صفحات

۱۳۹۲ خرداد ۲۳, پنجشنبه

خورشت بادنجان با غوره


این غذای خوشمزه را مدیون این غوره هایی هستیم که در شنبه بازار دیدم و با خوشحالی زیاد به مقدار زیاد و بدون داشتن هدفی خریدم غوره ها خیلی خوش طعم و آبدار بودن میتونستم یک خوشه بخرم حالا چرا اینقدر زیاد این هم از اون کار هاست که دلیل خاصی نداره و برای همه مثل من پیش میاد بعد از گذشت چند روز قبل از اینکه این غوره های سبز و خوشگل خراب بشه به یاد خورشت بادنجون افتادم که شاید چند سالی میشه که نخوردم اگر تا حالا این غذا را با غوره درست نکردید حتما این کار را بکنید که فوق العاده خوشمزه میشه
 
 میتونید کدوها را ندیده بگیرید
مواد لازم
گوشت گوسفند یا گوساله 600 گرم
بادمجان 6 عدد
پیاز 2 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
آب غوره نصف لیوان
آب 3 لیوان و حتی امکان داره به آب بیشتری نیاز باشه
رب گوجه 1 ق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
زردچوبه نصف ق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
زعفران دم کرده به مقدار کم میتونید هم اضافه نکنید بدون زعفرون هم خیلی خوش عطر و خوشمزست
 
اول از همه بادنجونها را پوست بکنید و با چاقو چند شکاف از داخل بدید و بدون خرد کردن در مقداری آب و نمک بذارید برای یک ساعت بمونه حالا گوشت را به تکه های درشت خرد کنید و  با آب سرد بشورید و با دستمال خشک کنید در تاوه مقداری روغن مایع بریزید و بذارید داغ بشه گوشت را از دو طرف سرخ کنید حالا گوشت را داخل قابلمه بذارید و مقداری آب سرد روی گوشت  بریزید آب باید روی گوشت را بگیره  و روی شعله میذارید  تا آب به جوش بیاد کف روی گوشت را بگیرید حماقت نکنید و تاوه را نشورید تمام مزه گوشت در این ظرف جمع شده حالا پیاز را خلالی کنید و با همون روغنی که در تاوه هست سرخ کنید اگر کم بود روغن اضافه کنید ولی روغن کشیدن بادمجونهای پررو را فراموش نکنید و بیخودی روغن اضافه استفاده نکنید وقتی که پیازها طلائی شد زردچوبه اضافه کنید و کمی بیشتر سرخ کنید اگر از ادویه خاصی استفاده میکنید میتونید در همین مرحله اضافه کنید و کمی تفت بدید بعد پیاز را به گوشت اضافه کنید و بذارید با شعله ملایم بپزه بعد از تفت دادن پیاز در همون تاوه گوجه وغوره را تفت  کوچیک میدیم و در آخر  هم رب گوجه را تفت میدیم وهمه اینها را در ظرفی به کنار میذاریم بادنجونها را بشورید با دست فشار بدید تا خوب آبش در بیاد و با دستمال خوب خشک کنید و در تاوه تمیز مقدار زیادی روغن بریزید و بذارید خوب داغ بشه و بادنجونها را سرخ کنید  بعد از اینکه گوشت نیم پخته شد رب گوجه را اضافه کنید نمک و فلفل و آب غوره و  را هم همزمان اضافه کنید و بذارید خورشت به پختن ادامه بده شما میتونید وقتی که گوشت تقریبا پخته شد و سس به شکل غلیظی در اومد  زعفرون را اضافه کنید واز روی شعله بردارید( سس این غذا باید در آخر پخت گوشت دو لیوان یا بیشترسس داشته باشه ) در این مرحله حق انتخاب با شماست یا از یک قابلمه ای کم عمق که گنجایش به اندازه ای داشته باشه  استفاده میکنید یا مثل من در صورت دسترسی نداشتن از یک پیرکس استفاده میکند اگر از قابلمه استفاده کردید برای ادامه پخت میتونید روی شعله گاز بپزید و اگر از پیرکس استفاده کردید در داخل فر میپزید ادامه توضیح روی عکسها.
 


