستم ببوسمت که این همه اطلاعات خوب بهم دادی ماست من بعد از 3 ساعت چنان سفت بسته شده بود حتی یک قطره هم آب روش نداشت من هر وقت ماست میزدم روی قابلمه یک لایه آب داشت واقعا که یک موفقیت به حساب میاد در پخت ماکرون هم بعد از کلی خرابکاری بالاخره پیشرفتهائی داشتم من از رو نمیرم تا موفقیت نهائی واقعا که درست میگفتی راز ماکرون فقط تمرین کردن هست دوستت دارم و میبوسمت.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم که از ماستت راضی بودی و همینطور هم در پخت ماکرون موفق بودی.

      حذف
  16. مهناز جان پست فوق العاده زیبایی هست. مرسی از لطف و سخاوتت...من خیلی لذت میبرم وقتی مهارتهای بیسیکی مث این رو از یکی یاد میگیرم یا اگه بلد باشم، به یکی یاد میدم...
    دو تا سوال داشتم: یکی اینکه ایا بدون داشتن دماسنج میتونم اینکارو انجام بدم؟ اگه جواب آره س، چه ایده ای داری که بهتر بتونم در نبود دماسنج کار تهیه ماست رو پیش ببرم؟
    دومین سوالم هم اینه که ایا میشه از این کیسه های ژله ای یخ که هم میشه تو فریزر گذاشت و هم میشه تو مایکرویور هم گذاشتنشون و بیشتر برا تسکین درد و اینا بکار میان، برای گرم نگه داشتن محیط کلمن استفاده کرد؟
    مرسی و مشتاقانه منتظر جوابم تا هرچه زودتر برم تو کار تهیه ماست فرد اعلا ؛)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من چند روزی برای تعطیلات پائیزی در نروژهستم. ماست از سوپر خریدم ولی دلم ماستی خواست که در منزل درست میکنم قصد خرید دماسنج و کلمن راهم نداشتم اینکار برای این چند روزارزشی نداره ولی خرید کیسه آبگرم واجب بود پس میتونست تجربه خوب یا بدی باشه پس یک کیسه از داروخانه تهیه کردم اول خواستم برای گرم نگه داشتن شیر ازفر استفاده کنم ولی فضای فر بزرگ بود و گرمای کیسه تلف میشد از کشوی کمد که کوچک ولی بلندی خوبی داشت استفاده کردم دماسنج نداشتم باز من از انگشتم استفاده کردم میدونی که اشکال انگشت به خاطر اینه که شاید باید چند بار این کار را انجام داد تا به درجه مورد نظر برسی پس سعی کن اینکار را بهداشتی انجام بدی وانگشتت را در دهانت نکنی که ماستت بعدا کش دار بشه شیر باید گرم باشه ولی نباید انگشتت را بسوزونه بعد مثل گفته های بالا عمل کن ظرف من پلاستیکی بود یک کاغذ آلومینومی پیچیدم دورش تا عایق بشه وگرما را بهتر حفظ کنه از قبل یک پتوی کلفت در کشو گذاشتم وکیسه آب داغ را داخلش گذاشتم و با پتو خوب پیچیدم تا داخل پتو و هم محیط کشوی کمد گرم بشه بعد ظرف شیر را داخل پتو گذاشتم شب دیر وقت اینکار را انجام دادم صبح زود در یخچال قرا دادم ماست مثل همیشه فوق العاده سفت ونتیجه مثل همیشه خوشمزه بود پس این تجربه هم با موفقیت انجام شد و میتونه کمکی باشه برای کسانی که امکانات کا فی ندارند کیسه های ژله ای بیشتر برای کمپرس کردن محل درد یا گرم نگه داشتن شیرشیشه بچه یا غذای بچه اونم در کیف مخصوص عایق شده بکار میره و مدت کوتاهی محیط را گرم نگه میداره و خیلی زود گرما ش را از دست میده ولی کیسه هم بزرگه و هم خیلی طولانی عمل میکنه و برای ساعتها محیط را گرم نگه میذاره موفق باشی.

