۱۳۹۱ اسفند ۲۲, سه‌شنبه

باقلوا

 

چند روز پیش با دیدن عکس این باقلوا در آلبوم عکسها م  که البته کمی قدیمی تره به خودم گفتم ای دل غافل چطور میشه دستور گذاشتن این شیرینی به این خوشمزگی را اونم نزدیک عید فراموش کنم حالا هم دیر نشده  چند روزی باقیست بهتون قول میدم دستاتون برای درست کردن این شیرینی بوسیده بشه این باقلوا خوشمزه ترین باقلوای ایرانیست که من تا به امروز خوردم . شیرینی  قطاب به شکل سنتی که معمولا گرد ویا به شکل پیراشکی درست میشه و بعد در پودر قند زده میشه برای من  به خاطر اسم و شکلش خیلی دلگیر وخفه ست و واقعیت  اینکه سالهاست که نخوردم چیزی که برات مهم نیست دنبالش هم نمیری دو سال پیش که عکس این باقلوای مدرن  را با خمیر قطاب در سایت کافه شمشیری دیدم اول از همه محو رنگ بنفشش شدم آنهم درست زمانی که رنگ بنفش مد بود ومحال بود چیزی به رنگ بنفش چه خوردنی وچه غیر خوردنی از دست من قصر در بره همه چی برای درست کردن این شیرینی آماده بود غیر از این گل زیبا  البته باغچه پر بود از بنفشه  violet ولی باید نوع خاص این گل وخشک و شیرینش بود البته استفادش فقط برای تزئین بود پس  باید در اولین فرصت تهیه میشد  البته شما زیاد سخت نگیرید مهم خود باقلواست و اینکه شما با یک تیر دو نشون میزنید با یک خمیر دو شیرینی میتونید درست کنید قطاب و باقلوا یکی با پودر قند و دیگری با شربت ،چی از این بهتر، عکسی ازمراحل کار ندارم چون عکسها تقریبا قدیمیه ولی در سایت بالا میتونید مراحل کاررا ببینید .

مواد لازم
آرد 170 تا 220 گرم
ماست غلیظ 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
بگین پودر 1 ق چایخوری

مواد داخل باقلوا
خاکه قند 300 گرم
هل آسیاب شده 2 ق غذاخوری
عسل 1 ق غذاخوری
پودر بادام 100 گرم
گردو ریز خورد شده و برشته شده 100 گرم
روغن  مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار کافی

مواد لازم برای شربت باقلوا
شکر نیم کیلو
آب 2 پیمانه میتونید کمی از مقدار آب را کم کنید واز گلاب استفاده کنید
آب لیمو 1 ق غذاخوری
آب وشکر را قاطی کنید روی حرارت بجوشانید در آخر آب لیمو را اضافه کنید شربت باید قوام داشته باشه و فقط کمی غلیظ باشه نه خیلی

