صفحه‌ها

۱۳۹۱ اسفند ۱۶, چهارشنبه

مرغ پرتقالی همراه با نون پرتقالی

 
وقتی آخر هفته میشه اهل خونواده به خاطر تعطیلی آخر هفته وهمینطور به خاطرخوردن غذای خوب خوشحالند نه اینکه بقیه روزها غذائی نیست ممکنه یک غذای عادی و قابل معرفی نباشه چند روزپیش درسایت کافه شمشیری یک نون پرتقالی دیدم که میتونست به تنهائی محشری به پا کنه همون موقع تصویر این غذا درست مثل کارتونها در ذهنم کشیده شد بهتر از این نمیشد باید درستش میکردم تا آخر هفته نمیشد صبر کرد این نون و این مرغ برای هم ساخته شده بودند من معمولا این غذا را با پوره نخود فرنگی درست میکنم و ایندفعه شد این که اینجا میبینید ترکیبشون با هم آسمونی بود البته دست آقای دوزل درد نکنه که زرشک و زعفرون به نون اضافه کرد و چنین نونی کشف شد تا اینجای کار همه چی خوب پیش رفته ولی جای یک دسرخوب  بعد از این غذای خوشمزه خیلی خالیه اگر براتون ایده ای مناسب داشته باشم میتونم بگم حالا که با پرتقال شروع کردیم با پرتقال تموم میکنیم دسر مناسب این غذا میتونه کرپ سوزت با سس پرتقال یا اینکه سوفله پرتقال باشه معمولا همراه این دو نوع دسر یک نوشیدنی خوب هم سرو میشه کسانی که لب به الکل نمیزنند یک چای سیاه همراه با گل بهار نارنج دم شده میتونه مناسب باشه و برای کسانی که لب به الکل میزنند لیکور ویسکی (Southern Comfort)که طعمی شیرین با عطروطعم پرتقال وهلو وانیل داره که میتونم بگم به تنهائی یک دسر حساب میشه از آنجائی که این غذا خیلی سنگین نیست دستتون برای درست کردن هر نوع دسربازه ، من دستور این دسرها را در آینده براتون میذارم .


مواد لازم :
ران مرغ 4 
آب پرتقال 1 پیمانه
آب پیاز نصف پیمانه
شکر قهوه ای یا سفید یک چهارم پیمانه
کره دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
چها رعدد پیاز متوسط را رنده کنید در صافی ریخته آب پیاز را بگیرید آب پرتقال را هم بگیرید با شکر نمک و فلفل مخلوط کنید رانها را بشورید و خشک کنید اگر مرغ ارگنیک بود پوستش را نگیرید در غیر اینصورت بگیرید یا اینکه بی خیاله همه چی ، با یک بار که آدم نمیمیره داخل مایع بذارید و برای یکشب استراحت بفرستید داخل
یخچال .
 

در یک تاوه یک قاشق کره بریزید رانها ی خشک شده را از هر دو طرفش سرخ کنید داخل ظرف پیرکس گذاشته رویش کاغذ آلومینیوم بکشید چند تا سوراخ رویش کنید در فر از قبل داغ شده با 200 درجه سانیگراد تا زمانی که مرغ کاملا پخته بشه بپزید شاید یکساعت یا بیشترزمان ببره باید ببینید خودتون چطور دوست دارید در این مورد تفاوت سلیقه وجود داره بعد کره مونده در تاوه را دور بریزید ولی تکه های سوخته ته تاوه را دور نریزید اینها همون مزه اصلی سستون هست مایعی را که مرغ داخلش بود را در تاوه بریزید با قاشق بهم بزنید تا با مواد ته تاوه مخلوط بشه روی حرارت بپزید تا زمانیکه آبش کشیده بشه و یک سس غلیظ در تاوه باقی بمونه ، نمک و فلفل را اندازه کنید از روی حرارت بردارید یک قاشق کره باقیمانده را اضافه کنید و بهم بزنید حالا اگر دوست داشتید سس رااز صافی رد کنید تا سس لطیف و یکدست بشه روی رانها سس بزنید بقیه سس را در یک کاسه کوچک بریزید  با سالا د و نون پرتقالی سرو کنید .
 
بفرستید داخل فر تا خوب بپزه و گوشت به راحتی از استخوان جدا بشه
بعد از در آوردن مرغ از فر اگر آبی در ظرف باقی مونده بود به سس اضافه کنید 
درست مثل دستور عمل کردم فقط دو قاشق کره را با کمی زعفرون که در دو سه قطره آب حل کردم مخلوط کرده و وسط نون مالیدم کمی هم زرشک داخلش ریختم به شکل باگت و مار پیچ مثل دستور نون سیردرست کردم     
این نون در هوای گرم تابستون با یک سالاد مرغ  میتونه خیلی خوشمزه باشه  






۸ نظر:

  1. ممنون نون شما خیلی قشنگ شده. من پست رو بر اساس این آپدیت کردم و لینک دادم

    پاسخحذف
  2. مهناز جون مرسی بابت این دستور خوبت ، من مرغها رو بر میدارم با اجازه ات :D

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قبول گیلدا جون نون و سالاد مال من ،رونها مال تو.

      حذف
  3. ماباخوردن این نون و غذا خیلی کیف کردیم این نون بدون زرشک و زعفرون میتونست فقط یک نون خوشمزه باشه ولی با اضافه شدن این دو به خمیر یک استیل شیک بهش داد و یکی یکدونش کردو نونی به شکلی جدیددر طعم کاملا ایرانی در تاریخ حک شدمن خیلی خوشحالم که در فصل گریل این نون را برای دوستان آلمانیم درست کنم و به خاطر استیل ایرانیش کلی پز بدم و البته فراموش نکنم که از کاشف این ایده هم به خوبی یاد کنم. با کباب ماهی مخصوصا در نوع پرتقالی باید حتماامتحان بشه .

    پاسخحذف
  4. سلام مهناز جون
    حالتون چطوره؟
    من اینجا قاچاقی از اینترنت استفاده می کنم و حتی با اینترنت مسلح به سختی میتونم وبلاگ رو ببینم و از اون سخت تر کامنت گذاشتن هست که هر بار هم به سختی صفحه باز می شه تازه اگه عکس ها رو بشه دید ،کامنت ها ثبت نمی شه ،بگذریم.
    این نون با این مرغ های پرتقالی افسانه هستش ! شما خیلی ذهن خلاقی دارید
    خیلی دوست دارم درستش کنم ولی فکر نمی کنم اینجا بتونم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. مرسی عزیزم من خوبم خودت چطوری؟
      خیلی متاسف شدم برای مشکلی که پیش اومده آره واقعا که خوشمزست حتما درستش کن .

      حذف
  5. سلام وقت بخیر سایتتون خیلی متنوعه ممنون
    میشه لطف کنین دستور نون رو هم بزارین؟

    پاسخحذف
  6. برای تهیه نون به سایتی که در بالا اشاره شده مراجعه کنید.

    پاسخحذف