      حذف
  17. سلام خانم هنرمند که دانسته هایت را با محبت در اختیار ما میذاری من هنوز مات و مبهوت درماستی هستم که درست کردم من قبلها برای ماست زدن نکات بهداشتی را رعایت میکردم ولی ماستم همیشه کشدار میشد و یک چیزی به سفتی آش بود ولی من باز دوست داشتم خودم ماست درست کنم من تا حالا سه دفعه با روش شما ماست درست کردم و هنوز فکر میکنم خواب میبینم سفت وخامه ای بدون آب حتی وقتی که بعد از قاشق زدن آب میندازه ماست محکم سرجاش چسبیده و آب یگ گوشه جمع شده و با ماست قاطی نمیشه برای بهترین ماست محلی هم این اتفاق نمی افته طعم ماست خیلی خوشمزه میشه با تشکر فراوان بهترینها را برایت آرزو دارم.مریم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کشدار شدن ماست یک علت بزرگش سرد بودن محیط هستش و علتهای کوچکتر استریلیزه نبودن وسایل کار و نبودن باکتری کافی در مایه ماست، اگر حتی اتاق بنظر خودمون گرم باشه برای ماست کافی نیست یک خمیر نان در گرمای اتاق رشد میکنه ولی شیر با مایه ماست زده شده گرمای خیلی بیشتر میخواد که هیچوقت ما نمیتونیم محیط اتاق را بدون کمک اونقدر گرم کنیم از همه اینها گذشته اتاق باید برای تنفس یک گرمای مطلوب داشته باشه پس سعی میکنیم با پتو شیر را گرم نگه داریم ولی اونم کافی نیست.

      حذف
  18. باید به تنهائی برای به این طریق ماست درست کردن یک جایزه نوبل در نظر گرفته بشه حالا کیفیت ماست به یکطرف بماند مهناز جون این پستت خدمت بزرگی به بشریت به حساب میاد چون در کل فکر نمیکنم کسی بوده باشه که فقط با شیر و کمی ماست به اینطور کیفیت ماست رسیده باشه آخه مگه میشه ده بار شیر را بهم زد بعد هم چند متر راه بری و بعد هم یک ماست تحویل بگیری مثل سنگ اونم نه فقط برای شما برای هرکسی حتی مثل من که اونقدر با احتیاط شیرش را بهم میزد و یا از ترس نمیزد اونقدر مواظب بودم که تکون نخوره بعد هم ماستی بدست میامد که برای اینکه خودش را بگیره مجبور بودم که توی کیسه بریزم تا کمی آبش گرفته بشه من عقده ای این روزها فقط ماست درست میکنم فکر نکنم به عمرمون این همه ماست خورده باشیم دیروز خواستم برانی درست کنم ماست را چکیده نکردم نمی دونستم آب کجاش را بگیرم در واقع میشه به این ماست ازهمون اولش ماست چکیده هم گفت ما خانوادگی دوست داریم و دوستت خواهیم داشت و تمام خوبیهای این دنیا را برات خواهانیم.

    پاسخحذف
  19. با سلام و تشکر فراوان
    من باید تا رسیدن کلمن برای درست کردن این ماست بینظیر منتظر بمونم چند تا سوال داشتم در مورد کشدار شدن ماست که چرا این اتفاق میافته وچرا بعضی ها از شیر خشک و یا نشاسته برای ماست درست کردن استفاده میکنند و آیا جنس ظرف در کیفیت ماست تاثیر میذاره از این همه خوبی ومهربونی سپاسگزارم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بزرگترین علتش سرد بودن محیط هستش حتی اگر خودمون احساس کنیم اتاق گرمه ،ما سعی میکنیم شیر را در 48تا 45 درجه سانتیگراد مایه بزنیم در همین جا چند درجه سانیگراد هم دما میافته پائین بعد سعی میکنیم با پتو در گرمای 45 یا پائینتر از 50 درجه نگه داریم اینکا رغیر ممکنه ماست با این روش هم بسته میشه ولی باکتریها یکی در میان کار انجام میدن و ماست با مقدار بیشتری آب بسته میشه .شیر خشک برای سفت شدن ماست هستش که از نظر من اون ماست خوردن نداره نشاسته هم تا به الان نشنیده بودم مگه ماست پودینگه،با روشی که گفتم ازهرظرف تمیزی که دوست داری میتونی استفاده کنی.

