۱۳۹۴ اسفند ۱, شنبه

کیک کاکائو با گلابی وخامه کاراملی





سال پیش وعده این کیک خوشمزه البته بدون گلابی رابهتون داده بودم که امروز نوبتش رسید میدونم که وبلاگ فعالی ندارم  و دیر به دیر پست میذارم ولی در عین حال سعی میکنم عالی ها را بهتون یاد بدم  و دیگه اینکه این پست باید به چند تا پست تقسیم میشد ولی من از فرصتی که پیش اومده استفاده میکنم و تمام توضیحات را مثل همیشه کامل میدم تا شما هم بتونید این کیک خوشمزه و شیک را با کمال موفقیت درست کنید و لذت ببرید.



اول از همه بگم که کیک اسفنجی که امروز یاد میگیرید یکی از بهترین و خوشمزه ترین ها در نوع خودش هستش خامه این کیک با مربای شیریا همون دولچه دلچه شیرین و کاراملی میشه اگرچه شما میتونید از کارامل کره ای هم استفاده کنید ولی بنظر من همین کارامل خیلی این کیک را خوشمزه میکنه و نوع کارامل با کره میمونه برای آینده  برای وسط کیک از گلابی کاراملی شده استفاده کردم  و برای تر کردن کیک از شربت بار استفاده شده ، در اینجا ماکارون فقط نقش تزئینی را داره و شما میتونید با سلیقه خودتون هر طور که دوست داشتید کیک را تزئین کنید.






طرز تهیه کیک اسفنجی با کاکائو
آرد سفید و نرم 75  گرم
نشاسته گندم ویا ذرت 25 گرم 
کاکائو تلخ صد در صد با کیفیت خوب 25 گرم (هر چقدر که مواد اولیه این کیک تازه و با کیفیت باشه به همون اندازه هم کیکتون خوشمزه میشه پس سعی کنید مواد اولیه تازه و با کیفیت باشه)
تخم مرغ 175 گرم (توجه کنید اندازه تخم مرغ را به گرم دادم چون در کیک اسفنجی با کاکائو مقدار تخم مرغ نقش مهمی داره مثلا 3 عدد تخم مرغ متوسط زرده و سفیده با هم 150تا 154گرم وزن داره و این مقدار برای این کیک کافی نیست حتما از مقدار داده شده استفاده کنید چون کاکائو مقدار زیادی از رطوبت داخل کیک را جذب خودش میکنه ، اگرفقط به نیمی از تخم مرغ احتیاج داشتید تخم مرغ را در یک کاسه بریزید با چنگال بهم بزنید ومقدار لازم را به بقیه تخم مرغها اضافه کنید  )
شیرداغ ویا آب داغ تقریبا جوش 60 میلی لیتر ( من 30 میلی از مقدار آب را کم کردم وبه جاش از 30 میلی عصاره وانیل کنیاک استفاده کردم برای همین هم به جاش از آب استفاده کردم چونکه الکل باعث بریده شدن شیر میشه )
کره 30 گرم (کره باید گرم بشه و به شکل مایع در بیاد)
شکر 90 گرم (میتونید مقدار شکر را تا 125 گرم زیاد کنید من برای مرطوب کردن کیک از شربت استفاده کردم برای همین از مقدار کمتری شکر استفاده کردم اگر شما به جای شربت از آب کمپوت استفاده کردید شاید بهتر باشه مقدار شکر را بیشتر کنید)
بگین پودر 1 ق چایخوری (5 گرم)
عصاره وانیل یا هر وانیلی که دوست داشتید 1 ق غذاخوری 



 بعد از اینکه کیک را از فر در آوردید دور کیک را با چاقو از قالب جدا کنید و روی صفحه میله ای فر قرار بدید و کاغذ روغنی را از کیک جدا کنید زیر کیک نسبت به روی کیک سطح صافتری داره پس همین لایه را برای روی کیک در نظر میگیریم  یک دستمال کاغذی آشپزخانه را نم دار کنید وروی کیک بندازید تا خشک نشه بعد از خنک شدن خوب در فویل بپیچید ودر جای خنک قرار بدید و روز بعد کیک مورد علاقتون را درست کنید شما میتونید همون روز وحتی یک ساعت بعد کیک را ببرید این کارفقط به مهارت شما در بریدن بستگی داره ولی اگر یکروز صبر کنید کار براتون راحت تر میشه شما میتونید بعد از پیچیدن در فویل در فریزر به مدت سه ماه نگهداری کنید من همیشه چند تا از نوع ساده و کاکائو درفریز آماده دارم. 

