۱۳۹۲ مرداد ۲۴, پنجشنبه

طرز پخت مرغ و میوه و خیار شور در شیشه


 وقتی که برای اولین بار روش پخت مرغ  در شیشه یا به اصطلاح کانفیت را در اینجا دیدم کلی ذوق زده شدم چون این میتونست برای من و کل خونواده برای روزهائی که در آشپزخونه غذا پخته نمیشد ایده اال باشه روز بعد با خریدن مرغ و با نداشتن آرام پز این روش را در فر عملی کردم وچون هم نتیجه خیلی عالی بود و هم  اینکه آرام پز بدجوری فکر منو به خودش مشغول کرده بود خیلی سریع یک آرام پز تهیه کردم و به این ترتیب مرغهای پخته شده در آرام پز هم درست شد و یک طبقه از یخچال  پرشد از شیشه های خوشمزه مرغ ،همسرم هر بار با دیدن این شیشه ها خیلی هیجان زده میشد وبه یاد خاطرات بچگیش میافتاد که مامان و مامان بزرگش هم چنین تکنیکی را در پختن گولاش ،فریکاسه،سس اسپاگتی ،کمپوت وآب میوه و مربا وخیلی چیزهای دیگه بکار میبردند و حتی بارها برام تعریف کرده بود که  انتخاب شیشه سس میوه درروزهای یکشنبه به عهده اون بوده که به عنوان دسر در کنار پودینگ و یا کیک و پای خورده میشد و اون هم هر بار یک میوه  مورد علاقه اش را انتخاب میکرده، غذاهای گوشتی بعد از پخته شدن در شیشه ریخته میشده و با در جه حرارت 90 یا 100 درجه به مدت 20 یا 30 دقیقه حرارت داده میشده و به این طریق برای یکسال یا حتی بیشتر در یک جای تقریبا تاریک و خنک مثل زیر زمین نگه داری میشده وبرای کمپوت هم میوه  مستقیم در شیشه پخته میشده ، وجالب اینکه  کنسرو مرغ را درست نمیکردند و اگر شما هم کل اینترنت را زیر و رو کنید  این روش با اردک و غاز به همراه روغن غاز درست میشه به هرحال ایده مرغ یک ایده فوق العاده دست اول و خوبیه که میتونه به داد خیلیها برسه برای من پختن مرغ در شیشه شروع کار بود و بعد از اون هر چیزی که بنظرم خوشمزه و قابل توجه میومد میکردمش توی شیشه و سر فرصت به خدمتش میرسیدم میدونید که خیار شور ایرانی لنگه نداره هر چقدر هم که خیار شورهای غیر ایرانی ریز و خوشمزه باشه  نمیتونه جای خیار شور ایرانی را در سالاد الویه بگیره کنسرو لوبیا چیتی هم یکی از اونهاست که شما میتونید هر طوری که دوست دارید بپزید و در شیشه کنسروش کنید. زمانی که من کنسروهای زیادی درست میکردم  دستورهای خیلی خوب به همراه اطلاعات جالبی  در مورد کنسرو کردن مواد غذائی بدست آوردم  که یکی از اونها داستانی در مورد  ناپلئون بناپارت بود ناپلئون که به دنبال روشی برای رسوندن مواد غذائی با کیفیت به سربازهاش بوده و جایزه بزرگی هم برای اینکار در نظر میگیره ......که بحثش در این جا طولانی میشه که اگر براتون جالب بود میتونید در ایترنت تمامی داستان در این مورد را دنبال کنید و فراموش هم نکنید که هم به جان ناپلئون وهم آقای دوزل دعا کنیم چون که با احیاء کردن دوباره این روش کمک شایانی به ملت ایرانی که علاقه زیادی به فریز کردن مواد غذائی دارند کردند.
من بعدها همون دستگاهی را که مادر و مادر بزرگ همسرم استفاده میکردند خریدم که با گذشت این سالها کمی پیشرفته تر شده بود .
برای من کانفیت مرغ در یخچال یک باید است و همینکه به دوتا شیشه آخر میرسه شیشه های جدید درست میشه شاید فکر کنید مگه پختن یک مرغ چقدر طول میکشه که اینکارها لازم باشه اول اینکه طعم و مزه این مرغ با مرغی که در آب پخته شده میشه زمین تا آسمون فرق میکنه  این مرغ اگر هم سردی و گرمی روزگار را چشیده باشه  بر عکس مرغی که در آب با پلق پلق پخته شده خیلی با ملایمت و روشی کاملا آروم پخته میشه و حالا فکرش را بکنید که با این مرغ سالاد الویه و یا زرشک پلو یا شیرین پلو ،ساندویچ مرغ ،کوکوی مرغ ......درست کنید .  برای خیلی ازغذاها  از روش همیشگی که میشناسیم استفاده میکنم  ولی درست کردن  این شیشه ها برای روز مبادا خیلی خیلی بدرد میخوره وخیلی هم خوشمزست بدون آنکه سرخ و یا گریل شده باشه و حقیقت از اونجائی که همیشه مرغ در شیشه دارم کمتر پیش میاد که مرغ را به تنهائی بپزم  و برای خانواده کم جمعیت به صرفه است.
میتونید از سینه مرغ و رون و ته رون استفاده کنید با آب سرد بشورید و خشک کنید و بعد ادویه بزنید من از روغن مایع با کیفیت استفاده میکنم 