      حذف
  20. سلام مهناز عزیز راستش سوالی داشتم که میدونم جاش اینجا نیست ولی امکان دیگه ایی هم برای سوالم نبود من هر چند وقت یک بار قابلمه هامو عوض میکنم از اونجایی شما اطلاعات خیلی خوبی دارید خواستم بدونم آیا مارک و یا جنس خاصی هست که پیشنهاد بدید آیا قابلمه های سرامیک واقعا خوبن و بی خطر و یا اینکه استیل بهتره و کد.م مارک خلاصه اگر راهنمایی کنید ممنون میشم البته اگر زحمتی نیست و وقت برای جواب دادن داشتید باز هم عذر میخوام که این سوال بی ربط رو اینجا پرسیدم یک دنیا ممنون روز خوبی داشته باشید .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اعظم جون دوازده سال پیش فقط قابلمه و تاوه kupfer topf برام حرف اول را میزد و همیشه با کلی ذوق و شوق واحساس آشپزهای فرانسوی غذا درست میکردم این قابلمه ها وارثی هستند و پایان عمری ندارند من حتی داخلش شله زرد روی آتش چوب هم پختم اگرچه اینکار در اویل غیر ممکنه چون این قابلمه گرون هستند و براق و رنگ خیلی قشنگی داره فکر نمیکنم کسی حاضر بشه اویل روی آتیش بذارتش من هم سالها بعد اینکار را کردم سالها بعد شد دور قابلمه های فرانسوی le-creuset که اونم فوق العاده و وارثی هستش به شرطی که درست ازشون استفاده کنی.این قابلمه ها گرون هستند ولی دیگه لازم نیست هر چند بار عوضشون کنی انگلیسیها یک مثلی دارند که میگن ما اونقدر پولدار نیستیم که چیز ارزون بخریم خب معلومه چیز ارزون زود خراب میشه و هی باید دوباره بخری برای اینکار هم باید پولدار باشی،میتونی در گوگل دنبالش بگردی و آمازون هم کلکسیون بزرگی از هر دو نوع را داره موفق باشی.

      حذف
  21. با سپاس فراوان برای این پست بینظیر تجربه من درمورد خوردن ماست این است که دو کاسه ماست به شکل میان وعده در روز بخورید و هیچوقت مریض نباشید ولی همراه غذا نباشه نه تنها در داخل بدن معجزه میکنه بلکه در مصرف خارجی هم تاثیر معجزه آسا داره همیشه سالم و سلامت باشید.
    راحله

    پاسخحذف
  22. مهناز هنرمند و عزیز من همیشه وبلاگ قشنگت را با لذت دنبال میکنم ولی اهل گذاشتن کامنت نیستم ولی امروز باید این کامنت را مینوشتم پسر من خیلی بدغذاست و از قرار ماست هم دوست نداره من کلمن و دما سنج نداشتم ولی چون در کامنتی نوشته بودی که از کشوی کمد و بدون دما سنج ماست درست کردی منم دست به کار شدم داخل کشو را روزنامه گذاشتم وهمینطور پتوی کلفتی داخلش گذاشتم خوب با کیسه آب گرم کردم وظرف شیر را داخل پتو پیچیدم کیسه آب هم داخل پتو گذاشتم محیط خیلی خوب گرم شد ماست درست کردم پسر من به جای یک کاسه دو تا کاسه خورد و گفت که میشه بذارم فریزر شاید بستنی بشه منم با کمی شیره افرا قاطی کردم و به جای بستنی خورد با اینکه شیر من سه ونیم درصد چربی داشت ولی شد درست مثل ماست خامه ای انگار که ماست با این طریق جادوئی میشه حتی میشه مثل بستنی اسکوپش کرد وقتی که آب ماست را خالی میکنم ماست داخل ظرف از جاش تکون نمیخوره مهناز جون خیلی بزرگواری اینکه این روش را به ما یاد دادی خیلیها را خوشحال کردی فکر کنم دیگه کسی نمونه که نتونه ماست بی عیب و نقص درست کنه میبوسمت و برایت آرزوی سلامتی همشیگی برات دارم .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این ماست خیلی خا مه ای میشه طوری که اگر خودت درست نکرده باشی فکر میکنی داری ماست خامه ای میخوری شیری که ما برای ماست زدن استفاده میکنیم شیر پر چرب هستش این چربی کمی نیست من از همین شیر، پنیرچرب و یا کوارک چرب درست میکنم ماستی که معمولا خریده و یا به روش دیگه ای درست میشه آب بیشتری قاطی داره وخامه ای بودنش احساس نمیشه ولی چون این ماست سفت میشه چربی شیر با آب قاطی نمیشه و در خود ماست میمونه و چون باز این ماست بافت سفتی داره وقتی در دهان گذاشته میشه مثل ماستهای آبکی هورتی پائین نمیره چند ثانیه ای در دهان میمونه و خامه ای بودنش کاملا احساس میشه و این همون چیزی هستش که ما از ماست خامه ای و یا بستنی خامه ای انتظار داریم و این احساس خوبیه پسرشما هم برای همین این احساس بهش دست داده در آینده بستنی های خوشمزه ای با ماست بهتون یاد میدم.

