صفحات

۱۳۹۳ مهر ۱۳, یکشنبه

کوارک (پنیر تازه آلمانی)

میدونم این اواخرهمه چی خیلی پنیری شده خب تابستان خوبی در آلمان داشتیم و گاوها علوفه های سبز خوش عطر و بو میخوردند و شیرخیلی خوبی میدادند و در نتیجه پنیر خیلی خوشمزه ای هم بدست می اومد هنوز هم که پائیز شده هوا به شکل عجیبی در آلمان گرمه و درست کردن پنیربا شیر خوش عطر و بو ادامه پیدا کرده در زمستان طعم شیر به خاطرعلوفه خشگ تغییر پیدا میکنه طعم پنیر در تابستون فوق العادست. 

کوارک پنیر سفید تازست با در صد چربی پائین تر از 2 درصد تا 40 درصد ،در نوع رژیمی برای درست کردن پنیر به جای شیرپرچرب ازشیر کم چرب یا باتر میلک استفاده میشه در آلمان خیلی راحت میشه این پنیررا از سوپرمارکتها تهیه کرد در خیلی از کشورها این پنیر را نمیشناسند یا بهتر بگم در سوپرمارکتها فروخته نمیشه مثلا در آمریکا این پنیر نیست ولی اگر خیلی بهش گیر بدی اونم آدمی مثل من میشه پیداش کنی البته با قیمتی خیلی بالاتر از آلمان،این پنیر برای آلمانیها اون بالا بالاها جا داره در زمان جنگ جهانی همین پنیر با مقداری سیب زمینی پخته خورده میشد و اگر تب و گلو درد ویا برونشیت میشدند مقداری از این پنیر را روی دستمال سفید میمالیدند و روی محل درد میذاشتند وهمین طور برای سوختگی و درد استخوان هم استفاده میشه هنوز هم خیلیها به جای دارو از کوارک استفاده میکنند درزمان جنگ ،روستائیها کوارک داشتند و شهریها پول اینطوری خیلیها میتونستند شکمشون را با سیب زمینی و کوارک سیر کنند  هنوز هم خوردن سیب زمینی پخته با کوارک یک غذای سبک و خوشمزه به حساب میاد که مقداری برگ سبز پیازچه و یا جعفری و یا مخلوطی از اینها در کوارک مخلوط میشه.

