صفحات

۱۳۹۲ فروردین ۱۸, یکشنبه

سبز کردن سیر بدون خاک به روش chen


من برای سبزه عید سیر سبز کردم و تا به امروز دو برداشت از محصولش داشتم با برداشت اول یک خروشت شمالی به اسم سیر قلیه درست کردم و با مهمونهایی که از ایران داشتم خورد یم و با برداشت دوم پاسته برگ سیر که از این بهتر هم نمیشه باهاش کاری کرد چون به این شکل میشه به مدت طولانی در  یخچال نگه داشت و برای پختن نون سیر و سس برای انواع گوشتها و سس سالاد و از همه بهتر با نون خورد این روش سبز کردن سیر بدون خاک را دوست عزیزم  chen  بهم یاد داد این روش بدرد هرکسی چه در خارج و چه در داخل ایران زندگی میکنه میخوره چون برگ سیر مدت عمر کوتاهی داره و همیشه و همه جا در دسترس نیست و از نظر بو و مزه بینظیره و با برگ سیرهایی که در مغازه های چینی فروخته میشه فرق داره شما میتونید در داخل خیلی ار غذاها به عنوان چاشنی استفاده کنید و خوبیه این روش در اینه که شما احتیاج به خا ک ندارید و سیر را در آب سبز میکنید و تنها نکته ای که باید توجه کنید  آب کافی و نور و گرماست  اگر در زمستون و یا در هوای سرد سیر سبز کردید حتما باید در محیط اتاق باشه و جائی گرم و پر نور داشته باشه و تقریبا هر روز باید آب داخل ظرف را چک کنید که حداقل ریشه ها در داخل آب باشند
 
پوسته اولیه سیر با کمک دست تمیز کنید تا برگ ها راحتتر بیرون بزنند ظرفی انتخاب کنید که قطر زیادی نداشته باشه سیرها را در ظرف بچینید و آب را به اندازه ای که نصف سیر در آب باشه اضافه کنید و در یک جای گرم و پر نور بذارید در تابستون میتونید در بالکن و یا در باغچه بذارید
بعد از یک هفته برگ سیرها خودشون را به خوبی نشون میدند ما به عشق این برگها شبها نون و پنیر میخوردیم روی نون پنیر میمالیدیم روی پنیر هم گوجه فرنگی و روی گوجه ها برگ سیر خرد شده و غیر ممکن بود که این لذت جایگزین دیگه ای پیدا کنه البته بعد از چند روز وقتی دیدم برگ سیر شانس زیادی برای قد کشیدن نداره بریدن برگها چه با چاقو و چه با قیچی ومخفیانه با دست ممنوعه اعلام شد و من تونستم  یک غذای خوشمزه با این برگها برای مهمو نها درست کنم
در برداشت دوم تبدیل به پاسته برگ سیر شد برگ سیرها را بشوئید و کاملا خشک کنید با چاقو خرد کنید  و در مخلوط کن برقی ریخته و با مقداری روغن زیتون اعلا و کمی نمک دریا پوره کنید ودر یک شیشه بریزید و روی شیشه را با روغن پر کنید و بعد از مصرف باقیمانده سیر در شیشه باید رویش کمی روغن داشته باشه که اینطوری به مدت طولانی قابل نگهداریست البته شما میتونید از هر روغن مایعی که دوست دارید استفاده کنید حتی میتونید برگها را ریز خرد کنید و با کره مخلوط کنید و برای روی ماهی و استیک استفاده کنید این برگ سیر اینقدر استفاده داره که میشه یک کتاب قطور ازش نوشت
این هم پاسته برگ سیر اینقدر خوشمزست که همین نون کافیه مطلب دیگری که باید توجه داشته باشید اینه که روغن زیتون بی بو باشه فراموش نشه که آرتیست اصلی در اینجا برگ سیره نه روغن زیتون،شما میتونید مقداری بادوم بدون پوست و کمی پنیر پارمزان همراه برگ سیر پوره کنید که در اینصورت  پستو میشه و برای نودل و اسپاگتی استفاده کنید که اینطوری مدت نگهداری کمتره تا یکی دو هفته در یخچال میشه نگه داشت
 با داشتن این سیر خوشمزه شامی سبک در روزهای قشنگ بهاری خود به خود جور میشه با برداشت سوم هم یک شیشه پاسته سیر درست میکنم چون خوشمزه ترین سیر موجود در دنیا در این شیشه است و بدرد خیلی کارها میخوره به برداشت چهارم خوش بین نیستم مگر اینکه معجزه ای رخ بده خب میشه کمی امید داشت چون هنوز رشد مرحله سوم را پشت سر میذاره. 
  