      حذف
  23. راستی مهناز جون یادم رفت که بگم مشتاقانه منتظر پست ماست طعم دار میمونم خیلی عالیه من ماست طعم دار زیاد دیدم ولی اینها خیلی متفاوت نشون میدن خیلی گلی عزیزم.

    پاسخحذف
  24. سلام مهناز جان .شما که با هر پست جدید منو زنده میکنید من که عاشق بهترین هام ولی خیلی وقتها از نظر روحی خسته و داغونم ولی با پستهاتون کلی انرژی میگیرم همیشه دعاتون میکنم ما رو تنها نذارید .بی نظیرید شما.ممنون ممنون هزاران بار.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم منم برات لبهای خندان آرزو میکنم.

      حذف
  25. سلام مهناز جان من هم یک سئوال بیربط دارم آیا بنظر شما پیاز داغ فریز شده مضر نیست؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من پیاز را تازه سرخ و مصرف میکنم ولی همیشه از دیدن پیازهای سرخ شده و خوش آب ورنگی که بعضی از خانمها درست میکنند کیف میکنم در بیشتر غذاهای ایرانی پیاز سرخ شده وجود داره برای کسی مثل من که با برنامه ریزی یک غذای ایرانی درست میکنه پیاز تازه سرخ شده کفایت میکنه ولی خانمی که باید هرروزغذای ایرانی درست میکنه و دوست نداره بعد از پختن هر غذا به خاطر بوی پیاز سرخ شده فوری باید دوش بگیره و برای خوشبو کردن محیط خونه به دردسر بیافته چه اشکالی داره مقداری پیاز سرخ شده در فریزر و یا یخچال برای مصرف یک هفتگی داشته باشه ولی به مدت بیشتر توصیه نمیشه نه اینکه خاصیتش را دست بده چون که خاصیتش را موقع سرخ کردن از دست داده باعث آلودگی و بدبو شدن موادغذائی دیگه و محیط فریزرمیشه به هرحال هیچی بدتر از این نیست که موقع بوس کردن خانم خونه پوست صورتش بوی پیاز سرخ شده بده .

      حذف
  26. Mahnaze nazanin vaghean mamnunam AZ rahnamaiit VA vaghti ke gozashtiiii