میتونید اول دورتا دور کیک را با یک چاقوی کوچک کمی ببرید و بعد با یک چاقوی بزرگتر یه طور کامل از وسط ببرید از این کیک سه لایه اسفنج بدست میاد که من یک لایه از کیک قبلی اضافه داشتم و برای این کیک استفاده کردم اگر دقت کنید اینروزها مد شده خیلی از قنادیهای ایران  وخیلی از خانمهای ایرانی از سبک کیکهای آمریکایی تقلید میکنند و لایه های کیک را مثل چی بگم  والا  خیلی کلفت و بد ریخت روی هم قرار میدن چون که اینطوری زحمت بریدن نداره و یا از همون اول در دو یا سه تا قالب پخته میشه وهمینطور گنده و کت و کلفت روی هم قرار میگیره  آخه چه لذتی در خوردن این نوع کیکها میتونه باشه به نظر من این نوع کیکها  با سبک کیک های ایرانی و یا اروپائی خیلی فرق داره آخه فقط درست کردن کیک که نیست کیک باید با لطافت بریده وبعد هم خیلی شیک سرو و میل بشه  پس لطفا با همون حساسیتی که روی بدن و وزن خودتون دارید روی لایه بندی کیک کار کنید اینطوری کیکتون هم مثل هیکل خودتون خوش اندام میشه حتی اگر نتونستید لایه های کیک را خیلی خوب ببرید و قسمتهایی از کیک پاره شد هم مهم نیست قسمتهای پاره شده را در کنار قسمتهای سالم بذارید و با خامه و میوه تزئینش کنید و مطمئن باشید از طعم کیک چیزی کم نمیشه همه چی با تمرین درست میشه . 


طرز تهیه کیک اسفنجی
مواد اولیه کیک را از قبل در دمای اتاق قراربدید . تخم مرغ ها را با همزن برقی با درجه بالا هم بزنید  آب داغ و عصاره وانیل را اضافه کنید وبه هم زدن ادامه بدید بعد از دو دقیقه شکر را کم کم اضافه کنید و 8 دقیقه دیگه هم بزنید  آرد ، کاکائو  و بگین پودر را با هم مخلوط و الگ کنید و با یک همزن دستی در دو یا سه مرحله  به آرامی وبه شکل دورانی بهم بزنید در آخر کره آب شده گرم به شرطی که داغ نباشد را در یک کاسه کوچک ریخته اول  با سه قاشق از خمیر کیک مخلوط کرده وبعد به بقیه خمیر اضافه کرده و به آرامی در خمیر زیرو رو میکنیم مواظب باشید حجم خمیر را از بین نبرید فر را از قبل 180 درجه سانیگراد داغ کنید  25 تا 30 دقیقه کیک را بپزید توجه کنید کیک باید کاملا پخته ولی خشگ نشده باشه ، من از قالب 20 سانتی استفاده کردم و فقط ته قالب کاغذ روغنی گذاشتم اطراف قالب را هم نباید چرب کنید توضیحات بیشتر را در این پست بخونید.



شما میتونید به جای گلابی کاراملی از انواع کمپوت مثل گلابی و یا آناناس و یا هر میوه ای که دوست داشتید استفاده کنید ولی این کیک با این نوع گلابی خیلی خاص میشه.

گلابی کاراملی
گلابی 600 گرم 
شکر 50 گرم
 وانیل اصل 1 عدد یا یک ق مرباخوری عصاره وانیل

گلابی ها را پوست کنده به شکل مکعب های کوچک خرد کنید ، در تاوه ای مناسب شکر را ریخته و روی حرارت قرار بدید تا شکر ذوب بشه و به رنگ کارامل تقریبا تیره در بیاد در حین حال نباید بسوزه در این مرحله گلابی را اضافه کنید ، وانیل را از وسط نصف کنید با چاقوی تیز مغز وانیل و چوب وانیل را به گلابی اضافه کرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید و بذارید سرد بشه.شما میتونید گلابی کاراملی را از قبل درست کنید گلابی پخته شده را همراه با وانیل در شیشه استرلیزه شده ریخته در شیشه را خوب ببندید و به این طریق کنسرو کنید تا مدت یکسال هم قابل نگهداری هستش.