در ظرف بزرگتراز کمی پوست پرتقال و ادویه مثل دارچین و زعفرون و پودر پیازاستفاده کردم واز آنجائی که در ظرف وکیوم میشد میتونستم مثل شیشه در یخچال نگهداری کنم این مرغ باید برای روز بعد  شیرین پلو میشد ولی نشد و بعد از سه هفته موندن در یخچال قسمت شیرین پلو شد این مرغ برای شیرین پلو وزرشک پلوعالیه اگر هم مرغ را به مقدار زیاد تهیه کردید و براتون استفاده از روغن زیاد مقرون به صرفه نبود میتونید این نوع پخت مرغ را برای استفاده فوری با مقدار کمتری روغن و مقدار کمی آب به همین شکل در واقع بن ماری در فر بپزید و به جای شیشه ازقابلمه استفاده کنید وهمون روزبعد از پختن مرغ را به استفاده برسونید این روش پخت  به خاطر تماس نداشتن با حرارت مستقیم باعث میشه گوشت مرغ لطیف و برای استفاده در پلو خوشمزه بشه از آب و روغن مرغ هم برای پلو استفاده کنید ولی من همیشه برای پختن مرغ چه برای استفاده فوری در پلو وچه برای کنسرو کردن فقط از روغن استفاده میکنم . 

از این برنجهای آماده هم که داشته باشید در عرض چند دقیقه یک غذای سریع و در عین حال گرم خواهید داشت که بنظر میاد ساعتها برای درست شدنش زحمت کشیدید.
مرغ را در شیشه خیلی کوتاه در مایکروفر گرم کنید البته سرد خورن این مرغ هم خوشمزست
 

برای کانفیت مرغ همانطور که نوشته شده عمل میکنید ولی من هر شیشه را با ادویه مخصوص درست میکنم در یک شیشه به مرغ زعفرون کمی پودر دارچین و کمی پودر هل و پودر پیازاضافه میکنم که میشه با برنج خورده بشه و در بعضی از شیشه ها فقط نمک و فلفل اضافه میکنم و بعضیها را با ادویه فرانسوی میپزم پیمنت هم یک از اون ادویه های فوق العاده مفید در آشپزیست که من همیشه ازش استفاده میکنم این ادویه علاوه بر فوایدی که داره طعم چند تا ادویه خوشمزه را یکجا میده شما میتونید هر شیشه را با هرادویه ای که دوست دارید درست کنید مرغهای من با درجه ملایم آرام پز بعد از 6 ساعت کاملا پخته شده بود ولی سایزمرغها هم کوچیک بود شما میتونید بعد از گذشت 6 ساعت یکی از شیشه ها را باز کنید و تست کنید . فراموش نکنید مهمترین نکته در درست کردن هر نوع کنسرو شستشوی شیشه و بعد استرلیزه کردن شیشه ها و سر شیشه هاست و بعد برای خشک شدن شیشه ها آنها را در فر داغ قرار میدید بعد میتونید به کارتون ادامه بدید وقتی که گوشت را داخل شیشه گذاشتید با دستمال کاغذی دور شیشه را تمیز کنید و بعد در شیشه را محکم ببندید چون اگرقسمت سرشیشه کثیف باشه احتمال وکیوم نشدن در شیشه هست.