    پاسخحذف
  27. من هم باورم نمیشه که یکدفعه با یک چنین تکنیکی ماستی به این سفتی درست کردم مشکلی که من در ماست داشتم ماستم نمی بست بعضی اوقات شانسی خوب میشد ولی با این ماست قابل مقایسه نبود من به خاطر اینکه از شیر خیلی خوب استفاده میکردم نمیذاشتم خیلی روی حرارت بمونه تا خاصیتش از بین نره حالا متوجه شدم که مشکل کار در کجا بوده ولی برای اطمینان کار در کنار قابلمه ماست که به این روش درست کردم یک شیشه هم به روش قبلی یعنی با شیر نجوشیده درست کردم هر دو را در کلمن خیلی گرم گذاشتم فکر کردم شاید چون کلمن خیلی گرمه هردو تبدیل به ماست بشن قابلمه شیر به روش شما تبدیل به ماست خیلی سفت شد بدون حتی کمی آب اما اون یکی به شکل شیر ماند اینقدر این ماست سفت و خامه ای بود که میشد با چاقو مثل کیک برید من باهاش سالاد الویه درست کردم مهناز جان خیلی دوستتون دارم که اینطور دستورهای با کیفیت را با ما شریک میشین خداوند شما را برای همه ما حفظ کنه با تشکر فراوان.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم حالا دیگه شما هم میتونید مثل من یک ماست خوشمزه درست کنید.

      حذف
  28. میبخشید یادم رفت بپرسم اگر بخوام این ماست خیلی ترش بشه چکار باید بکنم ماستی که درست کردم یک ترشی ملایم داشت من بعد از سه ساعت داخل یخچال گذاشتم باتشکر فراوان به خاطر وقتی که برامون میذارید.
    مستانه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قبلا توضیح دادم مایه ماست را چند ساعتی خارج از یخچال بذاربعد از اینکه ماست بعد از 3 ساعت یا بیشتر بسته شد فوری یخچال بذار چند ساعتی بیشتردر دمای اتاق بذار بمونه اگر وقتی گرمی شیر به 48 درجه سانتیگراد رسید مایه ماست را بزنی یک ترشی خوبی پیدا میکنه.

      حذف
  29. خیلی باید بی معرفت باشم که این ماست سفت خوشمزه و خامه ای را بخورم و ازتون تشکر نکنم مهناز جون این کمک بزرگی به کسانی هست که در جای سرد زندگی میکنند چون با این روش فرقی نمیکنه که هوا چه جوری باشه حتی میتونه برف زیادی اومده باشه به هرحال شیرمون ماست میشه اونم از نوع بهترینش واقعا که بهترین ماست مغازه هم این طعم خوشمزه را نداره سوالی داشتم برای دوستانم که کلمن و یا دما سنج ندارند آیا میتونند باز این ماست با کیفیت را درست کنند من خودم هر دوتا را تهیه کردم و مخصوصا این کلمن را با دنیا عوض نمیکنم باز هم به خاطر محبتهات تشکر میکنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. با داشتن کلمن مخصوصا که الان هوا سرد شده یک ماست خوشمزه و سفت گارانتی میشه وبا داشتن دما سنج هم اعتماد نفس بیشتری پیدا میکنید همیشه در آشپزی و کیک پزی بدرد میخوره اگر هم که هیچ کدومشون را ندارید کامنتها را بخونید قبلا توضیح دادم.

      حذف
  30. من تازه با وبلاگ شما آشنا شدم.واقعا لذت بردم.خیلی خیلی مفیده و خوشحالم که با وبلاگی آشنا شدم که با سخاوت تمام دانسته هاشون رو در اختیار بقیه قرار میدن.ولی متاسفم که وبلاگتون فیلتر هست.
    به خاطر تهیه لبینیات خونگی که یاد میدین در تدارک خرید دماسنج هستم ولی نمیدونم کدوم نوع بهتره میشه راهنمایی کنین؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نسترن جون خوشحالم از اینکه لذت میبری و متاسف برای فیلتر بودن،اگر در ایران هستی مارکی که در مغازه ها وجود داره را بررسی کن و اگر در خارج از ایران هستی یک نگاهی به آمازون بنداز انواع مختلفش وجود داره کامنتهانوشته شده در آمازون را بخون به نظر من تجربه دیگران میتونه بدرد بخور باشه اگربرای کسی امکان داشته باشه نوعی که درعکس میبینی و نوعی که باید در دست بگیری را تهیه کنه خیلی خوبه اگرچه خودم هم سالها نوع معمولی دما سنج دیجیتال که دردست میگیرند را داشتم دقت کن دما سنج دیجیتال همیشه خیلی بهتره،موفق باشی.

