۱۳۹۱ بهمن ۲۴, سه‌شنبه

شیرینی لب دلبر

 
 
 
 
این باقلوا که اینجا میبینید فقط و فقط به خاطر اسمش درستش کردم یک باقلوا فروشی خیلی معروف و بنام اینجا هست که خوشمزه ترین باقلواهای موجود در دنیا را درست میکنه و ما هم  اگر هوس کنیم هما نجا ترتیب یکی دو تا باقلوا را با یک استکان چای میدیم احتیاجی هم به خرید نش نیست ولی امان از آ نروزی که اسمی توجه منو به خودش جلب کنه ول کن معا مله نیستم و تا عملیش نکنم خیالم راحت نمیشه بنظر من اسم این شیرینی به اندازه خود این شیرینی با مزست و خوشمزه تر اینکه این لبها با اینکه همه با یک قالب زده میشه هر لبی با لب دیگه فرق میکنه درست مثل لب آدمها   از لب غنچه ای داشتم تا لب قیطونی چی بهتر از این ،هم بخوری و هم به شکل لبها بخندی معمولا موقع خوردن از این اتفاقا کم میافته .
 


 
نکات مهم در تهیه باقلوا
باقلوا در ایران با خمیر خونگی یا همون خمیر تازه درست میشه و در ترکیه با خمیری اماده بنام یوفکا که بصورت بسته بندی  و یا در بازار بصورت باز فروخته میشه که باید بگم  اماده این خمیر بر عکس خمیر هزار لا از کیفیت خیلی خوبی بر خورداره و درست کردنش برای کسی که بتونه بخره هیچ لزومی نداره ولی با همه این احوال چند نوع  باقلوا هست که بهتره با خمیر تازه درست بشه یکیش هم همینه که اینجا میبینید نکته مهم دیگه روغن روی باقلواست  که حتما باید از روغن حیوانی درست بشه با ماگارین که از نوع بی کیفیت میشه و با کره هم موند گاریه خوبی نداره (البته این توضیح را اینجا بدم برای داخل خمیر از روغن مایع استفاده میشه چون خمیر باید سبک باشه و فقط برای روی خمیر به اندازه مفیدی روغن حیوانی استفاده میکنیم  که در طعم نهائی تاثیر زیادی داره)به خاطر شیر موجود در کره بعد از مدتی طعم میگیره مگه غیر اینه که میخواهید برای عید درست کنید حالا که زحمت میکشید اینکار را اساسی انجام بدید اینجا هم فقط باقلوا فروشیهای خوب ومعروف از این روغن استفاده میکنند ودیگر قنادیها به خاطر ارزونی از ماگارین استفاده میکنند که باقلواشون  مفت هم نمیارزه تا حالا اگه از درست کردن روغن حیوانی در رفتید این جا دیگه چاره ای ندارید حد اقل دویست گرم کره را برای اینکار صاف کنید تا باقلواتون برای ایام عید تازه و خوش طعم بمونه از درست کردن این خمیر هم به هیچوجه نترسید ساده تر از این خمیر ندیم این شوخی نیست از خمیر شیرینیهای دیگه خیلی راحتتره باور نمیکنید درست کنید خودتون متوجه میشید اگر به نکته هایی که گفتم توجه کنید بهترین ، با کیفیتترین وخوشمزه ترین باقلوا را درست کردید فراموش نکنید این شیرینی سنتی و گرون قیمت برای عید خیلی شیکه پس درستش کنید و چه بهتر از این که شروعش با لب دلبر باشه .
 