کوارک پایه اصلی هر نوع پنیر تازه یا کهنه  به حساب میاد یعنی برای درست کردن هر پنیری در ابتدا کوارک بدست میاد و بعد کوارک به شکلهای مختلف پنیر تازه یا کهنه یا به شکل کوارک درست میشه،کوارک به روشهای مختلفی درست میشه در قدیم چون یخچال نبود مقداری از شیر بعد از دوشیدن مصرف میشد و بقیه شیر دو تا سه روز میموند تا ترش بشه هر چقدر که هوا گرمتر بود زودتر ترش میشد شیر بریده میشد یک حرارت کوچک به شیر داده میشده همین که آب پنیر از پنیر جدا شد پنیر بریده شده را در دستمال ریخته میشد و بعد از چند ساعت کوارک بدست میامد البته این روش فقط با شیرخام امکان داره با شیر پاستوریزه هم میشه به شرط اینکه بالاتر از 72 درجه سانتیگراد حرارت ندیده باشه شیر با درجه بالاتر حرارت داده شده با این روش غیر قابل مصرف و تلخ میشه شیر با آبلیمو و سرکه هم بریده میشه و میشه گفت بعد از بریدن شدن شیر کوارک بدست میاد ولی همه اینها یک چیزی شبیه به کوارک هستش ولی خود کوارک نیست برای بدست آوردن کوارک درست مثل همون چیزی که میشه از سوپر مارکتهای اینجا خرید باید از ماست یا باتر میلک برای ترش شدن شیر و از مایه پنیر استفاده بشه این درسته که برای درست کردن پنیر با استفاده از شیر خام پنیر با کیفیت تری بدست میاد ولی باعث دلگرمیست که برای درست کردن کوارک میشه از شیرهای سوپر مارکت استفاده کرد فقط هر چقدر که شیر حرارت بالا دیده باشه کار کمی سختر میشه بعد از مایه زدن پنیر خوب بسته نمیشه و اونقدر سفت نیست که بشه با چاقو به تکه های کوچک برید و تکه های پنیر  به راحتی از آب جدا نمیشه و همینطور مقدار کمتری پنیر بدست میاد ولی اگر شیر فقط پاستوریزه باشه کوارک خیلی عالی بدست میاد توجه کنید قبلا هم در پست پنیر موزارلا توضیح دادم شیر پاستوریزه واقعی یا با 72 درجه سانتیگراد برای مدت 15 تا 30 ثانیه حرارت داده میشه  و یا اینکه شیرخام با 60 درجه سانتیگراد حرارت داده میشه و به مدت 30 دقیقه در این حرارت نگه داشته میشه ولی روی بیشتر پاکتهای شیر نوشته شده پاستوریزه و همونیژه که با 120 درجه سانتیگراد پاستوریزه شده و متاسفانه بیشتر شیرهای سوپرمارکت هموژنیزه شدست یعنی اگر اون قدیمها چربی شیر به در شیشه شیر میچسبید در شیرهای هموژنیزه شده اینطوری نمیشه و چربی شیر با دستگاه و با فشار خیلی زیاد خیلی ریز و در سراسر شیر پراکنده شده حتی بیشتر شیرهای خوب که با درجه پائین پاستوریزه شدند هم میتونند همونیژه باشند این دو تا موضوع با هم فرق میکنند شیرهای هموژنیزه موقع جوشیدن کف زیادی میکنه حداقل برای اونهائی که کاپوچینو دوست دارند خوبه چون از این نوع شیرها کف زیادی بدست میاد با شیر پاستوریزه و یا همونیژه شده  میشه کوارک درست کرد فقط شیر اگر کمتر دستکاری بشه مراحل کار راحت تر و کوارک با کیفیتی بدست میاد رنگ کوارک با شیرپاستوریزه سوپرمارکت به وضوح سفید تر از کوارک با شیر دامداریست. من برای درست کردن پنیر حالا از هر نوعی که میخواد باشه از شیر خام استفاده میکنم ولی چون برای درست کردن کوارک میشه از شیر سوپر مارکت استفاده کرد باید این تست را انجام میدادم تا بتونم نتیجه را براتون با اطمینان خاطر بنویسم این تست را با شیرها ی مختلفی انجام دادم که روی عکسها توضیح میدم .
برای من خوشمزه ترین کیک پنیر نوع آلمانیست .اگر در ایتالیا پیتزا مارگاریتا یک پیتزای کلاسیک به حساب میاد درآلمان هم کیک پنیر در بین کیکها،کیکی کلاسیک هستش در مواد اولیه این کیک کوارک استفاده میشه کوارکی که در منزل درست بشه چند برابر از کوارک سوپر مارکت خوشمزه تره و نمیشه با هم مقایسش کرد شما فکر کنید کیک پنیر با کوارک سوپر مارکت خیلی خوشمزه میشه حالا اگر با کوارک خونگی درست بشه یک چیزی درحد آتشفشانه،فقط باید امتحانش کرد من بیشتر اوقات کوارک ارگنیگ را از سوپر مارکت تهیه میکنم و فقط وقتی بخوام بک کیک پنیر آنچنانی درست کنم کوارک خونگی درست میکنم از 4 لیتر شیر 740 تا 780 گرم کوارک بدست میاد از شیر با کیفیت بهتر، کوارک بیشتری بدست میاد
