ترافل کارامل کنجدی میتونه ایده خوبی برای عید باشه بنظر من بهترین بستنی و بهترین شکلات را میشه خرید چرا باید برای چیزی که با بهترین کیفیت وجود داره خودمون را به زحمت بندازیم من شکلات را به همون شکل ساده دوست دارم و truffle را فقط در نوع خاصی و از مغازه خاص خودش میخرم که خریدن و خوردنش سالی دو سه باراتفاق میافته ولی در مورد شیرینی و کیک موضوع فرق میکنه چون بهترینش را میشه در خونه درست کرد و به غیر از چند تا قنادی به نام بقیه از کل فروشیها خرید میکنند و مواد اصلی خیلی مرغوب نیست .من بیشترین استفاده را از دونه کنجد در پخت نون میکنم وحلوا ارده را هم در نوع پسته ای سالی یکبار میخورم و کل مطلب اینکه در دستورهایی که از ارده استفاده شده باشه راچندان جدی نمیگیرم چون با دیدن رنگ ارده دلم میگیره آخه اینم شد حرف، واین دستور را هم برای دوستدارنش میذارم .مطمئنا در ایران با بودن حال هوای عید بعضی ازخانمها الان در تکاپوی خرید یا پخت شیرینی هستند البته با این همه گرونی در ایران شاید دیگه مثل قدیمها نباشه به هر حال این هم یک دستور خوب برای خانم های کد بانوی خوب که شیرینیها و شکلاتهای عید را خودشون درست میکنند.
در اینجا شما به شکلات سفید ولی نوع کاراملی شده احتیاج دارید که به شکل پولکی یا بیضی دربعضی از مغازه ها یا در اینترنت به رنگهای مختلف فروخته میشه و فرقش با شکلاتهایی که در سوپرمارکت فروخته میشه اینه که در صد کره کاکائو بالاست و خوب آب میشه و برای روکش کردن کیک و درست کردن ترافل مناسبه و برای خوردن مثل شکلاتهای معمولی نیست در ترکیه این نوع شکلات را در سوپرمارکت پیدا نکردم تصمیم گرفتم شکلات سفید کاراملی که در سوپرمارکتها فروخته میشه که در واقع برای اینکار نیست بخرم که آن را هم به صورت ساده پیدا نکردم در همشون مغز یا چیز دیگه ای پیدا میشد ولی شکلات سفید در همه جا دیده میشد که تصمیم گرفتم خودم کاراملیش کنم برای درست کردن ترافل باید مثل دستور عمل کنی تا نتیجه کار خوب بشه من تقریبا از دستور سر پیچی کردم وشکلات را خودم کاراملی کردم که حداقل میتونست در نوع سوپر مارکتی باشه که پیدا نکردم شما هم اگرنوع کاراملی را پیدا نکردید حداقل شکلات سفید مخصوص اینکاررا بخرید هما نطور که گفتم در صد کره کاکائو بالائی داره و بعد کاراملی کنید البته خارج از ایران این نوع شکلات را در هر رنگی میشه تهیه کرد من این مسئله را زیاد جدی نگرفتم و گیرزیادی به این موضوع ندادم وگرنه میشد پیدا کرد اگرشما حوصله هیچ کدوم از این کارها را نداشتید شکلات ساده سفید را جایگزین شکلات کاراملی کنید.
مواد لازم:
شکلات سفید کاراملی مخصوص درست کردن ترافل و یا شکلات 180 گرم
خامه 60 گرم(یک چهارم پیمانه)
ارده 17 گرم (1ق غذاخوری)
کره نرم 15 گرم (1 ق غذاخوری) در دمای اتاق
کنجد 70 گرم
اگر شکلات سفید کا راملی پیدا کردید که هیچ ولی اگر پیدا نکردید شکلات سفید را در تاوه تفلون بذارید سرتاوه راهم بذارید و روی حرارت خیلی کم شکلات را آب کنید چون مال من شکلات سفید مخصوص خوردن بود در نتیجه کره کاکائوی کمتری داشت شکل خودش را حفظ کردو فقط دورتا دورش کمی تغییر پیدا کرد بعد از 20 تا 30 دقیقه شکلات را که از زیر رنگ گرفته از روی حرارت بر میداریم و شروع میکنیم به بهم زدن ابتدا تکه تکه میشه جا نخورید شکلش کمی عجیب شده ولی کم کم شکل میگیره درست مثل بهم زدن حلوا عمل میکنید چند دقیقه ای بهم بزنید تا شکل لطیف و یکدستی پیدا کنه بعد در کاغذ روغنی بریزید و بگذارید در دمای اتا ق سرد بشه و دوباره به شکل شکلات سفت در بیاد میبینید اگرشما نوع کاراملی و مهمتر شکلات مخصوص اینکاررا داشته باشید خیلی جلوتر میافتید . کنجد را در سینی فر بریزید در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه برشته کنید مواظب باشید نسوزه بعد بذارید سرد بشه .شکلات کاراملی را به تکه های کوچک در بیارید در کاسه ای بریزید کنار بذارید خامه و ارده را قاطی کرده بجوشانید چون مقدار مواد کمه مواظب باشید نسوزه از روی حرارت بردارید دیگه لازم نیست مواد را حرارت بدید حالا شکلات خرد شده را اضافه کنید و بهم بزنید تا شکلات خوب ذوب و مخلوط بشه در اینموقع کره که دردمای اتاق بوده را اضافه کرده با بلندر برقی (که معمولا برای درست کردن پوره یا سس مایونز ازش استفاده میشه ) مواد را چند بار میکس کنید تابه شکل سس مایونز در بیاد من بلندر نداشتم این چند ماه را هم میشه بدون اینها سر کرد با قاشق چوبی بهم زدم شما درست مثل دستور عمل کنید چون در بافت ترافل تاثیرداره در کاسه بریزید رویش را فویل بکشید طوریکه به مواد بچسبونید یعنی پلاستیک با شکلات در تماس باشه یکساعت یا تا زمانی که سفت و قابل فرم دادن بشه با این مقدار 18 عدد ترافل بدست میاد به شکل گرد در بیارید در ظرفی بچینید 15 تا 20 دقیقه در اتاق بدون اینکه رویش را بپوشانید بماند بعد ترافلها را در سینی بذارید و با مشت کنجد رویش بریزید تا همه جایش به اندازه با کنجد پوشیده بشه .
حرارت باید خیلی کم باشه وگرنه میسوزه من چون حرارت را خیلی کم کردم 40 دقیقه طول کشید تا زیرش به رنگ کارامل در بیاد این شکلات مخصوص خوردنه و با داشتن درصد کم کره کاکائو خیلی آب نمیشه فقط از اطراف کمی آب میشه رویش زیاد تغییر رنگ نمیده همون از زیر کاراملی بشه کافیه
وقتی از روی حرارت برمیدارید باید شکلات را با قاشق چوبی بهم بزنید اول شکلی تکه تکه پیدا میکنه ولی کم کم شکل حلوا را پیدا میکنه مرتب بهم بزنید تا سرد و لطیف بشه
روی کاغذ روغنی پهن کنید من نداشتم روی فویل پهن کردم
با کنجد رویش را کاملا بپوشانید
ممنون. طرز تهیش ظاهراً که آسونه...
پاسخحذف