مواد لازم :
ارد 4 پیمانه ونیم
ماست 1 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع برای داخل خمیر نصف پیمانه
بگین پودر 1 ق مربا خوری
نمک 1 ق چایخوری سر خالی
سرکه 1 ق غذاخوری
روغن حیوانی برای زیر و روی شیرینی زمانی که در فر میذارید به مقدار لازم
نشاسته گندم یا ذرت مقداری برای باز کردن خمیر
برای داخل باقلوا  مغز گردو یا پسته ویا هر مغز دیگر
شربت باقلوا:
اب 3 پیمانه و نیم
شکر 3 پیمانه و نیم
اب لیموی تازه یک چهارم لیمو
تمام مواد خمیر را با دست بهم بزنید آخرین پیمانه آرد را کم کم اضافه کنید شاید آرد کمتری لازم باشه جنس آردها با هم متفاوته خمیرتون به هیچ وجه نباید سفت بشه همینکه دیدید خمیر جمع شد و دیگه به دست نچسبید خوبه و اگرآرد اضافه اومده دیگه اضافه نکنید خمیر باید نرم و لطیف باشه این خمیر مثل نون ورز نمیخواد اگر زیاد ورز بدید روغن خمیر در میاد خمیر را به شکل دراز در بیارید به 24 قسمت به اندازه گردو ببرید گرد کنید زیاد با خمیر ور نرید و در ظرفی بچینید رویش یک دستمال نم دار بندازید بذارید 1 ساعت بمونه حالا روی میز کار کمی نشاسته بپاشید و کمی هم روی خمیر دونه دونه خمیرها را باز کنید به اندازه یک پیش دستی باز کنید خمیر اولی را که باز کردید بذارید کنار خمیر دومی را باز کنید لا به لای خمیرها باید نشاسته بپاشید تا به هم نچسبند همینکار باعث میشه در موقع پخت خمیر لایه لایه میشه همه خمیرها را به همین شکل باز کنید حالا 12 تا از خمیرها را جدا کنید وبذارید همینطور روی هم باشند با کمک وردنه یک خمیر بزرگ باز کنید این دفعه به اندازه یک سینی بزرگ به قطر چهار تا پنج میلیمتر کا فیه با کمک یک قالب یا یک لیوان قالب بزنید مقداری پسته یا گردو داخلش بذارید و خمیررا ببندید کمی فشار بدید لازم نیست خمیر کاملا بسته بشه خمیرها را در ظرفی که روغن حیوانی زدید بچینید و رویش را هم با برس روغن بزنید در فر از قبل داغ شده با درجه 180 درجه سانتیگراد تا زمانیکه رو و زیر خمیر خوشرنگ بشه بپزید مدت زمان نمیدم چون بسته به فر 25 تا 35 دقیقه طول میکشه فقط ظرفی انتخاب کنید که بتونید شربت روش بریزید شیرینیها را از فر در بیارید بذارید سرد بشه و شربت ولرم را روش بریزید دقت کنید گفتم ولرم نه داغ در این نوع باقلوا کار به این شکله.

طرز تهیه شربت
اب و شکر را بجوشانید ودر اخر اب لیمو را اضافه کنید این شربت نباید مثل شربت زولبیا و بامیه غلیظ باشه و در عین حال رقیق هم نباشه فکر میکنم پانزده دقیقه برای اینکار کافی باشه .

 
 
خمیر را به اندازه یک پیش دستی باز کنید وردنه باریک معمولا برای باز کردن خمیرهای کو چک استفاده میشه اگر نداشتید هیچ مهم نیست با وردنه معمولی انجام بدید  برای بازکردن خمیر در زیر وروی خمیر کمی آرد نشاسته بپاشید چون اینطوری خمیر راحتتر باز میشه ولی در استفاده از آرد زیاده روی نکنید
 
دوازده عدد خمیر را روی هم قرار بدید اینکار باعث میشه خمیر لایه لایه بشه    

 
با وردنه شروع به باز کردن خمیر کنید به اندازه یک سینی باز کنید در این موقع استفاده از نشاسته کمتر میشه  
 کلفتی خمیر چهار تا پنج میلیمترباید باشه
قالب بزنید داخلش مغز بذارید باید بگم باقلوا با پسته یک چیز دیگست
 
ته ظرف و روی خمیر را روغن حیوانی  به اندازه مفیدی بزنید چون در کیفیت و مزه باقلوا نقش اساسی داره  البته نه اینکه شورش را در بیارید سپس در فر بذارید  دوازده دونه  خمیر باقیمونده را یا به همین ترتیب درست کنید یا دست نگه دارید در پستهای بعدی چند نوع مدل دیگه هم بهتون نشون بدم اینطوری میتونه باقلواتون به شکلهای مختلف و متنوع باشه 

شیرینیها پخته و سرد شد و شربت ولرم رویش ریخته شد  تر کها به شیرینی که برشته بشه و تو دهن صدا کنه میگن چیتیر چیتیر این نوع باقلوا واقعا که چیتیر چیتیره   
 
تا دو ساعت صبر کنید تا کاملا شربت به جونش بره



 