تمام مواد به غیر از آرد و بگین پودر را با چنگال  یا همزن دستی مخلوط کنید آرد و بگین پودر را با هم مخلوط کنید کم کم به مواد بالا اضافه کنید  و با دست مخلوط کنید شاید هم آرد کمتری مصرف بشه دقت کنید که زیاد ورز ندید آنوقت روغن از خمیر بیرون میزنه و بدرد نخور میشه تا اندازه ای که مخلوط بشه کافیه  بافت خمیر نرم و لطیفه ،خمیر را داخل پلاستیک بذارید و 2 ساعت در دمای اتاق قرار بدید حالا گردوی ریزشده را داخل تاوه تفت بدید تا کمی برشته بشه و بگذارید سرد بشه با بقیه مواد مخلوط کنید روی میز کار آرد بپاشید خمیر را با کمک وردنه باز کنید برای اینکه خمیر راحت باز بشه کمی هم روی خمیر آرد بپاشید خمیر را باز کنید  و به شکل مربع ببرید داخل خمیر کمی کمتراز یک ق غذاخوری از مواد بذارید دور تا دور خمیر راکمی آب بزنید برش بعدی را رویش بذارید دور تا دورش را بپیچید یا اگر براتون سخت بود دورش را با چنگال بچسبونید ویا به شکل پیراشکی بپیچونید وروغن را در قابلمه ای گود بریزید داغ کنید با حرارت متوسط سرخ کنید وقتی که هر دو طرفش سرخ شد در صافی بذارید که کمی روغنش بره و همینطور داغ داخل شربت ولرم قرار بدید بهتره که ظرف شربت گود باشه تا شیرینی شربت را به خودش جذب کنه چند دقیقه بعد در بیارید و بذارید در صافی تا شربت اضافه را پس بده یا اینکه به شکل قطاب  در بیارید و بعد از سرخ شدن داغ  داغ  در پودر قند به غلطونید که در این صورت میتونید به شکل سنتی گرد یا پیراشکی در بیارید یعنی با دهانه لیوان خمیر را قالب بزنید از موا د به اندازه ای که بعد موقع سرخ شدن از خمیر بیرون نزنه بذارید و به هردو شکلی که خواستید در بیارید و در روغن سرخ کنید با دیدن عکسها در سایت کافه شمشیری بهتر متوجه میشید به گفته نویسنده این شیرینی تا دو سه هفته در ظرف سر بسته در یخچال تازه میمونه ولی کاری که من کردم بعد از اینکه از شربت در آوردم گذاشتم خنک شد در ظرفی سر بسته داخل فریزر گذاشتم فقط دقت کنید در قسمتی  از فریزر بذارید که با مواد بو دار مثلا مثل تره فرنگی همسایه نباشه یکساعت قبل از مصرف از فریزر در بیارید بعد در فر یا مایکروفر گرم کنید  و بخورید خودتون هم باورتون نمیشه که همون روز درست نشده اگر هم گرم نکردید مهم نیست ولی اگر یکبار باقلوای گرم خوردید دیگه به سردش راضی نمیشید این باقلوا برای دسرفوق العادست مخصوصا اگر با این شکل وبا این تزئین باشه فقط باید کمی گرم بشه و بعد با یک گلوله بستنی وانیلی ازنوع  اعلاء سرو کنید بوسیدن دست که گفتم در این موقع اتفاق میافته  واز اینکه هر دو تا شیرین هستند وممکنه زیر دل را بزنه نترسید فقط باید امتحان کنید

من از طرفداران باقلوا با پسته هستم با طبع سرد و گرمی که داره با بادوم هم قبول ولی با گردو خیلی کم پیش میاد ولی مخلوط این باقلوا نمرش بیسته مخصوصا اون گردوهای خرد برشته که آخرین طعمیه که از خودش در دهان به جا میذاره.
 پیچوندن دور باقلوا بنظرم کمی سخت بود و کمی دقت بیشتری از پیچوندن پیراشکی میخواست ولی در پیچوندن این هم مثل پیراشکی اوستا میشید .من برای عید باقلوا درست نکردم چون از ایران مهمون دارم و یکی از آداب مهمونداری اینه که در هر کشوری که هستی مهمونت را با فرهنگ غذائی اونجا  آشنا کنی حالا شانس آوردیم که در ترکیه هستیم  مثلا اگر در تایلند بودیم چی میشد ایرانیها نمیدونم چرا اینقدر کباب دوست دارند اونم از نوع قرمز، خدا را شکر از بابت کباب و باقلوا مشکل حل شده به حساب میاد.



 

۹ نظر:

  1. عالیه دستت درد نکنه منهم میخواهممممممممم..........



    پاسخحذف
  2. به به عجب باقلوی شده ه ه ه ، مرسی نازنین

    پاسخحذف
  3. با یک قاشق عسل مواد داخل مرطوب میشن؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نتایج تست اول: این مقدار مواد داخل خیلی زیاد شد برا من!
      یک قاشق عسل خمیرش نکرد پودر ریختم
      جدا از بی تجربه بودنم تو پیچیدن و بد قیافه شدن اکثرش!!! مزه عالیییییییییییی بود مرسی. به همه دوستام قول قطاب دادم بازم درستش میکنم.
      راستی من تو مخلوط قند و گردو و ... ام ا پینچ او سالت هم استفاده کردم.

      حذف
    2. اگر یک قاشق عسل کم بود میتونی کمی گلاب اضافه کنی تا شکلش خمیری بشه در بالا گفتی یک قاشق کافی نبوده پودر ریختی چه پودری ریختی؟اگر قطاب درست کردی میتونی اگر دوست داشتی مقداری را شربت بزنی و مقداری را پودر قند.موفق باشی

      حذف
    3. پودر بود مخلوط قند و گردو و بادومم به جای خمیر. مرسی

      حذف