 برای اطلاعات بیشتر درمورد برگ سیربه پست آرتیشو مراجعه کنید
 



۳۶ نظر:

  1. بی نظیرید خانم مهناز! من یکی از رنج هام نبودن برگ سیر تازه بود

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. تشکر از لطفتون ،خیلی خوشحال شدم که این مشکل حل شده به حساب میاد

      حذف
  2. عالی بود .

    ممنون که دانسته ها تونو با بقیه به اشتراک میگذارید

    پاسخحذف
  3. مهناز جون ، مرسی ، مرسی ، مرسی
    ی ایده بسیار عالی ی ی ی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. گیلدا جون اینکه تو و اینهمه مردم را در هر کجای دنیا شاد کردم خیلی خوشحالم

      حذف
  4. بسیار عالی‌ مهناز جون. نمی‌دونم چرا در غذاهائی شمالی اینقدر از سیر و پیاز استفاده میشه؟ (;
    کار ما که آسون شد. اگر دوست داشته باشید خوشحال میشم این پست را در پیچ My Persian Feast به اشترک بذارید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این به خاطر اینکه شمالیها خوب میدونند خوشمزگی و بامزگی در غذا یعنی چه .حتما سوزان جون منم خوشحال میشم

      حذف
  5. سلام مهناز جون ،من بالاخره برگشتم !!! خیلی دلم براتون تنگ شده بود .البته همیشه به یادتون بودم ،چون اونجا هم از دستور های فوق العاده ی شما استفاده کردم .هم کیک پنیر رو درست کردم و هم پوگاجا که اولین بارم بود درستش می کردم و اینقدر مورد استقبال قرار گرفت که سه بار درستش کردم ،یه بار ساده ،یه بار با مرغ و سبزیجات و یه بار هم با کرم پاتیسیر که همشون عالی شدن و شب تا صبح دیگه اثری ازشون نبود .
    دستتون درد نکنه مهناز جون ،همه ی دستور های شما عالی هستند .خیلی ممنون که طرز تهیه ی برگ سیر رو در اختیارمون گذاشتید ،واقعا خیلی کاربردیه.پاسته واقعا عالیه و روی همه چیز خوشمزه می شه.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. منم همینطور ارغوان جون جای خالیت کاملا حس میشد معلومه که حسابی مهمونداری کردی خسته نباشی

      حذف
  6. سلام مهناز جون . تبریک مجدد برای کار زیبات و خلاقیتت در هنر آشپزی . عزیزم دستت درد نکنه. برایت ارزوی موفقیت دارم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام شهین جون نمی دونی که چقدر خوشحال شدم که اینجا دیدمت دلم برای همتون تنگ شده، مرسی عزیزم

      حذف
  7. وااااااااااااااااااااای شما محشری مهناز جون...من یه پست تو وبلاگم گذاشته بودم پارسال کاشت سیر در آپارتمان و چقدرررر هم لذت بخش بود ولی خب خاک می خواست و مراقبت زیاد...برگ سیرهام تو هر غذایی قابل برداشت بود ولی خشک شد متاسفانه توی آپارتمان ...چقدر هم خواننده هام خوشحال شدن...الان من حال اونا رو با دیدن این پست بی نظیرت درک می کنم...رفتم که اینا رو آماده کنم و خانواده رو غافلگیر...مرسسسسیییییییی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. هانی جون مرسی،اتفاقا من اون پست را دیده بودم و کمی هم فکرم را مشغول خودش کرده بود ولی ثمره و طعم بینظیره این برگها خاطره خشک شدن برگهای قبلی را از خاطرت میبره و کلی شادت میکنه