مواد لازم برای خیار شور
برای دو لیوان سرکه سفید یک لیوان آب در نظر بگیرید
چند شاخه ترخون
نمک
حبه سیر
تخم گشنیز
پیاز ریز سفید (اختیاری)
تخم خردل(اختیاری)
پودر زاج سفید(اختیاری)
 

 ابتدا خیارها را در ظرف بزرگی بریزید و مقداری هم آب سرد که روی خیار ها را بگیره بریزید برای دو کیلو خیاریک ق غذاخوری نمک در نظر بگیرید و به مدت چهار ساعت در آب و نمک قرار بدید اگر هم مدت زمان طولانی تر شد مشکلی پیش نمیاد و بعد با آب سرد بشورید با اینکار خیار ها خوشمزه و ترد میشه اگر مقدار سرکه براتون بیش از اندازه بود مقدار سرکه را کم کنید و آب جایگزینش کنید آب و سرکه را با هم بجوشانید همزمان در شیشه های تمیز و استرلیزه شده چند تا حبه سیر و پیاز ریز سفید و یک شاخه ترخون و خیارها را بچینید و هر اندازه نمک که دوست داشتید بریزید فقط دقت کنید نمک ید دار نباشه یکی از عواملی که باعث سبز شدن ترشی و یا سیر ترشی میشه  استفاده از نمک ید دار هستش اگر دسترسی به زاج سفید داشتید به اندازه سر چاقو داخل هر شیشه اضافه کنید زاج باعث ترد شدن و جلوگیری از کپک زدن میشه  اگر هم نداشتید نگران نباشید با خواباندن در آب ونمک و با طریقه ماندگار کردن مسئله به خودی خود حل میشه. در شیشه را سفت میبدنید اگر در آرام پز درست کردید دو تا دکمه با حرارت ملایم و درجه بالا دارید درجه ملایم 75 درجه سانتیگراد هست و درجه بالا 90 درجه سانیگراد است که در اینجا با درجه بالا 90 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه  شیشه ها را حرارت میدید اگر در آرام پز حرارت دادید زمان را روی 20 دقیقه تنظیم کنید و اگر در فر این کار را انجام دادید یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و شیشه ها را داخل آب قرار بدید تمام قسمت شیشه باید داخل آب باشه  زمان پخت را بعد از داغ شدن آب در نظر بگیرید و بعد از 20 دقیقه شیشه ها را از آب در میارید و میگذارید خنک بشه و در یک جای خنک و تقریبا تاریک مثل زیرزمین و یا گاراژ قرا رمیدید تا جا بیافته اگر هم خیلی بی طاقت بودید روز بعد یکی از شیشه ها را باز کنید و نوش جان کنید این شیشه ها برای مدت خیلی طولانی ماندگار شدند اگر از فر استفاده کردید روی 90 در سانتیگراد تنظیم کنید و در یک قابلمه بزرگ پر از آب که گنجایش شیشه ها را داشته باشه قرار بدید شیشه باید تا قسمت سر شیشه در آب قرار بگیره .