 



آب غوره ها را در دستگاه آب میوه گیری گرفتم و از صافی رد کردم
هر طور که دوست دارید بچینید و در آخر سس  باقی در قابلمه را رویش بریزید و چند تا خوشه غوره روی بادنجونها بچینید وروی پیرکس را با کاغذ آلومینومی بپوشانید و چند تا سوراخ هم روی کاغذ بکنید ودر فر با درجه 200 سانیگراد به مدت یکساعت بپزید و یا در قابلمه روی شعله گاز با حرارت ملایم بپزید تا به اصطلاح خورشت جا بیافته  
حالا اگر در نزدیکی همسایه و یا خواهر و برادر گرسنه ای داشتید فراموشش نکنید 

حالا با وجدانی آسوده میشینیم و این غذای خوشمزه را میخوریم 
مگه میشه بعد از این غذای خوشمزه دسر نداشته باشیم
از اونجائی که این دسر خیلی ساده و خوشمزست خیلی مختصر و مفید توضیح میدم در قابلمه ای کوچک مقداری آب و کمی شکر و وانیل را بجوشانید زرد آلوها را از وسط نصف کنید و به مدت 5 دقیقه در آب بپزید از آب خارج کنید مقداری ماست را با کمی شکر با قاشق خوب بزنید تا  مثل کرم لطیف بشه  در وسط بشقاب بریزید و در وسط ماست هم یک زرد آلو بذارید میتونید از هلو هم استفاده کنید اگر دسترسی به میوه تازه نداشتید میشه از کنسرو هم استفاده کرد در کنا ر این تخم مرغ باید نون بریوش باشه که به بلندی و کلفتی انگشت دست میبرید و سرو میکنید من نداشتم و از بیسکوئیت استفاده کردم  






 





 
 

۹ نظر:

  1. به به مهناز جون چه خورشت خوش آب و رنگی شده. از این آب غوره اگر زیاد داری باهاش ناز خاتون ترشی شمالی درست کن پشیمون نمیشی.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. پیشنهاد خیلی خوبیه مخصوصا که دستورش حاضر و آماده در وبلاگت هست عکسهاش هم که خیلی قشنگ و خوشمزست مرسی عزیزم.

      حذف
  2. احسنت به شما .خیلی عالی بود . مخصوصا اون حرفتون که همسایه گرسنه رو فراموش نکنید.....

    پاسخحذف
  3. ووووووووی محشره..چقدر لذیذه آخه این عکسا...دسر هم خیلی خوشمزه ست..نوش جون
    مهناز جونم خورش غوره مسما هم می تونی با این غوره های خوشگلت درست کنی ها..اونم رشتیه :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. همون تر بغل گیرم تا صوب خسما،حتما هانی جون

      حذف
    2. ااااااااا خوب بلدیا :)))))))

      حذف
  4. خیلی غذا با غوره خوشمزه می شه .دستتون درد نکنه مهناز جون و نوش جان .ما همیشه توی خورشت بادمجون غوره می ریختیم البته اینجا که من تا به حال ندیدم .من مادربزرگم شکم بادمجون ها رو شکاف می داد و لاش غوره و پیاز داغ می ریخت ،علاوه بر مقداری که له می کرد و در آب خورشت می ریخت.
    دسر هم بسیار عالیه ,ساده و خوشمزه و سالم و ظاهر بسیار زیبایی داره .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. در ترکیه انگور زیاد هست ولی استفاده ای از غوره نمیکنند این هم کاملا اتفاقی بوده کشاورزی که میوه های باغش را به بازار برای فروش آورده تصمیم میگیره چند تا غوره هم از درختش بکنه و برای تزئین میوه ها بذاره و فکر نمیکرده که آنروزاتفاقی یک خانم ایرانی گذرش به بازار بیافته و یکدل نه صد دل عاشق اون غوره ها بشه....مادر بزرگتون هم کارشون کاملا اساسی بوده.

      حذف