برای تهیه شربت بار به این پست مراجعه کنید گلاب و زعفران موجود در شربت را حذف کنید . من همیشه شربت بار آماده در شیشه دارم و برای استفاده در کیک با اضافه کردن مقدارکمی آب جوش کمی از غلظتش کم میکنم و اسانس مناسب کیک را بهش اضافه میکنم در این کیک به 130 تا 135 میلی لیتر شربت احتیاج داریم نصف ق چایخوری نسکافه و عصاره وانیل  را در دو ق غذاخوری آب جوش حل کرده و به شربت اضافه کردم.شما میتونید از اضافه کردن نسکافه صرف نظر کنید.



خامه کاراملی
خامه 30 تا 35 درصد چربی برای داخل کیک 400 گرم
دولچه دلچه 180 گرم 
کااکائو 1 ق غذاخوری  (شما میتونید مقدار کاکائو را کمی بیشتر و یا کمتر کنید)
وانیل یک ق چایخوری (من از مغز وانیل استفاده کردم)

خامه کارملی برای روی کیک 
خامه 200 گرم 
دولچه دلچه 90 گرم 
کاکائو1 ق مرباخوری
 وانیل  نصف ق چایخوری
برای درست کردن یک خامه خوب اول از همه کاسه و پره های همزن و خامه را برای 20 دقیقه داخل فریزر قرار بدید بعد کاسه خامه را در داخل یک کاسه بزرگتر قرار بدید و دور تا دور کاسه را یخ بریزید و بعد شروع به همزدن کنید این کار برای این هستش که خامه به بهترین شکل فرم بگیره و تا سه روز هم که کیک  داخل یخچال بمونه مثل روز اول خوش طعم و در فرم باشه وگرنه هر کسی میتونه خامه درست کنه منتها تفاوت کار در آخر کار هستش.


خامه را کمی بزنید تا کمی فرم بگیره بعد پودر کاکائو را داخل خامه الگ کنید و دولچه دلچه را که از قبل داخل یخچال بوده  در دومرحله به خامه اضافه میکنیم و به همزدن ادامه میدیم لطفا برای این قسمت کارعصاره وانیلی که استفاده میشه مایع نباشه من از مغز وانیل استفاده کردم شما از هر وانیلی که دوست داشتید ، نگران شیرین شدن بیش از حد خامه نباشید این مقدار کارامل به نظر من شیرینی خوبی داره و شما میتونید با اضافه کردن یا کم کردن مقدار کاکائو شیرینیش را با سلیقه خودتون هماهنگ کنید  

نکته ای که شاید قبلها گفته باشم ولی باز هم میگم اینکه برای هم زدن خامه همیشه از درجه پائین شروع کنید و بعد روی درجه بالاتر برید ولی خیلی بالا نباشه خطری که اغلب در همزدن خامه وجود داره تبدیل شدن اون به کره هستش ولی خوشبختانه به خاطر استفاده از این کارامل این خطر وجود نداره حالا نه اینکه اینقدر خامه را بزنید تا کره بشه و بعد بگید تو گفتی که خطری در اینکار نیست شما تا اندازه ای خامه را بزنید که سفت و شکل بگیره .
 با اینکه میخواستم این یکی موضوع را در پست شیرینی مربوط به  خودش براتون بذارم ولی چون مربوط به خامه میشه همین جا براتون مینویسم که در ایام عید ازش استفاده کنید  شما میتونید برای انواع کیکها و شیرنیهای خامه ای به جای شکر و یا پودر قند  برای شیرین کردن خامه از شیر عسلی استفاده کنید اینکار طعم خامه را چندین برابر خوشمزه تر میکنه برای 200 گرم خامه از 90  گرم شیرعسلی استفاده کنید این مقدار شیرعسلی  شیرینی به اندازه ای به خامه میده و خیلی شیرین نمیشه  از هر وانیلی هم  که دوست دارید میتونید استفاده کنید  من از مغز وانیل استفاده میکنم .شما اگر یکبار این روش را استفاده کنید بهتون قول میدم که بعد از این حتی به یاد نداشته باشید که خامه با شکر شیرین میشده.
اسفنج کیک را با کمک قلمو مرطوب کنید و بعد چند قاشق گلابی را روی سطح کار قرار بدید و پخش کنید و نیم سانتی دور کیک را آزاد بذارید