کمپوت سیب
برای 300 تا 400 گرم شکر یک لیتر آب در نظر بگیرید و آب و شکر را بجوشانید سیبها را پوست بگیرید به هر شکلی که دوست داشتید ببرید و در آب سرد قرا ر بدید و مقدارکمی آب لیمو اضافه کنید که بد رنگ نشن بعد از اینکه کارپوست گرفتن وخردکردن سیبها تموم شد از آب در بیارید و در شیشه بچینید و شربت داغ را در شیشه روی سیبها ریخته تا جائی که روی سیبها را بگیره  ظرف داخل آرام پز را پر از آب کنید و شیشه ها را داخلش قرار بدید با 90 درجه سانتیگراد 30 دقیقه بپزید میتونید از وانیل یا هر اسانسی که دوست داشتید استفاده کنید به همین طریق میتونید انواع کمپوت میوه را درست کنید که البته نسبت به شرینی و ترشی و جنس میوه مقدار آب و شکر تغییر پیدا میکنه این روش پختن دو تا حسن داره یکی اینکه کمپوت میوه درست کردید و دیگه اینکه برای مدت طولانی بدون گذاشتن در یخچال برای بیشتر از یک سال ماندگار میشه کسانیکه در مصرف شکر محدویت دارند میتونند از شکر میوه و یا ازاستویا استفاده کنند و یا اینکه  بدون شکروفقط از آب جوشیده استفاده کنند اگر برای درست کردن ترشی و یا کمپوت آب و سرکه ویا آب و شکر را با هم بجوشانید و بعد در شیشه بریزید باعث جلوگیری از کپک زدن میشه. این روش پخت برای مربا خیلی کاربرد داره بعد از پختن مربا به روش همیشگی و ریختن در شیشه با 90 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه شیشه ها را حرارت بدید با اینکار مربا بدون گذاشتن در یخچال برای مدت یکسال قابل نگهداریست همیشه مدت زمان پخت را بعد ازداغ شدن آب در نظر بگیرید  با اینکار ترشی و مربا با گذشت زمان همچنان خوش طعم میمونه مربا و ترشی با روش معمولی اگر کپک هم نزنه بعد از گذشت زمان طعمش کمی تغییر پیدا میکنه شما میتونید اینکار را با انواع ترشی و مربا انجام بدید مواد داخل لوبیا پلو هم میتونه با اینکار کارها را آسون کنه همینطور کنسرو کردن سس پیتزا هم میتونه خیلی خوب باشه فانتزی در این راه تمومی نداره  من با همین روش شیربرنج را بعد از پختن در شیشه میریزم رویش هم کمی سس میوه و یا بدون سس برای دو هفته میشه در یخچال نگهداشت میتونید با باقیمونده شله زرد هم همینکار را بکنید اگر کیک را در شیشه درست کردید و بعد به این روش عمل کردید برای چندین ماه کیکتون قابل نگهداریست .
به دونکته خیلی مهم باید توجه داشته باشید شیشه ها و در شیشه باید تمیز شسته شده باشند و حتما به مدت نیم ساعت در آب بجوشند وبعد شیشه ها را در فر داغ بذارید تا خشک بشه سر شیشه ها را با دستمال تمیز خشک کنید .شیشه ها باید از مواد مورد نظر پر بشه و در شیشه محکم بسته بشه و بعد در آب پخته و یافقط  حرارت داده  بشه اینطوری برای مدت زمان طولانی قابل نگهداریست در این روش شما به دو طریق عمل میکنید یا اینکه مواد از قبل پخته شده مثل مربا و یا سس اسپاگتی و فریکاسه را بعد از پختن در شیشه ریخته و فقط در آرام پز به مدت کوتاه حرارت میدید که تا عمل وکیوم روی شیشه ها انجام بشه و برای مدت طولانی قابل نگهداری بشه و یا اینکه گوشت و یا میوه و سبزیجات را به طور مستقیم در شیشه میپزید که در اینجا هر دو کار،پختن و وکیوم با هم انجام میشه.

 از این دستگاه برای کنسرو کردن مواد غذائی استفاده میشه با این دستگاه میشه14 تا شیشه بزرگ را کنسرو کرد در واقع همون کاری که در آرام پز و یا در فر انجام میدیم با این تفاوت که در این دستگاه امکان درست کردن شیشه های بیشتری هست.



۳۷ نظر:

  1. ممنون خانم مهناز. خودم هم هوس کردم دوباره

    پاسخحذف
  2. خیلی جالبه اما بنظر خیلی چربه توی شیشه رو فقط با روغن پر کردید . نمیشه اب ریخت . ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بنظر من مرغ گریل شده چربتره،این مرغ خیلی لطیف و خوش طعمه با اینکه در روغن پخته میشه ولی روغن اضافه به خودش حمل نمیکنه و در واقع روغن در شیشه باقی میمونه پختن مرغ به روشی لوکس.

