صفحات

۱۳۹۳ اسفند ۹, شنبه

نان برنجی کرمانشاه




این هم نان برنجی که قولش را داده بودم اگر به تمام نکاتی که میگم توجه کنید نان برنجی درست میکنید در حد نان برنجیهای کرمانشاه قدیم، در حال حاضر پیدا کردن این شیرینی که با مواد مرغوب درست شده باشه کار همچین راحتی نیست . دستور این نان برنجی هم مثل همه نان برنجیهاست فقط فرقی که در این نان برنجی هست مواد اولیه مرغوب و نکته های ریزو درشتی که نویسنده این وبلاگ بهتون گوشزد میکنه و البته رازهای ناگفته در این مورد،اگر که میخواهید شیرینی شما تا چندین هفته تازه و معطر بمونه حتما باید از این روغن استفاده کنید روغن جامد و روغن قنادی را فراموش کنید این روغن که عطر و بوئی نداره چرا حاضر میشید برای درست کردن یک شیرینی ناقابل قوطی هر روغنی در خونتون باز بشه مگر شاکی نیستید که در ایران به جای روغن باکیفیت پارافین به دست مردم میدن پس شما باید خودتون به فکر خودتون باشید درسته که روغن حیوانی هم یک روغنه که از کره درست شده و استفاده زیاد از هر چیزی مضره ولی حداقل با این روغن شیرینی عطروبوی خوبی میگیره،روغن  shortening روغنی هستش که در آمریکا خیلی استفاده داره انواع پای های خوشمزه را باهاش درست میکنند که باعث ترد شدن خمیر میشه حتی برای آشپزی هم استفاده میکنند من همیشه نسبت به این روغن بدبین بودم در آلمان از این روغن استفاده ای نمیشه ولی در بعضی از سوپر های بزرگ مواد غذائی مهم بعضی از کشورها فروخته میشه چند سال پیش این روغن را که با اسمش آشنا بودم خریدم هدفم استفاده از این روغن نبود بلکه میخواستم ار نزدیک این روغن را ببینم چهار سال پیش خریدمش تاریخ مصرفش هم گذشته ازآنجائیکه این روغن شبیه به کرمی هست که روی کفشهامون میمالیم نگه داشتمش که شاید یک طوری ازش استفاده ای کرده باشم ولی از ترس اینکه کفشهامون خراب بشه هیچ استفاده ای ازش نشد چندی پیش هم در نت عکسی از این روغن دیدم که در قوطی همین روغن یک نخ شمع فرو کردن و مثل شمع روشنش کردند حالا فکر کنید از چنین روغنی نان برنجی درست بشه اگر هم دوست دارید بدونید این روغن چه عطر و طعمی داره باید بگم درست مثل وازلین میمونه نه عطری داره و نه طعمی،کنجکاوی منم همین بود چون در خیلی از دستورها روی این روغن تاکید میشد پس خودتون را درگیر نداشتن چنین روغن بی کیفیتی نکنید ونگران ترک خوردن و سفت شدن خمیرنان برنجی هم نباشید بهتون قول میدم  برای این عید بهترین نان برنجی را درست کنید که تا حالا خوردید.  





مواد لازم 
آرد برنج با برنج خوشمزه و خوش عطر500گرم
پودرقند 170 گرم(من شکر را آسیاب میکنم تا به شکل پودر دربیاد و حتما از الگ ریز رد کنید تا مطمئن بشید که تیدیل به پودر لطیف شده از پودر شکر اماده استفاده نکنید در پودر شکر بازاری کمی نشاسته وجود داره در این شیرینی به این نشاسته حتی به مقدار کم احتیاج نداریم)
تخم مرغ 1 عدد (اگر از نصف مواد استفاده کردید از نصف مقدار تخم مرغ استفاده کنید به این شکل که تخم مرغ را با چنگال بزنید تا یکدست بشه و از نصف تخم مرغ استفاده کنید مثلا اگر تخم مرغ 50 گرم وزن داشت از 25 گرم تخم مرغ استفاده کنید)
گلاب 3 ق غذاخوری
هل آسیاب شده یک ق چایخوری(حتما دانه هل را خودتون آسیاب کنید)
در صورت استفاده از زعفران نصف قاشق چایخوری
خرفه (من نداشتم ازسیاه دانه استفاده کردم تزئین با گل خشک هم قشنگ میشه)
توضیحات را نکته به نکته روی عکسها میدم.

مواد لازم را از قبل در دمای اتاق بذارید روغن حیوانی را با همزن برقی با درجه متوسط به بالا5 دقیقه بهم بزنید بعد پودر قند ،تخم مرغ و پودر هل را اضافه کنید 15 دقیقه دیگه بهم بزنید در کل 20 دقیقه بهم میزنید
بعد از این با دست کار میکنید آرد را اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا مواد داخل کاسه با هم مخلوط بشه 
وقتی به این شکل در اومد روی میز کار یا روی سینی بریزید و با کف دست مثل خمیر نان ورز بدید یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید کمی ورز بدید و قاشق دوم را اضافه کنید و به ورز دادن ادامه بدید خمیر را زیاد ورز نمیدید در کل نیم تا یکدقیقه در کاسه مخلوط  میکنید ودو دقیقه تا دو دقیقه و نیم  روی میز کار ورز داده میشه