بعد روی گلابی چند قاشق خامه بریزید و سطح کار را صاف کنید ، من برای لایه  زیر کیک که دیده نمیشه

 از روی کیک که معمولا مثل لایه زیر کیک صاف نیست استفاده کردم و برای لایه روی کیک یا در واقع آخرین لایه کیک از قسمت زیر کیک که خیلی سطح صافی داره استفاده کردم 

قبل از اینکه لایه دوم را روی خامه قرار بدید سطح کیک را  روی میز کار با برس مرطوب میکنید و بعد روی خامه قرار بدید و مثل لایه اول عمل میکنید این کیک از سه لایه درست میشه ولی کیکی که در عکس میبینید 4 لایه هستش چون که من یک لایه از کیک قبلی اضافه داشتم و کیک چهار لایه شد و در نتیجه برای لایه اول گلابی استفاده نشد چون که مقدار گلابی کم بود ،این کیک چه دو لایه درست بشه چه چهار لایه  چه با گلابی درست بشه و چه بدون گلابی یک از خوشمزه ترین هاست در اینجا مهم اسفنج این کیک و خامه کاراملی هستش که شما بعد از این در اختیار دارید. 


آخرین لایه را اول در روی میز کار شربت زدم روی خامه گذاشتم و بعد روی اسفنج را از روی شربت زدم  اینکار را فقط در آخرین مرحله انجام دادم ، شما میتونید این کیک را داخل یک کمر بند فلزی یا پلاستیکی قرار بدبد ولی اگر هم نداشتید مهم نیست هدف درست کردن یک کیک خانگیست نه قنادی ، در این مرحله  به مدت دو ساعت کیک را داخل یخچال بذارید 

خامه را برای روی کار آماده میکنیم کیک را از یخچال در میاریم اگر دور کیک قالب حلقه ای زدیم به وسیله یک چاقوی باریک و بلند از کیک جدا میکنیم  ( خامه را مثل مرحله اول درست کنید)
 روی کیک  و دور تا دور کیک را با کمک یک چاقوی بزرگ و یا وسیله مناسبی که برای اینکار در اختیار داریم  خامه میزنیم ، برای من از 200 گرم خامه مقداری اضافه اومد چون روی کیک را با شکلات اسپری کار کردم ولی اگر شما روی کیک را با شکوفه و مدلهای مختلف کار کنید به اندازه خواهد بود ، این کیک الان آماده هستش که هر طوری که دوست دارید تزئینش کنید با کمی پودر کاکائو و یا میوه های فصل هم خیلی زیبا میشه ،حتما انواع کیک خامه ای را یکروز قبل از سرو درست کنید که طعم ها با هم قاطی بشه و رطوبت لازم در کیک ایجاد بشه .






