صفحات

۱۳۹۱ بهمن ۱۹, پنجشنبه

شیرینی سوئدی

 
 
 
دوست دارید خمیری داشته باشید که به هر شکلی  هر مدلی وهر بلائی سرش دربیارید و آخش در نیاد اون اینجاست این خمیر خیلی خوب و متواضعست اصلا اهل پز و افاده مثل خمیر بریوش و هزار لا نیست که هی مواظبش باشی این خمیر در تمام مراحل کار باهات میاد و این توئی که به اون حکم میکنی نه اون به تو و در آخرهم مثل همیشه خوب و خوشمزست اگر خمیر بریوش و هزار لا را دوست دارید این خمیر،خمیر شماست چون هر دو بافت را در این خمیر میبینیید اگر تعصب و علاقم را نسبت به خمیر فرانسوی نادیده بگیرم باید صادقانه بگم این خمیرسوئدی برگ برند ست چون کار با این خمیر آسونه و هر کسی که زیاد تو این کارهم نباشه از پسش بر میاد  هیجان زده شدید کیه که با شنیدن این حرفها نشه  .این خمیر سوئدی را از روی یک کتاب سوئدی برداشتم  بعد از توضیح دادن مواد اصلی وطرز تهیه آن وشیرینیهای مختلفی که میشه با این خمیر درست کرد را همراه با عکسها نشون میدم
 
 


 

مواد لازم:
آرد 600 تا 700 گرم
خمیر مایه خشک 2 ق غذاخوری یا خمیر مایه تازه 50 گرم
کره  نرم 150 گرم
شیر 300 میلی لیتر
شکر 120 گرم
تخم مرغ 1 عدد
هل 1 ق غذاخوری که با هاونگ کوبیده شده
نمک نصف ق چایخوری
 
مواد لازم برای داخل شیرینی : که اگر خواستید کل خمیر را با دارچین و کره  درست کنیدبه مقدارداده شده احتیاج دارید  ( اگر به شکلهای دیگه درست کردید به مواد زیر احتیاجی نیست ) 
کره  نرم 200 گرم
شکر 80 گرم
دارچین 1 ق غذاخوری
کره وشکر و دارچین را با قاشق یا چنگال مخلوط کنید.
 
مواد لازم برای روی شیرینی:
تخم مرغ  1 عدد
شیره یا زیروب نیشکر یا هر شیره ای که طعم خوب داشته باشه به مقدار لازم من از شیره نیشکر استفاده میکنم که هم در رنگ روشن هست و هم در رنگ تیره
هل با هاونگ کوبیده شده نصف ق غذاخوری +شکر 40 گرم با هم مخلوط  کنید
 
کاری که من میکنم خمیر را به مقدار داده شده درست میکنم ولی از انجائیکه که به شکلهای مختلف درست میکنم  برای چند تا دونه مدل دارچینی مواد داخل شیرینی را به مقدار کم و بدون اندازه درست میکنم هیچ اتفاق بدی نمی افته نقطه جالب در مورد این شیرینی اینه که در هر مدل طعم خاصی پیدا میکنه وکسی باورش نمیشه که همه این شیرینیها از یک نوع خمیردرست شده  باشه
هل و شیر را بپزید بذارید ولرم بشه چون اگر داغ باشه خمیر ترش کشته میشه و  خمیرتون خراب میشه مایه خمیر ترش را داخل شیر ریخته شکر را اضافه کرده ،ده دقیفه بمونه بعد کره نرم ونمک  و تخم مرغ را اضافه کرده کمی بهم زده وسپس ارد را کم کم اضافه میکنیم شاید آرد کمتریا بیشتری لازم بود نوع و جنس اردها با هم فرق میکنه مواد را با همزن خمیر ویا دست بهم بزنید تا کاملا مخلوط بشه نمیخواد مثل خمیر نون زیاد ورز بدید در جای گرم 45 تا 60 دقیقه بمونه تا حجمش دو برابر بشه برای داخل شیرینی کره نرم و دارچین وشکر را قاطی کنید فر را 200 درجه سانتیگراد گرم کنید خمیر اماده شده را روی میز کار باز کنید اگر تمام خمیر را خواستید دارچینی کنید مواد لازم داخل خمیر را به مقدار داده شده درست کنید و در غیر اینصورت به مقدار کم کافیه همینطور که کفتم من اندازه نمی گیرم از معجون کره و دارچین روی خمیر بمالید با چاقو یا هر وسیله ای مناسب ببرید و به اشکال زیر یا هر شکلی که خودتون دوست داشتید شکل بدید در سینی فر کاغذ روغنی انداخته خمیر را در سینی بچینید خمیر باید دوباره بمونه تا حجمش تقریبا دو برابر بشه  تخم مرغ کامل را با چنگال بزنید روی شیرینیها با برس بمالید بعد داخل فر به مدت 12 دقیقه شاید کمی بیشتر قرار بدید تا کاملا پخته و خوشرنگ بشه از فر خارج کرده برای رویش چند قاشق شربت نیشکر را که با یکی دو قاشق اب جوش رقیق کرده با برس روی شیرینیها بمالیدو رویش از مخلوط شکر و هل بپاشید  
 