      حذف
  31. استاد بخاطر این پست خیییییییلی ممنونم واقعا دنبال رسپی ی ماست خوب میگشم.خسته نباشین.
    بخاطر عکس های مفیدتون هم تشکر میکنم.ان شالله با شیر بز درستش میکنم انقد ذوق کردم برای اولین بار ی فروشگاه نزدیک خونمون شیر بز میاره.ها ها ها
    البته دماسنج ندارم(((\(@v@)/)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم عزیزم،شیر بز وپنیر بزخیلی خاصه فقط حواست باشه شیر بز چربی کمتری نسبت به شیر گاو داره برای همین ماستش هم شل تر از ماست شیر گاو میشه به خاطر چربی کم ولاکتوز و پروتئین کمتر باکتریها آنطور که باید تغذیه نمیشن ودر نتیجه ماست شل تر میشه من ماست بز را همیشه خریدم از آنجائیکه این روش خیلی کارش درسته شاید هم ماستت سفت بشه راستی شیر بز را کمی بیشتر بجوشان در شیر بز مقدار آب بیشتری وجود داره در سفت شدن ماست کمک میکنه اگر درست کردی خبرش را بهم بده دوست دارم بدونم مرسی.

      حذف
  32. سلام و تشکر خییییییییییییییییییییلی زیاد بابت پستتون. خیلی عالی بود. فقط دیروز که من این ماست را درست کردم یک مشگلی برام پیش اومد. اینکه ماستم صاف و یکدست نیست و دونه دونه است. سفت شده اما صاف نیست. نمی دونم دلیلش چی می تونه باشه ممنون می شم راهنماییم کنید.
    یک سئوال دیگه هم در مورد کیسه های آب گرم داشتم. شما کیسه را توی کلمن قبل از شروع کار می گذارید و بعد از اینکه ماستتون آماده برای گذاشتن توی کلمن شد دیگه آب کیسه آب را عوض نمی کنید؟

    ممنون می شم اگر راهنمایی کنید
    سیما

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سیما جون دون شدن ماست دلایل زیادی میتونه داشته باشه یکیش اینکه شیر مایه زده شده گرمای کافی نبینه و محیطش سرد باشه یا اینکه مقدار مایه زده شده کم باشه ،جنس و کیفیت شیرویا اینکه از شیر کم چرب استفاده کرده باشی ولی چون از روش کلمن استفاده کردی از نظر گرما مشکلی نداشته دفعه دوم به این موردها دقت بیشتری داشته باش وقتی که در کلمن غذای داغ و یا غذای یخ زده قرار میدیم هیج احتیاجی به گذاشتن کیسه آب داغ و یا یخ نیست چون که این خاصیت پولی یستر هستش که برای چند ساعت غذا را گرم ویا سرد نگه داره ولی در مورد ماست فرق میکنه حرارت شیر بعد از مایه زدن پائین اومده و ما میخواهیم یک محیط خیلی گرم بهش بدیم تا باکتریها عمل کنند اگر این کار در کلمن انجام بشه همن یکبار کیسه آب داغ کافیه و برای چند ساعت هم در حرارت خیلی گرم میمونه ولی اگر داخل کشو و یا کمد کوچک اینکار انجام بگیره باید حتما با روزنامه یا کاغذ آلومینومی یا حتی کاه داخلش عایق بشه خیلی بهتر تکه های پولی یستر هستش که در واقع جنس کلمن هم از این هستش اگر خوب عایق بشه همون یکبار کیسه آب گرم کافیه ولی اگر احساس کردی محیط کمی سرد شده آب داخل کیسه را عوض کن شدت گرما باید طوری باشه که وقتی در کلمن را باز میکنی گرما به صورتت بزنه من قبل از داغ کردن شیر کیسه آب داغ را داخل کلمن قرار میدم موفق باشی.

      حذف
    2. خیلی خیلی ممنونم بابت کمکتون. حتما این دفعه امتحان می کنم.

      حذف
  33. آگاه شدن از نام باکتری lacobacillus bulgaria
    سزاوار تشکری جداگانه ست.
    سپاسگزار.