کوارک طعم خوشمزه و یک ترشی خیلی ملایمی داره یک چیزی مثل طعم ماست و پنیر فیلادلفیا ،اگر با شیر پرچرب درست بشه یک کوارک پر چرب خواهید داشت و اگر از شیر کم چرب و یا باتر میلک استفاده بشه کوارک هم کم چرب میشه من از شیر پر چرب استفاده میکنم و برای اینکه کوارک یک ترشی ملایم پیدا کنه باید اول از همه شیر خیلی کم ترش بشه برای اینکار باید باتر میلک و یا ماست به شیر اضافه بشه و بعد هم مایه پنیر اضافه میشه من بعضی اوقات بدون اضافه کردن ماست یا باتر میلک، کوارک درست میکنم یعنی فقط مایه پنیر میزنم و کوارک اون طعم ترش ملایم را پیدا نمیکنه و تقریبا مثل پنیر خامه ای میشه که خوردنش با مربا خیلی عالیه ولی بیشتر اوقات بعد از اضافه کردن ماست فوری مایه پنیر را میزنم و صبر نمیکنم که ماست شیر را ترش کنه و بعد مایه پنیر را بزنم حال اگر سوال کنید که پس چرا ماست به شیر اضافه میکنم در حالیکه نمیخوام کوارک ترش باشه،به خاطر اینکه من اون باکتریهای خوب و زنده در ماست را خیلی دوست دارم اون باکتریها به تنهائی نوش داروئی برای معده وسلامتی ما هستند یعنی اگر هر روز این باکتری خوب وارد بدن شما بشه میتونم بگم تقریبا هیچ وقت مریض نمیشید پس تا میتونید هر روز ماست استفاده کنید همراه با غذا نباشه بصورت میان وعده استفاده کنید و سعی کنید از ماست تازه استفاده کنید داخل ماستی که چند هفته از تاریخ مصرفش گذشته باشه باکتری فعالیت کم ویا اصلا وجود نداره فرانسویها کوارک را بدون ماست و فقط با مایه پنیر درست میکنند  ولی آلمانیها و روسها حتما در ابتدا شیر را ترش و بعد مایه میزنند به هر حال کسی که مثل من اهل امتحان کردن باشه هر دو تا را امتحان 
 میکنه یکی کوارکی میشه با طعم پنیرو اون یکی کوارکی میشه با طعم خامه، بنظر من هر دو عالیه
توجه کنید تمام وسایل کار باید استریلیزه بشه این تنها به خاطراز بین بردن باکتریهای بد نیست برای درست کردن ماست و یا پنیر اگر سرو کله باکتری که بهش احتیاج نداریم پیدا بشه ماست و یا پنیرکمی کش پیدا میکنه بعضیها ماست درست میکنند و در آخر ماستشون کشدارمیشه دلیلش به خاطر این باکتریست  این اتفاق در پنیر هم میتونه بیافته این باکتری خطر ناک نیست و این نوع ماست کشدار را میشه بدون نگرانی خورد ه بشه این نوع باکتری در خمیر نان هم وجود داره پس حواستون باشه اگر ماست یا پنیر درست میکنید در نزدیکی نان یا خمیر نان نباشه پس از قاشق تا قابلمه و دستمال نخی خوب جوشیده باشه.
برای درست کردن پنیردو تا چیز همیشه لازم دارید یک ماده اسیدی مثل باتر میلک یا ماست برای ترش کردن شیر دومی هم مایه پنیر برای دلمه و یا بسته شدن شیر
مواد لازم
شیر پاستوریزه 4 لیتر
ماست تازه که باکتری زنده داخلش موجود باشه 4 ق غذاخوری
مایه پنیرمایع بستگی به شیر داره اگر شیر دامداری باشه برای هر لیتر یک قطره و اگر شیر پاستوریزه سوپر مارکت باشه 3 قطره یعنی برای 4 لیترکه میشه یک میلی( در کوارک چون سفتی پنیر را لازم نداریم از مایه پنیر کمتری استفاده میشه) 
شیر را تا 37 درجه سانتیگراد گرم میکنیم ماست را در کاسه میریزیم با دو سه قاشق شیر قاطی میکنیم و به شیر داخل قابلمه اضافه میکنیم و خوب بهم میزنیم در قابلمه را میبندیم یک پتو دورش میبندیم تا شیر ترش بشه هر چقدر شیر طولانی بمونه ترش تر میشه من بیشتر از دوساعت نمیذارم بمونه ولی شما اگر این کوارک را ترش تر و به عنوان پنیر صبحونه استفاده میکنید تا 4 تا 6 ساعت بذارید بمونه بعضیها تا 12 ساعت هم میذارن بمونه بعد مایه پنیر را اضافه میکنند من ایندفعه دوساعت صبر کردم معمولا همینکه ماست را زدم مایه را اضافه میکنم  بعد ازگذشت دو ساعت مایه پنیر را با 3 تا 4 قاشق چایخوری آب قاطی کنید و حواستون باشه حرارت شیربین 34 تا 37 باشه دقت کنید که گرمتر نباشه در اینصورت مایه پنیرعمل نمیکنه غلظت شیر در این مدت به شکل باتر میلک یا ماست رقیق شده در اومده  مایه پنیر را مخلوط کنید و30 ثانیه بهم بزنید (در اینجا به مایه پنیر کمی آب اضافه میکنیم به خاطر اینکه شیر کمی غلیظ شده مایه پنیر راحتتر مخلوط با شیرمیشه من از آنجائیکه بیشتر اوقات ماست و مایه را همزمان اضافه میکنم شیر فرصت غلیظ شدن را پیدا  نمیکنه ودر نتیجه لازم هم نیست مایه پنیر را رقیق کنم ) در قابلمه را بذارید بستگی به اینکه شیررا از کجا تهیه کرده باشید 45 تا یکساعت و نیم یا شاید هم بیشتر صبر میکنیم شیردامداری زود دلمه میشه ولی شیر پاستوریزه سوپرمارکت به زمان بیشتری احتیاج داره تا بسته بشه  برای درست انجام دادن مراحل کار به این پست و یا این یکی پست مراجعه کنید