خمیر آماده شده ولی نه برای پخت بلکه برای استراحت، این استراحت الزامیست باعث میشه عطرهل و گلاب جذب خمیر بشه و خیلی خوش عطر و خوشمزه بشه دو تکه از خمیر را گلوله کردم تا ببینید خمیر نه سفت هستش و نه شل درست همانطوری که باید باشه،حالا خمیر را درداخل یک پلاستیک بذارید ودقت کنید هوا داخل پلاستیک نشه خمیررا برای 3 تا چهار ساعت در دمای اتاق قرار بدید
بعد از سه یا چهار ساعت خمیر را روی میز کار بذارید در این مرحله یک قاشق گلابی که داشتیم را اضافه میکنیم اگر دوست داشتید مقداری از نان برنجی زعفرانی باشه خمیر را نصف کنید  مقداری زغفران سائیده را دریک ق چایخوری آبجوش حل کنید  و به خمیر اضافه کنید و سریع ورز بدید تا خمیر رنگی و یکدست بشه 
یک ق چایخوری گلاب باقیمانده را به خمیر ساده اضافه میکنیم این مرحله دوم خیلی کار را برای شما آسان میکنه اینطوری مشکل شل شدن خمیر را ندارید چون در چند ساعتی که استراحت کرده رطوبت جذب خمیر شده و شما میتونید به خمیر یک قاشق گلاب و زعفرون را اضافه کنید بدون اینکه مشکل شل شدن خمیر را داشته باشید  حتی بعضی اوقات میتونید یک قاشق گلاب بیشتر اضافه کنید این را در بافت خمیر میبینید اگر دوست داشتید اضافه میکنید حالا خمیر را برای 24 ساعت در جائی که یک کوچولو خنک تر ازجاهای دیگه اتاق باشه قرار میدید فقط اینکه اتاق خیلی گرم نباشه به هرحال جائی در خونه پیدا میشه که ازجاهای دیگه خنک تر باشه مهم این هستش که این خمیر را داخل یخچال نذارید در داخل یخچال خمیر مقدار زیادی از رطوبتش را از دست میده وسفت میشه هیچ وقت چنین خمیری یک نان برنجی لطیف و خوشمزه ای نمیشه یعنی با رفتن به یخچال شانسی هم براش باقی نمیمونه و ورز دادن دوباره کار را بدتر از این هم میکنه بعد از پخته شدن هم جز اسمش هیچ شباهتی به نان برنجی نداره اگر مو به مو مثل این نوشته ها عمل کنید خمیر شما نه خمیر خشکی میشه و نه خمیر شلی،درست همون خمیری میشه که همیشه آرزوش را داشتید شما خوش شانسید چون من تمام نکته های ریزحتی دقیقه ها راهم گفتم 
بعد از 24 ساعت خمیر با از دست دادن کمی رطوبت با بافت عالی آماده کار هستش
باید اعتراف کنم اگر من سالی یکبار این شیرینی را درست کنم دوست دارم به شکل ساده و بزرگ و بدون زعفرون درست بشه ایندفعه نوع زعفرونی را به خاطر دل  شما درست کردم. برای نوع ساده 20 گرم از خمیر را در کف دستم میذارم به شکل گلوله درمیارم و روی سینی قرار میدم با کف دست روی خمیررا به آرامی  کمی فشار میدم تا سطحش کمی صاف بشه بعد چند تا دانه خرفه را روی خمیرمیذارم خمیر را با فاصله روی سینی بچینید.درسینی فرهم کاغذ روغنی بذارید معمولا در نوع بازاری 10 گرمی درست میشه من بزرگ دوست دارم. 
باید اعتراف کنم ما خانوادگی البته به جز بابام به شیرینیهای مهر زده آلرژی داریم یعنی احساس خفقان بهمون دست میده این را هم از مامانمون به ارث بردیم مامانم تا به الان هیچ وقت شیرینهائی مثل نان برنجی یا نخودچی را خودش نخریده ازطرفدارهای شیرینی ترهستش.با دیدن شیرنیهای خشگ عربی که وسطش با خرما ویا هرچیز دیگه پر میشه و حسابی مهر و قالب زده میشه حال همه گیمون بد میشه مامانم در اینجور مواقع میگه آخه در حال عادی که نمیشه چنین چیزی را خورد باید بری کوه در کوله پشتیت هم هیچی نباشه شاید بتونی بخوریش این حرف را در مورد هر غذا یا چیزی که بنظرش بد میاد میگه از این حرفها که بگذریم میرسیم به مهر زدن خمیر با هر چیزی مثل این ماسوره میتونید اینکار را انجام بدید و یا حتی میتونید با سر خودکار بیک اینکار را انجام بدید
در اینجا یک تکه کوچک از خمیر زعفرونی را روی خمیر سفید قرارمیدید و به این شکل یا هر شکلی را که دوست داشتید روی خمیرنقش میندازید میتونید اطراف خمیر زرد را به همین شکل نقش بندازید اینطوری اطراف خمیر زرد به خمیر سفید میچسبه و زیباتر هم میشه من اینطور ساده دوست داشتم میتونید وسط شیرینی یک خلال پسته بذارید، فراموش نکنید این نان برنجی کرمانشاهیست و نان برنجی کرمانشاه ساده درست میشه و برعکس نان برنجی قزوین کلی مهر و موم کاری داره. . خمیر های مهر زده شده را 15 یا 17 گرمی برداشتم برای پختن این شیرینی فر را 15 دقیقه قبل روی دمای 150 درجه سانیگراد داغ کنید وقتی سینی را در فر قرار دادید درجه فر را روی 170 درجه سانتیگراد بذارید و به مدت 17 تا 20 دقیقه بپزید .