 

 

 


۱۹ نظر:

  1. دستتون درد نکنه مهناز جون ،کلی روحم شاد شد.خیلی اسم و قیافه ی بامزه ای داره.خیلی ممنون از توضیحات بسیار کاملتون.من خیلی دوست دارم که باقلوا خش خش کنه ،اکثر وقت ها شربت به سرعت به خوردش می ره و دیگه خش خش نمی کنه.خیلی خوبه که این باقلوا خش خشی می مونه.
    بسیار باقلوا ها تون (لب ها )زیبا شدن و خیلی خوشمزه

    پاسخحذف
  2. خیلی خوشگل وبا مزن آخرش وزن من با این شیرینی ها بالا میره من نمی تونم چشم پوشی کنم امروز سرگرم خمیر هزار لا بودم الان توی یخچاله فردا شیرینی زبون درست میکنم روز بعدش نوبت لب دلبره :D

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چقدر خوب ،چقدر فعال فقط کمی فاصله بینشون بذار چون کار با وردنست به دستات فشار نیاد موفق باشی.

      حذف
  3. ممنون...ظاهرش که فوق العاده است ,من فردا درستش میکنم و خبرش رو بهتون میدم, یک سوال: 200 گرم روغن همه ش رو میتونم روغن حیوانی بریزم یا نه ؟ و ای کاش همه ی مواد رو به گرم مینوشتید ,سپاس از لطف شما

    پاسخحذف
  4. شما برای داخل خمیر از روغن مایع استفاده میکنی و ظرفی که در فر باقلوا را میپزی و روی خمیر از روغن حیوانی استفاده میکنی اگر 200گرم کره را صاف کنی حدود 140 گرم روغن حیوانی ازش در میاد و اندازه مصرفش بسته به این که چقدر روی خمیر بزنی داره در مورد اندازه شما میتونی از یک لیوان که به لیوان شیشه ای فرانسه معروف بود استفاده کنی یا اینکه یک پیمانه اندازه گیری تهیه کنی چون میتونه همیشه بدرد خور باشه

    پاسخحذف
  5. مرسییییییییی...فکر نمیکردم به این زودی جوابم رو بدین...موفق باشید.

    پاسخحذف
  6. salam duste aziz , mamnunam az in hame honar va salighe , azizam man baghlava ro dorost kardam vali na pof kard va na laye laye shod vali tamesh ali bood , mishe mano rahnamiee konid .

    پاسخحذف
  7. متشکرم،خود من اولین بار بود که این شیرینی را درست میکردم پس به این نتیجه میریسیم که تجربه کاری نمیخوادتمام مواد کافیه که خوب مخلوط بشه وهمین که به دست نچسبید کافیه و خیلی نباید ورز داده بشه حتی امکان داره آرد اضافه بیاد،دیگه آرد اضافه نکن این خمیر باید کاملا نرم و لطیف باشه وقتی خمیر آرد زیادی داشته باشه سفت میشه در نتیجه لایه لایه نمیشه و سعی کن مثل مراحل بالا پیش بری موفق باشی.

    پاسخحذف
  8. عجب شیرینی معرکه ای شده
    میشه به جای روغن حیوانی از کره استفاده کنیم ؟
    ممنون

    پاسخحذف
  9. سلام در اندازه هایی که میدید منظورتون قاشقهای مخصوص اندازه گیرییه یا همون قاشقهای غذا خوری و چایخوری خودمون ممنون از اموزشهاتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش میکنم مهناز جون،منظور قاشقهای مخصوص اندازه گیریست.

      حذف
  10. شيرينيهاتون خيلي زيبا شدن. من الان در حال درست كردنشم كاملا پف كرده ولي كنارهاش مثل مال شما لايه لايه نشده. دليلش چي مي تونه باشه؟ شايد به جاي ليوان بايد از قالب فلزي براي بريدن استفاده مي كردم. دليل ديگه؟ خيلي ممنوم

    پاسخحذف
  11. سلام وممنون از این همه اطلاعات و تجربیات فوق العاده .میخواستم بدونم میشه از خمیر مایه به جای بکین پودر استفاده کرد؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه با اینکار لطافت و در حین حال ترد بودن خمیر را از بین میبری و میشه یک نون که در شربت انداختیش.

      حذف