      حذف
  3. چه روش مفید و خوبی اینطوری طعم مرغ هم از بین نمیره
    حتما باید برای زرشک پلو درست کنم چه مدتی میتونم
    مرغ را در شیشه نگه دارم.
    مهناز جون خیلی ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیارمون میذاری
    شاد و سلامت باشی .گلایل

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کانفیتهای من هیچ وقت بیشتر از سه ماه دوام نیاورده سعی کن عرض سه ماه تمومش کنی و در یخچال نگهش دار.

      حذف
  4. به یاد شیرین پلو خوشمزه عالی قاپو افتادم باید حتما درست کنم من
    از وبلاگ شما خیلی چیزها یاد گرفتم و خیلی خوشحالم که با شما آشنا شدم
    تشکر برای این همه زحمت و ایده های مبتکرانه.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خیلی جالبه من وهمسرم به خاطر شیرین پلوش به این رستوران میرفتیم و هیچ وقت هم جز سالاد بار و شیرین پلو غذای دیگری در اونجا نخوردیم چون شیرین پلوش واقعا خوشمزه بود من اولین بار که مرغ در شیشه را درست کردم یاد مرغ عالی قاپو افتادم انگاری که فقط با بخار پخته شده بود نمیدونم هنوز هم شیرین پلوش کیفیت سابق را داشته باشه حتما این روش را امتحان کن میتونه راضیت کنه.

      حذف
  5. خیلییییییییییییییییییییییییی عالی بود....من خیلی اون پست کافه شمشیری رو دوست داشتم امتحان کنم
    ضمن اینکه امسال بدجور هوس خیارشور درست کردن به سرم زده
    واقا پست جالبی بود مهناز عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. هانی جون من اهل درست کردن ترشی نیستم ولی هر کسی که ترشی درست کنه دوست دارم و یک شیشه ترشی را با ممنونیت قبول میکنم ولی خیار شور فرق میکنه
      اونم با طعم ترخون، یکبار قدیمها درست کردم که چنگی بدل نمیزد ولی این دستور واین روش حرف نداره چون نصف راه را رفتند من دو روز بعدش شروع میکنم به خوردن خیارشورها معلومه که باید جا بیافته ولی کی حالیشه،حتما درست کن کیف میکنی. مرغ در شیشه هم که معرکست بدرد هر کاری میخوره .

      حذف
  6. چقدر خوشحالم که دوباره دستور جدید گذاشتید چه در خونه باشم چه محل کار باید روزی چند بار سایتتون را چک کنم برای من وبلاگ شما و کافه شمشیری از بهترینهاست
    خیلی متفاوت با وبلاگهای دیگست هدف فقط یاد دادن غذا و کیک نیست پر از ایده و ابتکار و شاهکاره مهناز جون امیداورم که همیشه در صحت و سالم باشی
    تا بتونی ما را از اینهمه هنر و خلاقیت بهره مند کنی دوست دارم.

    پاسخحذف
  7. با سلام ،
    من امروز شیشه های جدید خریدم آیا فقط شستن کافیه یا اینکه باید
    بجوشانم خیار شورهای من همیشه کپک میزنه و خراب میشه مربا هم باید حتما در یخچال نگه دارم تازه اونم بعد از مدتی بد طعم میشه حالا تمام امیدم به این تکنیکه من میخوام در فر درست کنم .
    ممنونم به خاطر این همه اطلاعات خوب.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر از شیشه ها حتی استفاده ای هم نشده باشه باید حتما شسته و استرلیزه بشه این یکی از مراحل خیلی مهم در کنسرو کردن مواد خوراکیست.حالا دیگه میتونی برای داشتن مربا و خیار شور بدون کپک خوشحال باشی .
      موفق باشی

      حذف
  8. مهناز جون من خیار شورها را درست کردم چند تا شیشه هم برای مامانم با نمک کم
    درست کردم چونکه فشار خون داره طاقت نیاوردم یکی از شیشه ها را باز کردم وای
    که چقدر خوشمزست حالا اگه برسه چی میشه این اولین خیارشور موفق من به حساب میاد خواستم که تشکر کنم مرسی عزیزم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر چه خیار شور یعنی شور،ولی همیشه سلامتی در اولویت قرار میگیره و خوشحالم که برای مامانت خیار شور کم نمک درست کردی.