 این شیر را از مغازه ارگنیک خریدم باید بگم به اندازه شیر دامداری با کیفیت و خوشمزه بود 
 چربی شیر دستکاری نشده بود (هموژنیزه شده نبود)
شیر خوب بسته شده بود و تونستم به را حتی با چاقو ببرم بعد از بریدن نیم ساعت بمونه تا آب پنیر از پنیر جدا بشه
 پنیر به راحتی از آب پنیر جدا شد. میتونید آب پنیر را سرد بنوشید یا برای خمیر نان استفاده کنید از آب پنیر، پنیر ریکوتا درست میشه در پخت سوپ هم میشه ازش استفاده کرد آب پنیرسرشار از پروتئین است.

با کفگیر سوراخ دار و یا کاسه ای کوچک پنیررا داخل چنین ظرفهائی و یا دستمال نخی بریزید حتی میتونید ظرفهای پلاستیکی را خودتون با میخ داغ سوراخ کنید و چنین قالب سوراخی درست کنید در واقع به چنین قالبهائی احتیاج نیست و در دستمال ریخته بشه بهتر هم هست

 اگر در چنین قالبی ریختی بعد از اینکه پنیر کمی خودش را گرفت پنیر را برگردونید اینکار را چند بار انجام میدیم تا آب اضافه از پنیر در بیاد حتما قالب را در کاسه قرار بدید تا آب اضافه داخل کاسه بریزه
 نباید بذارید زیاد آبش کشیده بشه سفتی کوارک تقریبا مثل ماست چکیده میمونه من همیشه میذارم کمی سفتر بشه  به خاطر استفاده از مایه پنیر به راحتی شکل قالب را میگیره (هرچقدر که آب کوارک بیشتر کشیده بشه کوارک کمتری بدست میاد)
 کوارک باید یکبار ازالگ رد بشه تا یکدست و لطیف بشه من این کاررا با کوشکوب برقی انجام میدم دریک ظرف در دار بریزید در یخچال قرار بدید وقتی سرد شد به شکل قالبی از ظرف جدا میشه و به شکل همون قالب در میاد چون به کوارک نمکی اضافه نمیشه فقط تا چند روزدریخچال قابل نگهداریست کوارک پنیرخیلی تازه ای هستش وبا پنیرهائی مثل فیلادلفیا فرق میکنه باید چند روزه استفاده بشه من فقط بعضی اوقات اونم به هدف کیک پنیر، کوارک درست میکنم برای همین زود مصرف میشه.
  این کوارک با شیرپاستوریزه سوپرمارکت درست شده مطمئنم که با حرارت بالا پاستوریزه شده، شیربه خوبی شیردرعکس بالا بسته نشد و پنیر به راحتی شیرعکس بالا از آب پنیر جدا نشد حالا خوبه که با چنین شیری میشه کوارک درست کرد ولی درست کردن پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزا را با چنین شیری باید فراموش کرد.

 قابل ریختن در قالب بود ولی اگر از دستمال استفاده میکردم بهتر بود تکه های پنیر ریز بود
 این یکی شیر خیلی بد بود میبینید چه کارهائی با این شیر بی گناه میکنند 
شیر را نمیشد با چاقو برید در واقع با قاشق بهم زدم پنیر از آب پنیر جدا نمیشد اگر این اتفاق برای شما هم افتاد بذارید نیم ساعت در همون حالت بمونه بعد  فر را 50 درجه سانتیگراد گرم کنید وفر را خاموش کنید  قابلمه را برای 15 تا 20 دقیقه درفر خاموش قرار بدید بعد از فر دربیارید وبذارید نیم ساعت بمونه  تا آب زرد از پنیر جدا بشه مواظب باشید اگر پنیرحرارت بیشتر ببینه کوارک خشگ میشه و بدرد نخور میشه برای همین من دوست ندارم که حرارت ببینه ولی در اینجا مجبور شدم چون پنیر از آب جدا نمیشد وبعد در دستمال بریزید غلظت کوارک باید مثل ماست چکیده بشه