این نان برنجی بسیار نرم و ترد وخوشمزه میشه نه اینکه فقط مال من اینطور میشه از همین امروز نان برنجی های شما هم مثل این میشه خیلی راحت و آسون بشرطی  که به گفته هام توجه کنید به خاطر استفاده از روغن حیوانی عطر بوی نان برنجی تا هفته ها تازه باقی میمونه هر چقدر هم که آرد برنج نرم و لطیف باشه به همون اندازه هم این شیرینی نرم و لطیف میشه این شیرینی را وقتی از فر در آوردید بذارید کاملا خنک بشه بعد درقوطی یا ظرف دردارمیچینید میتونید لابه لای شیرینی کاغذ روغنی بذارید ودر جای خنک قرار بدید من در جائی میذارم که به اندازه یخچال خنک باشه یخچال محل خوبی برای نگهداری شیرینی های خشک نیست باعث بدبو شدن شیرینی میشه ولی اگر مجبور بودید اینکاررا بکنید اول شیرینی را درپلاستیک و بعد در ظرف سر دار بذارید باید احتیاط کنید این شیرینی خیلی لطیفه،نیم ساعت قبل از سرو شیرینی در محیط اتاق قرار بدید.
 همیشه نان برنجی منو به یاد شرت برد میندازه بد نیست اگر در فصلهائی به جز عید به این شکل درست بشه و به جای هل، وانیل یا دانه تونکا استفاده بشه اگر به دانه تونکا دسترسی دارید حتما امتحانش کنید طعم این شیرینی با دانه تونکا سنتی باقی میمونه چون دانه تونکا طعم بادوم شیرین وتلخ را میده و طعم این شیرینی را خیلی عالی میکنه به هر حال اگر خواستید به این شکل هم درست کنید دو راه دارید درراه اول که راحت تر و بدون دردسر هم هست باید خمیر را روی یک سینی به قطر 1 سانتیمتروردنه کنید و به مدت نیم تا یکساعت در یخچال قرا ر بدید بعد خمیر را به وسیله چاقوبه اندازه 2 در 6 سانت ببرید و با کفگیر صاف یا هر وسیله مناسب خمیر را روی سینی با کمی فاصله بچینید و با چوب کبریت روی خمیر را به این شکل سوراخ کنید و داخل فر قرار بدید.درروش دوم خمیررا روی کاغذ روغنی به روش بالا پهن میکنید و دریخچال قرارمیدید و بعد ازاستراحت خمیررا با همون کاغذ روغنی در روی سینی فر قرار میدید و به اندازه های بالا برش میزنید و بدون جدا کردن خمیربه همین شکلی که در عکس میبینید خمیررا داخل فر قرارمیدید اگر روی عکس دقت کنید من قسمت اطراف خمیررا جدا کردم چون حیفم اومد و چند تا نان برنجی کوچک درست کردم ولی شما اینکاررا نکنید چون کارتون تمیزتردرمیاد بعد از پخت سینی را از فر خارج میکنید و میذارید کمی خنک بشه و بعد دوباره با چاقو برش میزنید چون موقع پخت دوباره کمی بهم میچسبه ودر ظرف در بسته قرار میدید با این روش خمیر در قسمتهای دور شیرینی ضایع میشه البته خودتون میتونید با یک لیوان چای نوش جان کنید فقط گفتم که بدونید 

سمت راست به شکل اول درست شده یعنی بعد از برش زدن روی سینی گذاشته شده در نوع اول خمیربدون دردسر بعد از پخت و سرد شدن در ظرف چیده میشه و ضایعات نداره ولی این اشکال را هم داره که بعد از پخت کمی از نظر شکل تغییر پیدا میکنه در نوع دوم هیچ تغییری در شکلش بوجود نمیاد فقط باید بعد از پخت و سرد شدن با دقت بیشتری کار کرد

 این هم روغن shortening



این خرس 52 سال از عمرش میگذره و متعلق به خانواده همسرم بوده لباسهائی را هم که پوشیده مال یکسالگی پسرم هستش چمدون با بیسکوئیت را هم من برای گرفتن این عکسها بهش قرض دادم و در واقع چند سال پیش این چمدون را که با بیسکوئیت شرت برد فروخته میشد خریدم وفقط هم به خاطر چمدونش خریدمش،بعد از دیدن فیلم paddington که البته اینجور فیلمها را تا کسی بچه دار نشه مجبور به دیدنش هم نمیشه ژانویه در سینما دیدیم آدم بعضی اوقات با دیدن بعضی فیلم ها جو گیرمیشه حالا فرق نمیکنه چند ساله باشه ما هم با دیدن این فیلم تا مدتی به خرسمون به یک چشم دیگه نگاه میکردیم که البته بعد ازمدتی دوباره همه چی عادی شد، در آینده دستوری برای این بیسکوئیت دارم که اگر درستش کنید محاله که دیگه بتونید این بیسکوئیت را بخرید.