      حذف
  9. سلام مهناز خانم،بازم تشکر به خاطر رسپیهأی خوبتون .

    اگر میشه لطف کنید،بگید لوبیا چیتی را چطور باید کنسرو کرد،باید از قبل خیس کنیم لوبیا را یا نه و این که یک سٔس خوب مثل کنسروها ی ایرانی‌ برای لوبیا چیتی میخواستم یا چیزی شبیه آن اگر زحمتی نیست لطف کنید را هنمأی بفرمایید

    در ضمن اگر شیشه‌ها‌ای کنسرو را داخل قابلمه روی گاز با حرارت کم بپزیم مشکلی‌ هست یا حتما باید داخل فر‌ باشه.

    خیلی‌ ممنون بابت وقتی‌ که میگذارید برای پاسخ گویی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. همانطور که گفتم با این روش به دو طریق مواد غذائی
      ماندگار میشه یا مستقیم در شیشه پخته میشه مثل نخود فرنگی و یا اینکه بعد
      از پخته شدن در شیشه ریخته میشه مثل لوبیا چیتی و فقط با حرارت دادن
      تاریخ مصرفش را طولانی تر میکنیم لوبیا چیتی باید طبق معمول در قابلمه پخته بشه و بعد در شیشه
      ریخته بشه.برای پختنش هم یکشب لوبیا را خیس کن با آب سرد لوبیا را بپز وقتی جوش اومد آبش را خالی کن و ایندفعه با آب داغ بپز میتونی با پیاز دررسته و یک هویج یک شاخه کرفس و دو تا گوجه فرنگی درسته و با چند حبه سیر و کمی نمک لوبیا را بپزی وقتی که لوبیا پخته شد رب گوجه اضافه میکنی و در آخر اگر خواستی سبزیجات را در میاری و یا از صافی رد میکنی و داخل لوبیا میریزی و بعد در شیشه هایی که حتما از قبل استرلیزه شده میریزی و با 100 درجه سانیگراد 90 دقیقه شیشه ها را حرارت میدی به دو طریق لوبیا خیلی خوب لعاب دار میشه یا اینکه در زود پز بپزی و یا اینکه در آرام پزاگرچه در قابلمه هم خوب میشه. میتونی روی شعله گاز اینکار را انجام بدی ولی باید درجه حرارت را روی 100 درجه سانتیگراد نگه داری .

      حذف
  10. خیلی‌ ممنون از رهنمأی هاتون و زحمتی که کشیدید.

    من تجربه اوّلم هست برای کنسرو کردن یک مقدار گیج شدم،بد از این که پخت و سبزیجات را هم از صافی راد کردم و شیشه‌ها را هم حرارت دادم دوباره باید بریزم تو زود پزه یا قابلمه بپزه،یا منظورتون کلا می‌تونم تو زود پزه یا قابلمه برای پختش استفاده کنم؟

    اگر حرارت از ۱۰۰ درجه سانتی گراد بیشتر یا کمتر بشه ایراد داره چون من فقط می‌تونم از قابلمه استفاده کنم؟چطور می‌تونم روی گاز حرارت را تنظیم کنم؟

    ببخشید این همه سوال پرسیدم ،از لطفتون خیلی‌ ممنون و دستتون درد نکنه .

    شاد باشید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. همون کاری که همیشه در پختن لوبیا چیتی انجام میدی را بکن در قابلمه بپز و
      اگه دوست داشتی سبزیجات را از صافی رد کن یا مثل من فقط هویچ
      را بنداز دور و بقیه سبزیجات را به همون شکل بذار بمونه به چشم
      نمیاد در این مرحله لوبیا کاملا پخته شده طعم این لوبیا خیلی خوشمزست و شبیه کنسروهای چیتی ایرانیست حالا اگه چیزی ازش باقی موند میتونی کنسروش
      کنی در فر خیلی راحت میتونی روی 100 درجه تنظیم کنی ولی روی شعله گاز با حرات سنج موفق به این کار میشی اگر هم هیچ کدوم از این امکانات را نداشتی
      روی گاز اینکار را بکن با دو تا سه تا شیشه شروع کن تا بینی نتیجه چطور میشه در آخرهم ما را در تجربت شریک کن شاید به درد کسی بخوره موفق باشی.