پنیر بدست اومده را به هیچ وجه نمیشد در قالب ریخت باید در پارچه نخی ریخت و گره زد و از جای مناسبی آویزان کرد از این شیر کوارک کمتری بدست میاد
 در زیر کیسه پنیر، کاسه قرار بدید تا آب پنیر در کاسه ریخته بشه گهگاهی کیسه را تکون بدید تا آب به راحتی بیرون بریزه بعضی اوقات گیر میکنه بعضی اوقات پنیر در عرض یکی دوساعت به غلظت کوارک میرسه بعضی اوقات چند ساعت لازم داره اینها همه بستگی به کیفیت شیر داره
در اینجا آب بیشتری از کوارک در اومده این کوارک برای دستورهای روسی خوبه روسها از کوارک خشکتر استفاده میکنند و معمولا کوارک آلمانی مناسب کارشون نیست چون نسبت به کوارک روسی آب بیشتری داره، شما میتونید اگر دوست داشتید مقداری نمک و فلفل و یا سبزیجات مورد علاقه به کوارک اضافه کنید من بعدها پستی در این مورد میذارم فعلا کوارک ساده درست میکنیم


اگر از دستتون در رفت و آب زیادی از کوارک بیرون رفت یکی دو قاشق شیر اضافه کنید وبا میکسربهم بزنید من شیراضافه نکردم چون کوارک سفت لازم داشتم  

این هم عکس کیکهای پنیر که از کوارک استفاده شده و تفریبا از آرد استفاده نشده در آینده دستور این کیکهای خوشمزه را میذارم میدونید درروستاهای سوئدی و یا فرانسوی برای درست کردن کیک پنیر خانم روستائی داخل طویله میشه شیر گاو را میدوشه به شیری که هنوز دمای بدن گاو را داره مایه پنیر اضافه میکنه ودیگه ماست اضافه نمیشه وقتی هم که شیر برید پنیررا ازآب پنیر جدا میکنه وهمون روز با این کوارک یک کیک پنیرخوشمزه درست میکنه بعد ازظهرهم کیک پنیر با میوه های فصل و یا سس میوه سرومیشه وای که چقدر این کیک خوشمزست .کیک پنیر آلمانی هم که ملکه کیکهای پنیر به حساب میاد فرق این نوع کیک پنیر با چیز کیک آمریکائی و یا چیز کیک ژاپنی در استفاده پنیر زیاد هستش طعم پنیر به خوبی احساس میشه حالا اگر این کیک با کوارک خانگی درست بشه که خیلی خاص میشه خریدن کوارک برای کسی که دسترسی به کوارک داره خیلی راحتتر و مقرون به صرفه تر هستش ولی برای کسی که دسترسی به کوارک نداره و یا در صورت دسترسی با چندین برابر قیمت عادی باید بخره ارزش داره برای من درست کردن کوارک یک نوع تفریح و تجربه به حساب میاد پس خالی از لطف نیست که یک بار هم که شده تجربش کنید. 







برای هیجان بیشترعکسهای کارهای آینده را ببینید. 

پنیری که برای ما ایرانیها ناشناخته نیست  
پنیر با شیر پاستوریزه
ماست سفتی که هر کسی بتونه در منزل تهیه کنه طوری که با برگردونن شیشه ماست از جاش تکون نخوره 
حالا دیگه باید صبور باشید من کم پست میذارم چون دوست دارم توضیحات و عکسهای زیادی بذارم همه اینها به وقت و زمان بیشتری احتیاج داره، پسری دارم 7 ساله که بیشترین زمان فراغت را با اون میگذرونم چون میدونم که این روزها مثل باد و برق میگذره وخواهی نخواهی همه چی تغییر پیدا میکنه وآرزوی اینروزها و ساعتهائی را که با هم میگذرونیم بعدها برام خواب و خیال میشه پس تا جائی که بتونیم از فرصت استفاده میکنیم وزمان زیادی را با هم میگذرونیم ولی سعی میکنم شما راهم فراموش نکنم.

۱۹ نظر:

  1. دستت درد نکنه مهناز جون واقعا بینظیری خصوصا در توضیحاتی که می دی خیلی دقیق و عالی هستن

    پاسخحذف
  2. راستی اون پنیر هیجان انگیز تبریزی رو زودتر اموزش بدید ممنون می شم

    پاسخحذف
  3. ممنون خانم مهناز. خیلی عالی بود طبق معمول

    پاسخحذف
  4. با این عکسا ماروبردی فضا وای که انتخاب چقد سخته! هر چقد طول بکشه اشکالی نداره ولی تورو خدا یه وقت نزاری بری من دق میکنم...مث تو مهربون کجا پیدا کنم اونوقت؟؟؟؟ فقط یه سوال دارم میخوام بدونم طعم پنیرخامه ای خودمون با فیلادلفیا برابری میکنه؟ خیلی دوست دارم بدونم چیزکیکی که درست میکنم واقعا چیزکیکه یا دارم خودمو گول میزنم
    سمیه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سمیه جون پنیر خامه ای با پنیر فیلادلفیا برابری میکنه امکان داره در طعم کمی متفاوت باشه ولی مطمئن باش کیک پنیر درست کردی.