۴۹ نظر:

  1. این نظر توسط نویسنده حذف شده است.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نون برنجی تون دلم رو آب کرد
      در خواب و خیال بر بنده وا کرد
      اگر میشد خرید از اینها خوب بود
      میشد هر روز سال رو عید حساب کرد
      پرنده وار پرید سوی خونه
      درد خستگی رو با اون دوا کرد
      یه لبخند زد به جعبه شون روی میز
      هر روز عصرها عشقی با اونا کرد
      یه گاز زد به اونی که شکسته
      لب و دندون رو با طعمش بیدار کرد
      گذاشت حل بشه و پخش در وجودت
      نصف دیگه ش و بعدی نوش جان کرد
      گذاشت عطرش بشه چون بال رویا
      با ابرها رفت و شالیزار سیراب کرد
      خرده هاش رو کف بشقاب با انگشت
      فشرد و با لبها انگشت رو پاک کرد
      بذر خرفه با دقت زیر دندون
      فشرد و با صدای تیک اش حال کرد
      چایی شد سرد تو فنجون و عجب نیست
      باید اول من رو از خواب بیدار کرد.

      حذف
    2. بسیار عالی ممنونم با این شعر قشنگ این پست کامل تر شد.

      حذف
  2. زیباترین و کامل ترین توضیحات در مورد نان برنجی در اینجا گفته شده هیچوقت این شیرینی اینقدر کامل توضیح داده نشده بود همیشه به یک مشکل برمیخوردی امیدوارم برای عید یک نان برنجی مثل همین عکس درست کنم شبیهش هم بشه خوبه من فکر کنم دست شما از طلاست هر چیزی که درست میکنید یک رنگ و جلای خاصی میگیره خیلی از دیدن عکسهایی که میذارید لذت میبرم یک دنیا ممنون.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم دنیا جون امیدوارم درستش کنی و از خوردنش لذت ببری.

      حذف
  3. با سلام مهناز عزیز
    از اون روز که گفتید میخواهید دستور نون برنجی را بذارید روی پای خودم بند نبودم با دیدن این عکسها کلی ذوق زده شدم باید اول آرد برنج را درست کنم و بعد هم روغن حیوانی این نان برنجی ارزش همه این زحمتها را داره دستورهای شما حرف نداره بخدا خیلی هنرمند هستید با تشکر
    ملاحت

    پاسخحذف
  4. با سلام و تشکر،من هم در آلمان زندگی میکنم میشه لطف کنید و راهنمائیم کنید که اگر بخوام روغن حیوانی خیلی خوب بخرم از کجا میتونم تهیه کنم به خاطر اینکه بچه کوچک دارم نمیتونم خودم درست کنم در پست روغن حیوانی هم فرمودید روغن خانم مغازه آسیایی خوب نیست من هم خوشم نمیاد آیا روغن اشمالز سوپرمارکت که با کره درست شده میتونه جای روغن حیوانی را بگیره اگر راهنمایم کنید به اندازه یک دنیا ممنون میشم خیلی دلم میخواد این نان برنجی را درست کنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام،باز هم میگم خوشمزه ترین وخوش بو ترین روغن حیوانی را با کره خوب در خونه میشه درست کرد ولی چون در آلمان زندگی میکنی میتونی این روغن را از مغازه ارگنیک تهیه کنی از نظر کیفیت خیلی خوبه این روغن به اسم ghee با وزن 500 گرم 12 یورو فروخته میشه .اشمالز سوپر مارکت با روغن حیوانی فرق میکنه اشمالز کیفیت و عطر روغن حیوانی را نداره برای اشمالز اونم از نوع سوپر مارکت از کره بی کیفیت استفاده میشه و روش تهیه اش هم فرق میکنه آب شدن کره برای تهیه اشمالز یک مراحل دیگه ای را طی میکنه این مرحله خیلی سریع طی میشه و در آخر هم اشمالز را با همزن میزنند تا هوا داخلش وارد بشه و داخلش هم مواد افزودنی وجود داره ولی در روغن حیوانی کره با زمان طولانی تر تبدیل به روغن میشه برای همین عطر خیلی خوبی هم میگیره نوع خوب این روغن را فقط میشه در منزل تهیه کرد و یا از مغازه ارگنیک تهیه کرد. موفق باشید

      حذف
  5. سلام و وقت بخیر شف گرامی
    بنده هم یه قوطی روغن حیوانی پاکستانی دارم که بی مصرف رو دستم باد کرده. لطفا اگه ممکنه مایل بودم بدونم که آیا به نظر شما امکان داره که با طی پروسه تبدیل کره به روغن, اون رو تبدیل به فراورده ای دلپذیرتر کرد؟
    پیشاپیش ممنون و متشکر