      حذف
  11. خسته نباشيد ، مصرف روغن به نظرتان در اين روش خيلي بالا نيست! بعد از استفاده كردن بايد روغن را دور بريزيم ،

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. من در مصرف روغن روزانه خیلی هشیار و بهترین روغن موجود را
      انتخاب میکنم وقتی هم که میخواستم این کانفیت را درست کنم کمی فکرم را مشغول کرد ولی بعضی اوقات باید یک چیزهائی را امتحان کرد نتیجه اش هم منجر به خیلی چیزهای خوب میشه این مرغ مثل مرغ پخته همیشگی میمونه فقط با بافت و طعم فوق العاده،در شیشه روغن و مقداری آب مرغ باقی میمونه که از روغنش
      برای سرخ کردن و از آب مرغ برای خروشت استفاده کنید و یا اینکه در جا یخی بریزید و هر بار یک تکه در پخت برنج استفاده کنید یا مثل آقای دوزل سس مایونز درست کنید فکر نمیکنم اگر کسی یکبار این شیشه ها را درست کرد بتونه بدون این شیشه ها سر کنه این مرغ در سالاد الویه حرف نداره مخصوصا اگر خیار شور های بالا هم توش باشه.

      حذف
  12. سلام مهناز جون. شعله زرد پختم چه شعله زردی از همونایی که خیلی خیلی خوشمزست بافت و طعمش عالی بیا بغلت کنم عزیزم مرسی از مهربونیت. فقط 2 سوال دارم عزیزم مقدار گلابی که شما نوشتی 1 پیمانه + 100 میلی لیتر هست. یعنی 1 پیمانه برای خیس دادن و 100 میلی لیتر هم در حین پخت اضافه میکنیم درسته؟؟
    یه سوال دیگه اینکه به طور کلی پیمانه ای که شما استفاده میکنی از همین 250 میلی لیتری هست؟
    ممنون از وقتی که میزاری عزیزم راستی نمره ای که از شعله زرد گرفتم 20 بود واقعا میگم همه دوست داشتن بگذریم که از صبحش سوژه شده بودم و سر به سرم میزاشتن اصلا فکر نمیکردن که انقدر خوب باشه ولی خوب من از رسیپی شما مطمئن بودم. فقط با اجازه شما مقدار شکر رو کم کردم همین. بازم ممنون عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سمیه جون خوشحالم که نمره 20 گرفتی و دیگه چشم انتظار شله زرد خوشمزه و یا بدمزه همسایه نمیشی مقدار گلاب هم همانطور که گفتی درسته که البته میتونی مثل شکر کم و یا زیادش کنی.

      حذف
  13. وای مهناز جون ،چقدر دلم براتون تنگ شد بود تو این مدتی که سفر بودم .
    دستتون درد نکنه خیلی عالیه و بسیار خوشمزه به نطر میاد .
    خیلی ممنون که این همه وقت گذاشتید و دستور ،مرغ و خیار شور و کمپوت رو در اختیارمون قرار دادید .در اولین فرصت امتحنش می کنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ارغوان جون خوش اومدی منم دلم برات تنگ شده بود.

      حذف
  14. Hi,thanks for sharing this post.can the oil be reused for canning again?

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. please the re- use of oil canning is not advisable because of the contamination of bacteria for the second preservation

      حذف
  15. سلام
    من متوجه نشدم، یعنی بعد از پر کردن شیشه اون رو مستقیم در یخچال می گذاریم یا اول بن ماری رو انجام می دیم بعد در یخچال می گذاریم
    ممنون
    diamondfarfalla@gmail.com

    پاسخحذف
  16. خب معلومه که اول باید پخته و بعد در یخچال گذاشته بشه.