      حذف
    2. قربونت برم من...حالا یه سوال، مهناز عزیز دوستی می گفت تو این روش بوی خیلی بدی توی خونه می پیچه..بوی گندیدگی..درسته؟ همینطوره؟

      حذف
    3. هانی جون من سیر را زمانی که سبز کردم هوا هنوز سرد بود و باید در داخل اتاق سبز میشد که با رشد و بوی خوش سیر کیف میکردیم بعد از برداشت دوم کم کم بوی تند تری گرفت که هنوز هم بوی سیر بود ولی تندتر که برای رشد مرحله سوم در بالکن گذاشتم بوی گندیدگی هم به خاطر ریشه ای که در زیر آب بوجود میادکه در مراحل آخر پیش میاد درست مثل ریشه گندم که در آخر گندیده میشه امروز برگهای مرحله سوم را چیدم و دیگه به مرحله چهارم نرسید چون سیر جونی ازش نمونده بود و خیلی دلم گرفت ولی فردا شنبه بازاره دوباره سیر میخرم و از اول شروع میکنم بهت قول میدم وقتی این سیرها را سبز کردی با اولین برداشتت و مخصو صا اگر پاسته را درست کردی بوی گندیدگی آخرین چیزی باشه که بهش فکر کنی

      حذف
  8. آفرین مهناز جان برگ سیر هم تولید کردی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره عزیزم، موقع خوردن هم به جای همتون میخورم

      حذف
  9. با اجازه این پست رو در فیسبوک شر کردم

    پاسخحذف
  10. اجازه دست شماست سوزان جون.

    پاسخحذف
  11. دوست عزیز ممنون از آموزش این کار شیرین
    من مطابق دستور شما عمل کردم ؛ ممنون
    ضمن اینکه خوشحال میشم مهمان سفره من بشید دوست دارم سیرهای من رو هم ببینید
    شاد باشید و موفق
    لیلا عوفی
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152814396325354&set=a.10150906199105354.760029.10150144757810354&type=1&theater

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. لیلا جون برگ سیرهاتون خیلی ناز شدند و اینکه سفرتون هم خیلی قشنگ و پر باره موفق باشید

      حذف
  12. اين ايده ها واقعا عالي و كم درد سرند.
    از شما ممونمنم

    پاسخحذف
  13. mamnunam azat mahnaz jun emruz manam gozashtam tu bab .meccccccccccccccciiiiiiiiiiiiiiiiiii

    پاسخحذف
  14. iste bu!!! harika siniz ya Mahnazcim,ellernize sagolik.seni ozledim!

    پاسخحذف
  15. واي خداي من عالي بود، واقعن مرسي! باورم نمیشه بعد از مدت ها به برگ سیر تازه دسترسی پیدا کنم... بنظرتون ميشه آدم ازين سيرهاي واقعي(!) به تعداد زياد بخره بذاره تو يخچال تا در طول زمستون که گیرش نمیاد، هم بتونه برگ سير درست كنه؟خراب نميشه؟ من كه خيلي هيجان زده م، نميدونم تا شنبه جه جوري صبركنم كه برم بازارچه محلي و سير خوب بخرم برای رشد دادن...؛)

    پاسخحذف
  16. من در زمستون هم سیر خشک در بازلر
    پیدا میکنم بنظرم اگر سیر را در یخچال نگه داری کمی سبز میشه
    حالا سبز کن و لذتش را ببر .

    پاسخحذف
  17. harika, cok faydalandim mahnaz hanim. ellerinize saglik. gercekten harikasiniz.

    پاسخحذف
  18. سلام میشه ایروپونیک مشابه بالا از سیر حبه گرفت

    پاسخحذف