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام نیرنگ جان،اگر روغن روی دستت باد کرده یعنی اینکه دوستش نداشتی و از مصرفش مطمئن نبودی پس بهتره بی خیالش بشی و ازش استفاده های دیگه ای بکنی مثل جلا دادن صندلی و میز چوبی وبالاخره هر چیز چوبی که در خونه داری.ولی در مورد تبدیل شدن کره به روغن بهت قول میدم اگر یکبار درستش کنی گرفتارش میشی فکر کن تخم مرغ ، املت یا سیب زمینی و یا کو کو سیب زمینی باهاش درست کنی من هیچ وقت در ایران از این روغن خوشم نمیومد اونم به خاطر عطر تند و بوی ترشیدگی که میداد بود در ایران در مناطقی که این روغن درست میشه از کره محلی استفاده میشه کره محلی هم با اون روشی که درست میشه طعم ترشی داره و در نتیجه روغن هم عطر و اما طعم ترش و خاصی پیدا میکنه و البته مدت نگهداری روغن حیوانی با کره ترش خیلی کمتر از روغن با کره شیرین هستش من قبلا فکر میکردم روغن حیوانی در ایران خوب پخته نمیشه و شاید همین باعث بد بو شدنش میشه ولی همون دلایل بالا را داشته من زمانی که ترکیه بودم با کره ترش محلی روغن حیوانی درست کردم و شد همون روغن حیوانی ایران که البته طعم ترش میداد نه طعم ترشیدگی همانطور که گفتم وقتی که این روغن به مدت طولانی نگهداری بشه کهنه میشه و طعم ترشیدگی میگیره. ولی با همه اینها مثل اینکه من این طعم را زیاد دوست ندارم اگر چه بد نیست ولی روغن با کره شیرین یعنی همون کره معمولی یک عطر و بوی دیگه ای داره البته میتونی با هر دوتا کره درست کنی برای اولین بار با 500 گرم کره شروع کن و سعی کن حتما از بهترین نوع کره ارگنیک استفاده کنی اینطوری بهترین روغن حیوانی را تهیه کردی اگر یکبار با کره شیرین و یکبار با کره ترش درستش کنی بهتر متوجه فرق طعم بینشون میشی بهتر میتونی روغن مورد علاقت را انتخاب کنی این بهترین و بی نظیرترین محصولی هستش که میتونی ازکره تهیه کنی. حتما درستش کن و یادت نره با نون تازه و عسل امتحانش کنی .

      حذف
    2. خیلی ممنون! حتمآ امتحان میکنم.
      میشه خواهشا لطف کنین و در صورت امکان اطلاعاتی در مورد میزان کلسترول بد این روغن در مقایسه با روغن زیتون, روغن هسته انگور, کره و مارگارین ارائه بدین.
      باز هم ممنون!

      حذف
    3. روغن زیتون،هسته انگور،کانولا،روغن حیوانی و حتی بعضی اوقات روغن کنجد خوب به جز ماگارین از روغنهای مصرفی من در آشپزیست یعنی اینکه فقط از یک روغن خاص استفاده نمیکنم . به کلسترول بد این روغن هم فکر نمیکنم ولی درعوض به کیفیت مواد غذائی و سلامت بدنی توجه زیادی دارم بنظر من اگربیشتر به این چیزها توجه داشته باشیم میتونیم تا حد زیادی سلامتیمون را در کنترل داشته باشیم و اگردر مصرف بهترین و سالمترین روغن هم زیاده روی کنی اونم میشه بد یک مثل قدیمی میگه کم بخور همیشه بخور اگر مشکل کلسترول نداری و وزنی متعادل داری نباید نگران این چیزها باشی البته شما خودت باید استاد باشی .

      حذف
    4. فراموش کردم بگم که شاهد بوده ام هنگام تبدیل کره به روغن مقدار کمی بلغور گندم به کره ذوب شده اضافه شد و آشپز معتقد بود که با جذب و فیلتر کردن ناخالصیها باعث خلوص بیشتر روغن میشه.

      حذف
    5. جالبه نمیدونستم ولی در هندوستان بعضی از روغنها را با چوب دارچین و هل درسته و خیلی از ادویه های دیگه درست میکنند تا روغن عطر ادویه را بگیره در هندوستان هم روغن حیوانی ترش هست هم روغن حیوانی که بوی کارامل میده وخیلی خوشمزست که من دوسش دارم و با کره شیرین درست میشه.