باید یک توضیحی در مورد کیکهای اسفنجی بدم  ، برای نوع ساده این کیک تا دلتون بخواد دستور هست ولی برای کیک اسفنجی با کاکائو در اینترنت و  حتی در کتابها دستور خوبی پیدا نمیشه و در بیشتر مواقع از کیک شکلاتی یا کیک کاکائو که با کره زیاد درست شده استفاده میشه این کیکها اگر هم خوشمزه باشند برای کیکهای خامه ای و لطیف مناسب نیستند و استفاده از خامه  کیک را سنگین تر هم میکنه و زود زیر دل را میزنه و هیچوقت بافت و سبکی یک کیک اسفنجی را پیدا نمیکنه البته باید بگم این دسته از کیکها برای استفاده در بعضی از انواع کیکها خیلی هم مناسب هستش ولی نه برای اون  دسته از کیک خامه ای های ایرانی که ما ازشون خاطره داریم  البته به این دستور من 30 گرم کره اضافه کردم که شاید کمی اسم کیک اسفنجی را زیر سوال ببره ولی باز یک کیک اسفنجی به حساب میاد و اینکه در کنار گلابی کاراملی و کارامل نباید جای طعم کره خالی باشه حتی اگر مقدارش کم باشه ودیگه اینکه بافت این کیک با تمام لطافت باید کمی دندون گیر باشه پس خوبه که کمی کره اضافه بشه ، به خمیراین کیک به خاطر وجود کاکائو مقداری شیرو یا آب اضافه میشه چونکه در واقع مشکل یک کیک اسفنجی با کاکائو درهمینجاست  که کیک خشگ میشه ورطوبت کافی را نداره و خیلیها ترجیح میدن از کیک  کره ای استفاده کنند در اینجا من با کم و زیاد کردن مواد لازم به دستور یک کیک عالی رسیدم که جاش اون بالا بالاهاست ، میخوام قولی بهتون بدم که نباید بدم اونم به خاطر اینکه نمیدونم چه وقت نوبتش میرسه و اون اینکه دستور یک کیک اسفنجی خاص را براتون در نظر گرفتم  با کاکائو اونم با قطر زیاد ، پنبه ای و لطیف و خوشمزه ، مخصوص کیکهای چند طبقه عروسی و تولد ، پس به امید آنروز.

۲۸ نظر:

  1. به نظر کیک مرطوب و بی نظیری می یاد . ممنون از این پست عالی

    پاسخحذف
  2. با سلام و تشکر از شما بابت این پست زیبا و کاربردی ، استفاده از اب را برای کیک اسفنجی شنیده بودم ولی شیر برام جدید بود میشه در کیک اسفنج ساده هم اب یاشیر ریخت دوست دارم کیک اسفنجی ساده در کیک پنیر شما را درست کنم میشه داخلش اب یا ریخت میبخشید که اینهمه سوال کردم خیلی ممنون از پاسخ و این هم نکات اموزنده خوب.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم،کیک اسفنجی در پست پنیر خیلی خوب پف داره احتیاج به آب نیست شما میتونی در کیک های اسفنجی به ازای هر تخم مرغ از یک ق غذاخوری آب استفاده کنی ولی طعم کیک تا حد زیادی بی مزه میشه در نوع اسفنج کاکائوبرعکس باید حتما اینکار را کرد.

      حذف
  3. تشکربابت این پست کیک خیلی خوشمزه تان و همه پستهای خیلی خیلی ... خوبتان
    کاشکی همه وبلاگ نویسها و سایتهای آشپزی مثل شما کم کار بودند اما در عوضش پستهای این چنین گرانقدر و ارزشمندی می نوشتند و نه اینکه چندین صدتا آموزشهای گیج کننده و غلط می نوشتند.منکه خودم دیدم کسانی از سایتهای این چنینی دستور انجام دادند اما محصول نهایی خیلی بی کیفیت بوده و یا کلا خراب شده.که هم وقت بیهوده تلف شده و هم هزینه
    اما در مورد کیک اسفنجی من در ایران توی کارگاه قنادی دیدم که سفیده را اول با شکر میزنند تا فرم بگیره بعد زرده را که کمی زدند از حالت لختگی بیرون اومده زرده را اضافه به سفیده می کنندوظرف محتوی زرده رابا مقدرای آب مخلوط کرده تاباقی مانده زرده که به ظر چسبیده از ظرف جداشه و به سفیدهاضافه میکند و درنهایت وقتی همزن را خاموش کردند آرد را با کمک دست به صورت دورانی مخلوط می کنند.
    نمی دونم کارشون در چه حد درسته یا غلط؟ اما روشی است که قنادی ها اینجا انجام میدن، البته این روش را هم در یک کتاب قناد فرانسوی هم دیده بودم.
    کیکها را هم که جداگانه توی ظرف می پزن و بدون برش خامه کشی می کنندمتنفرم و همچنین از فوندانت هم متنفرم.
    من برنامه بهترین قناد آلمان را پارسال از zdf می دیدم با اینکه زبان آلمانی نمی دانم اما عاشق ساده گی و کلاسیک بودن کارهاشون بودممثلمدی که الان شده مجسمه سازی روی کیک انجام نمی دادند و خیلی کم از فودانت استفاده می کردند همه کارهاشون کلاسیک بود

