صفحات

۱۳۹۲ مهر ۲, سه‌شنبه

کیک آلو


این نوع کیک در آلمان با میوه های مختلفی درست میشه  و برای کسی که برای اولین بار با شیرینیهای آلمانی آشنا میشه این مدلش بیشتر خودنمائی میکنه چون  برامون کمی نا آشناست اگرچه حالا با بودن اینترنت چشم و گوشها خیلی بازتر شده این کیک یا با  مایه خمیر ترش درست میشه و یا با بگین پودر و در هر دو نوع کیک خوشمزست من همیشه این کیک را با خمیر ترش درست میکردم که کره خیلی کمتری استفاده میشه ولی با دیدن عکس این کیک به هوس افتادم تا این دفعه این مدلش را درست کنم. سه سال پیش درخت آلو خیلی کوچیکی کاشتم که امسال برای اولین بارتقریبا یک کیلو بار داد خیلی ذوق کردم از اونجائی که فصل آلوست و همه قنادیها در این فصل این کیک را درست میکنند من هم برای روز یکشنبه به خاطر این آلوها این کیک را درست کردم شما میتونید با سیب یا آلبالو و در کل هر میوه ای که آبدار باشه  این کیک را درست کنید.


 
مواد لازم
کره 200 گرم
آرد سمولینا 300 گرم
آرد 100 گرم
بادام پودر شده 125 گرم
تخم مرغ 4 عدد
شیر 5 ق غذاخوری
شکر 130 گرم
بگین پودر 2 ق چایخوری
وانیل 1ق غذاخوری
نمک یک پر
مواد لازم کیک را قبل از درست کردن کیک در دمای اتاق قرار بدید.
 
مواد روی کیک
آلو سیاه یا قرمز 750 گرم
بیسکوئیت آمارتینی100 گرم اگر در دسترس نبود میتونید از آرد استفاده کنید
کره 75 گرم

آرد سمولینا در دو نوع فروخته میشه نوع درشت و نوع ریزو نرم در این کیک نوع ریزو نرم استفاده میشه . آرد و آرد سمولینا و بگین پودر و نمک را مخلوط میکنیم  سپس در کاسه ای جداگانه کره که در حرارت اتاق نرم شده را با پودربادام و تخم مرغ ،شکر ،وانیل وشیر مخلوط کنید و با همزن برقی میزنیم وقتی مواد با هم مخلوط  و یکدست شد مخلوط آرد را اضافه میکنیم و با همزن برقی مواد را فقط تا زمانی که مواد یکدست و مخلوط بشه میزنید سینی فر و یا قالب مناسبی انتخاب کنید قالب را با کره چرب و آرد پاشی کنید و خمیر را داخل قالب ریخته و رویش را صاف میکنیم با چنگال روی خمیر را سوراخ میکنیم آلوها را به شکلی که در عکس مینید روی خمیر میچنیم و برای روی آلوها آمارتینی را  خرد میکنید لازم نیست که خیلی پودر بشه با کره نرم  مخلوط کنید و با دست مخلوطش میکنید به شکل تکه های ریزی در میاد و روی آلوها میپاشید با دیدن عکس بهتر متوجه میشید خمیر این کیک شیرینی مطبوعی داره که با خامه شیرین شده شیرینیش کامل میشه اگر شما هم مثل من از خامه استفاده نکردید و یا شیرینی آلوها کم بود مقداری شکر روی کیک بپاشید و بعد در فر بذارید میتونید به جای آمارتینی از شیرینی بادامی هم استفاده کنید اگر به هیچ کدوم دسترسی نداشتید از آرد استفاده کنید معمولا در این نوع شیرینیها برای روی کیک از آرد استفاده میشه حالا در این دستور کمی متفاوت شده در فر 200 درجه سانیگراد که از قبل داغ شده به مدت 25 تا 30 دقیقه در طبقه وسط فر بپزید بعد کیک را از فر در بیارید و بذارید کاملا سرد بشه و آب آلو در این مدت به خورد کیک بره و کیک را مرطوب کنه چند ساعت بعد از پختن این کیک را سرو کنید و اگر دوست دارید این کیک را گرم میل کنید پس از گذشتن این چند ساعت  وقتی که کیک مرطوب شد میتونید در مایکروفر به مدت 5 ثانیه گرم کنید این نوع کیکها  معمولا با خامه زده شده  که در ظرف جداگانه ریخته شده سرو میشه من خامه نداشتم و نتوستم خودم را راضی کنم که برای خریدن یک پاکت خامه از خونه بیرون برم و مهمونها این کیک را بدون خامه صرف کردند ولی از اونجائی که چند ساعتی از پخت کیک میگذشت کیک کاملا مرطوب شده بود و بدون خامه هم خوب بود اگر شما از خامه استفاده کردید خامه را تا اندازه ای با همزن بزنید که فقط از قاشق نریزه لازم نیست که حتما خیلی سفت بشه هر چقدر که خامه کمتر زده بشه  مزه اصلی خودش را بهتر حفظ میکنه و طعم خوشمزه تری نسبت به خامه سفت داره .
 