خمیر اماده داده شده

کاملا نرم و انعطاف پذیر
 

حجم خمیر دو برابر شده 
کره را روی خمیر میمالیم

میتونید این مدل را در کاغذ مافین گذاشته ،این مدل را میتونید با میوه  هم درست کنید مخلوط کره ودارچین حذف میشه و اگر میوه مورد نظر آبدار بود یک قاشق نشاسته ذرت را با میوه قاطی کنید  بعد در الگ ریخته تکون بدید آرد اضافه خارج بشه به جای کره میوه بذارید و بپیچید و در کاغذ مافین بذارید تا حجمش دو برابر بشه و بعد از پخت سرد بشه در اینجا میونید بعد از مالیدن شربت مخلوط شکر و دارچین بزنید    
 
 این نوع کره ودارچین داخلش داره
میتونید کمی گردو یا هر چی که دوست داشتید رویش بریزید به هر نوع و شکلی که درست کردید خمیر باید دوباره استراحت کنه وحجمش  دو برا بر بشه وبعد از پخت رویش شربت ما لیده و مخوط شکر و هل را رویش میپاشیم برای این نوع از شیره نیشکر رنگ تیره استفاده میکنم طعم خاصی بهش میده شما میتونید با هر دو رنگ امتحان کنید  
 

یا روی خمیر کرم پاتیسیر بذارید در اینجا مخلوط کره و دارچین حذف میشه
 
یا به شکل گرد در بیارید و بعد از پختن با چاقو سرش را به شکل گرد یا مثلثی ببرید کمی از خمیر داخلش در بیارید داخلش را با کرم یا خامه و یا هر چیزی که دوست داشتید پر کنید سرش را دوباره رویش بذارید و بعد رویش پودر قند بپاشید
 
در اینجا میتونید دور شیرینی را کمی شیره نیشکرروشن یا هر نوع شربت روشن دیگه یا عسل رقیق شده بزنید تا براق و خوشگل بشه






یا میتونید مثل این عکس دور شیرینی را کره اب شده بمالید ورویش شکر بپاشید در اینجا کرم پاتیسیر و میوه روی خمیر گذاشته شده ودر فر پخته شده ،شاید شماهم ایده های جالبی برای این خمیر داشته باشید    
 
من مشکل با بوی تخم مرغ البته نه در داخل شیرینی بلکه در خارج شیرینی را دارم و در لذیذ ترین شیرینی میتونم بوش را احساس کنم اگر شما هم مثل من مشکل اساسی دارید برای خوش رنگیه روی شیرینیها از تخم بلدرچین استفاده کنید  چون مشکلتون حل میشه چهار تخم بلدرچین به اندازه یک تخم مرغ است واحتیاجی به جدا کردن زرده و سفیده نیست و دیگه اینکه شیره نیشکری که من استفاده میکنم میشه در دو رنگ تیره و روشن خرید نوع تیره آن طعم قویتری داره در نوع شیرینی دارچینی و گردوئی ( عکس دربالا )استفاده میکنم و نیشکر روشن که طعم خاصی نداره در نوع شیرینی میوه ای که رنگ روشنتری داره استفاده میکنم البته شیره انگورو یا شیره ذرت وبرنج هم میتونه گزینه خوبی باشه اگر هیچکدام را در دسترس نداشتید هیچ مهم نیست از شربت غلیظ یا عسل هم میشه استفاده کردهمینطوری هم این شیرینی خوشمزست این شیرینی چون مقدارش تقریبا زیاد میشه برای مهمونی یا پیک نیک دسته جمعی خیلی خوبه . 
 









۲۵ نظر:

  1. وای که چه کردی مهناز جون. حیف که دست ما به‌‌ این شیرینیها نمیرسه. نوشه جونت

    پاسخحذف
  2. چرا سوزان جون پخت این شیرینی توی دستته آنوقت تو هم نوش جون میکنی ولی راستی که راحت وخوشمزست این شیرینی ،مرسی عزیزم

    پاسخحذف
  3. وای ی ی ی مهناز جون ، این حمونهاست که اونشب دل منو برد ؟؟؟
    رفتم که ترتیب اینرو هم بدم :)) دستت درد نکنه نازنین

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. آره گیلدا جون اینا هموناست دست بکار شو.