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم از اینکه شما هم با دیدی شبیه به من به این وبلاگ نگاه میکنید،کاری که در کارگاه قنادی انجام میشه درست هستش هم زدن سفیده و در آخر زرده با آب ، آب پف و مقدار کیک را زیاد میکنه اینکار برای قناد ها مقرون به صرفه هستش اشکال در اینجاست که آب، کیک را بیمزه میکنه ولی کیک خیلی نرم و ابری میشه که معمولا در ایران با آناناس و گردو و موز وخامه این بی طعمی را جبران میکنند با همه اینها من کیک های ایران را دوست دارم اگرچه اون موقع کیک و شیرینی به شکلهای خیلی مختلف دیده میشدولی همه تقریبا یک طعم داشتند ولی هرچی که بود اون چیزی بود که من هنوز هم ازش خاطره دارم کیکها وشیرینی ها ابر قلدر نبودن دیگه نمیدونم در چند سال اخیر چقدر کیفیتهاو طعم ها تغییر کرده، اون چیزی که منم حاضر به خوردنش نیستم کیک با فوندات هستش یعنی این دیگه آخرشه، من سعی میکنم تا جایی که امکان داشته باشه تجربیات خوبم را در اختیار شما دوستان بذارم تا شما هم بتونید استفاده کنید.

      حذف
  4. به قول معروف :دو صد گفته چو نيم كردار نيست

    پاسخحذف
  5. با عرض معذرت نمیدونم اگر به کیک اسفنجی ساده اب اضافه کنم خوبه یا بد
    میبخشیداینهمه سوال کردم بازم ممنونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر میخواهی از یک اسفنجی با دستور من استفاده کنی احتیاجی به اینکار نیست چون پف خیلی خوبی داره ولی در کل اگر برای هر تخم مرغ یک ق غذاخوری آب در نظر بگیری هیچ مشکلی در طعمش پیش نمیاد در آینده بهتون نشون میدم که در چه نوع کیکی میشه از آب استفاده کرد.

      حذف
  6. سلام به شما و ممنون ازین پست عالیتون،میشه لطفا درباره اسپری شکلاتی که استفاده کردین یه توضیحی بدین
    ممنونم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم، شکلات مذاب در دستگاهی به شکل اسپری ریخته میشه و روی کیک اسپری میشه و یا اینکه از اسپری آماده استفاده میشه.

      حذف
  7. بود این پست تان عیدی برایم
    میپیچه بوی خوش اندر سرایم
    شدم مست از تماشای تصاویر
    نخورده می با عکسش کله پایم

    پاسخحذف
  8. درود برشما. به تازگی با وبلاگ شما آشنا شدم. سپاس از اینهمه دقت و دلسوزی و سخاوت! من همیشه در نت دنبال به روز کردن دستورات آشپزی و شیرینی پزی ام و از این نظر پست های شما به خوبی هدف منو تامین میکنند. از اینکه با ذکر جزئیات سخاوتمندانه تحربیات باارزش خودتونو در اختیار ما قرار میدید ازتون بی نهایت سپاسگذارم.
    ضمنا بی صبرانه منتظر دستور اون کیک اسفنجی کاکائویی پنبه ای و لطیف و قطور که قولش رو دادین، هستم.
    مینا از فرانسه

    پاسخحذف
  9. سلام عزیزم ، خوشحالم که استفاده و لذت میبری، موفق باشی.

    پاسخحذف
  10. مهناز عزیز: در استفاده از وبلاگ شما یک مشکلی دارم. اون عدد داخل پرانتز در هر آرشیو نشانه ی چی هست؟ مثلا در آرشیو موضوعی انواع کیک نوشته 12. در حالیکه وقتی آرشیو رو زیر و رو کردم فقط دستور سه تا کیک رو دیدم. یا در آرشیو سال 2012 به گمونم عدد 66 اومده. اگر این اعداد نشانه ی تعداد پستها هست پس چرا همشون مشهود نیستند؟ ممنون. مینا