      حذف
  6. سلام ممنون از سایت خوبتون . نمیدونم چیزی که میخوام بگم ممکنه ناراحتتون کنه اما یه پیشنهاد و یه انتقاد محترمانه است دیگه . بازم اولش عذر میخوام . اول این که یه مقدار رنگ قالب کلی سایت چشم آدمو اذیت میکنه مثلا رنگ قهوه ای با حروف سفید یه مقدار با هم نمیخونه کاش زمینه مطالب سفید بود و خود حروف مشکی یا شایدم فونت حروف اگه یه مقدار تغییر میکرد کمتر چشمو اذیت میکرد . دوم هم این که یه خورده مقدمه پستهاتون طولانیه مثلا من و چند نفر از دوستانم اکثرا اونا رو فاکتورمیگیریم کاش میشد یه مقدار خلاصه تر مطالب رو بیان میکردید . در کل سایتتون رو دوست دارم و شاید به عنوان یه علاقمند به این سایت به خودم جسارت عنوان پیشنهادامو دادم و امیدوارم بی ادبی ندونید . انتقاد و پیشنهاد مودبانه سازنده است . متشکرم .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ناراحت نمیشم وقتی اینطور دوستانه موضوع را مطرح کردید این اواخر به این فکر میکردم که رنگ صفحه را سفید کنم و یک تغییری هم بعد از این مدت داده باشم چندین بار هم به این موضوع که شاید چشم خواننده را اذیت کنه فکر کردم ولی چون کسی تا به امروز نظری نداده بود خودم را درگیرش نکردم ولی به هر حال در آینده تغییر پیدا میکنه تغییر دادن اینجور چیزها راحته ولی اینکه بتونم بعد از این همه سال شخصیت و روحیه خودم را تغییر بدم کار خیلی راحتی نیست من با احساس مینویسم چون رباط نیستم اینجا را دوست دارم چون تجربه های شخصی خودم و خاطراتی را که دوست دارم تعریف میکنم اینها تا اندازه زیادی نشان دهنده شخصیت و روحیه منه اینها را نمیشه به راحتی تغییر داد مگر اینکه یکروزی دوباره متولد بشم در قالب یک انسان دیگه ،از پیشنهادات ناراحت نمیشم و بی ادبی هم نمیدونم شما فقط دوستانه پیشنهاد دادید.متشکرم.

      حذف
  7. سلام من بوی روغن حیونی رو دوست ندارم میشه از کره استفاده کرد . و یا همین روغنهای جامد لادن و یا روغن قنادی که در ایران معروف به روغن 50 هستن آخه من در ایران زندگی میکنم . ویا حتی ترکیب روغن 50 و کره .مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شما در ایران زندگی میکنید و بوی روغن حیوانی را دوست ندارید منم بوی این روغن را در ایران دوست نداشتم دلیلش را هم در کامنت بالا نوشتم ،شما میتونی با کره با روغن جامد نان برنجی درست کنی ولی مطمئن باش با این نان برنجی فرق زیادی داره این شیرینی به خاطر روغن حیوانیش خوش عطر وخوشمزه میشه کره عطر زیادی از خودش نداره روغن هم که دیگه هیچی داخل کره مقدار زیادی شیر و آب وجود داره که موجب سفت شدن این شیرینی میشه .یکبار روغن حیوانی را خودت درست کن نتیجه را ببین،این شانس را به خودت بده.

      حذف
  8. مرسسی
    من عاشق ارد برنجم.. حالا هر چی باشه باهاش درست کرد...

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. پس خوشحال باش در آینده دستورات زیادی با آردبرنج دارم.

      حذف
  9. وای خدای من مهناز جون چقدر خوشحالم که تونستم بعد از مدتها موفق بشم که دستورها و عکسهای قشنگت را ببینم این نان برنجی هم که دیگه آخرشه من برای عید درستش میکنم چون مطمئن هستم که عالی میشه از تمام دستوراتی که تا به حال استفاده کدم عالی بودن،مهناز جون تو رو خدا چیزی را تغییر نده این وبلاگ به همین شکل یکی یکدونست شخصی هم که این نوشته ها رانوشته خودش گفته نوشته ها را نمیخونه پس مشکلش در کجاست اتفاقا به جای یکبار ده بار هم میخونه و فقط به شما حسادت میکنه.
    یک دنیا بوسه تقدیمت میکنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم فرنوش جان،به هر حال اختلاف نظر وجود داره ایشون صمیمانه نظر دادند.

      حذف
  10. باز هم یک پست عای و کامل ممنون برای گفتن حتی کوچکترین نکته ها مرسی از راهنمایی های خوبت واقعا کارت هنرت و سلیقه و اگاهی که در هر زمینه ایی داری قابل تقدیر هست مهناز عزیز و یک تشکر ویژه هم ازت دارم که مواد مرغوبو با کیفیت رو معرفی میکنی من که خیلی استفاده میکنم مثلا اون روغن یا بهتر بگم پارافین رو بارها وسوسه شدم بخرم چون خیلی تو دستورها ازش یاد شده بود ولی همیشه یه جورایی حس خوبی بهش نداشتم و با دیدن این پست خوشحالم که نخریدمش باز هم ممنون از دستور خوب و کامیتون و شیرینیهای زیبا و خوشمزه تون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اعظم جون شما لطف داری عزیزم، شاید خیلی خوب نباشه بعضی چیزها را مثبت و بعضی چیزها را منفی معرفی میکنم ولی بنظر خودم اینکار هیچ اشکالی نداره یکجوری به همه کمک میشه.

      حذف
  11. مهناز جون ممنونم به خاطر راهنمایهای که کردی من تصمیم گرفتم که این روغن را خودم درست کنم باید ببخشی میتونی لطف کنی نوع کره ارگنیک را معرفی کنی تا روغنم با کیفیت بشه یک دنیا ممنونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کره dennree که فقط میتونی از مغازه ارگنیک بخری ویا کره kerrygold که یک کره با کیفیت خوب از سوپر مارکت هستش ولی با کره اولی یک روغن ارگنیک درست کردی .