چون ازآلوها بعد از خوردن 400 گرمی بیشتر باقی نموند مقدار مواد لازم کیک هم نصف شد اندازه قالب من 23 در 28 سانت بود  میتونید از پیرکس هم استفاده کنید










 
 
 
 
 
 

۱۱ نظر:

  1. سلام مهناز جون همزن بیچاره من سوخت و از دستم راحت شد فعلا کیک پزی تعطیله واسم ولی این گریس چیه تا به حال اصلا نشنیدم اسمشو. یعنی نوع خوراکیشو نشنیدم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. واقعا که بدون همزن کار تعطیله اگر زور بازو داری میتونی با دست هم ترتیب این کیک را بدی گریس همون آرد سمولیناهستش که من همین الان تغییرش دادم مرسی عزیزم.

      حذف
  2. به به مهناز جون ،خیلی عالی و هوس انگیز شده این کیک ،دستتون درد نکنه و نوش جونتون.خیلی ممنون بابت دستور
    خیلی حس خوبیه که گیاهی که خودتون کاشتید به بار بشینه .

    پاسخحذف
  3. سلام مهناز جون ...من عاشق دستورایی هستم که میزاری کاملا استادانه و خوشمزه با تموم ریزه کاریها .......
    راستی خمیر این کیکو باید در چه سایز قالبی بریزم؟؟ممنون که جواب میدین

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خوشحالم که استفاده میکنی من مواد این کیک را نصف کردم و زیر عکس هم اندازه قالب رانوشتم در پیرکس هم میتونی این کیک را درست کنی.

      حذف
  4. مهناز جان خیلی‌ متشکرم که دستور این کیک را گذاشتین

    باید بگم که این کیک بی‌نهایت برای ما ایرانیها خوشمزه هست و درست کردنش لازم. نباید به سادگیش نگاه کرد. کیک‌های آلمانی‌ از نظر مزه بی‌نظیرن

    دنبال دستور کیک آلو آلمانی‌ بودم این را حتما فصل آلو درست می‌کنم. فعلا اینجا آلو آمریکای دارن که شیرین و بی‌مزه هست

    یه دنیا ممنون

    سوزان

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سوزان جون با نظرت کاملا موافقم اون کیکی که مورد نظرته این نیست که خیلی خیلی هم خوشمزست و با خمیر مایه درست میشه من سعی
      میکنم دستورش را در آینده بذارم این یکی کمی مدرن شدست با طعمی متفاوت.

      حذف
  5. مرسی‌ عزیزم شما درست میگین من کیک آلو آلمانی‌ که مادربزرگا درست مکنن رو خوردم ولی‌ به همین هم راضی‌ هستم و حتما درست می‌کنم. اینجا که اینقدر هوا سرد شده که حالا حالاها از آلو خبری نیست

    پاسخحذف
  6. salam khanomi khaste nabashid
    man diroz in kike khoshmaze ra az ro dastore shoma dotost kardam kheli kheli ali va khoshmaze shod
    bazam azaton be khatre inke tajrobiyate khod ra dar ekhtir ma gharar midin tashakor mikonam
    maryam

    پاسخحذف