    پاسخحذف
  11. عزیزم عددهای پرانتز تعداد پستها را نشون میده،و عدد 66 نشون میده که من در اون سال 66 تا پست گذاشتم، شما باید بری درست آخر صفحه ، حتی پائین تراز کادر سفید رنگی که کامنت مینویسی در قسمت سمت راست نوشته پست جدید در وسط نوشته صفحه اصلی و در سمت چپ نوشته پست قدیمی وقتی روی پست قدیمی کلید کنی به ترتیب پستها میاد .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسی از توجه و پاسخ. خب من اون پایین رو میدیدم ولی فکر کنم حالا یک ادیت کوچولو لازم داره مهناز جون. چون اونجا نوشته پیام قدیمی تر ... پیام جدیدتر. من هر وقت اینا رو میدیدم فکر میکردم منظورتون کامنتهای قدیمی یا جدیددر باره ی پست جاری هست :)
      با این حساب شاید بهتر باشه نوشته بشه: پست های جدیدتر/ پستهای قدیمی تر.

      حذف
    2. درست میگی ببینم چکار میکنم.

      حذف
  12. سلام مهناز جون. این کیک رو درست کردم.واقعا عالی شد. دستتون درد نکنه با این دستور عالی. بافت اسفنجی خیلی خوب و سبکی داره.خامه رو هم با مربای شیر به توصیه شما درست کردم و خیلی خوشمزه شد اما شیرینی خامه برای من کم بود و من مجبور شدم دو سه قاشق شکر هم اضافه کنم. شاید مربای شیری که من خریدم از نوع کم شیرین بوده. نمیدونم!
    و اما سوال: وقتی کیک اسفنجی رو در قالب مستطیل شکل میپزم سطح روی کیک مثل زیر کیک صاف و یک دست میشه و برش دادنش هم قشنگتر درمیاد ولی در قالب گرد همیشه وسط کیک برجسته و شکل محدبی پیدا میکنه. همه این مشکل رو دارن یا فقط مشکل منه؟ ضمنا من قالب 20 سانتی نداشتم و این کیک را با همین مقدار که در دستور آمده در قالب 22 سانتی پختم. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم ، این امکانش هست که شما شیرین تر میپسندی وگرنه مربای شیر خیلی شیرین میشه و فکر نمیکنم کم شیرینش باشه،قالب مستطیلی خیلی هم شیک میشه ،این مشکل شما نیست متاسفانه در بیشتر کیک های اسفنجی این مشکل پیش میاد.

      حذف
  13. ممنون مهناز جون.این کیک هر چی می موند نرمترو پنبه ای تر و مرطوب تر میشد و با اینکه فقط با شربت بار مرطوبش کردم ولی از روز دوم طعم و بوی مطبوع الکل داشت.من همیشه سطح کیک اسفنجی رو با آب کمپوت همون میوه ای که میخوام داخلش بذارم و کمی روم یا کنیاک اسپری میکنم و بعد خامه کشی میکنم ولی برای این کیک چون شکلاتی بود فقط با شربت بار مرطوب کردم با اینحال رطوبت و بوی الکل ناشی از فعل و انفعالات شیمیایی ایجاد شده بسیار مطبوع بود. توصیه میکنم دوستان حتما امتحانش کنند.
    بازم ممنون مهناز عزیز:-)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مینا جون خوشحالم که دوست داشتی.

      حذف
  14. سلام ممنون از سایت خوبتون یه سئوال داشتم میخواستم ببینم اگه از قالب 26 سانتی با دیواره 7 سانت برا این کیک استفاده کنم موادم رو دو برابر کنم یا یک و نیم برابر؟ ممنون میشم اگه لطف کرده و منو راهنمائی کنید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سارا جون مواد را دوبرابر کن و از قالب 24 سانتی و اگر نداشتی از 26 سانتی استفاده کن.

      حذف
  15. برای گلابی کاراملی نباید برای پختن گلابی آب اضافه کرد چون شکر تنهایی که اگه زیاد رو حرارت بمونه میسوزه منظورم وقتیه که گلابی ها را به کارامل اضافه می کنیم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. همون مقدار آبی که در گلابی هست برای پخت کافیه.

      حذف
  16. خیلی خیلی غیبتتون طولانی شدهااااااااا!!!!! حالا خواننده ها هیچی، دلتون برای وبلاگ خودتون تنگ نشده؟؟؟!!!

    پاسخحذف