      حذف
  4. سلام مهناز من داریو هستم . میگم اخه ما هم دل داریم اینا رو میبینیم گشنمون میشه ! :D

    پاسخحذف
  5. داریو جون بهت قول میدم در اولین دیدارمون برات درست کنم

    پاسخحذف
  6. دستتون درد نکنه مهناز جون، خیلی عالی به نظر میرسن.حتما باید امتحانش کنم ،البته با نصف این مقدار چون خیلی مقدارش برای ما زیاده.خیلی ممنون برای این دستور خوشمزه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ارغوان جون حتما این کار را بکن اگر دوست داشتی خبرش را بده.

      حذف
  7. مهناز جون من امروز این شیرینی ها رو درست کردم ،خیلی خوب شدن. البته من داخل همشون کاستارد ریختم ،متاسفانه تو خونه ی ما من فقط دارچین رو داخل شیرینی دوست دارم.یه سری رو روش کاستارد ریختم با نارگیل رنده شده و رول کردم ،یه سری هم کاستارد و میوه ی مکعبی گلاسه و رول کردم،و یه سری کاسه ای که کرم کاستارد و میوه روش گذاشتم.
    من نصف مقدار شما درست کردم،که البته 14 تا دونه شده.
    واقعا دستتون درد نکنه مهناز جون.ازش عکس هم گرفتم ،هر چند که مثل مال شما اثر هنری زیبایی نیست ولی اگه دوست داشتید آدرس ایمیلتون رو لطف کنید که من براتون بفرستم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. mahnaz_rodenberg@yahoo.de
      با این همه ابتکار که به خرج دادی معلومه که خوب میشه دوست دارم عکسها را ببینم به آدرس بالا

      حذف
  8. salam... alieh dastetoon dard nakone..... hesabi khoshmazeh be nazar miresan.... mikhastam bedoonam manzooretoon az kareye narm...... hamoon kareyee ke biroon yakhchal gozashtid ta narm she ya manzooretoon Karehhaye soft ya margarine ke baraye sobhaneh khorde mishe? mamnunam

    پاسخحذف
  9. منظور همون کره خارج از یخچال گذاشته شدست موفق باشی

    پاسخحذف
  10. سلام و با تشکر از این همه هنر و زیبایی، من امروز این شیرینی رو درست کردم، عالی بود فقط مشکلی که هست شیرینیش کم بود، در واقع بیشتر به نون شبیه بود، میشه شکر دستور رو زیاد کرد؟ مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. میتونی مقدار شکر را زیاد کنی این در واقع یک نوع نون شیرین هست که با اضافه کردن کرم و یا میوه، شیرین تر میشه و میشه شیرینی موفق باشی.

      حذف
  11. Ba slam , mishe begid chand daghighe bad az form dadane shirinipazi bayad begozarim esteraht kone?? Rasti man hele amad kharidan ke podr shode, aya be hamna andaze bayad estefade konam?? Ba tashakore faravan

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چون که هل شما پودر شدست و هل که من استفاده کردم درشتر پودر شده باید
      نصف مقدار داده شده را بریزی.

      حذف
  12. B. Salam man kheii az veblageton khoshkam myad ,va mikham farda in shirini ra dorost konam , soali Dastam dar marhaleye dovom ke khamir esterahat mikone, chand daghighe bayad begozaram?"" Man mikham ba nesfe mavad estefade konam , vak amish ra ba darchin va kami ra podre kasterd, mamnunn

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بستگی به دمای اتاقت داره معمولا 20 تا 30 دقیقه طول میکشه که حجمش دو برابر بشه.

      حذف
  13. با سلام و خسته نباشید یجای کره میشه از روغن مایع استفاده کرد؟اگر میشه به چه میزان؟مرسی از راهنماییتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. هیچوقت در دستوری که کره هست به جاش ار روغن استفاده نکن دیگه چه لذتی در شیرینی میمونه.

      حذف
  14. سلام مرسی از دستورات خوبتون فقط اگر ممکنه نوع اردی را که استفاده میکنید را هم مشخص کنی من اندگلیس هستم و میدانید که اینجا اردها متفاوت است مرسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شما میتونی از آرد معمولی و یا از آرد نان استفاده کنی این شیرینی در هر دو نوع آرد خوب میشه.

      حذف
  15. سلام خانومی مرسی از رسپی خوبتون من درست کردم خیلی خوب شد فقط یه کم شیرینی ها خشک شدند نمیدونم چرا ؟میشه تو این زمینه راهنماییم کنید متشکرم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. این نون یا شیرینی رطوبت خیلی خوبی داره برای همین هم خمیر بدرد بخوریه و میشه خیلی شیرینیها باهاش درست کرداشکال کارت میتونه این باشه که نوع آردت به شیر بیشتری نیاز داشته اردها با هم فرق دارند در آخر باید خمیر نرمی داشته باشی خمیر نباید خشک و سفت باشه و استراحت خمیر قبل از پخت را فراموش نکن.

      حذف
    2. مرسی عزیزم

      حذف