      حذف
  12. با سلام و تشکر استاد گرامی
    نان برنجی را خیلی قدیمها در کرمانشاه برای مسافران که با پای پیاده مسافرت میکردن یک اذوقه به حساب میومد وبعدها شد هدیه کرمانشاه برای شهرهای دیگه من حاضرم برای این نان برنجی عالی هزاران کیلومتر با پای پیاده راه برم... متاسفانه دیگه نان برنجی با کیفیت سابق خیلی وقته که وجود نداره ولی تا دلتون بخواد به قول شما از نوع پارافینی وبرنجش هم که شده برنج خارجی که نه عطر داره و نه طعم من حاضرم برای یک جعبه از نان برنجی شما جانم را فدا کنم فعلا که با نگاه کردن به عکس اب دهن قورت میدیم..با تشکر فراوان.

    پاسخحذف
  13. سلام مهناز جون این کره ارگنیک هم نوع ترش داره هم نوع شیرین من کدام از این دوتا را برای تهیه روغن استفاده کنم ببخش که این سوال میکنم خیلی ممنونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اگر روغن حیوانی عطرکارامل را دوست داری از کره شیرین استفاده میکنی که در ایران کره های سوپر مارکتی همه شیرین هستند و اگر روغن با عطر و طعم روغن حیوانی ایران را دوست داری با کره ترش درستش میکنی که معمولا این کره در روستاها درست میشه.

      حذف
  14. سلام مهناز جان...خسته نباشی عزیزم
    با دیدن این پستت فضای ذهن و قلبم پر از بوی عید و خاطرات بچگی شد...خیلی کامل بود توضیحاتت...مخصوصا راجب روغن.چند بار میخواستم این روغن صاف رو درست کنم ولی متاسفانه هیچ جا کره با کیفیت ندیدم.روغن صافایی که تو ایران هست همشون از روغن جامد تهیه شده و هیچ عطر و بویی نداره.نمیدونم میشه از روغن محلی گاو استفاده کرد ...؟اخه هم یه جورایی ارگانیکه هم میدونی عطر واقعی کره رو نسبتا داره.یه نوع کره صاف من از قنادی گرفتم شاید باورت نشه به سفتی سنگه.برای خمیر هزار لا تهیه اش کرده بودم ولی واقعا شبیه یه تیکه لاستیکه بدون هیچ عطری.بگذریم ...
    میگم مهناز جان این ایده نان برنجی به شکل شرت برد کوکی هم خیلی جالب بود یه تغییر بزرگ تو ظاهر نون برنجی ایجاد کردی که میتونه تو پذیراییها جالب باشه
    ممنون بابت این دستور فوق العاده ...راستی منتظر رشته خشکار و اون شربرت واقی هستم...
    پایدار و سلامت باشی گلم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم، باید مقدار کمی با روغنی که دوست داری درست کنی و اگر از نتیجه راضی بودی به مقدار بیشتر درست کنی چون من در مورد روغنهای ایران تجربه ای ندارم بعد نتیجه را بگو موفق باشی عزیزم.

      حذف
  15. سلام مهناز جون و خسته نباشی برای این شیرینی خوشمزه که اینقدر کامل هم توضیح دادی من به خاطر شغلم وقت زیادی برای اینکارهای زیبا ندارم ولی با دیدن این چیزها همیشه تشویق به درست کردنش میشم .من هر وقتی که پیدا کنم به اینجا میام تا پیش گفتارپستها را بخونم و عکسهای قشنگی که میذاری ببینم درست اون چیزی که وبلاگت را از وبلاگهای دیگه متمایز میکنه یک رابطه بین نویسنده و خواننده بوجود میاد یک رابطه تازه که بنظر قدیمی میاد.شما به خواننده ها شیرینیهای مدرن و ودر کنارش سنت را نشون میدی وهمینطور اون چیزهای فراموش شده را که روزی برامون با ارزش بوده ..پست برنج خیلی با ارزشه و خیلی نکته های کلیدی وجود داره این وبلاگ خیلی عالی و کامل هستش و هیچ نقصی هم نداره . ممنونم عزیزم برای همه این اطلاعاتی که در اختیارمون میذاری.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام نازی جون، شما لطف داری وخوشحالم که لذت میبری .

      حذف
  16. سلام مهناز نازنین سخاوتمند. واقعا ممنونم ازتون بابت نکاتی که گفتین که تو هیچ کلاس شیرینی پزی هم گفته نمیشه. مثل همیشه عالی. بعد از مدتها اومدم اینجا تا پست ماکارون ایتالیایی رو خونده بودم یهو دیدم کلی پست هست آش دوغ، آرد برنج،فرنی،نون برنجی خلاصه کلی ذوق کردم. نظر دوستمون خیلی محترمه منم نظرم آینه فاصله خطوط بیشتر بشه ولی طرز نوشتنتون رو دوست دارم میشینم بعد تو دفترم نکات رو یادداشت میکنم نه اینکه بخوام تو کامپیوتر سیو کنم تازه یکسری چیزهایی که خودم هم برداشت میکنم اضافه میکنم خلاصه من طرز نوشتنتون رو دوست دارم به نظر من ادامه بدید.
    براتون تو سال جدید از خدا بهترینها رو میخوام. موفق باشید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نسترن جون ممنونم عزیزم،خوشحالم که اینطور میبینی من تمام سعی خودم را در یاد دادن میکنم ،و از راهنمائیت هم ممنونم چون باعث میشه بهتر متوجه اشکا لات کارم بشم.موفق باشی.