    پاسخحذف
  17. سلام. می بخخشید من میخوام مرغ و توی شیشه درست کنم اما سوال هایی ذارم که خیلی گیجم میکنن. 1. بعد از استرلیزه کردن شیشه توی آب باید با چه درجه حرارتی و چطوری توی فر بذارم تا خشک بشه؟ 2. بعد از این مرحله مرغ ها رو بریزم داخل شیشه و بعد از ریختن اذویه ها روغن مایع بریزم روش با دستمال دور شیشه رو پاک کنم و درش و محکم ببندم ؟ روغن مایع سرخ کردنی باید باشه یا نه؟ و 3. بعد حالا این شیشه ها رو روی اجاق گار یا توی فر چطوری بذارم. چون آرام پز ندارم. روی اجاق گاز شعله پخش کن بذارم و بعد یه قابلمه رو پر از آب سرد بکنم و بعد روی حرارت بذارم بعد حالا حرارت رو چه جوری تنظیم کنم دما سنجم ندارم و چه مدت زمان باید صبر بکنم؟ یا توی فر رو باید چه کنم؟ اونم همین جوری شیشه رو داخل یه قابلمه پر از آب کنم و حرارتم بذارم رو 100 و بعد صبر کنم آب داغ شه و چقدر صبر کنم؟ بعد فرمن کمترین درجش 150 هست. و بعد همه این مراحل بعد سرد شدن شیشه رو داخل یخچال بذارم؟ و از این روغن چه استفاده هایی میشه کرد؟ باید این روغن رو تو یخچال نگهداری کنم؟ و یا حتی میتونم باهاش یه مرغ دیگرو کنسرو کنم؟

    پاسخحذف
  18. سلام. خواهش میکنم جواب سوالهای بالای من و بدین. مرسی

    پاسخحذف
  19. با 100 درجه سانتیگراد به مدت ده تا پانزده دقیقه در روی سینی فر میذاری تا خشک بشه بعد داخل شیشه مرغ را میذاری و روغن مایع حتما نباید مخصوص سرخ کردن باشه اگر دور شیشه روغنی بود تمیزش کن و در قابلمه ای که گنجایش شیشه ها را داشته باشه آب داغ بریز و در فر با دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت 12 ساعت بپز و بعد از این مدت شیشه ها که کمی خنک شد با احتیاط از قابلمه در بیار و بذار تا کاملا خنک بشه و بعد داخل یخچال بذار اگر روی گاز درست کردی شعله گاز را ملایم کن و به همین طریق مرغ را بپز شعله پخش کن لازم نیست اگر آب داخل قابلمه چه در فر و یا روی گاز کم شد دوباره با آب داغ تا سر شیشه ها را آب بریز از این روغن در درست کردن پلو چلو و کته و در خروشتها میتونی استفاده کنی ،از این روغن برای کنسرو کردن دوباره استفاده نکن و باید این روغن را در یخچال بذاری.

    پاسخحذف
  20. سلام. مرسی از توضیحاتتون. گفتین شعله گاز باید ملایم باشه. میشه بیشتر توضیح بدین حرارت و چه جوری تنظیم کنم. مرسی

    پاسخحذف
  21. ارزش بعضی چیزها به امتحان کردنشونه فقط اینطوری میتونی تجربه بدست بیاری من که نمیتونم حرارت ملایم را برات به تصویر بکشم خودت باید بهتر بدونی فرق حرارت ملایم ومتوسط و بالارا،وحتما لازم نیست که به مقدار زیاد درست کنی با دو شیشه شروع کن و اگر از کارت راضی بودی دفعه بعد مقدار را بیشتر کن اگر مراحل کار را درست انجام بدی هیچ مشکلی پیش نمیاد و نترس موفق باشی.

    پاسخحذف
  22. ممنون از محبتتون. بله حق با شماست تجربه کردن بهتره.

    پاسخحذف
  23. salam ,mikhastam bedunam bayad ab sare shisheha ro ham bepushune ,ya na ,yek donya mamnun,va inke mishe kharej yakhchal morgh ro baraye yek hafte negah dasht,masalan baraye mosaferat ke be yakhchal dastresi nadari?

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. لازم نیست که آب سر شیشه را بگیره من هیچ وقت خارج از یخچال نگهداری نکردم.

      حذف