      حذف
  5. سلام مهناز جان من مایه پنیر را به شکل قرص دیدم به اسم رنی لسه. از این قرص چطور باید استفاده کرد؟ ممنونم از این پستهای عالی. بیصبرانه منتظر بقیه اش هستم .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم مایه پنیر به شکل مایع پودر و قرص هستش روی پاکت مقدار استفاده نوشته شده.

      حذف
  6. سلام مهناز خانم اولی چیز کیک ژاپنیه؟ببخشید ی سوال نامربوط به پستتون داشتم. برای بعضی از رسپی های رژیمی و سالم بجای روغن ازGreek yogurt استفاده میشه.چند تا دستور از سایتای مختلف برداشتم امتحان کنم، در کمال تعجب متوجه شدم همون ماست چکیدس.درسته یا رسپی خاص و دستورالعمل متفاوتی داره؟ممنون میشم راهنماییم کنید.میخاستم مافین healthy بپزم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم ،کیک ژاپنی نیست همشون کیک پنیر آلمانیست برای رژیمی کردن کیکها همیشه راهی وجود داره و همیشه هم از لذت این کیکها کم میشه حالا باید ببینی کدوم برات مهمتره لذت یک کیک یا رژیمی بودنش ماست یونانی درصد چربیش 10 درصد هستش ماست چکیده با این درصد هم میشه مثل ماست یونانی ومیتونی عین دستور عمل کنی.

      حذف
  7. سلام مهنازعزیز.باز هم هزاران بار تشکر و سپاس.مهنازجان اون ظرفهای ماست دل منو برده.چطور ممکنه ماست این قوام رو پیدا کنه ازتون تقاضا دارم اول در مورد این پست بذارید .سلامت و پایدار باشید.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اتفاقا از شانس خوبت پست بعدی پست ماست هستش.

      حذف
    2. بی صبرانه منتظرم وباز هم ممنون هزاران بار.

      حذف
  8. مهناز جان سلام...
    بسیار بسیار آموزش جالب و خوبی بود...آدمو شیفته و بی قرار میکنن.این عکسام که فوق العادن تو تکمیل صحبتات...
    یه سیری تو بلاگت کردم.واقعا ممنونم بابت دستورای خوبت. عالی بود همشون...ولی کاش پی دی اف هم میذاشتی ...گاهی برای دسترسی نمیشه اومد سراغ اینترنت ولی اگه پی دی اف داشت جای نگرانی نبود .عزیزم سایت های بلاگ اسپوت معمولا فیلترن واسه همین برای ما مشکلدار میشه که موقع نیاز بتونیم راحت دسترسی داشته باشیم. خیلی ممنون میشدم خیلی کار راه بنداز هستن مطالبت
    بازم ممنونم و خسته نباشی...
    شاد باشی و سلامت

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. پرناز جون من در این مورد بی اطلاع هستم ببینم چکار میتونم بکنم.

      حذف
    2. ممنون از پاسخت عزیزم...

      حذف
  9. ممنون از راهنماییتون خانم مهناز.پس با شیر ۱۰٪چرب ماست چکیده درست میکنم.
    بله البته تعادل برقرا میکنم دیگه چون هردوشونو دوس دارم (:

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. لازم نیست از شیر با درصد بالا استفاده کنی وقتی که ماست را چکیده کنی آب داخل ماست کشیده میشه و درصد چربی هم بالا میره ولی اگر خواستی ماست را بدون چکیده کردن استفاده کنی میتونی برای یک لیتر شیر از 250 گرم خامه استفاده کنی که ماست 10 در صد چرب بدست میاد و یا 125 گرم خامه اضافه کنی که در اینصورت درصد چربی ماست 7 درصد میشه ولی در هر دوصورت باید به همین مقدار از مقدار شیر کم کنی که در کل مقدارش یک لیتر بشه منتظر پست ماست باش چون خیلی مفید و عالیه.

      حذف