    پ ن:
    درجه خلوص سیاه ترین شکلاتی که می شناسم نود و هشت در صده
    ولی شما خالص ترید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. میدونی نیرنگ جون من چند بار این نوشته را خوندم و بارها تحسینت کردم حتی اگر واقعا هم اینطور نباشه ازخوندش کلی لذت بردم ممنون عزیزم.

      حذف
  34. واااااااااااااااااااااای ...
    مهناز جان سلام ... داشتم کامنتا رو میخوندم متوجه شدم با اینکه چندتاشون تکراری بود بازهم با حوصله پاسخ دادی به همشون. این سعه صدر و بزرگواری تو رو میرسونه ...بی هیچ شیله پیله ای و از ته دل میگم نشناخته و ندیده دوست دارم ...امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشی ...عاشق این گفتارت شدم ...باور کن دلم برات تنگ میشه.
    این ماست و حتما حتما امتحان میکنم و روزی هم کلی بوس و عشق و احترام و تواضع برات میفرستم از این راه دور...
    شاد باشی عزیزم

    پاسخحذف
  35. چشم حتما خبرش رو میدم مهناز خانم و خیلی ممنون که این نکاتو گفتین(^v^)

    پاسخحذف
  36. سلام و باتشکر خانم مهناز
    من هم این ماست بسیار بسیار عالی را درست کدم و حتی هر جا که میرم به جای گل وشیرینی یک سطل ماست میبرم همه عاشق طعم این ماست شدن به خیلیها این روش را یاد دادم کارتون صد در صد درسته دست مریزاد همیشه شاد و و سلامت باشید.

    پاسخحذف
  37. بردن ماست یا چیزی غیر از گل و شیرینی بازاری همیشه مثل خاطره در ذهن آدم حک میشه ولی خب بردن گل هم برای یک خانم خیلی زیباست شما هم شاد وسلامت باشید.

    پاسخحذف
  38. یه جای کار اشکال داره... شاید مشکل از شیر گاوم باشه ... ماست سفت میشه... دبه ماست رو کامل برمیگردونم اصلاً هم نمیریزه. همون یه قاشق غذا خوری آب فقط روش میمونه ... مشکلم اینجاست که طعم ماست اونی نمیشه که شما و دیگران دارید با بیانش روی روح و روانم چهر نعل میرید ... ماست های بازاری هم که گویا پر از افزودنی هستند و آدم جرأت نمیکنه به باکتریهاشون بگه بالای چشتون ابروست... قربونشون برم تکون نمیخورن از جاشون. از یه ماست بندی ماست گرفتم که نتیجش مزه افتضاحشه ... باید بشینم بازم فکر کنم.

    پاسخحذف
  39. ماستی که درست کردی سفت شده این که عالیه دیگه به فکر کردن احتیاجی نداری ماست بدمزست باید دنبال شیر خوشمزه ومایه ماست خوب باشی به همین سادگی.

    پاسخحذف
  40. سلام در بعضی از پستها و دستوراتون امکانات مایی که در ایران هستیم رو هم در نظر بگیرین .مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام ،میتونید شما لطف کنید و بگید چه امکاناتی را باید در نظر بگیرم به هرحال راهنمائی شما میتونه کمک خوبی برای من که خارج از ایران زندگی میکنم باشه.

      حذف
  41. سلام خسته نباشین!:)))) میشه بگین از چه نوع کیسه پلاستیکی استفاده کنم!؟با کلمن معمولیم میشه انجامش داد!؟مرسی!^___^

    پاسخحذف
  42. از کیسه ای که با آب گرم پر میشه و برای گذاشتن روی شکم موقع دل درد استفاده میشه در عکسها میتونی ببینی در داخل کلمن قرار داره میتونی از کلمن معمولی استفاده کنی.

    پاسخحذف
  43. با سلام
    برای محل زندگی من که آب در نود درجه به جوش میاد چطوری میتونم دما رو به نود و پنج برسونم ؟ خیلی دوست دارم ماست رو به روش شما درست کنم،

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام ، پس با این حساب شما در ارتفاع 3 هزار متری هستید و در اینصورت هیچ طوری نمیتونید دما را به 95 درجه برسونید ولی باز دو راه وجود داره یا 1500 متر بیائید پائین تر و یا اینکه شیر را در دمای 90 درجه مایه بزنید اتفاق بدی که نمی افته به هر حال لذت کار در موفقیت و یا شکست و تجربه هستش، موفق باشید .