      حذف
  17. با سلام به شما استاد عزیز که اینقدر با حوصله طرز درست کردن نان برنجی را یاد دادید میدونم این سوال تکراریست اگر بخوام این شیرینی را با کره درست کنم خراب میشه یک دنیا ممنون شما هستم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام به شما،در قدیم به خاطر امکانات کمتر کره تبدیل به روغن میشد اینطوری بدون یخچال هم تا مدتها میشد از این روغن استفاده کرد بدون اینکه خراب بشه بیشتر شیرینیهای سنتی هم با روغن حیوانی درست میشد چون هم همیشه در دسترس بود و هم شیرینی برای مدت طولانی فاسد نمیشد. کره ،این شیرینی را خراب نمیکنه ولی یک شیرینی با یک بافت دیگه بدست میارید مقدار کره برای این شیرینی باید بیشتر باشه و چون کره رطوبت بیشتری از روغن داره مقدار اندازه ها هم کمی تغییر پیدا میکنه کره عطر روغن حیوانی را نداره کره فقط وقتی که به روغن تبدیل میشه با حرارت دیدن زیاد عطری چندین برابر کره میگیره برای تهیه کیک و شیرینی کره اولین انتخابم هستش ولی برای نان برجی آخرین،روغنهای دیگه هم که قابل بحث نیست.

      حذف
  18. واقعا چند تا تشکر صمیمانه بدهکار هستم هم به خاطر روغن وتوضیحات برنج و بالاخره این نان برنجی بسیار خوشمزه که من دیروز درستشون کردم نان برنجی که پارسال درست کردم و خخوشمزه هم شده بود را نمیشه بااین مقایسه کرد واقعا که حق میگفتید همه چی به مواد اولیه خوب بسته هست نان برنجیهای عید عالی شده ممنونم به خاطر این همه توضیحات و راهنمایهای خوب یک دنیا ممنون.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم از اینکه نان برنجی خوشمزه ای درست کردی،همیشه شیرین کام باشی.

      حذف
  19. سلام، من الان اين خمير رو درست كردم و گذاشتم براى ٤ ساعت استراحت،،ولى خميرم يه كم پوك شده پودر ميشه،،،فكر كنم روغن كمه،، ميتونم الان چيزى اضافه كنم كه درست بشه؟؟
    ممنون

    پاسخحذف
  20. سلام،جواب سوالت دیگه دیر شده،من اینقدر این دستور را دقیق دادم که اگر کسی مثل دستور عمل کنه نباید این اتفاق بیافته ،اگر اندازه ها را رعایت کرده باشی روغنش کم نمیشه میشد کمی گلاب اضافه کرد.

    پاسخحذف
  21. سلام
    خیلی ممنون بابت توضیحات کامل درباره نون برنجی
    من سوالی که داشتم این بودکه اگر مواداولیه را دوبرابر کنیم آیا زمان هم زدن هم باید دوبرابر شود یا نه؟
    دوم اینکه توی فربرقی نون برنجی بهتر می پزد یا در فرگازی؟ من فربرقی فن دار آریستون استفاده می کنم کیکها و نونها خیلی خوب میشوند اما شیرینی های ایرانی توش نمی توانم خوب بپزم اون برشتگی که زیر نون برنجی توی فرگازی بوجود می آید توی برقی مدل فر من انجام نمیشه.آیا ایراد از فر من است یا همه فرهای برقی این حالت را دارند؟
    تشکر

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم میبخشی که جواب سوالت دیر شد٬مدت زمان هیچ تغییری پیدا نمیکنه من تا به حال فقط با فر برقی کار کردم و مشکلی هم نداشتم و هیچ وقت فر گازی را برای پخت شیرینی و کیک انتخاب نمیکنم چون نمیتونم باهاش کار کنم شاید اگر موقع پخت شیرینی یک کاسه آب داخل فر بذاری رطوبت داخل فر ایجاد بشه وشیرینیت خشک نشه موفق باشی.

      حذف
  22. باسلام وعرض سپاس فراوان بابت این دستورفوق العاده عالی من یاکن المان هستم ودیروزبااین دستوربهترین نون برنجی عمرم راپختم مهمانهای من فکرمیکردنداین شیرینیهاازایران رسیده منحداقل بیست سال است که هرسال برای نوروزشیرینی سنتی درست میکنم این نکته راگفتم چون دستورات خیلی خوبی دارم ولی ازروزی که این دستوررادیدم تازمان عملی کردن ان مدتی زمان بردولی خوشحالم به یاری شمابه این رسپی دست پیداکردم این شیرینی به هیچ وجه قابل مقایسه با نوع بازاری نیست سپاسگزارم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام،خوشحالم از اینکه تونستی نان برنجی را با همون کیفیتی که میخواستی درست کنی.

      حذف
  23. سلام خیلی ممنون بابت پست خوبتان
    من نون برنجی باهمین.روش درست کردم خیلی خوب شد نخودچی هم عین همین مراحل را تکرار کردم نتیجه خیلی خوبی داد فقط این گل خشک را بجای سیاه دانه روی نون برنجی که ریختیم آیا با گل هم توی فر میره با گل را بعد ازپخت روش می پاشیم

    تشکر

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم، خیلی عالی ، با گل داخل فر میره.

      حذف