      حذف
  44. سلام و عرض ادب
    ما ی مغازه لبنیات سنتی راه اندازی کردیم و باید توی حجم زیاد ماست بزنیم به همین دلیل امکان استفاده از کلمن رو نداریم و از همون روش پتو برای گرم نگه داشتن شیر مایه زده استفاده میکنیم و همچنین توی ظروف یکبار مصرف ماست میزنیم ولی ماستمون اونطوری که میخواییم سفت نمیشه
    شیر رو توی دیگ بزرگ میجوشونیم و حدود 10تا20دقیقه میذاریم جوش بزنه و بعد میذاریم دماش حدودا 40تا45 درجه بشه بعد مایه ماست رو با مقداری شیر مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا رقیق و یکدست بشه بعد به شیر توی دیگ اضافه میکنیم و همش میزنیم و بعد توی ظروف یکبار مصرف میریزیم و روی ظروف رو با فویل میپوشونیم و با دو لایه پتو روشون رو میپوشونیم تا گرم باشن بعد حدود 3تا5 ساعت میذاریم بمونن و بعد پتو و فویلها رو برمیداریم و میذاریم حدودا 10تا20 دقیقه بمونن و بعد میذاریمشون توی یخچال و تقریبا 12 ساعت بعد شروع با فروختن میکنیم و گاهی تا 24 ساعت هم قبل از فروش میذاریم توی یخچال بمونه ولی اونطوری که دلمون میخواد سفت نمیشه
    اگه براتون امکان داره راهنماییمون کنین که باید چیکار کنیم تا ماستمون مثل ماستهای تولیدی شما حسابی سفت بشه
    لطفا دستورات و راهنماییهاتون رو به ادرس ایمیلم بفرستین
    saed.mansoori@gmail.com
    ممنون از لطفتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز شیر باید حتما تا درجه 95 درجه جوشانده بشه و باید بعد از مایه زدن در جای گرم نگه داشته بشه شما زیرپتوها چند تا کیسه آب داغ قرار بده چون فکر میکنم که مقدار ماستی که درست میکنید زیاد باشه پس باید تعداد کیسه آب هم چند تایی باشه وقتی هم کیسه آب ، ولرم شد دوباره با آب داغ پر کن مطمئن باش که یک ماست سفت تحویل میگیری، امیدوارم موفق باشی.

      حذف
  45. با سلام
    من ابران راحت ماست درست می کردم توی آلمان سعی کردم نشد ماستم اصلا سفت نشد فکر کنم به خاطر مایه ماست یا شاید شیر باشه و هردم شو از فرو شگاه EDEKA خریدم میشه لطف کنید بگین از بین این فروشگاهها lidl,aldi,REWE,netto,Penny,Kaufland کدوم ماست خوب واسه مایه زدن داره. چون من دسترسی به این فروشگاهها را دارم.
    با تشکر

    پاسخحذف
  46. سلام
    من می خواستم ببینم مایه ماست شیرین از کجا تهیه کنم؟ تمام ماست های پاستوریزه را امتحان کردم کن مانع بسته شدن ماست میشه
    ماستهای باز هم اکثرا ترش هستن
    خواهش می کنم کمکم کنید
    من ایران هستم

    پاسخحذف
  47. سلام وقت بخیر من قدم به قدم دستورات شما را اجرا کردم فقط هنگام جوش دما به 96/97رسید وهنگام بن ماری دمای شیر به 41 رسید ولی بعد اون مشکلی نبود ولی بعد 3ساعت وقتی باز کردم همچنان شیر بود واقعا اعصابم بهم ریخت باید چکار کنم ؟متشکرم از مطالب عالیتون

    پاسخحذف
  48. سلام عزیزم خسته نباشی شیر باید چند دقیقه بجوشه ک ب دمای 95 درجه برسه برای ماهائی ک دماسنج نداریم لطف کنین بگین بعد من این ماست درست کردم همش از زیرش اب میاد اشکال کار کجا بوده؟

    پاسخحذف